2022-11-17
平時好少去鰂魚涌,但原來嗰邊好多好嘢食,幸運地搵到間高質餐廳,每樣食物都有水準,絕對會再回訪餐廳門口位係open kitchen,主要係整牛扒,一餐飯嘅時間見廚師足足焗咗5-6塊大斧頭扒,牛扒香氣四溢😌呢間餐廳由頭到尾都高質好食,真係好滿足😋🥄新英倫周打蜆湯💰$78好濃郁好多配菜,好飲好味🉐🦀招牌蟹餅💰$168真係真材實料嘅蟹餅‼️第一次食到大大啖嘅蟹肉,用料十足有誠意,調味好好🉐🥩230g澳洲M3和牛西冷牛扒💰$228要咗medium rare,煎得好香‼️好耐無食過煎得咁香又咁重牛味嘅牛扒,完全唔韌,處理得好好👍🏻相信要歸功於佢哋嘅猛火爐頭,呢到必食牛扒🉐🍝卡邦尼松露扁意粉💰$158超多汁勁juicy‼️平時煙肉係carbonara嘅主角,但呢碟我認為係菇菌先係精粹,菇菌有獨特香味,同蛋汁非常搭配,每啖都有菌香味🉐🍫70%朱古力心太軟蛋糕💰$128甜品要咗心太軟,熱辣辣爆漿感好正,70%朱古力唔會好甜,配埋雪糕超正🉐🍷Red/ White wine🚩The Butchers Club Grille (鰂魚涌) @the.butchers.club.grille 📍鰂魚涌華蘭路12號惠安苑
呢間餐廳由頭到尾都高質好食,真係好滿足😋
🥄新英倫周打蜆湯💰$78
好濃郁好多配菜,好飲好味🉐
🦀招牌蟹餅💰$168
🥩230g澳洲M3和牛西冷牛扒💰$228
相信要歸功於佢哋嘅猛火爐頭,呢到必食牛扒🉐
🍝卡邦尼松露扁意粉💰$158
🍫70%朱古力心太軟蛋糕💰$128