Restaurant: The Charcoal Room
Terms & Details:
2024-09-01 382 views
💡 餐廳現正踏入六周年,更加有六重獎賞!記住去餐廳問吓職員點樣玩啊~我今日就用咗$6要咗半份炸雞!✨壽喜燒和牛三筋肉和牛三筋肉用左壽喜燒嘅醃製方法,食落去帶點醬汁嘅甜絲絲,加入落米飯同蛋汁真係滋味滋味。✨鰻魚 呢條鰻魚嘅份量真係好巨型,好彩有職員幫手!肉身好厚,少量幼骨而魚皮脆卜卜~不得不讚職員真係好細心,控制火候控制得相當好。✨最上等牛肋骨講到係最上等,質素當然有返保證!牛味好重好重,肉質咬落肥瘦分明,偏向有嚼頭。端上枱嘅時候超級長身,職員亦都會好殷勤地幫忙剪開方便燒烤嘅過程!但係肉質並無預先醃製,所以可以點上餐廳配備嘅醬汁。✨炸雞(半份) 呢份炸雞只係$6 ,因為我參加咗餐廳嘅六周年慶典「6秒挑戰」!第一啖咬落口外皮嗰種薄脆小編依舊記得,揸得唔會過分油膩,中間嘅雞肉相當嫩滑,而且更晒帶雞汁!✨雪梨水冷麵 食完咁多燒肉同埋炸雞,點少得一碗水冷麵去清一清油膩,先講佢嘅冰度相當足夠,而且酸度容易令人接受!飲品:青瓜青檸梳打、柚子檸檬梳打

✨壽喜燒和牛三筋肉

✨鰻魚

✨最上等牛肋骨

炸雞(半份)

✨雪梨水冷麵

飲品:青瓜青檸梳打、柚子檸檬梳打
適逢佢哋六周年有好多優惠做緊,我哋兩個人都過嚟湊吓熱鬧。但係佢咁多個同六字有關嘅優惠我哋淨係可以玩到其中一個,其他都要多人啲先至可以做。我哋兩個人唯一參與到嘅,就係呢個6秒挑戰,挑戰成功嘅話就會送半份炸雞。我以為佢送俾你嘅就會馬虎求其啊,佢呢份炸雞都鍾意足料㗎。外皮炸到好鬆脆入面嘅肉都仲好嫩滑,係好標準嘅韓式炸雞。我哋一坐低,佢已經會幫你張枱鋪滿晒前菜,最重要嘅係所有前菜都可以無限添,款式數量都好充足。首先喺呢個重點,壽喜燒和牛三筋肉,佢個肉真係好腍,佢呢一個和牛又唔會太油,最重要係職員會幫你燒埋,唔使擔心我呢啲手殘嘅人譭左嚿靚肉。然後佢仲會跟咗四嚿飯團,同埋四隻蛋黃,喺燒嘅時候佢會拎埋舊飯落去碌,然後包到靚靚放喺你面前,再加埋隻蛋黃連埋一齊食,真係好香,勁好食。然後我哋仲叫咗個上等牛肋骨,如果擔心自己嘅技巧,仍然都可以請職員幫手㗎。職員會好細心咁樣幫你剪開幾件咁燒。原來佢哋係有技巧㗎,平時我哋都以為個青檸係攞嚟唧啲汁落個肉度,原來佢哋係燒之前會攞個青檸抹一抹燒網,可以令到青檸嘅味道係燒嘅時候滲返入牛肉度,亦都可以令個網冇咁容易黐底。最後佢哋仲係好有心機咁擺到靚靚,呢個牛肋骨佢有少少筋

最後佢哋仲係好有心機咁擺到靚靚,呢個牛肋骨佢有少少筋,但係燒到啱啱好,肉汁都好豐富,而且牛味都好出,點返佢哋自家製嘅洋蔥汁或者係就咁粗鹽,都已經好好味。

然後仲有一個鰻魚,佢嚟到嘅時候我哋都有啲驚訝,因為都冇諗過會咁大份。同樣地我哋亦都係請咗職員幫手。

呢個鰻魚真係太難啦,又容易燶,又容易燒得唔均勻。最後職員好細心咁樣將佢剪成一件件再搭好佢,因為成個過程都冇調味,所以都好靠佢個甜燒汁。

最後我哋仲叫咗個雪梨水冷麵,味道好清新,啲麵都好爽彈,啱晒食完咁多肉嘅我哋,可以解一解膩。

飲品方面,我哋叫咗一杯檸檬柚子梳打同埋青瓜青檸梳打,兩杯都係比較清,啱晒食完咁多油膩嘢嘅時候飲。

2024-08-27
$500 (Dinner)
2024-08-30 217 views
今晚揀左旺角T.O.P一間韓燒柞木炭家壽喜燒和牛三筋肉 一碟有4塊 第一塊先點落蛋汁食 跟住嗰塊就包埋舊飯一齊食 和牛燒到7成熟就剛剛好 好有肉汁好正韓國鰻魚 店員幫手將原條鰻魚慢慢燒 燒到個皮好脆 咬落肉質彈牙 最上等牛肋骨 超大塊牛肋骨 咬落有少少位有筋 不過都好重牛味韓式原味炸雞(半份) 炸雞記住要點埋沙律醬食 水冷麵 食韓燒係一定一定會叫水冷面中和一下 正宗食法記得加埋醋同埋mustard一齊食 呢度店員會幫手燒唔怕自己燒到燶晒 服務好好呀
今晚揀左旺角T.O.P一間韓燒柞木炭家

韓式原味炸雞(半份) 炸雞記住要點埋沙律醬食

呢度店員會幫手燒唔怕自己燒到燶晒 服務好好呀
2024-08-29 223 views
餐廳提供韓式嘅五小碟,相當精緻,而且味道都唔錯,好開胃,小編最欣賞佢嘅泡菜同粟米芝士,正!壽喜燒和牛三筋肉:一份有四片嘅和牛三筋再配上飯球+蛋黃,經過燒烤牛肉片再夾住飯球+蛋黃一齊,油花分佈均勻,肉質軟嫩而且有彈性鰻魚 :韓式鰻魚再配上慢烤嘅方法,再配上薑絲及鰻魚汁,咁大出咗鰻魚嘅鮮味,好好味最上等牛肋骨:口感嫩,帶有豐富的油脂,又能食到骨邊濃郁的牛肉鮮味,再配上高級嘅食鹽,再更加帶出個層次炸雞(半份) :雖然係半份,但係份量都唔少今次小編就揀咗醬油味嘅炸雞,炸雞好Juicy外脆內軟,再配上醬油味味,味道剛剛好😝雪梨水冷麵:食咗咁多燒肉,當然要食返凍凍地嘅嘢啦,韓式水冷麵再配上流心蛋,芥末同埋醋,好開胃,好清爽青瓜梳打&柚子檸檬梳打:兩杯飲品都各有特色,食咗咁多熱氣嘢,好適合食韓式燒烤嗰陣叫黎飲

炸雞(半份) :雖然係半份,但係份量都唔少今次小編就揀咗醬油味嘅炸雞炸雞好Juicy外脆內軟,再配上醬油味味,味道剛剛好😝

2024-08-28 252 views
今日嚟旺角TOP商場食韓燒,呢間餐廳做緊六周年優惠,全單6折,仲可以用$6任飲無酒精飲品,仲可以參加6秒挑戰有炸雞送。餐廳環境好舒服,完全聞唔到油煙味,枱面同地下都好乾淨。韓式小菜全部小菜都係可以無限添加,泡菜爽口酸辣,非常入味,仲有爽脆蓮藕最上等牛肋骨有專人幫你燒埋,仲會好細心問你要幾成熟。牛肋骨好大塊,油花都幾靚,口感軟嫩,牛味濃厚壽喜燒和牛三筋肉和牛加咗壽喜燒汁薄燒,包住飯再沾上蛋汁,口感香滑鰻魚 鰻魚非常厚身大條,肉質會太肥,偏向細嫩有咬口,燒香咗之後皮脆肉嫩,配埋鰻魚汁香甜焦香半半炸雞(半份) 炸雞可以選擇原味/醬油/甜辣/半半配搭,我揀咗醬油+甜辣,炸雞好香脆,粉漿厚度啱啱好,雞肉細嫩多汁,醬汁香濃惹味雪梨水冷麵 蕎麥麵好滑身,加入冰湯同青瓜絲夠晒清新,湯底加入雪梨清甜,酸酸哋好開胃,夏天消暑一流~柚子檸檬梳打水/青瓜青檸梳打水兩款梳打水都酸酸甜甜,好開胃清新,一路燒肉一路飲可以緩解肉嘅油膩感,夏日透心涼整體食物質素幾高,環境乾淨衛生,坐得好舒服,地點方便,服務態度細心周到。

韓式小菜

最上等牛肋骨

壽喜燒和牛三筋肉
和牛加咗壽喜燒汁薄燒,包住飯再沾上蛋汁,口感香滑

鰻魚

半半炸雞(半份)

柚子檸檬梳打水/青瓜青檸梳打水

2024-08-27 185 views
聽講旺角T.O.P有間燒肉店好受歡迎,今次我同朋友特登去試下!餐廳環境舒適,有好多卡位,岩哂同朋友聚會~店員話8月1日-31日搞緊六週年慶典,我玩左其中一個六『六秒挑戰』,仲成功贏到半份炸雞😆😆首先試咗❤️雪梨水冷麵,麵條Q彈,配上清爽的雪梨片,帶有淡淡的果香,感覺清新又開胃。接住嚟嘅❤️壽喜焼和牛三筋肉(4件),肉質鮮嫩,油花分佈均勻,燒熱後店員會包住一粒細細地既飯團,燒汁配上特製醬汁,味道豐富,值得一試😜然後係❤️最上等牛肋骨,肉質滑嫩多汁,燒烤後外表微焦,內裡卻保持嫩滑,咬一口肉汁四溢👍🏻❤️韓國鰻魚係另一道亮點,店員好細心地將鰻魚烤得恰到好處,外焦內嫩,透著淡淡的甜味😙❤️韓式炸雞我地揀左半半,炸雞外皮香脆,肉質鮮嫩,配上特製醬汁,真係食到唔想停~飲品方面,青瓜青檸梳打清新爽口,完美解膩,而提子梳打則帶有自然的果香,甜而不膩,非常適合搭配燒肉。食物評價:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 環境評價:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 服務評價:⭐️⭐️⭐️⭐️🍴餐廳:柞木炭火📍地點:旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖#thecharcoalroomhk #thecharcoalroom #ko

食物評價:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境評價:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務評價:⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴餐廳:柞木炭火

#thecharcoalroomhk #thecharcoalroom #koreancuisine #koreanbbq #BBQ #柞木炭家 #燒肉 #燒烤 #和牛 #韓牛 #六週年 #六重賞
2024-08-27 154 views
又約朋友食飯me time下,今次去左間主打韓式燒肉,最正嘅係店員幫手燒,甘一定唔會掛住傾計燒燶哂😂。一坐低店員已經送幾款韓式伴菜,蓮藕沙律、薯仔沙律、蘿蔔絲、麻油芽菜同菠菜,仲有唔少得嘅泡菜,樣樣都好味。壽喜燒和牛三筋肉三筋肉係牛後肩胛肉,每片肉都配上一粒生蛋黃同一粒飯團,三筋肉油花分佈均勻,肉質軟嫩,香甜多肉汁,用壽喜燒汁和牛包住飯團再沾上蛋汁食,口感豐富又唔會膩。韓國鰻魚 由專人燒韓國鰻魚,店員好有耐性地燒,先將鰻魚皮烤到乾身,另一邊再燒到金黃色,燒得外脆肉嫩,再沾上鰻魚汁好味。最上等牛肋骨店員會先將牛肋骨剪開,牛肉濃郁,食落軟腍,只需要沾少少鹽就夠了炸雞(半份)依家八月有6週年慶典,玩六重賞,我地玩左六秒挑戰,獎品係半份炸雞。雖然係半份,但份量都唔少,我地揀咗甜辣味,炸雞好 Juicy外脆內軟,配上甜甜地微微辣好惹味。雪梨水冷麵 麵條幼身但彈牙,雪梨湯汁帶清甜,加上醋同芥末,凍凍地酸酸地好解膩。青瓜青檸梳打配搭味道好清新柚子檸檬梳打

壽喜燒和牛三筋肉

韓國鰻魚

最上等牛肋骨

炸雞(半份)

青瓜青檸梳打配搭味道好清新
柚子檸檬梳打
2024-08-25 165 views
約朋友係旺角食飯真係太耐無出旺角估唔到TOP 依家甘旺5樓空中花園隔離有韓國餐廳--柞木炭家依家八月有6 週年慶典進行各種挑戰就有唔同獎賞我地都試左 六秒挑戰,獎品有半份炸雞🤩一坐低已經有滿滿既韓式伴菜依度既泡菜唔算好辣單食都好好食❤️‍🔥最上等牛肋骨 $308驚自己燒得唔好可以叫店員幫手先將牛肋骨剪開再放爐度烤依款比較厚身好有口感,但咬落都好軟淋仲好Juicy沾少少鹽同燒汁就岩哂❤️‍🔥壽喜燒和牛三筋肉 $225油花好靚比較薄身仲會提供飯團同埋生蛋燒完卷埋舊飯再蘸蛋汁一流!❤️‍🔥韓國鰻魚 $280最後請店員幫我地燒埋鰻魚先將皮個面烤到乾身又脆再將另一邊都燒到金黃色剪開細細舊再燒多陣淋埋鰻魚汁就完成鰻魚肉好鬆軟,外皮燒得夠脆口配埋醬汁好好食~❤️‍🔥韓式炸雞(半隻)$128有原味,醬油,甜辣味道選擇炸得好脆入面又唔會太乾甜辣味道岩岩好❤️‍🔥雪梨水冷麵 $95天氣甘熱一定要叫水冷麵湯底酸酸地夠開胃個麵少少彈牙我地唔覺唔覺就清哂❤️‍🔥柚子檸檬梳打水 $42❤️‍🔥青瓜青檸梳打 $42
約朋友係旺角食飯
真係太耐無出旺角
估唔到TOP 依家甘旺

5樓空中花園隔離有韓國餐廳--柞木炭家
1981 views

依家八月有6 週年慶典
進行各種挑戰就有唔同獎賞

我地都試左 六秒挑戰,獎品有半份炸雞🤩

一坐低已經有滿滿既韓式伴菜

可以叫店員幫手
先將牛肋骨剪開
再放爐度烤

依款比較厚身
好有口感,但咬落都好軟淋
仲好Juicy
沾少少鹽同燒汁就岩哂

❤️‍🔥壽喜燒和牛三筋肉 $225
油花好靚
比較薄身
仲會提供飯團同埋生蛋
燒完卷埋舊飯再蘸蛋汁一流!

❤️‍🔥韓國鰻魚 $280
最後請店員幫我地燒埋鰻魚
先將皮個面烤到乾身又脆
再將另一邊都燒到金黃色
剪開細細舊再燒多陣
淋埋鰻魚汁就完成
鰻魚肉好鬆軟,外皮燒得夠脆口
配埋醬汁好好食~

❤️‍🔥韓式炸雞(半隻)$128
有原味,醬油,甜辣味道選擇
炸得好脆

❤️‍🔥青瓜青檸梳打 $42

2024-08-22
Type of Meal
Dinner
𓄽𓈑柞木炭家適逢六週年慶典會,推出左6個有關「6」嘅挑戰,六重賞獎賞包括送和牛、送炸雞、全單6折等,呢晚燒肉之夜真係滿載而歸✦壽喜燒和牛三筋肉和牛三筋肉肉質好柔軟,牛味香濃,附上蛋黃同米飯球,令到口感更加順滑,係呢晚嘅highlight♪✦最上等牛肋骨牛肋骨嘅油花幾靚,肉質口感較實在,牛味正常發揮✦韓國鰻魚由店員非常用心幫忙落手燒,時間拿捏得好好,邊邊烤到脆脆地,最後淋上燒汁,魚肉連埋少少魚皮嘅膠原好彈牙✦半半炸雞玩完「六秒挑戰」送左半份炸雞,揀左甜辣同醬油口味,咬開脆脆嘅外皮,入面嘅雞肉好多汁嫩滑,配上醬汁非常惹味✦黑水冷麵食燒肉配冷麵可以即時降降溫,冷麵好冰爽,可以幫味蕾refresh 吓✦荔枝梳打✦提子梳打兩個口味嘅梳打都好清新,荔枝會比較甜啲,整體都係好解膩

✦壽喜燒和牛三筋肉

✦最上等牛肋骨
牛肋骨嘅油花幾靚,肉質口感較實在,牛味正常發揮

✦韓國鰻魚

✦半半炸雞

✦黑水冷麵

✦荔枝梳打✦提子梳打
兩個口味嘅梳打都好清新,荔枝會比較甜啲,整體都係好解膩

❤️壽喜燒和牛三筋肉$225三筋肉屬於前腕肉一部份,因經常活動 肉質軟嫩具彈性,香甜多肉汁,中間透明嫩筋口感Q彈有層次,肉味濃 先用牛脂肪將 鐵板燒熱 再放上三筋肉薄薄一 每一邊香煎約5 秒 太約五成熟啱啱好 令本身雪降比例一流既和牛再吸上牛脂既香 再放入蛋黃同飯一齊食 好正❤️鰻魚 $280韓國直送海曼 每條都新鮮肥美 十分厚身 可以加姜燒汁去燒 入口皮脆 肉新嫩多汁 而宜帶有少少甘香味 真係 追住食 停剄唔到口 性價比極高❤️最上等牛肋骨$308呢個特級牛肋骨好入味 牛肉脂肪比例一流 肉質鮮甜 食落好有牛味 特別係近骨位附近嘅肉 唔係一般可以食到 做牛既脂肪超爐 再放牛肋骨去燒 令牛肉更加香❤️甜辣味韓式炸雞(半份) $128呢個韓式炸雞真係不得了 雖然只點了半份 但份量真係好多 起碼有十件 每件都大大塊 炸雞 即叫即炸 炸粉唔厚 外脆內嫩 而且好juicy ,再配埋個甜辣汁 十分開胃 除咗甜辣汁 仲有其他味可以選擇 啱哂小朋友❤️水冷麵 $95水冷面個口感有啲似蒟蒻麵,爽口Q彈加埋新鮮嘅青瓜絲,再加上酸酸甜甜嘅凍湯錫落去成個感覺好清新同好開胃六週年promotion ,只要
❤️壽喜燒和牛三筋肉$225

❤️鰻魚 $280

❤️最上等牛肋骨$308
❤️甜辣味韓式炸雞(半份) $128

❤️水冷麵 $95

六週年promotion ,只要like 佢地個社交平台同share 就有6折優惠

📍柞木炭家 (旺角)
  • 紅蝦配大墨魚
  • 韓式糖餡餅
  • 濟州活鰻魚
呢間位於旺角T.O.P商場嘅韓式烤肉店依家推出六週年活動,為顧客帶來一連串以6字為主題嘅獎賞驚喜🤣大家去食嘅時候記得要玩佢嘅遊戲🙌🏻🤩會有好多獎品等着你✨我都幾欣賞佢哋服務好好,全程都會有店員幫我哋燒肉,完全唔使自己落手🤣🙌🏻呢晚咁啱同朋友嚟嘅時候做緊『六秒挑戰』,等待食物時,只要講出口號我要『六秒挑戰』,挑戰在秒鐘準確按到06:00秒,即可享用炸雞半份🙌🏻🤩🍗🌟韓國鰻魚 $280呢條鰻魚真係比想像中大份!夾起嚟真係好大條🤣店員會好有耐性將佢燒到外皮金黃色,然後剪開一件件好靚咁上碟✨魚皮好香脆,魚油勁豐富,而且魚肉都好軟熟🥰點埋鰻魚汁咁食真係好惹味~🌟壽喜燒和牛三筋肉 $225和牛三筋肉有4件,最欣賞嘅地方係餐廳居然準備咗四份蛋黃😝唔會有唔夠蛋汁嘅情況!店員會將壽喜燒牛肉燒到半熟之後包起一小舊壽司飯,然後再點蛋汁一齊食,牛肉肉質柔軟,重點係沾滿蛋汁後入口超幸福😍🥰🌟最上等牛肋骨 $308牛肋骨都幾大條!一路燒啲肉汁一路滴出嚟好誇張🤩肉質偏向爽口彈牙,而且肉味都好香~不過始終份量唔多,價錢有啲進取😳🌟韓式炸雞(半隻) $308大家記得做6秒挑戰有機會贏到半份炸雞😝我哋叫咗一半甜辣同一半醬

🌟韓國鰻魚 $280

🌟壽喜燒和牛三筋肉 $225

🌟最上等牛肋骨 $308

🌟韓式炸雞(半隻) $308
大家記得做6秒挑戰有機會贏到半份炸雞😝我哋叫咗一半甜辣同一半醬油,炸雞冇骨大大件,肉質都滑,不過炸皮比較厚身😳

🌟雪梨水冷麵 $95
食咗咁多熱氣嘢,最後食返個水冷麵就最正!入口好冰涼,係清爽解油膩嘅感覺🤓

🌟柚子檸檬梳打水 $42

🌟青瓜青檸梳打 $42
2024-08-13 152 views
旺角高質韓燒 幫埋你燒 呢間韓燒店 以炭火燒烤做賣點 燒肉用鐵板燒 燒鰻魚係用網 都幾講究 而且仲有專人幫我哋燒 服務認真到位🥰🥰 ✨壽喜燒和牛三筋肉$225有靚女幫我哋燒 每一塊都有一碗蛋汁 點住食 中間仲包咗一粒飯團 三筋肉好高質 雪花均勻 好正😎 ✨韓國鰻魚 $280靚女好細心 慢慢幫我哋燒 確保唔會太燶 服務真係超好 辛苦晒你啦😍 鰻魚好厚肉 好新鮮 燒到焦香 好好食😋 ✨最上等牛肋骨$308介曬花 再幫我哋剪開先燒 肉質鮮嫩多汁 😋 ✨原味韓式炸雞(半份) $128炸雞醃得好入味 炸得好酥脆 👍 ✨雪梨水冷麵 $95韓式有青瓜絲 長長薄薄的漬蘿蔔片 間住食 好好味🥰 ✨青瓜青檸梳打$42味道清淡 清爽涼快 連青瓜都食埋😎✨柚子檸檬梳打水$42淡淡柚子味 好清新😌 宜家至31號 六週年慶典6重賞 有六款優惠 可以了解一下🥰 整體嚟講 食材高質 貼心服務 地點方便😍😍 🎈柞木炭家 (旺角)旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖 #thecharcoalroomhk

旺角高質韓燒 幫埋你燒

✨柚子檸檬梳打水$42
淡淡柚子味 好清新😌

宜家至31號 六週年慶典6重賞 有六款優惠 可以了解一下🥰

整體嚟講 食材高質 貼心服務 地點方便😍😍

🎈柞木炭家 (旺角)

#thecharcoalroomhk
  • 和牛牛肋肉
2024-08-12 171 views
食過銅鑼灣分店,覺得太高質了.今次介紹朋友去旺角店食,旺角沒有銅鑼灣大,但座位也是闊落.💠壽喜燒和牛三筋肉 $225和牛肉質鮮嫩多汁,店員幫忙烤成5成熟,再包入飯團,再更加蛋黃醬,有濃郁的和牛香味和炭烤的風味.💠韓國鰻魚 $280外層酥脆,內部柔軟的質感。香味濃郁,帶有微甜的味道,能夠在口中緩慢散發出來😍💠上等牛肋骨 $308肉質非常嫩滑,軟嫩多汁,咬下去會有豐富的肉汁流出😍💠甜辣炸雞(半份) $128外層酥脆的雞皮,搭配著甜辣醬汁,既辣味十足又帶有微甜💠雪梨水冷麵 $95口感清爽,用來解烤肉的油膩感一流.💠西柚乳酸梳打 $42有西柚的香味和益力多的味道,酸酸甜甜.💠青瓜青檸梳打 $42很fresh ,解渴又能中和油膩感👍🏻

💠壽喜燒和牛三筋肉 $225

💠韓國鰻魚 $280

💠上等牛肋骨 $308
肉質非常嫩滑,軟嫩多汁,咬下去會有豐富的肉汁流出😍

💠甜辣炸雞(半份) $128
外層酥脆的雞皮,搭配著甜辣醬汁,既辣味十足又帶有微甜

💠雪梨水冷麵 $95
口感清爽,用來解烤肉的油膩感一流.

💠西柚乳酸梳打 $42
有西柚的香味和益力多的味道,酸酸甜甜.

💠青瓜青檸梳打 $42
很fresh ,解渴又能中和油膩感👍🏻
2024-08-10 205 views
朋友介紹這家韓國燒烤,在旺角T.O.P 5樓,裝修有韓feel 點了一個二人套餐,另外散叫一樽牛舌一份豬扒和一份牛肋骨,牛的質素不錯、牛的質素不錯,但只夠四位女生進食,價錢略貴。
2024-08-07 194 views
係TOP既頂層超方便, 亦係依個商場相對較高級同高質既餐廳。主打木炭燒, 燒完既肉帶有炭香更加滋味。環境舒適, 抽風做得好好食完個頭同身都冇油煙味。食韓國野唔少得既伴菜, 比足5款, 特別中意佢既薯仔沙律同泡菜!壽喜燒和牛西冷塊牛D油花靚到😍本身塗抹左壽喜燒汁, 快燒兩面後沾埋蛋汁一啖擺入口, 軟綿綿口感加上牛油香滲出, oh my god😍燒海鮮拼盤 全貝類隻隻都好新鮮又大隻, 好彩有店員幫手燒, 全部燒到岩岩好鮮美多汁, 如果自己燒好易燒到過火乾哂~ 慶州黑毛豬盛合配生菜哩份肉用蔬果汁醃過, 會令肉更嫩更甜, 豬五花已經成為韓烤必食, 燒到焦香用菜包住一流, 另外仲有豬梅肉同埋豬頸肉, 一樣都咁好味。但其實我最期待係個豬皮, 厚厚的入口Q 彈好好咬, 啖啖骨膠原, 餐廳仲特別配埋黃豆粉+辣醬,同豬皮超夾,咁樣食一D都唔肥膩。本身冇特別愛食豬腸, 但係哩個烤到焦香+油香, 完全冇怪味, 三兩下就掃哂。雪梨水冷麵 夏天食真係一流, 涼浸浸好清爽, 我中意加D醋食酸酸地更加有解膩感覺。有冇人同我一樣中意飲青瓜口味既野飲, 青瓜青擰加埋梳打真係超refresh~ 朋友就中意甜D, 西柚乳酸

環境舒適, 抽風做得好好食完個頭同身都冇油煙味。
壽喜燒和牛西冷
燒海鮮拼盤

慶州黑毛豬盛合配生菜

雪梨水冷麵

有冇人同我一樣中意飲青瓜口味既野飲, 青瓜青擰加埋梳打真係超refresh~ 朋友就中意甜D, 西柚乳酸梳打佢都話好飲。

食材高質之外服務都一流, 全晚唔洗自己動手, 由店員代烤, 而且佢地烤到熟哂手好食過自己烤🧡