2019-05-22 102 views
2️⃣單點: 流心三重芝士手打和牛漢堡 $168triple lava cheese🧀 handmade ms wagyu beef burger 🍔 流心芝士和牛用嘅係車打芝士,加左蛋黃醬,當然仲有生菜、紫洋蔥、蕃茄等,食落層次夠晒多!佢嘅牛肉真係幾正,我估呢個就係用和牛同普通牛肉嘅分別!食到最後一啖都仲覺得好味道😋😋佢嘅包有啲似澳門豬仔包,食落有啲香脆又夠鬆軟🍔同埋不得不提佢嘅薯角,讚👍🏻2️⃣一人餐: 慢煮肉眼扒伴農夫菜 slow cook beef rib eye🥩 $168 配忌廉湯、$22以下嘅嘢飲,呢個一人set勁抵食!佢塊肉眼扒令我哋眼都突埋,真係超級大🤤食落都唔錯,近住脂肪嘅位置更加腍、香同埋juicy☺️佢嘅配菜有蘆筍、蘿蔔、紫番薯🍠同綠色嘅蒜蓉,佢嘅薯蓉都幾好😝我揀咗杯齋啡,佢嘅齋啡好飲喎!3️⃣朋友單咗杯紫薯生薑鮮奶 $39好靚呀!表面果層泡泡係夾雜着啲紫薯粒,唔會好甜,好食😋生薑嘅味道幾出,但又唔會搶左紫薯鮮奶嘅味道😝我鍾意啲杯飲品佢呢度嘅環境都唔錯,有吧枱,係落地玻璃面前睇風景,特別有feel❤️

2️⃣單點: 流心三重芝士手打和牛漢堡 $168

配忌廉湯、$22以下嘅嘢飲,呢個一人set勁抵食!

我揀咗杯齋啡,佢嘅齋啡好飲喎!

3️⃣朋友單咗杯紫薯生薑鮮奶 $39

2019-05-22
$200 (Dinner)
  • 紫薯生薑鮮奶
  • 流心三重芝士手打和牛漢堡
2019-05-22 355 views
這一天,又是個兩夫妻外出晚膳的日子,目的地是位於旺角商廈內的樓上西餐廳。餐廳名為 The FOOD FACTORY,開業不久,地方新淨,設計走的是工業風路線,簡約自然。我倆被安排坐到面向窗外的高身座椅上用餐,窗外可看到附近彌敦道一帶的街景和樓景,景觀開揚。看餐牌,雖然都有兩款二人套餐,不過我們最後還是決定一人叫一個一人套餐,再分甘同味。要補十二元換來代替原先的雜菜餐湯的「龍蝦湯」味道中規中矩,不差,但不算特別好,而且熱度也有點不足。「慢煮肉眼扒伴農夫菜」的肉眼扒都算大件,雖然侍應沒有詢問我們牛扒想要幾成熟,牛扒的生熟度都可以,肉味及格,蘸點燒汁,雖然沒有扒房出品的好,都過得去。配角的農夫菜,有綠色的蘆筍、橙色的蘿蔔、紫色的紫薯和紅色的蕃茄,顏色鮮豔吸引,為這主菜加添了額外的分數。「挪威煙三文魚蛋白炒飯」的煙三文魚雖然不多,但整總的來說這炒飯的材料都算豐富,而且味道都幾好。飲品我就點了要補上差價的「香橙西柚伯爵茶」,味道清新,感覺健康又解渴。整體來說,這餐廳的食物質素還是不錯的。
整體來說,這餐廳的食物質素還是不錯的。
$170 (Dinner)
  • 挪威煙三文魚蛋白炒飯
今天下班相約了位朋友晚餐把酒言歡,由於各自的工作地方都有所不同,所以我們選擇相約在香港的中間點,即是旺角。 通常我做主動約朋友,找餐廳這個工作也是交給我,我是没所謂的。一邊工作一邊打開openrice app看看旺角有哪些新餐廳,最後找到了家新開張的西餐廳,名叫Food factory 。我cap圖發給友人,她没有意議便決定這家了。 我們點了兩個套餐,包餐湯、主菜、及飲料。主菜我們分別選擇鴨胸炒意粉,和海膽海鮮炒飯,而餐湯只有是日餐湯,所以我們都加錢轉龍蝦湯。 鴨胸炒意粉,比我想像中好,入口味道豐富,醬汁酸酸甜甜很開胃,鴨胸及意粉都烹調得當,没有過熟而太爛,或過生而太硬,整體不錯,值得推介。 海膽海鮮炒飯,相對於鴨胸炒意粉,這個明顯失色不少,略微普通,但勝在份量足夠,且材料多,誠意十足。 同樣地,龍蝦湯也是材料豐富,湯濃而不膩,不錯喝。 總括而言,對於一頓,惠勞自己辛勤工作的晚餐,我還算滿意的。

總括而言,對於一頓,惠勞自己辛勤工作的晚餐,我還算滿意的。

2019-05-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)
  • 鴨胸炒意粉
2019-05-21 104 views
原本係eat me bar 但結業了搖身一變成為food factory 入到黎裝修一切都冇太大分別 有股親切感.成間cafe都採用了落地玻璃 空間感十足店員會確保每枱食客之間有適當距離好貼心 所以非常適合聚會不過環境音樂有少少大聲 扣了點分數.晚市黎講 呢間cafe都唔算貴叫左兩個一人套餐 包餐湯和$22飲品是日餐湯🍲忌廉湯外表冇乜特別 一飲就發現好足料有煙肉 粟米 香草 所以比平時好飲另外加左$15 轉龍蝦湯🦞本以為用蝦殻煲罷了 沒想到又有蝦肉放心😹唔係m記個隻.慢煮肉眼扒拌農夫菜🥩$168等左15分鐘左右 慢工出細貨?選了五成熟 切開呈粉紅色 幾嫩滑味道不錯 略嫌有點薄身和脂肪多值得一讚係薯菜選了蘆筍 甘筍 紫薯全部都好健康 比一般的沙律來得有意思.美國豬鞍扒伴夏威夷菠蘿🍍$168呢個一定要叫!全晚最好食首先豬鞍扒唔洗點用力就已經切開好似燒腩仔甘滑🐖仲可以伴雪梨汁另外燒菠蘿好juicy 一解油膩感.熱檸水🍋$22熱意式薄荷咖啡☕️$32(補$10)賣相好靚啊 薄荷葉令到薄荷味更濃咖啡味相對淡 所以兩種味都可以飲得出
原本係eat me bar 但結業了

另外加左$15 轉龍蝦湯🦞
本以為用蝦殻煲罷了 沒想到又有蝦肉
放心😹唔係m記個隻
慢煮肉眼扒拌農夫菜🥩$168
等左15分鐘左右 慢工出細貨?
選了五成熟 切開呈粉紅色 幾嫩滑
首先豬鞍扒唔洗點用力就已經切開
好似燒腩仔甘滑🐖仲可以伴雪梨汁
另外燒菠蘿好juicy 一解油膩感
熱檸水🍋$22
熱意式薄荷咖啡☕️$32(補$10)
賣相好靚啊 薄荷葉令到薄荷味更濃
咖啡味相對淡 所以兩種味都可以飲得出

• 美國豬鞍扒拌夏威夷菠蘿
2019-05-20 203 views
呢啲天氣出旺角行街真係同自殺冇分別🙁,咁啱經過譽發廣場,決定同男朋友食5樓呢間西餐廳🙆🏻🙆🏻空間尚算闊落,座位間隔都10分開,👍🏻👍🏻坐得舒服😎👏🏻👏🏻同男朋友一人叫咗一個套餐😬😬再加個黑松露薯條😋😋男朋友叫咗美國豬鞍伴夏威夷菠蘿,我就叫咗個慢煮肉眼7成熟,每個套餐都會送一個餐湯😋😋唔係講笑個餐湯真係幾有龍蝦味!😋😋首先男朋友嗰份豬鞍上枱,望到比佢個份量嚇親😨😨竟然係完隻豬鞍😍😍😍仲有紫薯,加蔬菜薯蓉伴碟,一份套餐兩個人食都絕對夠飽👍🏻👍🏻😎😎 然後到我嗰份肉眼上枱,足足有兩隻手掌咁大😍😍😍👏🏻如果以一般西餐來講,肉質同口感絕對唔失禮😎😎而且絕對係七成熟唔會好似其他扒房咁樣五成熟變七成熟👏🏻👏🏻👏🏻黑松露薯條每一條咬口都好有黑松露味,表明用了方面唔吝嗇好揼本👍👍👍加左芝士就更加高質😋😋最後同男朋友叫咗杯洛神紅苺冰沙😍😍外表已經好吸睛♥️♥️食完薯條煎炸野飲完呢杯冰沙絕對能夠清熱,淡淡都好有紅莓味😋😋加一之後500幾蚊呢個價錢再加份量連一向大食嘅男朋友都叫飽🙆🏻🙆🏻加上環境清靜👍🏻👍🏻真係可以考慮下次約埋一大班朋友黎聚會👍🏻👍🏻👍🏻

同男朋友一人叫咗一個套餐😬😬再加個黑松露薯條😋😋

唔係講笑個餐湯真係幾有龍蝦味!😋😋

2019-05-18
$250 (Dinner)
2019-05-20 67 views
今晚收工約左個fd出去食飯,個fd岩岩去完exchange半年,好磚無見啦!佢話係北京exchange淨係得水餃食,今晚要食意粉咁話,我就提議去旺角食西餐啦餐廳唔算太大,但係d椅子全部唔同顏色,幾colourful!我地叫左個二人Set share食,「北海道全蜆忌廉意大利麵」,意粉好al Dante, 夠彈性,意粉醬汁非常鮮甜。佢比起平時嘅忌廉有d唔同,平時嘅都係好鹹,但今次lee個帶有忌廉南瓜湯嗰種甜味,應該係甜椒帶出嘅味道。蜆肉亦非常多,好抵食!「煙三文魚紅醋沙律」,份量相當多,煙三文魚鹹香十足,一啲腥味同雪味都冇。配以爽脆嘅生菜,鮮甜嘅番茄仔,絕對係口感上嘅大滿足。不得不提嘅係個紅醋汁,調教得恰到好處,酸甜度啱啱好,唔會嗆喉,同個沙律配合得宜。推介!「慢煮肉眼扒伴農夫菜」,牛扒外脆內軟,肉嘅表層煎得夠乾身,而內在熟嘅程度剛好,都係medium rare。肉味濃郁,塊扒非常大塊,仲大過我塊面!另外碟上嘅配料都好好食,薯泥同牛肉汁嘅配搭簡直一絕!去左exhange半年既佢,大大力表示讚好呀!

去左exhange半年既佢,大大力表示讚好呀!
2019-05-20 80 views
本來諗住黎食All day breakfast,假日下晝2點左右到,原來2點半下午茶menu先有All day breakfast 。當日仲係午餐時段,冇坐滿客,不過都要係門口等人執枱。魚柳漢堡因為叫堡漢,已經係包,亦都預計自己食唔哂,所以落單時就請店員走餐包,不過最後都黎左個餐包。以呢個價錢,味道不過不失。魚柳炸到好硬,味道唔係好好食,又未置於好難食,同茶餐廳下午茶一樣。唔通去茶記要求食米芝蓮質素咩,係咪?餐湯不錯👍🏻如果呢間餐廳定位係茶餐廳,咁冇野好挑剔。服務態度同澳牛差唔多當日全場有3-4個樓面,只有一個男店員可以落單另外啲後生女店員應該係part time,唔可以落單,所以點菜都要等完又等男店員態度如澳牛伙記,可能係澳牛轉過黎既資深店長?我親眼目睹男店員兩手都拎住碟食物,佢嗌個女店員幫手。咁佢冇手拍人,所以用腳踢個女仔!用腳踢又唔係大大力兜落去,輕輕力踢一下之麻,真係一定合情合理啦!個女仔件衫唔知有冇整污糟男店長個鞋底呢?睇到我眼都突用膳期間亦都聽到佢鬧個女仔做錯野總括黎講,呢啲咁高質既餐廳我真係唔配再食喇個劣評我比自己既,咁冇眼光亂信廣告同打手

當日仲係午餐時段,冇坐滿客,不過都要係門口等人執枱。

魚柳漢堡

餐湯
不錯👍🏻

如果呢間餐廳定位係茶餐廳,咁冇野好挑剔。
服務態度同澳牛差唔多
當日全場有3-4個樓面,只有一個男店員可以落單
男店員態度如澳牛伙記,可能係澳牛轉過黎既資深店長?
睇到我眼都突
用膳期間亦都聽到佢鬧個女仔做錯野

總括黎講,呢啲咁高質既餐廳我真係唔配再食喇
個劣評我比自己既,咁冇眼光亂信廣告同打手
2019-05-20 92 views
呢間food factory無論食物定環境都好不錯!朋友帶我黎呢度食好野,我地order左個二人set,睇落幾抵食,有齊餐湯、前菜、主菜、飲品同甜品!龍蝦餐湯有粒粒蝦肉,好香濃,暖暖個胃先~再黎一個好開胃既前菜,煙燻帶子伴蘋果多士,多士好酥脆,配上酸酸甜甜既蘋果蓉,帶子厚肉,好perfect!Main course係慢煮牛仔骨,配上好多唔同顏色既蔬菜,綠色既蘆筍、橙色既甘筍、同紫色既紫薯,夠晒colorful!慢煮牛肉有粉嫩既肉質同色澤,保持到牛味!另一個主菜,海鮮燴飯,多款海鮮鋪滿係飯上面,青口好新鮮,食得出真材實料,誠意十足!飲品就order杯抹茶鮮奶,幾香滑,朋友既青檸薄荷蜜糖梳打都唔錯,好fresh~甜品仲有cream brûlée , 黎一個perfect ending!
龍蝦湯

龍蝦餐湯有粒粒蝦肉,好香濃,暖暖個胃先~
二人set  A  煙燻帶子伴蘋果多士

海鮮燴飯
抹茶鮮奶
青檸薄荷蜜糖梳打
2019-05-20 174 views
旺角咁多林林總總嘅餐廳,其實真係好難決定去邊一個餐廳,又要坐得舒服,啲嘢好食嘅餐廳。你知就有朋友介紹我去呢間餐廳,感覺都好闊落,仲見到旺角大街。我地三個人叫左三個set,所以有三個餐包同埋三碗蘑菇湯。就算係餐包佢都係焗熱左之後先俾我哋,所以啲牛油就可以溶係d餐包度,好好味。我自己幾鍾意佢個蘑菇湯,因為佢有一粒粒蘑菇蓉, 飲完其實都打左個底。第一道係紐西蘭牛肉眼扒,加上黃金蒜蓉汁,係淡淡的嘅蒜蓉牛油汁。但最特別嘅係佢個面底,係辣辣地嘅番茄汁意粉,感覺一啲都唔濟,味覺上有驚喜。呢個海鮮卡邦尼意粉都好味,份量好多一定食得飽,而且佢啲海鮮都好足料!

2019-05-20 184 views
裝修簡約時尚, 從玻璃窗盡覽彌敦道五光十色的夜景。二人晚餐$348( 是日餐湯2份 +2主菜 +2飲品 +2 甜品)龍蝦湯龍蝦湯 ,入口順滑, 濃稠味甜 , 每一口仲有彈牙龍蝦肉 , 啖啖都是龍蝦鮮味。挪威煙三文魚紅醋沙律三文魚嫩滑肥美, 魚油豐富,充滿omega-3 ,沙律菜和車厘茄清新、 爽脆, 配上酸酸甜甜紅醋, 感覺開胃又健康。一年熟成風乾火腿卡邦尼忌廉扁意粉扁意粉口感濕潤, 煙煙靭靭, 風乾火腿炸到香脆可口, 忌廉汁柔滑細緻, 配埋滑溜的雜菌, 好滋味。至尊手工薄餅手工薄餅,即叫即做,熱辣辣,香噴噴, 材料豐富, 有蕃茄、水牛芝士、雞肉辣、肉腸、 菠蘿及洋蔥 ,薄批烤得香脆可口, 做出拉絲的效果, 令人回味。法式焦糖燉蛋焦糖燉蛋細細份, 蛋面上有鮮甜的士多啤梨及滑溜忌廉點綴, 賣相吸引 , 燉蛋入口嫩滑細緻, 蛋香誘人, 美味的飯後甜品。藍花皇家伯爵荔枝紅茶伯爵荔枝紅茶, 用透明玻璃壺承上, 入口散發馥郁荔枝果香 , 配上幽幽的伯爵茶香, 仲有啖啖果肉, 味覺雙重享受。.

裝修簡約時尚, 從玻璃窗盡覽彌敦道五光十色的夜景。

挪威煙三文魚紅醋沙律

一年熟成風乾火腿卡邦尼忌廉扁意粉

至尊手工薄餅

法式焦糖燉蛋

藍花皇家伯爵荔枝紅茶
2019-05-19 154 views
午市時分來了這裏吃午餐, 他們有午市套餐供應, 價錢不高。套餐會有是日餐湯、餐包, 還會配上飲品, 幾抵吃的。是日餐湯是雜菜羅宋湯, 羅宋湯裏面有很多蘿蔔粒🥕、洋蔥、芹菜粒。味道濃味, 裏面的雜菜份量夠多。餐包很軟熟, 是我喜歡的麵包🍞, 我幾喜歡將麵包沾上羅宋湯汁, 代替牛油, 以提升它的味道。美式香草雞扒 - 黃金蒜蓉汁配薯菜。薯角外皮微脆口, 雞扒肉質都算嫩, 油油的。綠茶鮮奶 - 綠茶味夠濃, 很香甜, 綠茶粉味比牛奶味突出。

2019-05-19
$70 (Lunch)
2019-05-19 142 views
今日lunch就過個海搵friend食lunch聚一聚佢話公司附近新開左一間又平又好食嘅餐廳,咁今日就一於嚟一試lunch time都幾多人下喎真係好平五六十蚊一個set,包餐湯包麵包仲有嘢飲都幾抵食喎個set包既湯同包一啲都唔曳個湯係我最鐘意既粟米湯個包微暖,搽左牛油點湯食,真係一流蜜糖芥末煙肉安格斯牛肉漢堡$62個醬好好食好啱我口味,同塊肉好夾塊肉雖然唔係好正嗰啲,但絕對對得住價錢個包都有烘過,整體嚟講都幾唔錯帆立貝卡邦尼野菌意大利麵$55朋友嗌嘅意粉,我就冇試到啦不過見好足料飲品方面,我就揀左榛子特濃朱古力 +$20朋友就揀左杯綠茶榛子特濃朱古力唔錯唔錯抵食又唔錯既lunch
今日lunch就過個海搵friend食lunch聚一聚
佢話公司附近新開左一間又平又好食嘅餐廳,咁今日就一於嚟一試
lunch time都幾多人下喎

真係好平
五六十蚊一個set,包餐湯包麵包仲有嘢飲
都幾抵食喎

個set包既湯同包一啲都唔曳

個湯係我最鐘意既粟米湯
個包微暖,搽左牛油點湯食,真係一流

蜜糖芥末煙肉安格斯牛肉漢堡$62

個醬好好食
好啱我口味,同塊肉好夾
塊肉雖然唔係好正嗰啲,但絕對對得住價錢
個包都有烘過,整體嚟講都幾唔錯

帆立貝卡邦尼野菌意大利麵

帆立貝卡邦尼野菌意大利麵$55

朋友嗌嘅意粉,我就冇試到啦
不過見好足料

Type of Meal
Lunch
帆立貝卡邦尼野菌意大利麵
2019-05-19 98 views
旺角樓上cafe出名多,見依間新開冇耐,一於同朋友上去試下,睇下好唔好食先☺️-入到去,舖頭唔算大,但係空間感十足,就算身處係鬧市,都唔會有種好焗促既感覺,雖然係閒日,但係人流都唔少呀。食物方面我地點左1個一人套餐 + 散叫pizza + 1份小食。-首先黎到既係跟餐餐湯,餐湯+$15可以轉配龍蝦湯🦞,但係我地冇轉到。-因為好多小食都想試,所以我地決定嗌個小食併盤,樣樣都有d,咁就可以試哂d小食喇🤭小食併盤入面包左魷魚圈,雞鎚,薯條同彼得包,仲配埋蜜糖芥末醬🍯。薯條係炸薯角,即炸既薯角永遠都係咁好食,酥脆得黎冇油膉味,不過個芥未醬就就冇乜芥未味,甜甜地,都係dim茄汁夾d🤣至於炸雞鎚同彼得包就不過不失,我諗彼得包都係配肉丸會好食d,就咁食有d掛,需要dim汁食。雞鎚上面淋左辣汁,都幾惹味😊不過魷魚圈就麻麻地,應該溝左其他魚肉,好似食緊魚蛋咁,但係唔彈牙,如果佢係原條鮮魷魚圈拎去炸會好食好多🦑-最後就輪到main course 喇☺️ 雀巢手工薄餅同慢煮肉眼扒伴農夫菜。因為係手工薄餅,所以餅底一定係薄身,批邊焗到脆卜卜,帶少少微焦,餡料方面就有水牛芝士,黑松露,野菌,雞蛋🥚,火箭菜,原隻烚蛋

因為係手工薄餅,所以餅底一定係薄身,批邊焗到脆卜卜,帶少少微焦,餡料方面就有水牛芝士,黑松露,野菌,雞蛋🥚,火箭菜,原隻烚蛋放係pizza上面食真係第1次,又幾好食同夾喎,感覺上好健康,食完都冇太大罪惡感🙈黑松露味唔算太突出,反而芝士味重🧀,夠鹹香,一食就食左大半個🤣

肉眼扒🥩雖然唔係太厚身,但係超大塊,仲大過我隻手🖐🏻肉眼扒煎得岩岩好,表面香口,入面就軟淋,同醬汁都幾夾,唔會太醎。側邊既配菜都係重點!兩大舊焗紫薯,仲有係底既牛油果醬🥑,我諗應該係🤔同牛扒一齊食,好好味,食完真係好滿足☺️
最後飲埋杯熱既蘋果生薑茶,清清口腔,暖暖胃,咁就岩岩好喇☺️
一定要講既係,依間餐廳既服務態度好好,有禮貌,見你飲哂水,會幫你斟水👍🏻走既時候,大頭蝦留低左袋衫,侍應即刻追出黎俾返我地,抵讚👍🏻👍🏻👍🏻
Menu:
慢煮肉眼扒伴農夫菜套餐($168)
雀巢手工薄餅($148)
小食拼盤($108)
星期六中午難得同男友早醒左就搵下cafe食個brunch今次黎到譽發廣場5樓呢間新餐廳有點驚訝 中午12點已經勁多人 呢度Wifi 仲不設密碼 Lunch set有12款 都幾多選擇揀想試下呢度既tea set 但店員話要2:45pm先可以orderOrder左兩個餐後無耐就送上餐湯同餐包男友先叫左枝hoegaarden都幾surprise好少cafe會有埋酒平時見既忌廉粟米湯今次有埋煙肉碎呢度仲有另1樣 令我幾surprise既野就係drinks menu上 有個 紫薯特飲我叫左杯 “紫薯蜂蜜拿鐵”入面仲有啲紫薯粒粒Tim但可能冰較多既關係? 過左陣再飲味道會較淡意式辣肉腸薄餅🍕蜜糖芥末煙肉安格斯牛肉漢堡🍔份量都幾大 面包🥯好脆身漢堡扒係手打的 成個包一口食唔哂 要用刀切開 慢慢食配上蜜糖芥末醬 超夾 超好食
星期六中午難得同男友早醒左

平時見既忌廉粟米湯
今次有埋煙肉碎

呢度仲有另1樣 令我幾surprise既野
就係drinks menu上 有個 紫薯特飲

我叫左杯 “紫薯蜂蜜拿鐵”
入面仲有啲紫薯粒粒Tim

漢堡扒係手打的
成個包一口食唔哂 要用刀切開 慢慢食
配上蜜糖芥末醬 超夾 超好食

2019-05-19 131 views
今晚難得可以與細佬一起晚飯,真是開心,地點當然由他話事。細佬選的樓上餐廳,內部環境設計很有朝氣,還設有一個大投射器播放勁歌熱舞,尤其是今晚有客人生日,大播Happy Birthday MV真有feel。奶油忌廉虎蝦$98個presentation幾靚,虎蝦都有四隻,蝦肉面層燒香,爽口肉質配上creamy的菇菇奶油,伴隨有黑醋調味的沙律菜,夏日好適合吃。玫瑰蘋果伯爵茶$47這杯看似平凡但其實飲落一點也不平凡的伯爵茶,其實加添了蘋果醋來調成的,飲落酸甜清新別有一番風味。原條慢煮牛仔骨伴農場蔬菜 $298 賣相靚兼大份,牛仔骨是肉連骨送上,一點也不欺場。牛肉腍滑,應該至少有五成熟,伴隨的農場蔬菜也不是坐冷板凳的二打六,尤其是烤蘆筍和焗紫薯,真是分不清誰是主誰是次。這家餐廳的確不錯,在同區的樓上餐廳來說是下次可以再來。
今晚難得可以與細佬一起晚飯,真是開心,地點當然由他話事。
細佬選的樓上餐廳,內部環境設計很有朝氣,
奶油忌廉虎蝦$98
玫瑰蘋果伯爵茶$47
原條慢煮牛仔骨伴農場蔬菜 $298
這家餐廳的確不錯,在同區的樓上餐廳來說是下次可以再來。