2019-01-10
開年飯卜5到半島轉左卜尼到,我地成間公司接近20人浩浩蕩蕩咁食lunch, 到而家先打反食評希望5會太遲對於路痴既我,用左足足20mins先搵到入口入去,好似玩迷宮咁齊人就已經開始點餐,高級餐廳服務果然5同d,侍應姐姐係講英文既而且5洗mark地我地10幾個人一次過落單。我揀左個燕麥包食,後面果2個牛油試完我就淨係食左植物牛油,因為真係好creamy前菜似係上海菜style果隻肉凍,但味道就一般,無特別驚喜。Main course 我叫左牛面頰,非常軟熟,入口即溶,個薯蓉連汁咁食真係好正,但份量好法國到左甜品,ummmmmm,主要係太甜,都5係好食到細緻既味道我唸平時尼食既其實都真係5錯,畢竟佢個牛面頰真係好出色食野既環境都好有質素,但以開年飯尼講真係5係好滿足所以今年到而家既運氣都麻麻