2016-09-14
今次黎french window 慶祝生日,驚喜一浪接一浪,算唔上食家,平時都無寫開食評,都忍唔住要講講。我地今次點左Citibank 個個買一送一menu。首先黎麵包,本身見到熱烘烘既麵包都幾興奮,不過萬萬估唔到間餐廳咁厲害,每一款麵包都貫徹地硬,硬到咬唔開。唔好話咬,用手都撕唔開。頭盤叫左蟹肉牛油果,蟹肉唔新鮮,甚至有d似食緊罐頭吞拿魚;而且麵包、蟹肉同牛油果比例好奇怪。之後白豆小龍蝦湯,小龍蝦雖然煮得唔錯,不過得一隻;湯個人覺得比較grainy。龍蝦沙律:未試過食沙律有咁多沙,根本同無洗過無分別。總體而言,淡而無味,非常underseasoned.Main course 羊扒還可以,普普通通;意大利飯煮過龍,too soft.甜品明明係pear and almond tart, 變左個蛋糕,事前無講聲。上菜個時蛋糕上面的雪糕跌左落黎,我地表現詫異,侍應見到/聽到不單唔講對唔住,轉個頭走左。其實唔係話要換,只不過比呢個價錢,係呢d 餐廳,offer 再plate 過,唔係太離譜係嘛?另一款甜品朱古力mousse就太甜, honeycomb over-burnt.Overall: U
Overall: Under-seasoned and unbalanced food; Bad Service