2021-03-27
山林道開咗好幾間Cafe,今日就去咗嗰度搵食,揀咗間以黃色為主色嘅Cafe,名為The Frequency食午餐。餐廳格局簡單、清新而且明亮,給人休閒舒服嘅感覺。由入餐廳到結帳,侍應很有禮貌,而且服侍也很周到。牛尾湯雖然是餐湯,但係份量絕不少。味道濃郁得來又冇傳統嘅咁稠身,飲落好舒服,除咗有雜菜外,還有牛尾粒可以咀嚼下。蟹肉忌廉菠菜意粉意粉軟硬適中,忌廉汁Creamy 得嚟又唔會膩,蟹肉香甜,BB菠菜份量多。啖啖蟹肉碎夾埋BB菠菜撈埋啲忌廉汁同意大利粉一口一口咁食,感覺好豐富,好滿足。周打蜆湯配農夫包雖說是前菜,但兩個人share都食唔晒。農夫包焗得勁脆卜卜,沾上非常濃郁可口而且材料甚為豐富嘅周打蜆湯真係食到舔舔脷😋如果叫套餐可另加$25就可以飲到大大杯價值$40嘅拿鐵☕️,真係幾抵,即使係原價,亦都唔貴。抹茶拿鐵和朱古力拿鐵各有千秋,抹茶味或朱古力味都非常之出,而咖啡沒有酸澀味,容易入口,單看拉花嘅細緻就可以感受到調配咖啡師嘅細心和功力, 真係有啲唔捨得飲,唔想破壞咁靚嘅拉花!整體感覺,無論舒適度、食物質素或侍應嘅態度都值得比讚。原來The frequency 嘅理念係透過舒適嘅空間和
牛尾湯
蟹肉忌廉菠菜意粉
周打蜆湯配農夫包
整體感覺,無論舒適度、食物質素或侍應嘅態度都值得比讚。原來The frequency 嘅理念係透過舒適嘅空間和用心製作嘅食物來連結客人。我想講:你哋做到啦✌️我會再次嚟幫襯㗎😃