1K
2024-09-12 326 views
餐廳最近喺新都會開咗新分店,以木系為主調,座位闊落,令人感覺舒適。食物方面除咗招牌嘅疏乎厘、漢堡等西式料理之外更加入多款特色薄餅同主食,價格親民,適合聚餐。前菜有凱撒沙律,配料豐富,五顏六色,有齊煙肉、麵包粒、小蕃茄、Parmesan 芝士、羅馬生菜,再混合沙律醬汁,整體搭配清新,帶咬口,健康又有營養,令人胃口大開。私心推介脆炸雞胸窩夫,份量十足,一上枱時真係嚇親,上面放上兩大塊炸至酥脆可口嘅雞,雞胸難得唔乾柴,而且勝在炸粉夠薄,食落都唔覺得油膩、窩夫偏清淡,搭配蜜糖芥茉醬啱啱好。另外有紅酒燴牛肉,有大有細,醬汁偏鹹,牛肉煮至入味,旁邊伴上薯蓉同酸種麵包,中西合璧都幾特別。主食有奇尊蝦肉芝士蒜香意粉,建議趁早食唔係嘅話會變乾,麵條Q彈幾掛汁。

今日去咗葵芳探bb同bb玩,玩完之後就去新都會tea time,朋友就揀咗係5樓既the pantry 。餐廳環境好寬敞,因為分開咗2邊,座位好闊好鬆動,裝修又好優雅,成個氣氛都好舒服☺️每張凳下邊都有個籃俾你放物品,十分之貼心🫶Waffle Combo $118有三款唔同口味嘅窩夫,每款有兩件,可以同朋友share食,窩夫嘅吉士餡,忌廉都唔會太甜。加埋新鮮生果,甜而不膩,啱晒啲想食甜品但又怕甜嘅朋友仔🤓Cast Iron French Toast $65法式多士好新鮮!外皮煎得香香脆脆,內裏好軟滑,加埋啲拖肥碎碎,配埋一定唔會輸嘅雲呢拿味雪糕。我自己都KO咗成碟,真係好好食🤤Salmon Risotto Bowl $168成個意大利飯用咗麵豉去煮,比較偏日式嘅做法。味道特別得來,加埋日式溫泉蛋,撈埋晒成個飯好好味好夾👍🏻飯既texture唔會太硬,亦都唔會太腍,幾有咬口。三文魚好新鮮,煎到外脆內滑,保留返佢原汁原味🤩Calamari Squid Ink Pasta $142墨魚圈又大又新鮮,仲要切到好厚但又唔會煮過龍。Pasta煮到岩岩好,夠晒al dante 仲好掛汁!Chocola

Waffle Combo $118

Cast Iron French Toast $65

Salmon Risotto Bowl $168

Calamari Squid Ink Pasta $142

Chocolate & Strawberry Milkshake +$25/each
Tea set 可以加錢upgrade做Milkshake。朱古力奶昔入邊充滿着朱古力碎,唔會太甜,又有咬口。

士多啤梨奶昔入面有士多啤梨醬掛杯,充滿着濃濃嘅士多啤梨味,唔會假到似藥水🫰

服務方面真係要俾足100分❗️
經理知道我哋同行有BB ,即刻安排咗BB凳
好細心咁安裝之後仲教我哋點樣用🥹
另外落單個陣,staff見到我哋有BB就特登remark左個飯煮腍啲+生蛋分開上,咁就可以方便BB食😍

今時今日咁嘅服務態度加觀察力,簡直攞滿分💯!十分推薦俾有bb既朋友 呢間絕對係baby friendly餐廳!🥰

好味度:8.5/10
回頭度:8.5/10

🎡餐廳資料
餐廳名稱:The Pantry Cafe
餐廳地址:葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖
營業時間:星期一至五 11:30-22:00 星期六至日 10:00-22:00
2024-09-10 305 views
Sour Cream Works Chips🍟 HKD55薯條新鮮即炸,每條外表都金黃酥脆,配上濃郁酸忌廉及牛油果醬。Crunchy Panko Prawns 🍤HKD78大大隻的蝦仁上了一層酥脆的麵包糠炸至金黃,搭配的香蒜蛋黃醬。蒜味香濃,醬汁稍稍比主角更出色。Four Cheese Pizza🧀 HKD208使用了四種不同的起司,包括馬茲瑞拉、帕爾馬、藍紋和瑞士起司。烤至金黃的披薩邊緣外脆內軟,濃郁的芝士在口中融化,每一口都帶來了滿滿的芝士味。Pineapple Coconut Pancake 🍍HKD119甜品我們選擇了Pineapple Coconut Pancake。這款口味的班戟是在另一姊妹店是沒有的。Pancake外表輕盈且鬆軟內裡的空氣感十足,入口充滿蛋香。搭配5小時低溫慢烤的焦糖菠蘿和椰子醬,味道層次分明。Honeycomb Caramel Milkshake🍯Churros Milkshake🥤前者的奶昔口感濃郁,配上焦糖脆脆十分有口感。後者則是以經典的西班牙油條配上奶昔, Churros灑上玉桂糖即係佔滿了奶昔依然帶有脆脆的口感。小總結❤️❤️❤️❤️❤️📌班戟出色📌奶昔口

Sour Cream Works Chips🍟 HKD55

Crunchy Panko Prawns 🍤HKD78

Four Cheese Pizza🧀 HKD208

Honeycomb Caramel Milkshake🍯
Churros Milkshake🥤
前者的奶昔口感濃郁,配上焦糖脆脆十分有口感。

小總結❤️❤️❤️❤️❤️
📌班戟出色
📌奶昔口感豐富
  • Crunchy  panko  prawns
  • Four  cheese  pizza
  • Pineapple  coconut  pancake
2024-09-09 284 views
大大的落地玻璃,空間感十足,裝修以木元素及綠色為主,坐位闊落舒適,好適合一班朋友聚餐打卡!👑🥞Pink Strawberry Pancake $125鮮士多啤梨厚班戟🍓厚班戟震騰騰的蓬松質感搭配錯落有致的草莓、藍莓做點綴,這是一道令人垂涎欲滴的美食。它輕盈的口感和濃郁的士多啤梨忌廉醬奶香,清新香甜的味道,讓人一試難忘,真是味蕾盛宴!🌮Salmon Tacos (3pcs) $88香脆的墨西哥栗米餅皮,烤得油香十足的三文魚粒,夾雜蕃茄莎莎、牛油果醬、酸忌廉、新鮮的羅馬生菜、清爽青瓜等等的配料,酸酸甜甜,開胃爽口,前菜佳品!🍔Double Mac $135酸青瓜雙層安格斯芝士牛肉漢堡一口咬下,首先是麵包的柔軟與酸黃瓜的爽脆形成鮮明對比,酸黃瓜的酸味恰到好處,它為整個漢堡帶來了一種獨特的清新感。緊接著,滿滿拉絲的芝士和安格斯牛濃郁的肉香,開始在口中蔓延,豐富的餡料每一口都是滿滿的幸福感!🍟Sour Cream Works Chips $55酸忌廉牛油果醬薯條金黃色薯條炸得恰到好處,外皮焦香,內部軟糯。薯條上是誘人的醬料:醇厚的牛油果和微酸的忌廉,再點綴上紅色的蕃茄粒,不但中和了薯條的油膩,又

鮮士多啤梨厚班戟🍓

🌮Salmon Tacos (3pcs) $88

🍔Double Mac $135
酸青瓜雙層安格斯芝士牛肉漢堡

🍟Sour Cream Works Chips $55
酸忌廉牛油果醬薯條
金黃色薯條炸得恰到好處,外皮焦香,內部軟糯。薯條上是誘人的醬料:醇厚的牛油果和微酸的忌廉,再點綴上紅色的蕃茄粒,不但中和了薯條的油膩,又增添了一抹清新。

🍹Baileys & Cream $70
百利咖啡忌廉甜酒奶昔
奶昔的外觀頂層是輕盈的鮮奶油,咖啡的微苦與百利甜酒的奶香完美融合,香醇交織在一起,形成了一種韻味和諧的風味。

🍵 Matcha Latte $45
抹茶鮮奶
質感柔順的牛奶拉出一層精美綿密的奶泡拉花,帶出抹茶香濃回甘的味道!
假期在新都會看電影,之後去了 the pantry cafe,印象中是剛開業的。餐廳面積頗大,除了門口較開揚的座位,內裡也有不少座位,而且相當寬敞闊落。海鮮扁意粉 $174海鮮滿佈,有蝦肉、藍青口、魷魚、珍珠帶子等。扁意粉掛汁度高,醬汁是香濃龍蝦汁,濃郁當中帶點酸味幾開胃,蝦肉及魷魚彈牙、青口鮮味。燒紐西蘭肉眼牛扒 $318牛扒煎得幾靚,有香草、蒜頭等裝飾,賣相吸引,份量為12 oz。配菜選了香脆薯條。可選兩款醬汁,一個係濃郁紅酒燒汁,另一款是開胃的香蒜青醬。點了五成熟,頭尾五成熟,中間較紅似三成,入口有肉香帶點嚼勁,部分位置有脂肪。朱古力香蕉班戟 $125看menu 太吸引就點了搖晃班戟時感覺到很動彈!證明好鬆軟焦糖配上夠熟的香蕉肉美味,士多啤梨帶來清新。厚班戟上是朱古力布甸,班戟點上朱古力濃醬美味更昇華,為是日晚餐劃上完美的句號。

海鮮扁意粉 $174

海鮮滿佈,有蝦肉、藍青口、魷魚、珍珠帶子等。

燒紐西蘭肉眼牛扒 $318
可選兩款醬汁,一個係濃郁紅酒燒汁,另一款是開胃的香蒜青醬。

朱古力香蕉班戟 $125
看menu 太吸引就點了

搖晃班戟時感覺到很動彈!證明好鬆軟
焦糖配上夠熟的香蕉肉美味,士多啤梨帶來清新。

之前食過旺角Moko既The Pantry,覺得好唔錯👍🏻最近原來葵芳都開左分店喇🙌🏻餐廳裝修以大地色為主調,配上木材質同綠色植物,充滿小清新既感覺💚非常休閒寫意🌿好適合放工後同朋友慢活一下~傾下計食下野😊❥ Le Foie Gras Burger $138Burger既款式有好多🍔我地叫左Le Foie Gras Burger❣️Burger好厚身,安格斯牛肉大大份,牛味香濃,唔會煎到好老好乾身😍另外配有外脆內軟既鵝肝,食落豐腴而軟滑,連埋香脆鬆化既漢堡包、鹹鹹香香既半溶芝士一齊食😝味道好夾一齊食,令人回味無窮😋❥ Sea Urchin & Scallop Linguine $178好creamy滋味既意粉💕配有海膽同帶子,好正!海膽好鮮甜,帶子微微煎過,好厚身,食落夠彈牙🥰每條意粉都沾滿忌廉汁,甜甜地🤤一啖又一啖好滋味🤤💖❥ Matcha Cream Pancake $119Pancake口感非常鬆軟🥹食落有空氣感🥞抹茶忌廉醬味道濃厚,creamy得黎唔會太膩!面頭有粒粒脆米,好香口!連埋pancake一齊食味道一流🤭伴碟仲有抹茶蕨餅同紅豆,口感豐富!Pancake整體既水準好高😍❥
之前食過旺角Moko既The Pantry,覺得好唔錯👍🏻
最近原來葵芳都開左分店喇🙌🏻

好適合放工後同朋友慢活一下~傾下計食下野😊

❥ Le Foie Gras Burger $138

好creamy滋味既意粉💕
配有海膽同帶子,好正!
海膽好鮮甜,帶子微微煎過,好厚身,食落夠彈牙🥰
每條意粉都沾滿忌廉汁,甜甜地🤤一啖又一啖好滋味🤤💖

❥ Matcha Cream Pancake $119
Pancake口感非常鬆軟🥹食落有空氣感🥞
伴碟仲有抹茶蕨餅同紅豆,口感豐富!
Pancake整體既水準好高😍

❥ 金桔熱情果梳打 $52
賣相好靚💖
飲落酸酸甜甜,好refreshing✨
夏天飲一流☀️🍹

❥ 眉公芒果梳打 $35
芒果味清甜,飲落清爽,都係好適合解膩😝
2024-08-27
Type of Meal
Dinner
- 葵芳|The Pantry Cafe -▪️Pulled Pork & Pineapple Pizza🐷🍍🍕Pizza厚薄適中,批邊帶少少焦脆,好香口。批面鋪滿手撕豬肉、菠蘿,同埋洋蔥🧅,幾惹味▪️Sea Urchin & Scallop Linguine🍝海膽份量都唔少,帶子大粒同幾厚身,入面仲有啲蟹肉🦀,鮮味十足。海膽忌廉汁好creamy,而意粉亦都掛汁,又有咬口▪️Black Truffle Cheese Chips🧀🍟粗身薯條炸得香脆,配上黑松露芝士醬,黑松露味道好出▪️Chocolate Banana Pancake🍫🍌🥞Souffle Ricotta Pancake好厚身,食落濕潤鬆軟,充滿空氣感。面頭淋上滿滿嘅朱古力濃醬,再放上朱古力布甸同朱古力雪糕,朱古力味道非常香濃。側邊仲有焦糖香蕉🍌,配埋布朗尼蛋糕同士多啤梨🍓,夠晒邪惡😈▪️Churros Milkshakes🥛奶昔係雲尼拿口味,再有啲士多啤梨醬🍓喺杯邊,面頭除咗忌廉,仲有oreo餅碎同彩針朱古力,口感豐富。重點係有兩大條西班牙油炸鬼,浸咗都仲保持少少脆口The Pantry Cafe📍葵芳興芳路223號新都會廣場5樓5
- 葵芳|The Pantry Cafe -

Pulled Pork & Pineapple Pizza
Pulled Pork & Pineapple Pizza

Sea Urchin & Scallop Linguine

粗身薯條炸得香脆,配上黑松露芝士醬,黑松露味道好出
Black Truffle Cheese Chips

▪️Chocolate Banana Pancake🍫🍌🥞

▪️Churros Milkshakes🥛
Churros Milkshakes
Churros Milkshakes

The Pantry Cafe
📍葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖

The Pantry & Chips Republic
📍旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓436-438號舖
2024-09-06 185 views
在葵涌廣場行街買衫,收獲豐富下去搵食。家姐想食西餐同坐得舒服,最後搵左the pantry’s cafe。我得2個人但實在太多東西下,職員安排了4人座位給我。打開餐牌樣樣都好似好好食,令我好期待。Salmon Tacos $88墨西哥玉米餅上放了烤三文魚、蔬菜、牛油果醬同酸忌廉等等不同材料和醬料。材料好新鮮,但略嫌玉米餅不夠脆。記住食前將所有食材同醬mix 左,再將玉米餅會食得方便點。(美食推薦度8/10)Triple Cheese Chips$53熱辣辣的薯條唔洗講都知好好味,再淋上三種芝士醬,惹味到不得了。我在薯條上再加上肉醬,芝士醬和肉醬都十分夾,一次過食到2種味令我好滿足(美食推薦度10/10)。Spicy Sunshine$99安格斯牛肉漢堡有驚喜,牛肉味好濃。一啖咬落去肉汁會流出來。菠蘿烤得夠火候,好甜好多汁,但墨西哥辣椒就比我想像中辣了點🤣(美食推薦度10/10)安格斯牛肉肉醬闊麵&溫泉蛋$132將流心蛋與有濃濃牛味的肉醬闊條麵混合一起,兩種味道混合一起,有一種好夾的味道。而闊條麵的麵質彈牙煙靭,口感豐富(美食推薦度9/10)。The Pantry’s pancake $

Salmon Tacos $88

Triple Cheese Chips$53

Spicy Sunshine$99

安格斯牛肉肉醬闊麵&溫泉蛋$132

The Pantry’s pancake $108
厚班戟蛋味較濃,入口嫩滑和濕潤,再配合香滑牛油、楓糖漿及忌廉,是最加組合。但相對甜品的水果並不是好甜,略為遜色。
我見到餐廳會為客人提供小蠟燭放在甜品上,與朋友慶祝生日時可以省卻蛋糕,用這一份甜品代替。(美食推薦度9/10)

咖啡布朗尼奶昔$75
咖啡奶昔與忌廉混合在一起的甜度是剛剛好,但加上布朗尼蛋糕,略為甜一點。忌廉上有好多布朗尼蛋糕粒,如果是布朗尼蛋糕粉絲就必定要點。(美食推薦度8/10)

紅肉石榴梳打$35
新鮮的紅肉石榴是好甜,好好味。而飲品味道是帶點酸酸甜甜,令人覺得十分開胃,味道有點特別和清新的感覺,好飲值得推介。(美食推薦度10/10)
紅肉石榴梳打

豐富的一餐,餐廳中的Pizza都好似好好食,期待下一次再試。

紅肉石榴梳打
  • Spicy  sunshine
  • Triple Cheese Chips
The Pantry全新葵芳店走木系森林風 環境悠閑舒適🪵除左主打嘅人氣甜品梳乎厘班戟 仲新增多款鹹食添✨.➿DAILY SOUP OR SALAD➿1️⃣椰菜花薯仔忌廉湯-質地較稀 帶淡淡薯仔同椰菜花草青香 忌廉奶味唔濃 相對輕盈🥔🥦2️⃣蘋果沙律-蘋果沙律爽甜新鮮🍎🥗.📌Roasted Spring Chicken & Apple Risotto $168半隻春雞大隻厚肉 燒得幾香口🔥肉質嫩滑 雞胸軟腍唔鞋 雞味濃 淋埋醬汁更惹味 有水準🐓Risotto粒粒分明 但冇外軟內硬咬口🍚醬汁濃稠香滑 微鹹奶香搭配清甜蘋果 味道又幾夾🥛🍎加埋爽嫩蘑菇片 口感味道更豐富🍄‍🟫.📌Carbonara Pizza $135卡邦尼口味好特別🧡批邊香脆煙韌 批底薄身柔軟🍕半熟雞蛋超吸睛 切開蛋黃 香滑流心🍳Pizza鋪滿煙肉同Mozzarella 鹹香惹味 可惜唔拉絲🥓🧀配搭蘑菇片同蕃茄醬 幾清新🍄‍🟫🍅.📌Salmon Tacos (3pcs) $88墨西哥粟米片好香脆 夾滿色彩繽紛內餡 超足料🌮烤一口三文魚香口有鮮味🍣配搭爽脆酸椰菜, 羅馬生菜同青瓜🥬🥒加埋蕃茄莎莎, 牛油果醬, 酸忌廉同蜜糖是拉差醬🍅
➿DAILY SOUP OR SALAD➿
2️⃣蘋果沙律-蘋果沙律爽甜新鮮🍎🥗
📌Carbonara Pizza $135
📌Salmon Tacos (3pcs) $88
墨西哥粟米片好香脆 夾滿色彩繽紛內餡 超足料🌮烤一口三文魚香口有鮮味🍣配搭爽脆酸椰菜, 羅馬生菜同青瓜🥬🥒加埋蕃茄莎莎, 牛油果醬, 酸忌廉同蜜糖是拉差醬🍅🥑🍯層次感十足 惹味清爽 推介💯
📌Pink Strawberry Pancake $125
Pancake成個pink pink 超少女心🩷三層招牌Ricotta厚班戟超動L動L🤩外層金黃caky 內裏勁soft入口即融🥞但個人鍾意熟啲 而家過生偏濕潤💦蛋香同微鹹ricotta味道平衡🥚🧀香甜士多啤梨忌廉綿滑creamy 夾層仲有果肉🍓再以士多啤梨醬, 士多啤梨同藍莓作點綴 整體甜而不膩 唔錯🫐
➿DRINKS➿
1️⃣Iced Lemon Tea $free
凍檸茶正常發揮🍋☕️
2️⃣Passionfruit Oolong (+$7)
酸甜果香+甘醇茶底 好清新🫖
有關食物相片可參考本人以上傳的影片🎦
2024-09-03 379 views
✅燒春雞,沙律,窩夫& 蜜糖芥末醬($135)燒春雞個皮烤到脆卜卜,咬落去肉汁四溢,超級juicy!沙律又清新,啱啱好中和咗春雞嘅濃味。嗰窩夫外脆內軟,配埋蜜糖芥末醬,甜中帶微辣,香口好味😋✅煎牛排配焗蔬菜,燒肉汁& 香蒜青醬($192)5成熟,煎得啱啱好,外層微焦,入面嫩滑多汁,配埋翠玉瓜、粟米仔等焗蔬菜,吸咗啲肉汁味,甜甜地好好食。加埋香蒜青醬,真係清新得嚟又好香✅藍青口($79)個白酒蒜茸汁真係一流,小茴香嘅香味好特別,忌廉令湯汁更加濃郁。多士烤到岩岩好,吸晒啲湯汁,超滿足。環境都好舒服,光線明亮,食住飯都覺得心情靚啲!整體嚟講,呢餐真係大滿足!
✅燒春雞,沙律,窩夫& 蜜糖芥末醬($135)

✅煎牛排配焗蔬菜,燒肉汁& 香蒜青醬($192)

✅藍青口($79)

2024-09-02 401 views
終於等到佢係葵芳開分店環境更悠閑舒適,小清新風格適合同朋友GATHERING或者約會餐牌選擇都幾多安格斯牛肉肉醬闊麵配溫泉蛋安格斯牛肉肉醬味道濃郁,闊條麵有咬口撈上溫泉蛋更惹味~烤三文魚,温泉蛋,玉子豆腐,本菇味噌梅子醬,意大利飯意大利飯軟硬適中,三文魚煎得香口芝士黑松露薯條經典的厚身炸薯條配上黑松露芝士醬一上桌即飄出 黑松露香味,好邪惡焦糖奶昔上面仲有一層再鮮奶油cream焦糖口感硬脆,整體邪惡!
終於等到佢係葵芳開分店
環境更悠閑舒適,小清新風格

適合同朋友GATHERING或者約會
餐牌選擇都幾多

安格斯牛肉肉醬闊麵配溫泉蛋
安格斯牛肉肉醬味道濃郁,闊條麵有咬口
撈上溫泉蛋更惹味~

烤三文魚,温泉蛋,玉子豆腐,本菇
味噌梅子醬,意大利飯

意大利飯軟硬適中,三文魚煎得香口

芝士黑松露薯條
經典的厚身炸薯條配上黑松露芝士醬
一上桌即飄出 黑松露香味,好邪惡

焦糖奶昔
上面仲有一層再鮮奶油cream
焦糖口感硬脆,整體邪惡!
雖然筆者經常出沒在葵芳區,但區內還有很多餐廳等待發掘。今晚朋友邀約,來到新都會廣場5樓的「The Pantry Cafe」晚飯。作為餐廳的招牌,一定要點一個來試試!班戟厚身,加入了ricotta,口感蓬鬆輕柔。蛋香味也相當濃郁。班戟上有脆焦糖面,再配上拖肥醬及雲尼拿吉士醬,入口充滿甜香味。另外還有香蕉、士多啤梨點綴。泰國冬蔭公配搭意大利飯,好fushion的感覺。烤大蝦非常大隻,肉質彈牙,味道很香。risotto硬身之餘帶少許煙韌,還加入了魷魚、草菇豐富口感。因為混合了冬蔭公醬汁,所以會有越食越辣的感覺。炸雞翼有6隻,外皮炸至脆卜卜,雞肉就嫩滑juicy。配有蜜糖是拉差醬、青瓜酸忌廉醬,前者甜甜辣辣,後者則帶點清新感覺,各有特色。爆谷蝦炸到非常脆身,蝦肉都頗有彈牙感。附上香蒜蛋黃醬,味道更香口。茶類飲品可以用來消膩,喝完還可以請職員加熱水refill。

Banoffee Creme Brulee Pancake

。另外還有香蕉、士多啤梨點綴。
Tom Yum Gong Risotto

Wild Wings

炸雞翼有6隻,外皮炸至脆卜卜,雞肉就嫩滑juicy
Crunchy Panko Prawns

茶類飲品可以用來消膩,喝完還可以請職員加熱水refill。
2024-08-29
Type of Meal
Dinner
Tom Yum Gong Risotto
Wild Wings
2024-09-01 406 views
The Pantry Cafe (葵芳)💟Chocolate Banana Pancake $125呢個pancake即叫即整,預30分鐘時間製作,朱古力濃醬蓋滿了pancake😍 上面加左濃濃既朱古力布甸同埋朱古力雪糕🥰 旁邊配上焦糖香蕉,上面放了迷你布朗尼蛋糕,大滿足喔!💟 White Wine Mussels $79介紹番食甜品前係食左呢個藍青口先😝 用白酒煮既醬汁好creamy~青口唔腥,配埋烤過既多士再蘸青口汁好夾~💟 Margherita $148嘩~ 比想像中大份量😍 鋪滿了小蕃茄,加上適量羅勒葉,仲有Mozzarella芝士🧀,很喜歡這款傳統沒有肉的pizza🥰💟 Beef Hanger Skewers $148燒美國封門柳牛扒串燒性價比好高!封門柳牛味濃郁而且食落無筋肉仲好juicy~ 配埋低溫慢烤焦糖菠蘿🍍 酸酸甜甜~💟 Passion Fruit Calamansi Soda $52金桔熱情果梳打呢杯梳打好清新又唔甜,岩晒食咁豐富既晚餐時飲喔~~*需加一服務費地址:葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖
The Pantry Cafe (葵芳)

💟 White Wine Mussels $79

💟 Margherita $148

💟 Beef Hanger Skewers $148

金桔熱情果梳打
呢杯梳打好清新又唔甜,岩晒食咁豐富既晚餐時飲喔~~

*需加一服務費
地址:葵芳興芳路223號新都會廣場5樓531-540號舖
2024-08-21
2024-09-01 351 views
The Pantry 最近喺葵芳開咗新分店, 而且仲好歡迎, 真係要提早book位呀😉✨🦐脆炸蝦肉蝦肉幾彈牙, 外層仲好香脆,仲跟埋1款特製醬汁,唔錯!✨🐚 鮮茴香白酒忌廉煮藍青口&烤多士藍青口搭配濃郁嘅白酒忌廉汁,再搭配埋多士,幾好食! ✨🍔 安格斯牛肉煙肉芝士漢堡配薯條Burger 加$25就可以配薯條或沙律,好抵! 漢堡滿滿嘅肉汁與芝士嘅完美結合,口感豐富。加埋香氣四溢嘅楓糖漿煙肉,整個漢堡更為美味! ✨🍝 海膽帶子配蟹肉海膽忌廉汁意粉上面有大大片海膽同兩粒鮮甜帶子,再配上海膽忌廉汁,味道豐富!

✨🦐脆炸蝦肉
蝦肉幾彈牙, 外層仲好香脆,仲跟埋1款特製醬汁,唔錯!

✨🐚 鮮茴香白酒忌廉煮藍青口&烤多士
藍青口搭配濃郁嘅白酒忌廉汁,再搭配埋多士,幾好食!

✨🍔 安格斯牛肉煙肉芝士漢堡配薯條

✨🍝 海膽帶子配蟹肉海膽忌廉汁意粉
2024-08-31 278 views
阿妹生日,同佢去葵芳新都會廣場買禮物,順道請佢食飯慶生,廣場內有間新開嘅高質餐廳,The Pantry Cafe 裝潢設計簡潔優雅,主打鬆軟souffle厚班戟和其他精選甜品,更有漢堡,薯條,意大利麵和奶昔等美食。Seafood Linguine :海鮮材料豐富,藍青口鮮甜,蝦肉和珍珠帶子爽口,魷魚彈牙,龍蝦汁加左Parmesan 芝士特別香濃,意粉軟硬適中掛汁力強,口感彈性又惹味!Crispy Pork Burger :吉列日本豬柳、椰菜酸,青瓜芝士漢堡:漢堡的麵包烘焙過,口感鬆軟可口,炸香的吉列豬扒外層香脆,肉質厚實,加上一片芝士、青瓜、椰菜酸,淋上自家製的醬汁,餡料與醬汁互相配合, 味道與口感一流!所有Pancake 都係即叫即做。Pineapple Coconut Pancake :Ricotta 厚班戟外表輕盈震騰騰,口感香甜且富空氣感的梳乎厘pancak配以5小時低溫慢烤的焦糖菠蘿、椰子醬、牛油酥,餅碎,味道和口感都係超正!Banoffee Creme Brulee Pancake :Ricotta 厚班戟帶有濃郁的蛋香味,質地鬆軟且入口即溶,猶如燒綿花糖般的口感,面層更有

所有Pancake 都係即叫即做。

Pineapple Coconut Pancake :

Ricotta 厚班戟帶有濃郁的蛋香味,質地鬆軟且入口即溶,猶如燒綿花糖般的口感,面層更有一層燒過嘅薄脆焦糖,另外再配上香蕉拖肥醬、雲呢拿吉士醬和脆焦糖,配搭香蕉、士多啤梨,味道好香甜。