2019-09-10
附近返工,見到尼間幾有特色,又想嘗試下,店兩邊外圍都有吧台係度,主打復古風味,餐廳入面好多特色酒精飲品,仲比我睇到有水煙😯 入面有電視,仲要有大屏幕播片,好有feel環境唔大,但坐得好舒適😌🌟和牛肉醬手工貝殼粉$138(63度溫泉蛋,西班牙辣肉腸,茄子,帕罵臣芝士)和牛肉超多,而且好入味,d扭捲粉,吸收左溫泉蛋,和牛,仲有芝士肉醬,入味又有嚼勁,佢仲加左茄子,又幾搭配下。🌟烤德國鹹豬手$228酸椰菜,薯角豬手真係超大份,係夠3-4個人食,外皮烤到嘎嘣脆,d肉質鮮嫩滋味,唔會好鹹,外皮加肉一齊食,有咬勁又夠曬口感,又唔肥膩,配菜薯角又脆又粉,食完朋友都讚不絕口。🌟避風頭椒鹽魷魚鬚$88食炸物最緊要係物厚重粉,先夠均勻,佢d魷魚香脆入味,加上d香炸蒜粒同碎薯片,係完全唔會覺得好膩粉,價錢平得來份量足到爆,棒喔。🥤Mango Tannin(烏龍茶,芒果,西米露)有d茶香味,加埋濃郁芒果,清甜的果香味道清新可口,不甜不膩。食完邪惡濃郁食物,來杯清新果茶,最適合🥤DR.kittty(荔枝,菠蘿汁,芒果,乳酪)一聽到乳酪,而且外型超可愛,肯定係必點一款,入口係酸酸甜甜,雖然佢厚度有d,但酸甜加埋乳
入面有電視,仲要有大屏幕播片,好有feel
環境唔大,但坐得好舒適😌
🌟和牛肉醬手工貝殼粉$138
(63度溫泉蛋,西班牙辣肉腸,茄子,帕罵臣芝士)
🌟烤德國鹹豬手$228
酸椰菜,薯角
豬手真係超大份,係夠3-4個人食,
🌟避風頭椒鹽魷魚鬚$88
🥤Mango Tannin
(烏龍茶,芒果,西米露)
有d茶香味,加埋濃郁芒果,清甜的果香
🥤DR.kittty
(荔枝,菠蘿汁,芒果,乳酪)
一聽到乳酪,而且外型超可愛,肯定係必點一款,入口係酸酸甜甜,雖然佢厚度有d,但酸甜加埋乳酪,入味得來唔會膩~
超適合女生
兩杯酸甜飲品配食物,完美搭配