2023-07-02
#銅鑼灣美食尋晚揀咗 @the.volcano.tribe 同朋友慶生🌋佢哋賣點係同時燒肉加邊爐 重有live音樂聽!非常有feel呀原來同日係佢哋第一日正式開業🎉店員服務態度都好好呀 會好認真仔細解釋啲醬嘅唔同 一共有4種醬 各有風味 有辣有唔辣 任君選擇 每一款都大大力昇華咗啲肉嘅鮮味💪🏻💪🏻湯底🥘:椰子雞湯+冬陰公肉🥩:雞腿肉+牛羊拼盤蔬菜🥗:金菇麵🍜:泰國媽媽泡麵嘢飲🥥:椰青佢個椰子雞湯實在太好飲 啲金菇索晒汁好好食🤤食完嘢忍唔住飲咗碗湯泰國媽媽泡麵索晒冬陰公味yummy yummy😭原個椰青飲落好解渴😍但𢳂肉食嘅時候發現啲肉少少苦🤏終於到戲肉!我哋同步燒肉加邊爐 雞肉就聽店員建議 燒咗陣放入邊爐到😋個人感覺豬肉燒起上嚟最好食!好香!雞肉非常嫩滑(同冇咩皮 好啱成日嗌減肥嘅我🤭)牛肉口感唔錯👍是晚重點當然係聽祭司唱歌啦 真係好聽到不得了 觀眾都有得上台唱埋一份 自問歌喉不錯嘅可以上台一戰呀🎶🎶慶生環節就會唱返首生日歌 大家可以嗌佢哋嘅甜品 又或者自帶蛋糕都得(免切餅費嫁🤑)由於新開業 可能都有少少🤏不足嘅地方因為menu部分items冇價錢 但店員可能都未必好清楚 同一開始話會
湯底🥘:椰子雞湯+冬陰公
肉🥩:雞腿肉+牛羊拼盤
蔬菜🥗:金菇
麵🍜:泰國媽媽泡麵
嘢飲🥥:椰青
泰國媽媽泡麵索晒冬陰公味yummy yummy😭
原個椰青飲落好解渴😍但𢳂肉食嘅時候發現啲肉少少苦🤏
由於新開業 可能都有少少🤏不足嘅地方
因為menu部分items冇價錢 但店員可能都未必好清楚 同一開始話會畀湯底我哋先 點知等咗一陣先問我哋要咩湯底😹湯底嚟到 又未有餸 所以燒到啲湯都蒸發咗啲♨️同埋我哋嘅位置比較熱 朋友未開爐已經話熱 幾枱開爐後段 幾枱人都撥緊扇😹(店員話冷氣已經開最大)同埋希望甜品可以考慮加入慶生安排eg 甜品寫字/插蠟燭 噉就可以方便到我哋 又可以賺埋佢🤑
不過明白新開業會有啲小不足 希望下次嚟會更好🤩
📍小火山
銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室
#銅鑼灣美食 #銅鑼灣美食推介 #hkig #hkfoodie #hkfood #eat #food #小火山 #銅鑼灣食極唔肥