近排身邊嘅朋友都出現感情問題 作為好閨蜜好姊妹一定要捨命陪君子我哋揀咗喺尖沙咀天文台道嘅一間樓上酒吧 見呢度環境唔錯 有露天座位同室內座位提供選擇而家天氣凍凍地 梗係坐戶外啦 環境確實非常有情調 植物上掛咗燈飾 燈光調節霓虹顏色 在露台上看著外面繁華嘅鬧市 別有一番享受飲酒之前一定要食啲嘢打下底先 我哋叫咗炸雞翼 呢個雞翼真係即叫即炸 熱辣辣 外皮脆卜卜 中間肉汁豐富 一碟有六隻😋炸薯角 飽肚又香口嘅小食 送酒一流炸蝦丸夠香脆 中間蝦肉彈牙 味道鮮甜 一啖一口 方便易吃其實呢度真係好舒服 幸好我哋揀咗坐outdoor 柔和又浪漫嘅光線之下 同朋友傾下偈食下嘢飲下酒真係人生一大樂事相反如果鍾意睇波 熱鬧嘅話可以選擇室內開咗支2017年嘅白酒 價錢不太記得 $300至$400左右 這支味道比較淡 非常容易入口 甜甜地 適合女士們享用餐廳侍應服務一流 主動幫我哋針埋酒飲完一支再一支 試下唔同嘅白酒 呢支比頭先嗰支味道更濃郁 果味同酸味更強烈 但也非常容易入口越夜越多人 氣氛超好的 開始每枱客人都打成一片 交朋友今晚真係玩得好開心 呢度嘅客人比較有禮貌 有質素 可以玩得安心又放心 誠心推薦 消

炸薯角 飽肚又香口嘅小食 送酒一流

炸蝦丸夠香脆 中間蝦肉彈牙 味道鮮甜 一啖一口 方便易吃

相反如果鍾意睇波 熱鬧嘅話可以選擇室內

餐廳侍應服務一流 主動幫我哋針埋酒

越夜越多人 氣氛超好的 開始每枱客人都打成一片 交朋友

誠心推薦 消遣一流
2019-02-04 21 views
今日朋友帶我來Timber,第一次去咁靚既酒吧,一入去感覺好舒服,空間感大,乾淨整潔,冇壓迫既感覺同朋友黎飲嘢傾計好舒服,cocktail選擇都好多款好特色!叫左杯All the best,顏色好靚好海洋,帶一點點菠蘿汁味道,酒味較濃,適合鐘意酒味重既人士!Oh la la 呢杯好fresh,有Rum酒香味好特別,有綠茶既味道,上面仲有綠茶粉,仲帶有氣少少甜,好岩女仔飲!無酒精飲品都有選擇架,呢杯chocolate monkey又香又甜,入面有香蕉加朱古力,面層既cream好好味,一點都不膩!雞翼炸得剛剛好,雞肉嫩滑唔會太乾,多汁好味!炸薯角賣相唔錯,又香又脆,送酒一流!
雞翼炸得剛剛好,雞肉嫩滑唔會太乾,多汁好味!
炸薯角賣相唔錯,又香又脆,送酒一流!
2019-02-04 23 views
朋友介紹來到尖沙咀呢間新開嘅樓上酒吧,店面都算幾大而且樓底頗高,加上有個落地大玻璃窗戶,感覺開揚舒適。另外酒吧設計走型格路線,裏面更有飛鏢、氣墊球同有大量酒game嘅電子遊戲枱,有咁多設施唔駛齋飲咁dry!餐牌上有五花八門嘅cocktail款式,而且仲要唔係出面常有個幾款,好多都好有特色,就好似我叫左呢個oh la la,係店內主打之一,飲落好香熱情果味,又唔會太甜味道好fresh!Cloud Breal Zinfandel 店員介紹呢款紅酒比較易入口,果然飲落味道唔會太嗆,但係又有淡淡果甜嘅after taste,可能太易入口唔覺意好快就飲晒。Pale Clouds Sauvignon Blanc由於杯紅酒太好飲,所以就決定再追加呢杯白酒,呢杯同樣易入口,味道偏酸。店內另外仲有供應三款小食: 炸蝦丸、雞翼及薯角,啱晒送酒食,其中最鍾意呢度嘅炸蝦丸,做得彈牙而且炸粉又唔會太厚。

Cloud Breal Zinfandel

Pale Clouds Sauvignon Blanc

2019-02-03 12 views
TGIF!!梗係收工同朋友relax下啦!去咗尖沙咀一間新開嘅酒吧timber入面環境又靚坐得都好舒服,仲有超級多game!!有得飛標,beer ping pong, 打機!一班friend 黎啱哂!首先會有啲薯片同開心果食住先再慢慢揀下食咩同飲咩。果日好多野食都冇哂,得翻Shrimp dragon ball $78,Chicken wing $88 同Potato wedges $68。蝦丸好彈牙好好味🤤雞翼大大隻好嫩滑👍🏻Dragon Daz $138 用火龍果做主角既酒都係第一次試,酒味都算濃,加埋奶味同火龍果,都算幾特別想試淡少少嘅就可以揀呢杯Jap Jap $108 係日本清酒再加埋綠茶等等,飲落都幾fresh

首先會有啲薯片同開心果食住先再慢慢揀下食咩同飲咩。

2019-02-03 50 views
同幾個朋友仔係尖沙咀食完飯,見時間尚早,就話去飲杯嘢先返屋企入到去發現個場都幾大有波睇就無乜特別啦特別在有好多嘢玩仲有另一部機係另一邊我就最鐘意依部可以4個人一齊玩既氣墊球大混戰現場有爆谷機,即整爆谷每人都嗌左杯cocktailJapjap我就最鐘意依杯清清地,酒味唔強,有淡淡既荔枝味Dragon DazSweet 16好甜,仲有棉花糖係上面All the bestOH LA LA仲嗌左幾樣小食嗌左炸蝦球、雞翼同薯角我就最鐘意炸蝦球平日夜晚食完飯嚟飲杯嘢吹下水都唔錯吖

入到去發現個場都幾大
有波睇就無乜特別啦

特別在有好多嘢玩

仲有另一部機係另一邊

我就最鐘意依部
可以4個人一齊玩既氣墊球大混戰

現場有爆谷機,即整爆谷

每人都嗌左杯cocktail

Japjap

Japjap

我就最鐘意依杯
清清地,酒味唔強,有淡淡既荔枝味

Dragon Daz

Sweet  16

Sweet 16

好甜,仲有棉花糖係上面

All  the  best

All the best

OH  LA  LA

OH LA LA

仲嗌左幾樣小食

嗌左炸蝦球、雞翼同薯角
我就最鐘意炸蝦球

平日夜晚食完飯嚟飲杯嘢吹下水都唔錯吖

2019-01-31
Last Night Supper
2019-02-02 13 views
星期五男朋友黎接我收工,話第二日放假可以happy friday,帶我去relax下,就黎左尖沙咀飲野,第一次到天文台道,原來都幾grand😳本來以為飲下野傾下計,點知原來咁多野玩😂佢根本就係為咗玩而揀呢度一黎到就叫左兩杯酒先,好特別的,一杯係Oreo,另一杯有大大舊火龍果,好好飲,同埋有水果食好健康😂我地仲叫左小食,雞翼同蝦丸推薦!又香又juicy~食完野就輪到玩,現場有飛鏢機、空氣氣墊波(冒險樂園成日玩果種,不過係4人玩),仲有一部機放在中間,店員話係全港獨家既遊戲桌。總共有七個game 選擇,我地試左一個擲七,運氣game,輕鬆贏左男朋友!之後男朋友仲貪得意叫左杯flaming Lamborghini, 一條長柱冧酒精再點火,然後一口氣飲晒,好勁~拍片一流!!♥️下次會再帶朋友過黎,好想試下果個四人玩既氣墊曲棍球!

我地仲叫左小食,雞翼同蝦丸推薦!又香又juicy~

下次會再帶朋友過黎,好想試下果個四人玩既氣墊曲棍球!
  • 雞翼
2019-02-02 25 views
今日特登約左朋友去尖沙咀飲野,見到呢間新開既酒吧,喺天文臺道好方便,所以就book咗呢一間試下。一入去就見到佢有遊戲機玩,原來有好多款game,仲係集體game,一班人去一定唔悶。可以揀向街或者入面坐,我地諗住懶浪漫,所以揀左向街坐,望住調酒師之餘,又睇到波,一流。我同朋友都係女仔,所以味道都係諗住揀甜既shooter去試。佢地就介紹我地飲B52,係一款以Baileys為主打,各位女生可以試試。同埋,佢地會一早就比左小食我地食住慢慢諗揀咩飲,好體貼!我地仲叫左雞翼同埋burger,有驚喜。估唔到佢地熱食都做得唔錯,塊扒夠厚,仲好貼心地幫我地切埋!又加分!我地最後仲叫多左杯cocktail,好fresh,有火龍果做配襯既signature cocktail,好特別。如果想兩個人靜靜地飲野,可以揀呢度。如果想大班人一齊飲住野玩,又可以揀呢度。睇波有,打機有,飲野有。黎緊同大同re u 可以考慮呢度!

B52
,係一款以Baileys為主打,各位女生可以試試。
同埋,佢地會一早就比左小食我地食住慢慢諗揀咩飲,好體貼!
我地仲叫左雞翼
同埋burger
Burger
Dragon  Daz

黎緊同大同re u 可以考慮呢度!
2019-01-29
Dinner
B52
Burger
2019-02-02 33 views
我同男朋友都係個啲得閒好鐘意去relax下 chill下既人,所以間吾中都會去吾同bar試下,特別係有啲bar會有啲特別既cocktail。今次搵到依間係尖沙咀新開既bar,就諗住上去試下。個環境幾好,有音樂而且吾會好嘈,可以傾下計,好適合同朋友上去玩翻晚。咁岩個日有人玩緊飛鏢比賽,所以就好有氣氛。佢menu係電子既,我地比佢既signature cocktail吸引咗,所以就想試下。佢除咗signature,仲有啲classic既,都有啤酒,好多選擇。我男朋友叫咗Oreoland,依個幾特別,我地飲到有bailey溝奶同埋oreo。因為我本身都幾鐘意飲bailey,所以依個既有酒味,又易入口都幾岩我。而我就叫咗Sweet16,我見佢個賣相好靚就比佢吸引咗,佢係甜甜地,吾叫重酒味同埋有棉花糖。依間bar都算多野玩,有air hockey、Beer Pong、飛鏢、骰盅等等,仲有全港獨有既遊戲枱添呀,所以都幾岩成堆人去玩。我同男朋友比個beer pong吸引咗,因為之前都有玩過,但今次間bar服務都吾錯,佢會過嚟lead我地玩,幫我地計分。而最後我地嗌咗杯JipJip,都係signatu

而最後我地嗌咗杯JipJip,都係signature cocktail ,佢個味好清新,佢既fresh作為今次飲野既結尾都好適合。
Dinner
2019-02-01 50 views
Yeah! 同朋友一齊cheer 番晚! 今晚去左Timber, 環境很靚, 乾淨, 仲有好多野玩, 飛標, 不同款式的飲酒games, 適合不同人數。我和朋友點了兩杯cocktails, 唔會得個樣, 但很特別。分別有Dragon Daz, 有火龍果同椰奶, 清香配上果粒, 飲落清新, 清甜又有酒香。Oreo Land 重點奶味, 很滑, 很醇, creamy 中有濃酒味。小食有雞翼, 薯角及炸蟹球, 都是不錯的送酒選擇。建議一大班人來吃喝玩樂, 過番個開心一晚。
Free  Snack
Oreo  Land
薯角
蝦球
Oreo  Land
薯角
蝦球
鍾意飲酒🍻嘅朋友正啦,尖沙咀開咗個新酒場有得飲🍹又有得玩,雖然我自己唔飲得,但朋友成日話想去睇下個新場,咁就陪下佢啦!可能因為新開張未有太多人識,個場都比較靜,如果大家傾下計其實環境好靜好舒服,佢仲有2張檯係outdoor,有啲朋友鍾意都可以出去吹吹風㗎。傾到咁上下又可以玩下,因為佢有全港獨家嘅電子遊戲桌,好似賭場啲賭檯咁,佢有好多款唔同game,例如: Black Jack, Rainbow🌈, Luck 7 等等,$319 /1個game,包2 jar啤酒🍻,價錢都算合理。另外,佢仲有氣墊球就$219。不過呢啲games 都啱啲鍾意飲嘅朋友,我就比較鍾意掟鏢🎯,呢度有2部鏢機🎯,同出面一樣價都係$5蚊鋪,仲包埋鏢比你。可以一路玩一路食,店員介紹咗幾款signatire drink🍹同小食比我哋。飲品方面,佢介紹咗杯Sweet 16同埋Jap Jap,佢話Sweet 16 比較啱女仔飲,不過其實都幾強酒味,面頭灑咗啲微焦嘅棉花糖。而Jap Jap就係荔枝加清酒,淡淡荔枝香味,我覺得都幾啱酒量麻麻哋嘅朋友!小食方面,店員介紹咗雞翼、蝦球、薯角同埋咖哩薯餅。雞翼炸粉唔會好厚,面頭薄薄哋一

鍾意飲酒🍻嘅朋友正啦

小食方面,店員介紹咗雞翼、蝦球、薯角同埋咖哩薯餅。

雞翼炸粉唔會好厚,面頭薄薄哋一層炸粉,好香口,雞翼好juicy

蝦球方面細細粒,容易入口,表面呈金黃色,蝦肉爽口又彈牙

薯角夠晒脆身

咖哩薯餅入面係咖哩蓉,感覺好似咖哩角嘅味道。

下次想去酒吧都可以試下呢個新場
~
2019-01-20
$300 (Other)
2019-02-01 5 views
今日忙左成日,到左夜晚決定同朋友去試下間新開既酒吧relax下🥃室內既環境氣氛偏靜,好啱朋友之間一邊傾計💭一邊飲酒🍸鐘意睇波既星期六、日可以約埋班friend一齊睇波⚽️除左睇波之外⚽️酒吧仲有好多不同種類既遊戲🎮有Beer Pong🍻Air Hockey🏑 飛標🎯最特別係有一張係其他酒吧冇見過既遊戲桌🎲啱曬一大班friend玩😆黎到一坐低已經有d薯片、開心果送酒🍺Menu都有d小食可以揀🍤🥔酒既種類都頗多☺️🍤炸蝦球蝦球剛剛炸好,食落熱辣辣,外皮鬆脆🥰蝦球同沙律醬係perfect match😋🐥炸雞翼雞翼有幾款味道可以揀☺️不過我地都係叫左原味。我地叫左四杯酒🍸兩杯係Bailey’s 同埋Godiva🥃另外兩杯係cocktail🍹🍬Sweet 16Sweet 16 既味道好甜🍭泡沫上放左綿花糖,好有夢幻感覺🌈🍫🍪Oreo LandOreo Land味道偏甜,oreo既味道都好重😚唔係太好酒精既可以一試🤤

室內既環境氣氛偏靜,好啱朋友之間一邊傾計💭一邊飲酒🍸

鐘意睇波既星期六、日可以約埋班friend一齊睇波⚽️

🍤炸蝦球

🐥炸雞
雞翼有幾款味道可以揀☺️不過我地都係叫左原味。

🍬Sweet 16

🍫🍪Oreo Land
2019-01-29 5 views
今天星期四,雖然還未到週末,但工作的勞累只有工作過的人能心切體會,偶爾的放鬆是必須的。所以簡單吃過了晚飯,我跟女友便打算在附近找間酒吧,喝一喝酒減一減壓;最後在OpenRice 找到家,剛營業不久的新式酒吧,便決定嚐嚐鮮。 果然新開張的酒吧是不一樣,裝潢設計都很摩登時尚,一進去便發現一張大型遊戲桌,極之吸精,雖然我没有深究內裡有什麼遊戲,但倘若跟朋友知己一同過來,決戰一翻是必須的。 除了一張大型遊戲桌外,還有兩張電子beer pong枱、及兩枱掟標機,不得不提的是還有switch 遊戲機;如果說餐廳最重要的是食物,那麼酒吧最要緊的,除了酒外,便是提供一個舒適治癒的場地,讓人放鬆舒壓,這裡的確勝任有餘,各種遊戲令我有點流連忙返。 餐牌上的飲品,相對於高級別緻的裝潢,實在便宜多了,可能是新張期間,大部分啤酒及某些Cocktails 都買一送一,還真是來對時間,煩躁的心情一掃而空。我們點了兩杯1664、兩杯Jin、一杯荔枝味cocktail,及一些小吃,包括,牛油雞翼、炸蝦球及薯條,賣單大約每人$300;不得不贊揚一下牛油雞翼,濃而不膩的牛油香絕對讓我印象深刻,要不是已經吃了晚餐,我一定會e
我們點了兩杯1664、兩杯Jin、一杯荔枝味cocktail,及一些小吃,包括,牛油雞翼、炸蝦球及薯條,賣單大約每人$300;不得不贊揚一下牛油雞翼,濃而不膩的牛油香絕對讓我印象深刻,要不是已經吃了晚餐,我一定會encore。

2019-01-24
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$300 (Last Night Supper)
  • 牛油雞翼
2019-01-29 17 views
又到開心週末,當然要搵間樓上酒吧,飲杯靚酒梳乎一下!第一次來到位於天文台道8號的Timber,因為時間尚早的關係,剛好霸得到窗口位,景觀很舒服的~室內裝修也很好看。有好多部唔同方向的大電視,同朋友來睇波一定氣氛好好!吸煙/水煙的朋友還可以選擇露天座位,也佈置得很好看。 值得一提的是,呢度有全港獨家的遊戲桌,好高科技感~一張枱內藏多個遊戲,個人認為除左適合好朋友聚會,都好適合剛剛認識的新朋友來玩,暫時話題唔多,都可以一齊玩遊戲增進感情!Sweet 16 $128聽個名就知甜到入心的cocktail~因為有點奶香味,所以不會過份甜膩,賣相如甜品般精緻,配上棉花糖等糖果,女生至愛! Jap Jap $108名字充滿玩味,但味道卻是平易近人的,SAKE、綠茶、荔枝,看這組合就知道非常容易入口,就像有淡淡酒香的荔枝綠茶,是cocktail界的小清新~炸蝦球 $78飲酒又點可以冇小食送酒?這家酒吧的小食賣相實在精緻,以大酒杯盛載蝦球是神來之筆,影相呃LIKE冇難度。而且蝦球也炸得香脆,蝦肉鮮甜,配埋沙律醬,送酒一流!雞翼 $88雞翼的肉質非常嫩,表面輕輕炸過,很脆,推薦大家一試,不會失望!薯角 $
因為時間尚早的關係,剛好霸得到窗口位,
景觀很舒服的~
室內裝修也很好看。
有好多部唔同方向的大電視,
同朋友來睇波一定氣氛好好!

吸煙/水煙的朋友還可以選擇露天座位,也佈置得很好看。

值得一提的是,呢度有全港獨家的遊戲桌,
好高科技感~一張枱內藏多個遊戲,
個人認為除左適合好朋友聚會,
都好適合剛剛認識的新朋友來玩,
暫時話題唔多,都可以一齊玩遊戲增進感情!

Sweet 16 $128
聽個名就知甜到入心的cocktail~
因為有點奶香味,所以不會過份甜膩,
賣相如甜品般精緻,
配上棉花糖等糖果,女生至愛!

Jap Jap $108
名字充滿玩味,但味道卻是平易近人的,
SAKE、綠茶、荔枝,看這組合就知道非常容易入口,
就像有淡淡酒香的荔枝綠茶,是cocktail界的小清新~

炸蝦球 $78
飲酒又點可以冇小食送酒?
這家酒吧的小食賣相實在精緻,以大酒杯盛載蝦球是神來之筆,
影相呃LIKE冇難度。
而且蝦球也炸得香脆,蝦肉鮮甜,配埋沙律醬,送酒一流!

雞翼 $88
雞翼的肉質非常嫩,表面輕輕炸過,很脆,
推薦大家一試,不會失望!
薯角 $68
又係送酒必備,最緊要係唔會炸得太油,正!

整體來說,環境氣氛一流,兩杯cocktail味道都唔錯,食物美味,加上果張一流的遊戲枱,
無論係週末來飲杯酒放鬆下,或者係放工同朋友來消遣,都係一個好選擇!
2019-01-20
$250 (Dinner)
2019-01-29 26 views
同朋友喺尖沙咀搵地方happy hour, 行行下就黎左尖沙咀天文台道呢間bar, 門面好新淨。一黎到就叫左杯酒同小食,叫左蝦丸同雞翼,雞翼好香好juicy,必點!然後飲左陣酒就忍唔住同朋友去玩,現場有遊戲機(switch and PlayStation), 仲有air hockey, 飛鏢機,同一張遊戲桌,我地玩左兩盤飛鏢就轉戰遊戲桌,因為聽店員講話係全港獨家唯一一張的,俾二百幾蚊就有兩大樽酒玩遊戲,店員仲會負責做dealer,教我赽玩同hold game. 一共有七個唔同既games, 真係好好玩!今晚真係好享受,幾個人過黎玩game 飲酒真係不二之選!

今晚真係好享受,幾個人過黎玩game 飲酒真係不二之選!
2019-01-27 13 views
最近聽朋友講喺尖沙咀樓上有一間靜中帶旺嘅酒吧,啱晒我哋呢啲係平日想同朋友聚一聚冇下晝杯底傾計嘅返工一族鋪頭有分戶外同戶外,食煙同唔食煙嘅朋友都照顧到聽店員講呢張枱係全港獨有嘅遊戲枱,有好多唔同嘅牌遊戲都可以玩到我哋叫咗一對炸嘢食,全部都炸得好香脆可口,特別推薦一下佢個炸蝦球,做得真係好彈牙jap jap比杯酒個咁得意嘅名吸引左,飲落酒精唔係好重,啱晒女仔第一round飲而且粒荔枝吸收左少少酒精,好正Ohlala又係比個名吸引嘅另一杯cocktail,酒精味比啱先果杯重啲,但係都好有特色,菠蘿味亦好出再來一杯白酒做總結

鋪頭有分戶外同戶外,食煙同唔食煙嘅朋友都照顧到

jap jap

而且粒荔枝吸收左少少酒精,好正

Ohlala

再來一杯白酒做總結