Together (Closed)

2024-09-26 392 views
隔咗幾個月冇食,近近地諗住食 叫左1) 酥皮海鮮湯 $282) 餐湯加餐包 $183)芝士雞肉pizza $88 4) 卡邦尼意粉 $68 1) 酥皮海鮮湯 個皮,正常,但個湯,超級難食完全無味,勁水,啲料全部勁奇怪急凍海鮮包咁2) 餐湯加餐包 蘑菇湯加蒜蓉包 正常 呢個平過酥皮海鮮湯,反而個味係正常好多3)芝士雞肉pizza $88 呢個係我食過最難難食的pizza 啲芝士有浸晒怪味 完全食唔落 我同侍應講佢話啲野係即日整,叫我換過第二個咁我就換咗個炸魚/龍脷柳 $98嚟到個賣相仲差過連鎖快餐店然後條魚有好大浸雪味啲炸皮厚到 。。。4) ) 卡邦尼意粉幾個月前去食嘅時候仲係好好食今次超失望上邊隻蛋仲要另上,好似整定得個咸字。。。。食落成碗野無味唔好再呃人錢 真心勁難食。。。。
隔咗幾個月冇食,近近地諗住食
叫左
1) 酥皮海鮮湯 $28
2) 餐湯加餐包 $18
3)芝士雞肉pizza $88
4) 卡邦尼意粉 $68

1) 酥皮海鮮湯
個皮,正常,但個湯,超級難食
完全無味,勁水,啲料全部勁奇怪急凍海鮮包咁

2) 餐湯加餐包
蘑菇湯加蒜蓉包 正常
呢個平過酥皮海鮮湯,反而個味係正常好多

3)芝士雞肉pizza $88
呢個係我食過最難難食的pizza
啲芝士有浸晒怪味 完全食唔落
我同侍應講佢話啲野係即日整,叫我換過第二個

咁我就換咗個炸魚/龍脷柳 $98
嚟到個賣相仲差過連鎖快餐店
然後條魚有好大浸雪味
啲炸皮厚到 。。。

4) ) 卡邦尼意粉
幾個月前去食嘅時候仲係好好食今次超失望
上邊隻蛋仲要另上,好似整定
得個咸字。。。。食落成碗野無味

唔好再呃人錢 真心勁難食。。。。

2024-08-30 773 views
未食過咁難食嘅西餐😂 真心自己去一田買塊牛扒都好食過呢間野 佢個威靈頓牛係10成中嘅10成熟,牛肉咬到聽朝都未咬完,我都係出面食過普通西餐廳嘅威靈頓牛,人哋都會問牛要幾成熟,呢間落單個陣完全冇問😮沙律配菜以西餐黎講都好求其 ,好似茶記啲下午茶沙律咁餐湯溝左好多水,唔知飲緊咩味嘅湯😂 一人餐以餐湯 前菜 主菜 甜品,呢個水準收$188,我真係覺得唔值 最後真係真係真係唔建議大家嘥錢幫人交租
未食過咁難食嘅西餐😂 真心自己去一田買塊牛扒都好食過呢間野

餐湯溝左好多水,唔知飲緊咩味嘅湯😂

最後真係真係真係唔建議大家嘥錢幫人交租
2024-08-29 626 views
以前粉中Together係我必去的餐廳。宜家好明顯全間店人手同廚師都轉了手。服務態度激死你都算,野食再也不是以前的質素! 以前叫咩都好食,今日叫了4 個餐,無一個餐係正常同侍應反映食物質素個女侍應親口話:咁嘅價錢係咁架啦你們感覺到嗎?進去消費,侍應覺得你哋去佔佢哋便宜,厭你太Cheap!係呀,食物同服務都真係茶餐廳都不如難怪最近這間餐廳多了咁多劣評,午餐又不再需要等位了 原來差了咁多!真係搵鬼去食,俾錢買難受!
以前粉中Together係我必去的餐廳。
宜家好明顯全間店人手同廚師都轉了手。

侍應反映食物質素

個女侍應親口話:咁嘅價錢係咁架啦

難怪最近這間餐廳多了咁多劣評,午餐又不再需要等位了
原來差了咁多!真係搵鬼去食,俾錢買難受!

2024-08-23 622 views
Openrice見到呢間餐廳好似唔錯諗住Happy Friday 見餐好點知啲嘢食質素仲衰過茶餐廳服務又差完全唔明啲like係點嚟侍應冇問塊扒幾成熟然後塊扒黎到切開少少已經好多血水想再切開都生到切唔斷同個侍應講 佢話比把利啲嘅刀我😓我叫佢拎返入去再煮返熟少少煮完又熟到石頭咁切唔開大半塊都食唔到然後甜品 本身係有香蕉佢話冇香蕉 轉桃得唔得我話都可以點知嚟到都冇桃變左幾粒細細粒嘅莓我完全唔知自己食緊啲咩又唔熱 最後又係淨返舊冇食到$3xx都唔知自己食咗啲咩好後悔揀左呢間餐廳以後唔會再幫襯
Openrice見到呢間餐廳好似唔錯

以後唔會再幫襯
肉眼扒
甜品
2024-08-18 428 views
見好耐無嚟食,就幫襯下啦,叫左兩個Lunch set, 其中一個係$89 嘅牛扒餐,加$18 就跟餐湯同飲品。 個牛扒嚟到,一望就見到overcooked 燶晒,好心燶晒就唔好比人啦,人地有味覺㗎⋯⋯ 之後都試下食,但放入口咬唔開,算數,放棄⋯⋯ 有同個男侍應講返,但佢就算肯換,我都唔敢食,因為其實一坐低就聽到厨房入面個男人係咁講一d好流利嘅粗口🤬,聽到都驚驚🤪唔會有下次了😝

唔會有下次了😝
2024-08-18
$100 (Lunch)
女待應同一個帶眼鏡待應好nice好有禮貌,唯獨有唔知所謂高級啲待應態度差,黑面。落囇order,有個意粉1.5小時都未到,樓面話廚房漏單,廚房話盡快整番比我,我話好不過盡快小朋友等左好耐。等左二十分鐘未到再向(高級)待應追,係廚房行番出嚟同我講我幫你取消,因為見你等得唔耐煩。好笑,你廚房漏單,個意粉等左個半鐘,再等二十分鐘依然未有,我再追都好正常。我問個位待應,個意粉我比小朋友等完又等,你好意思話我等得唔耐煩?我唔要,即刻埋單。出門前同另一個所謂高級啲待應問番,點解你哋漏單都可以講到個客無耐等?你估你呢到私房菜?佢竟然係到笑話同老細反應下。請到呢2個員工喊三聲 啲嘢又難食,服務態度咁差,睇下貴公捱到幾耐。羊柳7成變全熟待應話豬仔骨啲汁on side 無on side 有2位應該高級男待應,服務態度差到勁點。
啲嘢又難食,服務態度咁差,睇下貴公捱到幾耐。

羊柳7成變全熟
待應話豬仔骨啲汁on side 無on side
有2位應該高級男待應,服務態度差到勁點。
2024-06-16 516 views
服務態度差,book左位都要罰企15分鐘,明明有位都問左3次先俾人入,但人地walk-in 就即時有得入食物質素差,$250塊西冷牛扒啲筋多到根本吞唔到醬汁勁咸,咸到要不斷灌水個忌廉湯濃到以為自己食緊粥…話有跟餐飲最後每人加$28…同場隔籬枱每15分鐘催一次單,第三次發現漏咗單,最後人地都係唉一聲離場,咁都無鬧人真係好俾面…兩老全程食到唉唉聲,父親節俾錢買難受,永遠唔會再幫襯…第一次打食評…真係好不滿…

食物質素差,$250塊西冷牛扒啲筋多到根本吞唔到

醬汁勁咸,咸到要不斷灌水

個忌廉湯濃到以為自己食緊粥…

話有跟餐飲最後每人加$28…

兩老全程食到唉唉聲,父親節俾錢買難受,永遠唔會再幫襯…

第一次打食評…真係好不滿…
2024-06-16
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Father's Day
2024-06-05 545 views
今晚在粉嶺收工。去到了火車站附近週圍行了一轉。粉嶺中心擁有不同餐廳。泰菜。夜茶。意大利菜。數不勝數。當行過一條比較內園的舖頭。見到間西餐廳幾特式。擁有華麗裝修。酥皮海鮮忌廉湯。海鮮湯他們的獨特之處是有新鮮魷魚。其他餐廳都只用雪貨。但呢個湯入喉順滑。証明廚師落足功夫芝士白汁焗蚝。本人估計廚師都好耐經驗。可出此話。係因為今日每款食物既特別之處是我小時候所食到既原始配料。芝士白汁焗蚝並不出奇。最細心的地方是配上切左細粒啲小煙肉。還有是有些少黑糊淑調味。令到呢道菜單入口口感豐富。即焗威靈頓牛薯蓉。呢個主菜最吸引我除了個威靈頓牛之外。就是個配菜。因為近幾十年的配菜都是紅蘿蔔🥕等。而包心菜係小時候先會有的配菜。還有主菜威靈頓牛外的酥皮都是包牛柳。但它創新做法上下一塊夾實中間牛柳。這種做法就似我做麵包時會做到既蘋果酥做法。

2024-05-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2024-06-03 445 views
一家人去慶祝生日,食物質素高,性價比高,食物份量亦適中,適合聚餐,餐廳職員主動請小朋友飲橙汁,一家人都食得好開心,下次聚餐會再去餐廳職員知道我哋慶祝生日都主動幫我哋合照,服務態度好。
餐廳職員知道我哋慶祝生日都主動幫我哋合照,服務態度好。
2024-06-03
$180 (Dinner)
Birthday
2024-05-14 283 views
今次係第三次幫襯 對上兩次體驗都還好今次叫咗個銀雪魚虎蝦 同埋 牛扒本身有薯菜但係佢仲有白飯或者意粉都好似都好多野食先上湯同沙律個湯基於佢無乜料,而且唔係我平時飲果啲味道不過我憑佢隻色估計應該係羅宋湯卦普通得黎 又好似落咗啲獻汁咁 怪銀雪魚基本款,但隻虎蝦偏細重點係牛扒 首先 落單果陣無問到要幾多成熟然後普通碟上 塊肉外表睇落 都算大塊同厚身黎料喇 据果陣 張枱好似地震咁少啲力都唔掂 切開血淋淋而我認知港島餐廳既扒都係咁 不過人地係易切既咬落去 好似趙緊擦膠咁 完全係食唔到据到成個碟好似屠宰現場咁想知啲廚師 有無試下自己既廚藝最後原來係要靠個白飯/意粉 填飽個肚講下杯咖啡係大杯 但係真係沖到淡晒 無咩味又講下服務 普普通通埋單要自己走去餐廳最入我諗如果真係又有下次 我會揀返意粉或者飯。
今次係第三次幫襯 對上兩次體驗都還好
今次叫咗個銀雪魚虎蝦 同埋 牛扒
本身有薯菜但係佢仲有白飯或者意粉
都好似都好多野食
先上湯同沙律
個湯基於佢無乜料,而且唔係我平時飲果啲味道
不過我憑佢隻色估計應該係羅宋湯卦
普通得黎 又好似落咗啲獻汁咁 怪
銀雪魚基本款,但隻虎蝦偏細
重點係牛扒
講下杯咖啡
係大杯 但係真係沖到淡晒 無咩味
又講下服務 普普通通
埋單要自己走去餐廳最入
我諗如果真係又有下次 我會揀返意粉或者飯。
2024-05-11
2024-05-13 213 views
佢初初開果陣叫外賣都OK...之後有次堂食晚餐..雞翼, 臭, 勁大陣雪味意粉, 勁普通...諗住叫埋甜品無死啦, 叫個窩夫, 點都唔會難食掛,一食落口...苦O既....點解可以甜品都咁難食希望有待改善啦...
佢初初開果陣叫外賣都OK...
之後有次堂食晚餐..雞翼, 臭, 勁大陣雪味
意粉, 勁普通...
諗住叫埋甜品無死啦, 叫個窩夫, 點都唔會難食掛,
一食落口...苦O既....點解可以甜品都咁難食
希望有待改善啦...
2023-09-22
2024-05-12 208 views
店員態度十分差,對顧客呼喝,你哋唔夠員工,工作壓力大,都唔係發洩係客人身上。上餐速度慢,食物質素一般,餐湯不要也罷。要求埋單四次,只求其回應,最後要自己行去收銀找數。
2024-05-12
$250 (Dinner)
Mother's Day
这家在粉岭中心 !!!一家性价比超高的餐厅 出品很不错环境也很有氛围 适合小情侣约会哦我点了个一人晚餐 个人觉得超值的▪️海鮮酥皮忌廉汤这个要另加28升级 真的一定要升级不点这个会后悔 超级无敌好喝 店员一端上来就闻到一股香香的牛油味 这层酥皮又酥又带有韧性建议你们把酥皮泡在汤里再吃 搭配上鲜甜的忌廉汤口感更好丰富了 超爱!!!▪️ 脊煎紺西蘭肉眼扒巴黎牛油汁拼大頭蝦肉眼煎得外焦里嫩 外皮很焦香 里面肉卻一定也不老切开里面粉粉嫩嫩不带血的 我是最喜欢这种口感 一口咬下去超多汁水 还搭配二只大蝦 蝦肉挺扎实▪️辣蚬肉意面这个是我另外点的 辣辣的很惹味意粉软硬适中 刚刚好 带有嚼性花甲的份量还算可以 要趁热吃哦#香港美食##粉岭美食##粉岭西餐厅##香港探店##香港生活##香港打卡##香港周末好去处##香港旅行# #香港探店# #香港打卡#
这家在粉岭中心 !!!
一家性价比超高的餐厅 出品很不错
环境也很有氛围 适合小情侣约会哦
我点了个一人晚餐 个人觉得超值的

▪️海鮮酥皮忌廉汤
这个要另加28升级 真的一定要升级
不点这个会后悔 超级无敌好喝 店员一端上来就
闻到一股香香的牛油味 这层酥皮又酥又带有韧性
建议你们把酥皮泡在汤里再吃 搭配上鲜甜的忌廉汤
口感更好丰富了 超爱!!!

▪️ 脊煎紺西蘭肉眼扒巴黎牛油汁拼大頭蝦
肉眼煎得外焦里嫩 外皮很焦香 里面肉卻一定也不老
切开里面粉粉嫩嫩不带血的 我是最喜欢这种口感
一口咬下去超多汁水 还搭配二只大蝦 蝦肉挺扎实

▪️辣蚬肉意面
这个是我另外点的 辣辣的很惹味
意粉软硬适中 刚刚好 带有嚼性
花甲的份量还算可以 要趁热吃哦

#香港美食[话题]##粉岭美食[话题]##粉岭西餐厅[话题]##香港探店[话题]##香港生活[话题]##香港打卡[话题]##香港周末好去处[话题]##香港旅行[话题]# #香港探店[话题]# #香港打卡[话题]#
2024-04-29 1130 views
估唔到喺商場入邊都可以食到由酒店級廚師團隊出身整嘅西餐,真系好驚喜😚 環境好舒服,嘢食價錢都好親民~ 如果揀啱時間嚟,好似星期六日晚咁,仲會有ʙᴜꜱᴋᴇʀ即場表演🎤 可以一邊聽歌,一邊享受美食🤤1️⃣ 香草蕃茄湯🥄食野前飲飲個湯🤣 番茄湯好開胃~ 仲可以將法包片🥖蘸落去食🫶🏻2️⃣ 沙律🥗呢份沙律入面除咗菜之外,仲有粒粒多士脆脆同煙肉🥓 好ꜰʀᴇꜱʜ🤤3️⃣ 海鮮酥皮忌廉湯🥄上面用咗一塊大大嘅酥皮冚住,係我最中意嘅白湯,香濃奶味😍入面仲有份量唔少嘅八爪魚🐙 熱辣辣嗰陣時,將酥皮加落去一齊飲,好幸福🥹4️⃣ 香煎紐西蘭肉眼扒巴黎牛油汁拼大頭蝦🥩牛扒上有用咗多款香料製作嘅巴黎牛油汁🧈味道醇香又濃郁,牛扒的熱會將牛油融化,令牛扒口感更肥美😋大頭蝦食落唔霉,好厚肉,抵讚😌5️⃣ 西斑牙海鮮飯🥘之前食嘅都係成個盤咁,要較多人先食得晒,但呢度嘅西班牙海鮮飯就唔會太大份,兩個人食就啱啱好😍 呢個西班牙海鮮飯有番茄嘅酸酸哋🍅 入面嘅海鮮就有蜆、青口同虎蝦,好吸引🤩6️⃣ 甜品🍮係雜莓奶凍😚 細細杯份量唔會太大份~7️⃣ 金桃白玉🍑成杯橙黃色閃亮亮好靚✨ 係鮮橙汁梳打,下面仲有白玉珠珠同椰果粒,好飲又有咬口😍8️⃣ 日落冰川🍨黑牛同白

1️⃣ 香草蕃茄湯🥄
香草番茄湯

2️⃣ 沙律🥗
沙律

3️⃣ 海鮮酥皮忌廉湯🥄
海鮮酥皮忌廉湯

上面用咗一塊大大嘅酥皮冚住,係我最中意嘅白湯,香濃奶味😍

4️⃣ 香煎紐西蘭肉眼扒巴黎牛油汁拼大頭蝦🥩

牛扒上有用咗多款香料製作嘅巴黎牛油汁🧈
香煎紐西蘭肉眼扒巴黎牛油汁拼大頭蝦

味道醇香又濃郁,牛扒的熱會將牛油融化,令牛扒口感更肥美😋
香煎紐西蘭肉眼扒巴黎牛油汁拼大頭蝦

大頭蝦食落唔霉,好厚肉,抵讚😌

5️⃣ 西斑牙海鮮飯🥘
西斑牙海鮮飯

6️⃣ 甜品🍮
野莓奶凍

係雜莓奶凍😚 細細杯份量唔會太大份~

7️⃣ 金桃白玉🍑
金桃白玉

8️⃣ 日落冰川🍨
日落冰川

黑牛同白牛就成日飲,咖啡加雪糕就真係第一次🫣 雪糕係最中意嘅ᴏʀᴇᴏ味,側邊仲有棉花糖添😚 而咖啡就有少少朱古力醬🍫,加埋有北海道3.6牛乳,所以飲落唔會太澀~
Type of Meal
野莓奶凍
金桃白玉
日落冰川
2024-04-22 231 views
今日唔想煮,同老公喺屋企附近近近地搵間餐廳食晚飯,見有咁多好評一於試吓啦!一入到去很光猛,枱與枱之間夠闊落,佈置裝修也令人很舒服👍🏻點了個二人餐:🌟頭盤:海盜船凱撒沙律擺盤很精美,沙律也很新鮮🌟芝士蒜蓉餐包這個很香口,焗得脆脆的,推介!👍🏻🌟餐湯(蕃茄湯 + 另外一個加錢轉了酥皮湯)其實蕃茄湯也不錯,只是那海鮮酥皮忌廉湯真的太好飲了,香濃但不膩,海鮮肉粒也很鮮味,真係值得加錢轉這個酥皮湯!😋🌟 小食:白酒忌廉煮青口青口生熟剛剛好,忌廉沒有蓋過青口的味道,不錯。🌟Main: BBQ 燒排骨配德國腸 + 脆炸牛扒Ribs 配那醬汁燒得很惹味,啱晒鍾意重口味嘅朋友;本身諗炸牛扒會不會浪費了那靚牛,是我多慮了,牛扒竟然炸非常鬆化,有驚喜呀!🌟特飲:金桃白玉 + 雪之紅豆他們的特飲全都太吸引了,打卡一流!老公選了雪之紅豆,好似紅豆冰咁,但裏面有綠茶雪糕有棉花糖,很得意的配搭老公說蠻好飲的。而我就揀咗金桃白玉,酸酸甜甜的,配今晚的肉類main很Refreshing!🌟 甜品:雙層雲霧甜品 (雜莓奶凍+拿破崙曲奇雪糕)雖然呢個甜品要加錢,但顏值冇得輸,一上枱出晒煙好浪漫!奶凍很滑,只是我個人覺得那鮮

一入到去很光猛,枱與枱之間夠闊落,佈置裝修也令人很舒服👍🏻

點了個二人餐:

🌟頭盤:海盜船凱撒沙律
擺盤很精美,沙律也很新鮮

🌟芝士蒜蓉餐包
這個很香口,焗得脆脆的,推介!👍🏻

🌟餐湯(蕃茄湯 + 另外一個加錢轉了酥皮湯)

🌟 小食:白酒忌廉煮青口
青口生熟剛剛好,忌廉沒有蓋過青口的味道,不錯。

🌟Main: BBQ 燒排骨配德國腸 + 脆炸牛扒

🌟特飲:金桃白玉 + 雪之紅豆

🌟 甜品:雙層雲霧甜品 (雜莓奶凍+拿破崙曲奇雪糕)
雖然呢個甜品要加錢,但顏值冇得輸,一上枱出晒煙好浪漫!奶凍很滑,只是我個人覺得那鮮果醬偏酸;雪糕上的那小塊拿破崙,很鬆好味。有呢個甜品作結,好完美的一頓晚餐!