2019-03-01 30 views
近排主打船面嘅店舖越開越多,但唔係間間都好味,而呢一間主打泰國湯麵嘅店舖,佢既船麵湯底真係實在唔錯,非常推薦大家嚟試吓。雖然佢係尖沙咀區,但係價錢尚算合理。船麵可以選擇配肉類或海鮮🦞本身已經包括左唔同嘅配料,例如牛丸,牛肉,炸豬皮等等。而我最終鍾情佢嘅湯底,濃淡適中,不會過份油膩,係會令人有將湯一飲而盡既念頭。另外我朋友就嗌咗大家都好熟悉嘅冬蔭公湯,湯底酸味為主,辣有後勁,食落唔會好滯。而相比之下,我就比較推薦船麵湯底👍🏻另外我哋叫咗木瓜沙律做小食,嗌左微辣。廚房嗰邊雖然已經為我地調整辣度,但個辣勁食完一啖,飲極野飲仲係揮之不去。不過酸辣得黎又好惹味,爽脆又多汁,開胃配神,我自己非常鍾意既😋另外叫咗碟豆花同玫瑰特飲,前者味道較清新,後者有好濃嘅玫瑰香。

2019-02-27 30 views
趕時間情況下,打算快食就求其揀左間試。依,有驚喜又ok喎!推介牛船河,我揀左鮮牛肉同手打牛丸,hkd65。鮮牛肉好有牛味,牛丸雖然肉汁唔多,但好彈。面底都好多款式,佢仲有好多配料揀,聽到侍應講,札肉都出名多人嗌,除左牛,仲有海鮮,不過價錢就有點貴,hkd98。下次會再去,試埋其他野!
趕時間情況下,打算快食就求其揀左間試。依,有驚喜又ok喎!
下次會再去,試埋其他野!
2019-02-26 39 views
泰國餐廳都可以打卡able!今晚約左班friends 6點幾去尖沙咀食泰國菜揀左起加連威老道既冬蔭noodle夠哂就腳入到去都幾surprise 係粉紅色既卡位+湖水綠既牆配埋壁燈 同埋泰國風既枱成間餐廳變得好啱打卡女孩們聚餐既好地方!食物價錢唔貴可以叫好多野食我地先要左幾個小食手打蝦餅 新鮮炸起熱辣辣外表香脆 裡面滿滿既蝦肉爽口彈牙串燒沙爹牛同雞燒得剛剛好 肉質鮮嫩 仲可以鎖住裡面既肉汁跟住一人要左一個飯麵我要左冬蔭公牛腩牛丸金邊粉冬蔭公湯底唔會好辣飲落都幾正宗 牛丸好彈牙食牛腩最怕黏牙但呢個一啲都唔會韌食落都好滑仲有好多菇做配料My favourite朋友要左牛船河湯底佢食到連個湯都飲哂泰式豬脾飯都唔錯豬脾肥瘦參半 食起黎好香個sauce微辣 帶出豬脾既香味朋友都話好讚!最後食埋甜品千層糕 即叫即整上枱既時候仲係好熱煙煙韌韌 比平時食既軟滑食落唔會過甜吹左成晚水 又食到優質正宗既泰國菜食得好開心
泰國餐廳都可以打卡able!
今晚約左班friends 6點幾去尖沙咀食泰國菜
揀左起加連威老道既冬蔭noodle
夠哂就腳
入到去都幾surprise 係粉紅色既卡位+湖水綠既牆

配埋壁燈 同埋泰國風既枱
成間餐廳變得好啱打卡
女孩們聚餐既好地方!

食物價錢唔貴

食落唔會過甜
吹左成晚水 又食到優質正宗既泰國菜
食得好開心
2019-02-16 36 views
晚上和友人聚舊順便想去The One和飛天少女豬士丁拍拍照找回童年記憶哈哈,選了在商場旁邊新開的泰國餐廳試試看。這家餐廳前身是荔園茶餐廳,現在店內的裝修以粉色金色為主,兩邊牆都印有泰國特色的圖案,非常IG friendly! 我們晚上8點到,店裡面沒有很多人,有不少旅客大概被裝潢吸引進來吃飯。原本沒有抱很大期望反而有驚喜。前菜我們點了鳳爪沙律($68)。鳳爪無骨,吃起來很爽口,沙律裡面放了不少洋蔥,酸酸甜甜的很開胃,好吃!我們還點了札肉海鮮沙律($88)。海鮮蠻足料,同樣酸酸甜甜很開胃!然後主食是牛船河($68)。第一口喝湯味道鮮甜,用了鮮牛血和牛骨湯,喝完沒有很口渴。裡面有牛肉,牛丸和牛腩,金邊粉很滑。最後是炸雞翼($68)。這邊的都是單邊雞翼,很入味但稍微肉質有點乾。飲品我點了熱泰式玫瑰奶茶($35)。奶茶是泰式口味的,偏甜。

鳳爪沙律($68)

札肉海鮮沙律($88)

牛船河($68)

炸雞翼($68)

熱泰式玫瑰奶茶($35)

2019-01-23
$160 (Dinner)
鳳爪沙律($68)
札肉海鮮沙律($88)
牛船河($68)
尖咀新店發現記之泰國湯麵店✨ 裝修neon night又紫紫地咁走泰國夜市風但同時啲枱凳又幾有打卡味,地方闊落坐得舒服😌嘢食就如店名主打泰色湯麵類,四大湯底有冬蔭湯烏汶湯豬骨湯同牛船湯,本身想試標明係藥膳養生之選嘅泰保豬骨湯,不過見到牛船河湯張相即刻轉呔,因為有炸豬皮囉😍 湯底顏色幾濃,但飲落又唔會話好膩,幾鐘意個湯好似拉麵湯咁有啲背脂😂牛肉熟得剛剛好帶點粉嫩色,肉質唔差,肉丸都彈牙,仲有啲冬菜送下麵添,朋友個烏汶湯相對上就走清新風,怕太重口味嘅揀呢款就啱哂,清新但唔清淡都幾香下,配海鮮更可提味,隻大頭蝦大到好似龍蝦咁好誇張,仲有魷魚圈青口蝦仁同魚蛋好足料✨另外仲叫咗個單骨雞翼,炸得夠脆身唔會話好油,而且切開單邊炸個脆面更多更香口,點埋泰式甜酸辣醬開胃惹味✨甜品有椰汁西米糕,呢個係幾有驚喜,因為平時唔多食呢類甜品,但佢上面個椰漿好似慕絲咁好滑,陣椰味都好香😗

2019-02-11 39 views
今晚同男朋友去尖沙咀度食泰國菜,間餐廳喺The One對面,位置都好方便,而且好易搵。呢度嘅環境都幾舒服,而且裝修好多粉紅色,鍾意粉紅色嘅朋友應該會好鍾意。海鮮配料冬陰公湯面:啲海鮮都幾新鮮,而且個冬陰公唔算太辣,都幾好味。船河:呢度嘅算可聽講係推介,味道都真係相當唔錯,啲料都好好味。手打蝦餅:喱個蝦餅好值得推介,因為真係好好食,啲皮好脆,而個蝦滑就好爽口彈牙,個味道亦都非常唔錯,熱辣辣咁樣食嗰陣時真係好好味!一份有八小舊,都抵食。甜蜜蜜碟豆花菜:呢個嘢飲好得意,呢啲檸檬汁,就會由藍色變紫色,好似返返去中學做實驗咁。而個味道清清地。泰式玫瑰奶茶:無飲過玫瑰奶茶,所以就叫黎飲下。個味道幾特別,好香玫瑰花味,鍾意玫瑰花飲品嘅人應該會幾鍾意呢個奶茶。椰汁西米糕:個甜品好好食,啲椰奶好香,值得推介。

海鮮配料冬陰公湯面:
啲海鮮都幾新鮮,而且個冬陰公唔算太辣,都幾好味。

船河:
呢度嘅算可聽講係推介,味道都真係相當唔錯,啲料都好好味。

手打蝦餅:

甜蜜蜜碟豆花菜:

泰式玫瑰奶茶:

椰汁西米糕:
甜品好好食,啲椰奶好香,值得推介。

$250 (Dinner)
2019-02-08 27 views
陪老公去尖沙咀買衫過新年,經過加連威老道,見到一間新開不久的冬蔭N00DLE,是食泰國菜為主,裝修時尚,還有粉紅色的座椅,吸引了我們的目光,再睇下門前餐牌,價錢不貴又岩食,立即入座試新野!丨泰嫩海南雞飯:湯清甜,雞已去骨啖啖肉,皮爽肉質鮮嫩,雞油飯軟硬適中又夠味!冬陰湯底十海鮮配料:湯底冬陰公非常美味,味道鮮美不太辣,(食完粉後我成碗飲曬)海鮮有大頭蝦、魷魚圈、青口、魚丸、蝦仁,全部新鮮彈牙。多種粉麵中我選擇了河粉,河粉滑溜,吸收了冬陰湯味道十分惹味!手打蝦餅爽口彈牙,味道鮮美,比平常的蝦餅出色!椰汁冰:椰汁飄香撲鼻,美味透心涼的凍飲。鹹檸七:味道甜中帶咸,有止咳化痰的功效。椰汁西米糕:椰汁味香濃,又滑又甜,十分美味可口!

手打蝦餅爽口彈牙,味道鮮美,比平常的蝦餅出色!

椰汁冰:椰汁飄香撲鼻,美味透心涼的凍飲。

鹹檸七:味道甜中帶咸,有止咳化痰的功效。
椰汁西米糕:椰汁味香濃,又滑又甜,十分美味可口!
2019-01-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 冬陰湯底十海鮮配料
  • 泰嫩海南雞飯
  • 手打蝦餅
  • 椰汁西米糕
2019-02-06 839 views
早前係尖沙咀做療程, 療程後就係附近覓食, 今次去了冬蔭Noodle食嘢. 我點了牛船河湯底配肉類, 而麵選了金邊粉. 小食點了串燒沙嗲雞. 來食泰國野, 飲品選了泰式玫瑰奶茶試試. 泰式玫瑰奶茶. 甜度適中, 級茶入口的質感尚算滑身. 牛船河湯上枱. 材料也有不少, 包括鮮牛肉,牛丸,豬肉丸,魚蛋. 牛肉肉質夠鬆軟. 而個湯底的牛肉味道幾濃郁, 啱晒愛食牛的我. 金邊粉幾滑口, 軟硬度適中. 串燒沙嗲雞. 個醬汁調教得不錯, 與雞肉配搭剛好, 唔會過咸. 而雞肉串單食其實也夠味道, 所以兩款食法我也鍾意.

我點了牛船河湯底配肉類, 而麵選了金邊粉.

小食點了串燒沙嗲雞.

來食泰國野, 飲品選了泰式玫瑰奶茶試試.

泰式玫瑰奶茶.

甜度適中, 級茶入口的質感尚算滑身.

牛船河湯上枱.

牛船河湯底配肉類

材料也有不少, 包括鮮牛肉,牛丸,豬肉丸,魚蛋.

牛肉肉質夠鬆軟.

而個湯底的牛肉味道幾濃郁, 啱晒愛食牛的我.

金邊粉幾滑口, 軟硬度適中.

串燒沙嗲雞.

串燒沙嗲雞

個醬汁調教得不錯, 與雞肉配搭剛好, 唔會過咸.

而雞肉串單食其實也夠味道, 所以兩款食法我也鍾意.

牛船河湯底配肉類
串燒沙嗲雞
今天到加連威買衫,晚上7點,這街上已經人滿,真係好迫!仲迫過行維園花市!要盡快離開危險的地方,去晚膳。來到這店由從前是荔園,已變為泰國餐館。有新野,加上可馬上入座,所以試試。没有荔園可愛的飛馬和明亮的燈光,反而變為暗黑的環境,配燈泡,而頂部弓形的裝潢,有坐艇的感覺。下單後,先去清潔雙手,再慢慢等待美食來到。柚子沙律  個人比較喜歡柚子沙律,水果類,感覺較健康。而且無需自己動手,就可以享用粒粒柚子肉,保証有儀態。粒粒柚子肉已經起出,混了細蝦,炸蒜,洋蔥,腰果和特制泰式沙律汁。帶鹹的沙律汁,可中和柚子肉的酸。牛船河  在網上查找<泰國船河>,就會出現昭伯耶遊船,曼谷碼頭,專業遊艇,等結果。其實是泰國在船上售賣的河粉,即是荔灣艇仔粥的朋友,現在都上岸入店了。餐牌上有几款湯底可選擇,牛船河,有熟悉的冬蔭公,也有藥材味較重的泰保湯底,泰北農村的烏汶湯底。不過我倆還是喜歡牛船河湯底,再配金邊粉,湯底配二款牛肉。牛船河湯底 配鮮牛肉&牛腩     看到鄰枱客人那碗船河,份量勁大,所以我倆只點一碗,二人共享。 鮮牛肉和牛腩味道正常,但啡色的湯底才是靈魂,味道似滷水汁,卻加入了金不換,芽菜,通菜,反而帶
今天到加連威買衫,晚上7點,這街上已經人滿,真係好迫!
仲迫過行維園花市!
要盡快離開危險的地方,去晚膳。
來到這店由從前是荔園,已變為泰國餐館。
有新野,加上可馬上入座,所以試試。
柚子沙律
帶鹹的沙律汁,可中和柚子肉的酸。
牛船河
不過我倆還是喜歡牛船河湯底,再配金邊粉,湯底配二款牛肉。
牛船河湯底 配鮮牛肉&牛腩
鮮牛肉和牛腩味道正常,但啡色的湯底才是靈魂,味道似滷水汁,卻加入了金不換,芽菜,通菜,反而帶出另一種風味。
整體是順喉,帶甜,易入口。
註:
曾遇過味精勁重的船河,第一口已經有味蕾被炸開的感覺。
牛船河湯底 配鮮牛肉&牛腩
金邊粉很幼細,掛汁一流。
而炸豬皮,應該是單單炸那層豬皮,非五花腩豬油渣。
單骨雞翼
單骨雞翼
另外也點了一份肉類~單骨雞翼。
每次都泰國菜館必點的泰國甜品
白色的糯米飯,熱辣辣,粒粒分明,沾附上帶鹹的椰漿,正!
芒果就變為配菜了!
甜蜜蜜蝶豆花茶
特地點了一熱一凍。初呈上時,二杯都是藍色。
但把檸檬汁灑在凍的花茶裡,藍色就變為紫色了。

BODY REPORT :
事後無需狂飲水。
$155 (Dinner)
2019-02-03 28 views
今日經過加連威老道見到有間新開嘅泰國菜~冬蔭noodle, 決定入去試試,原來餐廳主打自選粉麵, 有幾款特色湯底可以揀, 仲可以自由配搭唔同嘅粉麵&餸 呢度嘅裝修好靚,而且整咗好多特色圖案嘅霓虹燈,令到我哋都俾佢吸引左入嚟柚子沙律 $88賣相好吸引,柚子味道甜甜酸酸,食完之後好開胃,加上中間有啲紫洋蔥,上面仲有幾粒腰果,增加口感泰保豬骨湯底 (鮮牛肉+牛丸+金邊粉) $68我叫依款係藥膳嘅湯底 一上枱已經聞到好香嘅 藥膳味,非常濃郁, 大大碗麵而且餸嘅份量亦都唔少,牛丸有濃牛味又彈牙,細細粒易入口,牛肉大大片又嫩滑泰式單骨雞翼 $68其實單骨雞翼食起上嚟更加方便 呢款泰式雞翼落咗唔同嘅香料再煎過,雞翼好入味而且食落香脆我哋仲叫咗兩杯特色嘅嘢飲泰式玫瑰奶茶 ~ 呢款奶茶有淡淡嘅玫瑰香味, 因為帶啲花香味,飲完之後成個人都好舒服甜蜜蜜蝶豆花茶 ~ 呢排都好興飲蝶豆花茶,依家餐廳加啲蜜糖落去,令到呢個花茶更加滋潤

柚子沙律 $88

泰保豬骨湯底 (鮮牛肉+牛丸+金邊粉) $68
我叫依款係藥膳嘅湯底

泰式單骨雞翼 $68
其實單骨雞翼食起上嚟更加方便
呢款泰式雞翼落咗唔同嘅香料再煎過,雞翼好入味而且食落香脆

我哋仲叫咗兩杯特色嘅嘢飲

Dinner
加連威老道瞥見一間泰式餐廳,門面傳統得來又帶點西餐廳感覺,裝修清新又不失泰式🐘佈置,粉紅高卡座位,串串星光🌟很浪漫喔💕泰國🐘嘢我至like , 冬蔭Noodle 一望而知主打湯河粉,冬蔭湯底不會陌生,烏汶湯底 我還是第一次聽,最後我還是選了熟悉的牛船河湯底🤩牛船湯河用大大的湯碗上,絕對係致勝之道,牛骨湯底加上香料味道,兩種肉丸,細細粒是地道的泰國特色,還有牛肉片,通菜、洋蔥伴着濃厚的牛肉湯,河粉又不會被狹窄的空間索得發脹,這碗牛船河是絕對的好吃💯泰式紅咖喱牛肉飯🍚🥢椰香樸鼻,惹味而不辣,小紅番茄🍅,新鮮菠蘿🍍青綠豆角, 有齊紅黃綠三色配菜,好睇又好味👍👍👍手打魚餅入口就像海綿般彈開,帶點香料味道,蝦餅爽口QQ,肉質煙靱,炸得金黃香脆,魚餅、蝦餅都非常之掂⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️龍眼冰滋潤冰涼,足料龍眼肉清怡不甜,泰式玫瑰奶茶,漂亮非常,泡沫忌廉帶點玫瑰花香,十分精緻喔💕如此優美嘅擺牒,看得出餐廳的誠意,而況食物非常之掂,大路價錢,真心讚喔👍👍👍

牛船湯河

手打魚餅、蝦餅

牛船湯河
手打魚餅、蝦餅
2019-02-01 349 views
近年泰麵越開越多,經過The One對面見呢間新開既餐廳,即被佢既pink pink裝修所吸引~再望望餐牌原來主打泰麵,由於老公係泰麵控加埋我最愛既粉紅色內觀,一於試試!按開門制既時候,入面2位店員"Sawadeeka"的一句問好,並懷著親切笑容迎接我們。整間餐廳既座位都用上粉紅色,一邊牆身印有象徵泰國的圖案,另一邊用上鮮艷彩燈~我點了牛船河湯底加肉類配料,羅勒嘅香味配牛濃湯,配料包括了鮮牛肉、牛腩、牛丸、豬肉丸,仲有最愛既豬皮,索曬啲湯。牛丸、豬肉丸夠彈口~ 加入左香蔥香芹將湯既味道提升埋~另一碗點左泰北農村既烏汶特色湯底,可以選配二種配料,我地揀左牛腩、豬肉丸。湯底色澤相對比船河清澈,但偏重香料香葉既味道~手打蝦餅(4件)$68 蝦滑彈牙炸得非常香脆,一口咬下充滿蝦肉的鮮味喺呢個環境之下,要點杯粉紅奶茶點綴襯托一下~ 粉紅奶係泰國嘅地道飲品,由泰國嘅紅糖水、煉奶同奶制成,而呢一杯粉紅奶茶就加入埋茶,略帶茶香!另一杯甜蜜蜜蝶豆花茶藍色既蝶豆花遇酸性會變成紫色店員特意喺杯邊放上角切檸檬,可自行滴下檸檬汁。食完濃味既湯麵,飲返杯清新花茶就最好不過~本來想點是日精選雪糕,有泰奶茶/斑蘭/香

牛丸、豬肉丸夠彈口~
加入左香蔥香芹將湯既味道提升埋~

牛船河湯底加肉類配料
湯底色澤相對比船河清澈,但偏重香料香葉既味道~
喺呢個環境之下,要點杯粉紅奶茶點綴襯托一下~

另一杯甜蜜蜜蝶豆花茶
藍色既蝶豆花遇酸性會變成紫色
店員特意喺杯邊放上角切檸檬,
可自行滴下檸檬汁。
食完濃味既湯麵,飲返杯清新花茶就最好不過~
本來想點是日精選雪糕,有泰奶茶/斑蘭/香茅。可惜餐廳未領到雪糕牌照,唯有下次再嚐~
牛船河湯底加肉類配料
2019-01-29 26 views
門面一睇就知係泰國野。一入去店員就十分熱情!最早到既2杯野飲。呢杯係泰式玫瑰奶茶。好香花味又吾會好甜!呢杯咁靚既係碟豆花茶。糖水係另上既所以可以自己調味!食得泰國野吾洗諗一定係冬陰公!所以叫左個冬陰公湯底既金邊粉。而配料就係肉既配料(揀2樣)我就揀左牛腩同豬肉丸。佢個湯好正吾會太辣又吾覺有味精!(因為食完呢餐吾會好口渴)呢個就係烏汶湯底既烏冬。點解我話少有既泰地道。因為呢個味真係我上次去泰北地區食過。佢既味有少少胡椒湯底咁,試過你就知!都係個句。無味精既味道。呢碗烏冬就係海鮮料。吾洗揀幾多個餸。因為全部都有!我地仲叫左串燒!雞同牛。串燒都好夠味!正!好啦!到重點啦!呢個椰汁西米糕真係不得了!佢上層既椰汁真係好香!又好cream!出面食吾到!亦未食過有!吾同其他既都係啫喱咁。而係 C R E A M ! !問左佢地係每日即整!係佢包呢個糕既葉上就知師傅有幾細心!都係個句!你食過就明!大推! 2個人食到飽哂都係300幾!絶對抵食!
門面一睇就知係泰國野。
一入去店員就十分熱情!
最早到既2杯野飲。

呢杯係泰式玫瑰奶茶。好香花味又吾會好甜!

呢杯咁靚既係碟豆花茶。
糖水係另上既所以可以自己調味!

食得泰國野吾洗諗一定係冬陰公!
所以叫左個冬陰公湯底既金邊粉。
而配料就係肉既配料(揀2樣)
我就揀左牛腩同豬肉丸。
佢個湯好正吾會太辣又吾覺有味精!
(因為食完呢餐吾會好口渴)

呢個就係烏汶湯底既烏冬。
點解我話少有既泰地道。
因為呢個味真係我上次去泰北地區食過。
佢既味有少少胡椒湯底咁,試過你就知!
都係個句。無味精既味道。
呢碗烏冬就係海鮮料。
吾洗揀幾多個餸。因為全部都有!

我地仲叫左串燒!
雞同牛。串燒都好夠味!正!

好啦!到重點啦!
呢個椰汁西米糕真係不得了!
佢上層既椰汁真係好香!
又好cream!出面食吾到!亦未食過有!
吾同其他既都係啫喱咁。
而係 C R E A M ! !
問左佢地係每日即整!
係佢包呢個糕既葉上就知師傅有幾細心!
都係個句!你食過就明!

大推! 2個人食到飽哂都係300幾!
絶對抵食!
  • 椰汁西米糕
2019-01-28 26 views
Previously, this spot used to be Lai Yuen but not anymore!It is now a girly Thai joint serving noodles etc.I was really looking forward to dessert because they had pandan icecream but as they don't have a license for icecream therefore they don't have it.The stir fried pork with basil is rather spicy so the noodles fared better.The boat noodle was good and loaded with a bit of everything.My favourite was the Ubon Ratchathani noodles because there were lots of basil leaves in it with a white pepp

My favourite was the Ubon Ratchathani noodles because there were lots of basil leaves in it with a white peppery taste.
It was a bit like pho so I really liked it.
Finished with drinks and coconut pudding.
2019-01-27 41 views
幫準備去泰國旅行嘅某人搵泰國嘢食,搵到自己都好想食!肉類牛船河湯底$68個牛肉湯底好濃好香牛味,有泰國入口嘅豬肉丸同牛丸各3粒、生牛肉片、炸豬皮、芽菜等配料,好豐富~麵底有幾款可以揀,我揀左河粉,好幼滑。幾有泰國食到嘅味道,分量亦唔少,抵食!香葉肉碎蛋飯$68肉碎好香魚露味好入味,隻蛋煎到流心架,送飯一流!不過相對比較辣,鍾意食辣嘅朋友就好鍾意!串燒沙嗲雞$36即叫即燒,要等耐少少,超級辣口!燒得好香口,外脆內嫩,值得等芒果糯米飯$58用泰國水仙芒,好正宗,有獨有嘅香味同一般芒果好唔同,好清甜,糯米飯軟硬適中泰式玫瑰奶茶$38龍眼冰$28泰式奶茶加埋玫瑰花,好特別清香龍眼冰有好多龍眼冰,非常足料又夠味,超推介!
幫準備去泰國旅行嘅某人搵泰國嘢食,搵到自己都好想食!

肉類牛船河湯底$68

香葉肉碎蛋飯$68

串燒沙嗲雞$36

芒果糯米飯$58

泰式玫瑰奶茶$38
龍眼冰$28

泰式奶茶加埋玫瑰花,好特別清香
龍眼冰有好多龍眼冰,非常足料又夠味,超推介!
$140 (Dinner)