2018-12-26 1600 views
看了推荐去吃,位置不难找,但是食物质素其实在不行,十分重口味,好像味精和盐不用钱。分量少,29块钱只有一个巴掌大小泡沫碗的分量(几颗小虾仁和米粉)。没有位置坐,要蹲在路边吃,可能这就是所谓的特色吧。服务态度还可以,不吹不黑。去吃的都是内地游客,明显大家都是被几个香港特色美色推荐忽悠了,没有见到本地人去吃。总之性价比超低,不推荐。外地游客还不如去附近居民区楼下的茶餐厅点一份套餐,有吃有喝有位置坐有冷气吹有电视看。
2018-12-26
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$30 (Breakfast)
2018-11-01 1642 views
因為佢冇堂食既關係,一直想試又冇試到,今日雖然都係冇,不過都食左一次街邊野都唔錯既,不過咁樣食唔太舒服,外賣可以考慮下辣菜甫真係好辣,慎落火鴨翅冇我最愛既紅醋黑白炸丸我覺得得貢丸好食

都唔錯既,不過咁樣食唔太舒服,外賣可以考慮下

辣菜甫真係好辣,慎落

火鴨翅冇我最愛既紅醋
黑白炸丸我覺得得貢丸好食
2018-10-30 1225 views
小編今次同大家介紹另一日常街頭小吃—魚肉燒賣!-🔸魚肉燒賣🐟第一次試呢度嘅燒賣!大大粒 熱辣辣 好彈牙!加埋啲辣汁 好惹味! 燒賣絕對係宵夜/口痕之選❤十八座狗仔粉🐶全線分店
小編今次同大家介紹另一日常街頭小吃—魚肉燒賣!
🔸魚肉燒賣🐟
第一次試呢度嘅燒賣!大大粒 熱辣辣 好彈牙!
加埋啲辣汁 好惹味! 燒賣絕對係宵夜/口痕之選❤

十八座狗仔粉🐶
全線分店

TakeAway
2018-09-02 1431 views
之前去上堂,落咗堂之後經過18座狗仔粉,就諗住食少少野~ 佢嘅選擇唔係好多, Menu都係得幾樣,但係每樣都好有創意,唔會係普通魚蛋燒賣嗰啲!我唔係好肚餓,但係口痕,所以就叫咗鮮味魚皮餃!服務員幾有禮貌,又話幫我整返熱去~ 好食啲! 等咗大概3分鐘左右,就已經拎到熱辣辣嘅一杯魚皮餃~佢俾咗好多醬汁!本身睇落去有啲卻步~食咗一粒之後,覺得幾好食,佢嘅醬汁有特別調配過,唔識形容~ 不過就稍為鹹咗少少~ 本身魚皮餃冇乜味道,配合醬汁食,超級特別👍🏻👍🏻

佢俾咗好多醬汁!本身睇落去有啲卻步~

TakeAway
  • 魚皮餃
2018-08-01 1262 views
狗仔粉唔係上海粗面切碎煮爛,所有食物味精極重,只有咸味同辣味,所有種類煮法似係將所有香口嘢煮埋一齊,衰d講係垃圾食物精華進化版,重口味無要求一試無妨。我食過一次佢d食物一定唔會再去
2018-07-31 1085 views
十八座狗仔粉呢個名就聽得多啦,今次順便去試一試佢啦😇去到好快入座,叫左狗仔粉同鴨比等。以我自己既口味黎講,覺得狗仔粉都係普普通通但加左菜脯就好少少,有d辣味,可能我自己唔係好鍾意食呢d狗仔粉掛😂個鴨比我就覺得幾好味,鴨比上面有少少碗仔翅,個人覺得都幾夾既,鐘意食碗仔翅同埋鴨比既人可以黎試一試,我覺得不錯既。而其他魚蛋個d小食就覺得普普通通,但個醬都可以。整體黎講就普普通通啦,不過就可以試一試既😂
十八座狗仔粉呢個名就聽得多啦,今次順便去試一試佢啦😇

而其他魚蛋個d小食就覺得普普通通,但個醬都可以。

整體黎講就普普通通啦,不過就可以試一試既😂
2018-06-26 1800 views
獨特懷舊狗仔粉2018/05/10早前在另一小食店內試第一次食狗仔粉,覺得有點油,粉方面如同通心粉😯,意外的發現工作附近地方有以狗仔粉為招牌的店,便滿心歡喜來朝聖😃。狗仔粉中的脆脆粒是豬油渣👍,脆如麵包粒,加了菜甫,咸咸的令整碗粉非常野味,麵條如同碎碎的烏冬麵,因麵條短小所以非常掛湯。湯味濃郁👍,不知不覺間全喝了,小的一碗狗仔粉對於女生來說已足夠飽肚。因不止一次到訪此店所以也試了店的火鴨翅,香濃的鴨肉味彌漫於翅中👍,有一些鴨肉絲在內。另外,燒賣的豉油調味不錯。但此店的裝修非常簡潔,走前兩位過了一間店位有枱椅及冷氣開放,💪用餐後自助清垃圾,把盤放回回收,如果趕住食dinner唔係同朋友有排坐地食野,💁此店係一人用餐快捷方便嘅好去處。
獨特懷舊狗仔粉
2018/05/10

狗仔粉

火鴨翅,燒賣
2018-05-10
狗仔粉
火鴨翅,燒賣
2018-04-29 1213 views
行入餐廳,第一樣呈現在眼前的就是店鋪的大鍋,主要出售狗仔粉,和其他街頭小食。我點了一份狗仔粉。由於喜歡嘗辣的關係,我加了店鋪著名的辣菜甫。雖然吃完頗滿足,但其後覺得好重味精,要喝很多水。

2018-03-05 1614 views
放工有啲肚子餓,想食碗仔翅狗仔粉,就行左去佐敦買碗堂食,食左幾啖,咬到舊好硬野,吐返岀黎原來係個鐵掛勾。當堂想作嘔,同啲阿姐講,九秒九收碗野去倒,然後俾碗新你當無事。佢地自己扯曬貓尾仲話:哎呀原來係你地,我地搵左好耐都搵唔到個掛勾。換個碗新既俾你,無事啦,唔好意思丫下。之前聽人講過食物中有甲由我都唔信,仲成日專登由行30分鍾過去幫襯。食物唔乾淨,我做客與真係一獲過,決定永不翻食。black list!!!真係興到火屎!!!
食物唔乾淨,我做客與真係一獲過,決定永不翻食。
black list!!!真係興到火屎!!!
2018-03-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$50 (Tea)
  • 狗仔粉
2018-02-19 1457 views
在2月17日晚我與朋友光顧, 叫咗一碗粉仔及一碗鴨肉翅, 兩碗食品都淡而無味, 粉仔更舖滿一層厚厚嘅油, 而翅仔近似嘔吐物一樣, 曾向侍應生要求要醋, 侍應生竟然回覆枱上有胡椒粉, 此店食物與服務質素極差。
2018-02-17
2017-12-13 2275 views
去永安買野,行到餓餓地但又未到dinner 時間,腦海即諗到18座 今次少少地食住個大雜燴,果然無令到我失望,入面d大腸好入味好淋,而且數量都多,豬肚都好香淋,豬皮爽脆,著蘿蔔鮮甜辣醬係靈魂之處,香辣夠味,同埋份量都好多,蘿蔔起碼有4大件,食得開心,同一時間都有叫左一串燒米不過因爲太餓一下子就清晒無影到相D燒米夠起好淋配埋d特制辣醬實在太野味,果然水準保持到甘當然你如果要選擇坐得舒服,就當然街頭小吃係提供吾到俾你,不過我反而鐘意街邊小食,大家迫迫埋埋坐嚮度食
D燒米夠起好淋配埋d特制辣醬實在太野味,果然水準保持到
2017-12-12
  • 大雜燴
2017-11-24 2146 views
很久沒來吃,今晚一來就感到小店的無奈和可惜。以前舖頭隔鄰那塊小空地會開滿枱子坐滿人,現在沒有了,就只有椅子。店員說這裏不能坐著吃,著我們往前走會有地方坐。但某些人不理她。她只能無奈地說:一會兒有人來捉就不要再坐這裏吃了。因為這原因,堂食一切都變得很奇怪。首先,現在是用這種發泡膠來裝食物,很不環保。然後就在擠迫的人客中添加想要的醬料,要盡量多放,因為你不會想中途拿著食物返來添多次。之後就拿著食物往這個方向的盡頭走。其實就是兩三個舖位的距離。看到這個似廢棄了的地方就可以進去了。入面有枱有椅子,地方寛躺,但就失去了在街邊吃的風味。這裹應該不會有人時刻來清理。所以幾張枱也有垃圾。其實有告示顯示用完後的盤子、垃圾放哪裡,但沒多少人理會。我要了狗仔粉。拌著辣菜脯吃很好味。又爽脆又辣。狗仔粉感覺似烏冬,短短的,而湯底本身有不辣的菜脯和冬菇粒。另一個火鴨翅。勁足料。好杰,好有火鴨味,似碗仔翅。菜脯也是自己加的。食物保留到一貫好吃的水準。只是地方限制的問題,令風景不再。這令我有點懷念以前在街邊吃的風景,有點後悔自己有一段日子沒來。最後價錢共$58。我想餐牌上的價格已舊了。不過倒可以看看有什麼好吃的。大雜

看到這個似廢棄了的地方就可以進去了。

最後價錢共$58。我想餐牌上的價格已舊了。不過倒可以看看有什麼好吃的。大雜燴也是我以前經常吃,但今晩對著新方法有點不知所措,就忘了叫。

2017-10-09 1667 views
狗仔粉真係宵夜嘅首選,呢度嘅辣菜譜非常之好食!每次叫親狗仔粉都會落好多辣菜譜。狗仔粉分細粉同大粉,我嚟到就一定要大粉,因為真係好好味。其實狗仔粉就好似啲粉團,但整成一條條嘅形狀。不過佢嘅湯汁同埋菜譜好好食嘅關係,所以令到佢好特別,食完非常滿足。另外佢個雙色炸丸亦都好好食,炸得非常香脆,魚蛋牛丸非常彈牙。

狗仔粉分細粉同大粉,我嚟到就一定要大粉,因為真係好好味。
其實狗仔粉就好似啲粉團,但整成一條條嘅形狀。

2017-09-18 1312 views
同朋友經過佐敦佈內街見到有間鋪頭寫住" 十八座狗仔粉"幾隻大字, 好奇心下就入鋪試吓,  鋪裹面既遺選擇唔多, 基本上都痴晒係牆到, 所以如果係正餐就未必太適合, 同朋友叫左三款野食:生菜魚肉 火鴨絲翅同大雜燴。呢度嘅菜譜不得了,啲辣菜譜加少少已經好辣,好惹味。生菜魚肉湯 火鴨翅配料又夠多,唯獨有d 失望就係大雜燴,蘿蔔好多,冇咩大腸同豬肚。 不過好在有多款地道小食,啱晒半夜唔想食太多但又想醫肚。
不過好在有多款地道小食,啱晒半夜唔想食太多但又想醫肚。
2017-08-27 863 views
宵夜最愛就梗係食狗仔粉啦 ❤️唔記得咗係咪細粉$22 大粉$29🖖🏻味道濃郁,狗仔粉好濃稠,配特製嘅菜譜,超惹味,喺呢度一定要必食辣菜譜,會食到唔停口。我最鍾意食就係嗰度嘅魚皮餃,以前係11蚊五粒,但而家得成4粒😌😌