2022-06-27 54 views
 妹妹今日係中環附近學嘢,落堂之後就搵我去食飯,但因為放飯時間唔長,唔可以去太遠食飯,妹妹就過黎陪我❤️妹妹真好💕妹妹過得黎,作為家姐就唔可以咁壞同佢食三文治就算嫁嘛。咁就同佢食家姐平時成日食,高質飯堂啦💕💕花膠冬菇燴雞 $68妹妹話想食花膠,但佢係唔食冬茹,所以我就食咗冬菇,咁平時都成日食呢個餐嘅,68蚊食花膠,仲要大大件邊到搵呀 冬菇好入味,花膠又有咬口,食得出風燴咗好耐💕💕 意大利肉丸配肉醬扁意粉 $82咁我自己就叫咗扁意粉,因為扁意粉可以吸到好多汁,平時除咗花膠就係叫呢個💕今日既芝士肉醬勁多,每條意粉都會掛住啲汁,食每啖都好滿足。

💕花膠冬菇燴雞 $68

💕 意大利肉丸配肉醬扁意粉 $82

2022-06-27 49 views
 男朋友成日都中意試新嘢,今日就話去TROIS CAFE試下。見到係cafe,以為冇主食,得蛋糕個啲小食,搞到我地咗食lunch先,因為我地食完lunch無幾耐,所以就叫咗個輕食。仲要原來呢到有便當/意粉食,下次真係唔好咁傻豬🐽🐽咁我地就叫咗個muffin黎食,1個share,諗住唔會太多,佢仲配咗個yogurt bowl 💕平時成日食又乾又冇涵嘅muffin,見到芝士雞扒muffin就嗌咗黎試。食落去個muffin都好鬆軟,然後見到原塊芝士同牛油果,真係以為會好飽好飽,但原來唔會。後尾我地睇番cafe嘅其他介紹,原來係主打健康,又見到有花膠便當,下次一定要黎食下!😋😋😋環境🌼🌼🌼🌼服務🌼🌼🌼🌼🌼食物🌼🌼🌼🌼🌼五個🌼為滿分

環境🌼🌼🌼🌼
服務🌼🌼🌼🌼🌼
食物🌼🌼🌼🌼🌼

五個🌼為滿分
2022-06-24 64 views
今日老公黎附近開會,順便接我TGT LUNCH。老公就話TROIS CAFE主打健康,話想TRY TRY,咁我就叫咗意大利肉丸配肉醬扁意粉,我想講好多,係好大份量,女仔真係未必食得哂,我分咗比老公食。  意粉有拉撕芝士,意粉質感結實富嚼勁,吸咗起多汁。便當入面嘅肉丸5會硬,同肉醬好夾,一啖意粉一啖肉醬,超滿足。 雖然係肉醬扁意粉,又芝士又汁,但食落感覺健康,0負擔。用黎放肆下自己,獎勵下自己真係諗得過!環境好靚,其實5老公帶我黎食,真係會以為得咖啡飲,最多都係得三文治,蛋糕食,今次真係大開眼界,比咗多個選擇我食lunch💓意大利肉丸配肉醬扁意粉 $82
今日老公黎附近開會,順便接我TGT LUNCH。

意大利肉丸配肉醬扁意粉 $82
2022-06-24 53 views
(⋈◍>◡<◍)。✧♡(⋈◍>◡<◍)。✧♡(⋈◍>◡<◍)。✧♡芝士雞扒muffin 配yogurt bowl🤩今日公司比同事激到死,成肚氣🤬,搞到食飯都冇心情,冇咩胃口,5想食太多嘢,飯更加5好,未食都飽。 但係5食lunch,一陣又點對住啲同事。去到Trois Cafe 咁我就問下店員有咩好介紹,店員好有禮貌,所以今日照店員介紹ORDER咗個muffin。店員嘅服務態度👍🏻,令我嘅心情愉快咗,再加上店嘅環境好舒服,等餐都等得好開心😻。一打開,就見到紅紅綠綠 嘅 muffin🧁,即刻有番食慾。個賣相勁吸引,紅紅綠綠。食落去牛油果好香,🤭奶油般嘅質感,味道鮮美,似乳酪,有核桃嘅香味,好新鮮。芝士🧀5會好膩,反而令muffin有更多層次,雞扒5係原件上,所以食起黎好方便,女仔5會食到成身都係。(⋈◍>◡<◍)。✧♡(⋈◍>◡<◍)。✧♡(⋈◍>◡<◍)。✧♡

芝士雞扒muffin 配yogurt bowl🤩

2022-06-23 74 views
 ‼️今日同同事打算近近地食晏,佢地話去中建大廈1樓買飯,其實黎咗好多次,唔好見門面好港女打卡CAFE咁,一定好貴,基本上唔會,價錢大概$70內。真係好岩打工仔,特別係糧尾😵‍💫😵‍💫😵‍💫 ‼️CAFE有咖啡係基本。有得揀豆又真係好少,就算有都好貴,呢到有豆揀但價錢合理。個咖啡好香滑,飲到杯好咖啡,真係對打工仔一個恩惠🥰‼️今日就叫咗花膠冬茹燴雞CAFE食到咁中餐真係好利害,仲要好味,就更利害。雞燴到好軟,5會乾,仲食到雞味,完全冇雪味。便當仲有菜,有啲菜食健康好多,平時有幾多飯盒有菜。要提嘅係粒蛋,滷到入哂味,仲要係成粒比你,5係得半粒。💓

‼️今日就叫咗花膠冬茹燴雞
要提嘅係粒蛋,滷到入哂味,仲要係成粒比你,5係得半粒。💓
2022-06-22 61 views
🔸因為工作關係,早餐常常在午餐時間食,但我是keep fit的人士,不想午餐食太高熱量的食物。Trois Cafe 滿足到我。🔸芝士雞扒muffin配yogurt bowl ❤️🔸滿足到我飽肚,同時不會吸收同多碳水化合物,雞扒有蛋白質,可以增加肌肉,芝士的份量也恰到好處,可以改善心血管健康。牛油果含有非常豐富的健康脂肪來源,有助降低膽固醇和三酸甘油酯水平等等對身體嘅好處。🔸Yogurt bowl 上面滿滿的nuts和水果。nuts可以增加飽肚感,但不會對健康造成影響,反而對心臟血管帶來好處。水果方面,都市人常常因忙碌生活習慣,忽略。🔸Trios cafe的餐點真的能做到健康午餐,而不是只有口號的cafe。keep fit的你也要來試試。🙈

🔸芝士雞扒muffin配yogurt bowl ❤️

今日一個人喺附近影完相 就過咗嚟食晏晝 順便飲杯咖啡執下相 可以休息吓同享受下人生💕影完相體力勞動 好肚餓 所以就叫咗台式滷肉 同埋一杯咖啡 呢度嘅台式滷肉比較大嚿 但係份量足夠你食晒全部嘅飯 唔會到最尾食到冇晒滷肉得返白飯 滷肉飯多數鹹香 因為係為咗送飯 但係呢度嘅比較清淡 同健康成正比 色香味俱全 另外佢會跟一粒滷水蛋 個滷水蛋滷得好入味 再加埋一啲蔬菜 營養均勻🌿🌿食完飯之後 就一邊飲住咖啡 一邊做嘢 咖啡味濃郁 奶香順 見到keep住好多人嚟買咖啡 就知道呢度嘅咖啡都好出色💕

2022-06-17 122 views
成日出街食飯 好多時味精多 味精一多就會對身體唔好 又要飲好多水 媽咪成日都話 阿女返工帶飯啦 健康啲啊🥹但我會話俾媽咪聽 唔使擔心我啦 我公司附近有間cafe 主打健康餐 公司喺中環附近 平時如果出去食晏晝好多時都係$80-$90 仲要食啲超普通嘅嘢食 又唔見健康 搵條菜都難 $68食到花膠真係好勁🤣今日叫咗花膠冬菇燴雞 咁媽咪過嚟搵我拎嘢 就叫咗佢過嚟Cafe 佢見到我又食街外野 有啲唔開心 但係我叫佢試吓 因為佢主打健康 所以味道唔會好濃烈亦都食唔到有味精嘅感覺 而媽咪試過 佢都話好犀利 點解可以喺街度識到咁嘅味道 花膠冬菇好足料 唔會話$68得好少 反而件件都好大件🥰然後媽咪走嘅時候仲買咗個便當返屋企同爸爸食🤣連爸爸都話好正 叫我下次返屋企食飯記得買一個返去俾佢🤣🤣

2022-06-17 49 views
每一個禮拜都會有一日全日素食 今日就選擇嚟到Trois cafe 試吓佢個咖喱椰菜玉子燒🥰之前有朋友同我講佢哋嘅便當好好味 撞正咁啱今日喺附近教完班 就過嚟試下 佢哋嘅便當款式都幾多 除咗便當仲有其他輕食 譬如漢堡包拖鞋包仲有一啲美式曲奇🍪呢間Cafe嘅位置好方便 喺中環站行2分鐘就到到 一上到去一樓 就會見到佢玫瑰金色嘅外表 呢度嘅座位主要都係用粉紅色梳化 所以大家嚟到都可以好舒服咁坐低飲杯咖啡 享受一下一啲輕食 講吓一個咖喱椰菜玉子燒 咖喱味好足 唔係一啲普通茶餐廳螢光黃色嘅咖喱🤣反而係有啲似屋企用咖喱磚煮嘅咖喱 有種家嘅感覺 佢除咗椰菜之外仲有茄子甜椒等等嘅蔬菜 超級豐富 另外個玉子燒 蛋味濃💕💕

呢到既冬菇勁大粒 平時啲餐廳啲冬菇成粒一毫子咁🤣勁細粒 食落去又5香冬菇 有時候仲要好似未浸好咁 有啲地方硬😵‍💫點知今日貪方便 誤打誤撞識到間超好食嘅花膠冬菇燴雞🥰🥰🥰因為平時好少喺呢邊做嘢 所以今日到咗lunch time 唔知搵咩食 但係又冇乜時間 所以唯有見咩就食咩 呢間嘢個外表裝修好吸引 令人見到佢就入咗去買嘢食 本身以為只有三文治 但係原來佢有便當 款式仲要唔少💕見到佢個花膠冬菇燴雞$68 即刻叫咗🤩 $68居然食到粒冬菇好似小朋友拳頭咁大🤣真係好滿足 因為我真係好鍾意食冬菇💓另外花膠都係屬於超大塊 $68真係好抵食😍😍😍突然間覺得如果可以成日喺呢附近返工就好啦🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹

點知今日貪方便 誤打誤撞識到間超好食嘅花膠冬菇燴雞🥰🥰🥰

突然間覺得如果可以成日喺呢附近返工就好啦🥹🥹🥹🥹🥹🥹🥹
2022-06-16 33 views
今日晏晝選擇左係公司附近嘅Trois 佢喺中環站附近 平時返工都會成日見到 但係多數食早餐 未試過食晏晝 所以今日就拉埋個同事一齊試吓💓咁因為我晏晝都食得比較少 平時都係食個三文治 或者沙律 但係今日見到佢哋嘅漢堡包好吸引 所以就破戒叫咗個漢堡包食😛滑蛋腸包 雖然佢係腸 但係佢唔係原條上 反而係撕開一條條 令到你更加容易食到腸同包 二嗰隻滑蛋🥚嗰個蛋黃超級有動感🤣一咬落去全部蛋黃流晒出嚟🤣下次食一定要小心啲🤣🤣另外同事叫咗香煎挪威三文魚配黑椒炒雜菌💓見到超級吸引 嗰舊三文魚大到大厚到🤣同事話超級好食 仲要超級多魚油💓另外值得一提 呢度嘅環境有好多綠色植物 譬如花草葉🤣個感覺好舒適 望多啲綠色野對隻眼都好👁👁

2022-06-15 37 views
疫情緩和,限聚令都變番4人,所以即刻約返幾個朋友出黎聚一聚💓太耐冇見 見返即刻雞啄唔斷💓傾咗好多大家生活上嘅事💓好開心雖然係cafe但係佢哋對於衛生消毒都好執着💓喺呢度用餐 都好放心💓我哋每人叫咗一個便當 四個便當放滿左成張枱 超級大份🤣🤣我哋最後食唔晒🤣可能要嗌三個便當+1個包比較適合🤣成班女仔太細食🤣😍咖喱椰菜玉子燒😍咖喱嘅味道唔會有過多嘅香料味 完全唔似印度咖喱瘋狂加香料咁霸道 反而係比較純樸 係有一種日式屋企媽媽煮俾你食嘅味道 但係為咗配合香港人嘅口味 又唔會太甜 😋😋😍花膠冬菇燴雞😍真係好神奇 可以喺中環嘅Cafe食到 仲要係好正宗好有心機咁燴💓😍 雖然係燴雞 但係雞肉一啲都唔鞋 反而保持到肉質嘅鮮嫩🥰😍台式滷肉😍超多滷肉 包保你每一啖飯都會有一舊滷肉 醬汁唔會太鹹 😍 意大利肉丸配肉醬扁意粉😍扁意粉超強掛汁 仲要有拉斯芝士😋

😍咖喱椰菜玉子燒😍

😍花膠冬菇燴雞😍

😍台式滷肉😍
超多滷肉 包保你每一啖飯都會有一舊滷肉 醬汁唔會太鹹

😍 意大利肉丸配肉醬扁意粉😍
扁意粉超強掛汁 仲要有拉斯芝士😋
2022-06-15 27 views
聽到日式叉燒包 你會諗起咩?好似藍色貓之愛嘅豆沙包?定係平時酒樓個啲白色包?全部都錯!係漢堡包嘅外表 日式叉燒嘅內涵😋平時食漢堡包就多 叉燒拉麵都食得多 叉燒漢堡包真係第一次 😋叉燒嘅調味料慢慢燜煮至肉軟汁濃 成個包吸收哂叉燒嘅肉汁 😋 叉燒之外 仲有新鮮嘅生菜 蕃茄 洋蔥 令到包嘅口感更加豐富 更加多層次😋我仲加咗合桃番公司食 合桃補腦 岩哂用腦過度嘅我😋合桃鬆脆 唔會有油益味😋漢堡包之外 其實仲有其他唔同款式嘅包點/曲奇/蛋糕 我對個美式曲奇好有興趣 搵日下午茶再黎試下

2022-06-14 23 views
💓Trois cafe 主打健康 全部食物都有為健康考慮健康嘅食物 對於每個人都好重要 平日工作壓力大 對食真係好求其 食得飽就得 呢到完全為呢種人考慮 令你食得健康又美味💓一杯好咖啡平時習慣每日一杯咖啡 但下下因為5夠時間就去便利店買罐裝 日日係咁咪糖都吸收哂 皮膚就會糖化 5靚 呢度可以一邊健康午餐一邊享受好咖啡 真係人生一大樂事💓花膠?冬菇?OMG係Cafe 食黎黎去去都係貴價5飽嘅三文治蛋糕 但Trois 推出花膠冬菇燴雞 價錢親民 味道親切 想像5到係出自Cafe 💓素食人士都可以食到為咗素食人士/想突然食餐素嘅人士 呢到有素食嘅餐點 咖哩椰菜玉子燒 除咗椰菜 仲有茹子 脆肉瓜 等等嘅蔬菜 5會令你覺得食素係好慘嘅事 味道都唔錯 送飯一流
💓Trois cafe 主打健康 全部食物都有為健康考慮

💓一杯好咖啡

💓花膠?冬菇?OMG

💓素食人士都可以食到

中環站D1出口 行2分鐘就可以到Trois Cafe 見到環境好舒服 好岩忙完黎坐下 飲番杯咖啡放鬆下 座位5會好密集 叫餐嘅時候 店員好細心咁問洗5洗加甜品 咁因為我地驚食5哂就冇叫 不過下次可以試下排隊見到有幾多5同種類嘅包 但因為今次決定咗食便當 就下次先試啦香煎挪威三文魚配黑椒炒雜菌$70佢係厚切三文魚 煎到個皮好脆 咬落去有聲個種脆真係幾驚喜❤️咖哩椰菜玉子燒 68玉子燒冇過多嘅味道 食到簡單嘅蛋香味 完全冇搶走主角咖哩嘅光環好味指數❤️❤️❤️❤️❤️溫度指數❤️❤️❤️❤️抵食指數❤️❤️❤️❤️環境指數❤️❤️❤️❤️❤️

香煎挪威三文魚配黑椒炒雜菌$70

佢係厚切三文魚 煎到個皮好脆 咬落去有聲個種脆