2024-11-01 58 views
最近在旺角白布街發現了一間充滿日式風情的居酒屋,地下主要是吧枱,而樓上是榻榻米。空間好大,好適合朋友聚會。冰點夏日二人前 $468🧆先付兩點盛明太子薯仔沙律,薯仔口感軟綿,明太子醬濃。漬牛蒡口感爽脆,酸酸地很開胃。🦪時令日本眞蠔手掌那麼大的生蠔,好新鮮,蠔味香濃好鮮甜。🍣四色刺身拼盤三文魚,吞拿魚,魷魚等,都好新鮮好肥美。🍢廚師精選燒物拼盤拼盤十分豐富,有雞肉棒、牛肉串、燒蝦、燒雞心、燒雞肉丸、燒雞翼、燒粟米和燒翠玉瓜,每款都燒得好惹味,調味剛好。🍜泡菜鴨肉冷稻庭稻庭烏冬口感煙靭,鴨肉很嫩滑,泡菜令湯汁增添一些酸辣味,又消暑又醒胃。🍨甜品蕨餅、和果子,口感煙韌軟糯,不會太甜。

冰點夏日二人前 $468

🧆先付兩點盛

🦪時令日本眞蠔
手掌那麼大的生蠔,好新鮮,蠔味香濃好鮮甜。

🍣四色刺身拼盤
三文魚,吞拿魚,魷魚等,都好新鮮好肥美。

🍢廚師精選燒物拼盤

🍜泡菜鴨肉冷稻庭

🍨甜品
蕨餅、和果子,口感煙韌軟糯,不會太甜。
2024-11-01 118 views
🌝又到同瑪姬皇后見面的時候,今次就揀左間位於旺角白布街的日本居酒屋🏮,食串燒同小食,慢慢促膝長談。📌黑布街行入啲內街就係白布街,成條白布街都有好幾間唔同種類的餐廳,《月爐 · 端燒》係一間日本餐廳,門面裝潢設計幾高級。📌除了掛上代表居酒屋標誌的燈籠外,門口上面還掛上大大個月亮模樣的「月」字招牌logo,半個月亮🌙出哂黎。門口擺放左大大個二人餐牌📋,刺身、小食、串燒、烏冬同甜品,做得門口生招牌都幾吸引,一於點二人餐再加點小食。冰點夏日二人前,$468先付兩點盛首先附上兩款前菜,包括明太子薯仔沙律同埋涼拌菠菜。薯仔沙律🥔入邊除薯仔蓉之外,仲撈咗粒粒洋蔥🧅,增加口感,再撈上少少明太子醬汁,調味做得唔錯!涼拌菠菜撈上日式芝麻醬汁,酸酸地幾開胃。時令日本真蠔嘩,超大一隻珍寶蠔🦪,真係有手掌✋咁大。生蠔加入了醬汁,生蠔大大隻,有鹹味的醬汁調味,一啲醒味都無!食落新鮮有蠔味!高質口感一流!四色刺身拼盤刺身四點有每款兩件的三文魚、吞拿魚、油同一杯魷魚,刺身望落已經好有油光,厚切魚身肥美無渣,食刺身點豉油加wasabi真係好滋味!魷魚杯有柚子汁,清新口感又爽口,确實唔錯!廚師精選燒物拼盤燒物拼盤🍢有雞肉
冰點夏日二人前,$468
先付兩點盛
涼拌菠菜撈上日式芝麻醬汁,酸酸地幾開胃。
廚師精選燒物拼盤
燒物拼盤🍢有雞肉棒、牛肉串、燒蝦、燒雞心、燒雞肉丸、燒雞翼、燒粟米同燒翠玉瓜。
一碟燒物拼盤剛剛燒好呈上熱辣辣,有熊妹最愛的雞肉棒,點埋個月見蛋黃汁好滋味!
翠玉瓜好厚一舊,面頭仲鋪了木魚絲添口感同味道!燒物調味及火喉好到位!
燒雞翼
坐著bar枱位可以望住串燒師傅整過烹調過程,好似看烹任表演又可以同廚師👨🏻‍🍳交流一下,這就是日本獨特的飲食文化🇯🇵。
泡菜鴨肉冷稻庭
一人一碗冷烏冬🍜,放入了兩片煙鴨胸同泡菜配料,令湯汁帶少許甜辣味。冷稻庭烏冬有驚喜喎!口感係極級彈牙!看來過冷河🧊的做法很有一套!
甜品
最後,一碟四件的日式甜品,係日本黃豆蕨餅同迷你哈密瓜大福!全粒蕨餅鋪滿黃豆粉,口感軟糯又唔會過甜;哈密瓜大福入口煙韌,內裡的哈密瓜餡料頗重哈密瓜味!成個外型都好似一個哈密瓜咁🍈,日本的甜品都做得好細緻👍🏻。
味醂魚乾
味醂魚乾,$58
最後,意猶未盡,點多了一份小食再繼續促膝詳談🗣️。
塗滿味醂去燒烤的魚乾🐠燒到好乾身,收乾味醂醬汁,夾起一條一條再點少許沙律蛋黃醬,真係好惹味的一份小食。
📌樓下整整齊齊的bar枱位,可以望到廚師用心燒物的製作;樓上雅座亦別有洞天,《月爐 · 端燒》融合了摩登又傳統的居酒屋設計,真係好適合放工後過來把酒談歡🍺,消除一天辛勤疲勞的好地方。
2024-10-23
$300 (Dinner)
味醂魚乾
2024-10-29 48 views
今日同好朋友去 旺角影貼紙相 行到攰我哋去咗白布街搵食 畀一間外表好吸睛的特色日本居酒屋吸引住 一入到餐廳係吧檯 食客可以一路望住廚師煮嘢食 裝修有日本風味佈置以月亮為題餐廳共有兩層樓梯 上一層係仿榻榻米座位位置寬敞食客要先除鞋入座猶如置身於日本一樣我哋點咗二人餐 -冰點夏日二人前頭盤:先付二人前 -明太子醬配薯仔沙律 薯仔軟綿,明太子醬濃兩者一齊食 配搭 出奇地夾生蠔 :手掌般大隻,新鮮 ,鮮甜四色刺身拼盤: 擺盤精美, 鮮味十足燒物拼盤: 雞肉,牛肉, 粟米,蝦,雞全翼,芝士免治雞肉串 ,旁邊有蛋黃兩者混合埋一齊,口感 豐富而且每件都燒得好靚,賣相好吸引泡菜鴨肉冷稻庭 : 烏冬麵 質爽口, 有煙鴨胸 同泡菜 做配料, 湯底酸酸味味夠開胃甜品:-蕨餅和果子 煙韌軟糯, 唔會太甜

今日同好朋友去 旺角影貼紙相

猶如置身於日本一樣

我哋點咗二人餐 -冰點夏日二人前
頭盤:
先付二人前 -明太子醬配薯仔沙律
薯仔軟綿,明太子醬濃
兩者一齊食 配搭 出奇地夾

生蠔 :手掌般大隻,新鮮 ,鮮甜

四色刺身拼盤: 擺盤精美, 鮮味十足

燒物拼盤: 雞肉,牛肉, 粟米,蝦,雞全翼,
芝士免治雞肉串 ,旁邊有蛋黃
兩者混合埋一齊,口感 豐富
而且每件都燒得好靚,賣相好吸引

甜品:-蕨餅和果子 煙韌軟糯, 唔會太甜

2024-10-28 30 views
Weekday Dinner 位於白布街的日式居酒屋,裝潢帶點日式風情,特別是樓下的吧枱位置。冰點夏日二人前 $468先付兩點盛綿密的薯仔沙律加入了蝦與青瓜,再配搭明太子醬很清爽開胃,一旁的爽脆芥末山藥很有驚喜。時令日本真蠔生蠔大大隻,味道鮮甜。四色刺身拼盤擺盤精美,最喜歡鮮味的油甘魚及墨魚。廚師精選燒物拼盤種類多,有免治雞肉串配生蛋黃、牛肉、燒蝦、雞胗、雞肉丸子、雞全翼、牛油燒粟米及翠玉瓜,味道不錯。泡菜鴨肉冷稻庭稻庭烏冬出色爽口,麵質彈牙,伴煙鴨胸及泡菜。甜品以煙韌軟糯的蕨餅及哈密瓜果子作結剛剛好。和風燒飯團 $32 三文魚燒飯團$36每次去居酒屋都想點的燒飯團,外層香脆,鹹香又不錯。
Weekday Dinner

冰點夏日二人前 $468

時令日本真蠔
生蠔大大隻,味道鮮甜。

四色刺身拼盤
擺盤精美,最喜歡鮮味的油甘魚及墨魚。

泡菜鴨肉冷稻庭
稻庭烏冬出色爽口,麵質彈牙,伴煙鴨胸及泡菜。

甜品以煙韌軟糯的蕨餅及哈密瓜果子作結剛剛好。

和風燒飯團 $32 三文魚燒飯團$36
每次去居酒屋都想點的燒飯團,外層香脆,鹹香又不錯。
與友人想找地方吃飯聊天,於是來到了旺角白布街這家居酒屋,裝修充滿日式風情二人餐 $468前菜:麻醬菠菜和漬牛蒡菠菜苗鮮嫩,芝麻醬份量毫不吝嗇;漬牛蒡口感爽脆,兩款出色的前菜時令日本真蠔生蠔大隻鮮甜,蠔味香濃口感飽滿,非常肥美四色刺身拼盤每款刺身都很新鮮,看得出的色澤光亮,油脂肥美廚師精選燒物拼盤(8串)軟骨雞肉棒沾蛋黃吃非常美味,燒蝦新鮮彈牙,每款串燒都熱辣辣剛燒起,誠意十足泡菜鴨肉冷稻庭稻庭烏冬口感煙靭,泡菜增添酸辣和爽脆味道甜點蕨餅和小丸子甜度適中,黑糖味和哈密瓜味很香火焰壽司五味 $78另外加了一碟壽司,表面燒過將魚油脂逼出,刺身同樣新鮮,份量很足

二人餐 $468

前菜:麻醬菠菜和漬牛蒡

時令日本真蠔
生蠔大隻鮮甜,蠔味香濃口感飽滿,非常肥美

四色刺身拼盤
每款刺身都很新鮮,看得出的色澤光亮,油脂肥美

廚師精選燒物拼盤(8串)

泡菜鴨肉冷稻庭
稻庭烏冬口感煙靭,泡菜增添酸辣和爽脆味道

甜點
蕨餅和小丸子甜度適中,黑糖味和哈密瓜味很香

火焰壽司五味 $78
2024-10-23 79 views
晚上走在白佈街上,看到這家店外面一個彎彎的月亮的招牌和一個黃色燈籠,特別有氛圍感,店名也很有詩意:月爐.端燒。看菜單有冰点夏日二人前的套餐價格也相當實惠。先付兩点盛 是明太子薯仔沙律配牛蒡,薯仔綿軟,與明太子的鹹鮮形成完美對比,口感豐富。牛蒡好爽口,清爽宜人!時令日本真蠔好新鮮啊,真是從日本空運過來,真蠔肉質飽滿滑嫩,光澤誘人,味道鮮活!四色刺身拼盤花籃的造型,色彩搭配讓人眼前一亮!包含了三文魚、吞拿魚、魷魚等新鮮刺身,保持最佳的鮮度與口感!三文魚的油脂豐富,吞拿魚的肉質緊實,魷魚則帶有輕微的嚼勁,搭配明太子,增添更多風味! 馬友一夜乾 好大一條,外皮烤至金黃酥脆,散發出誘人的香氣,附上的特製醬汁,提升了整體的味道層次!泡菜鴨肉冷稻庭鴨肉鮮美嫩滑,泡菜解膩,冷稻庭烏冬清爽滑口,整體口味和諧,令人回味不已!甜品是蕨餅&和果子,完美的飯後甜點,讓人心情愉悅!和風燒飯糰飯糰外層燒得脆脆,粒粒分明帶香氣!一口番薯仔細細粒,好軟糯的番薯仔,甜味自然!蜜桃乳酸梳打清新的蜜桃香氣與微微的酸甜感,令人耳目一新!

先付兩点盛

馬友一夜乾

甜品
是蕨餅&和果子,完美的飯後甜點,讓人心情愉悅!

和風燒飯糰
飯糰外層燒得脆脆,粒粒分明帶香氣!

一口番薯仔
細細粒,好軟糯的番薯仔,甜味自然!

蜜桃乳酸梳打
清新的蜜桃香氣與微微的酸甜感,令人耳目一新!

我們因為一些問題去不了日本,所以留在香港找好吃的!這家日本爐端燒正合我們心意,因為大部份的食材都是日本直送的,一吃就吃得出來🤭🤭我們點了性價比很高的二人套餐,先來前菜和刺身,來自北海道的超大生蠔🦪又濃味又飽滿~連粟米🌽都一定是來自北海道的,超甜有濃香奶油味!串燒日本🇯🇵雞配上日本蛋~簡直係一級嘅享受!香港咁多大忙人真係唔係下下飛到日本食嘢,呢個價錢可以食到日本嘅食材性價比真係極高,鍾意食日本嘢嘅朋友真係冇錯過!
我們因為一些問題去不了日本,所以留在香港找好吃的!

我們點了性價比很高的二人套餐,先來前菜和刺身
來自北海道的超大生蠔🦪又濃味又飽滿~
連粟米🌽都一定是來自北海道的,超甜有濃香奶油味!
串燒日本🇯🇵雞配上日本蛋~簡直係一級嘅享受!

旺角白布街有間日本居酒屋門面好吸引佈置以月亮為題, 有兩層上層是日式榻榻米環境更寬敞同有氣氛餐廳主要有刺身、串燒等🍱🦪🍣冰點夏日二人前 $468 好抵食👍🏻👍🏻明太子薯仔沙律配牛蒡, 明太子醬香濃時令日本真蠔, 好大隻好肥美仲好新鮮四色刺身拼盤, 四款魚肉都好鮮美廚師精選燒物拼盤, 好豐富, 肉質超嫩滑又有口感泡菜鴨肉冷稻庭, 泡菜酸辣度剛好, 個湯好飲另外加咗火炙壽司五味 $78壽司份量不會太細件而且燒得好香😋
旺角白布街有間日本居酒屋門面好吸引
佈置以月亮為題, 有兩層
上層是日式榻榻米
環境更寬敞同有氣氛
餐廳主要有刺身、串燒等🍱🦪🍣

冰點夏日二人前 $468 好抵食👍🏻👍🏻
明太子薯仔沙律配牛蒡, 明太子醬香濃
時令日本真蠔, 好大隻好肥美仲好新鮮
四色刺身拼盤, 四款魚肉都好鮮美
廚師精選燒物拼盤, 好豐富, 肉質超嫩滑又有口感
泡菜鴨肉冷稻庭, 泡菜酸辣度剛好, 個湯好飲

另外加咗火炙壽司五味 $78
壽司份量不會太細件而且燒得好香😋

2024-10-09 68 views
去咗旺角白布街一間地道嘅旺角特色日本居酒屋,餐廳唔算好大,一入去就係BAR 台 ,可以睇住師傅整野食同燒串燒,佢地勁多串燒可以叫,我地叫左二人餐,叫左冰點夏日二人前,咩都有,有咩鳥冬同甜品,燒串燒都好好食,有豬肉牛肉同翠似瓜,都燒到好焦香幾好食! 日本生蠔好新鮮,好海水味好鮮甜味,都幾肥美,一個生蠔都好大個,另外叫左三文魚都係好肥美好新鮮的,又無筋! 我地仲睇住佢即時切俾我地食的,所以野都係睇住師傅即時燒俾我地同整俾我地
2024-10-03 84 views
帶完小朋友去玩好肚餓一於去旺角白布街居酒屋食餐好👏🏻👏🏻餐廳職員安排我地坐榻榻米💕🥳我哋2大1小點咗個二人餐,再加左啲燒物同鰻魚飯😋😋冰點夏日二人前$468 🩵先付兩点盛明太子薯仔🥔沙律🥗配漬物時令日本眞蠔🦪生蠔超大隻大過👧🏻隻手,👨🏻話好食到無法用筆墨形容😋😋燒鮑魚❣️ 二人前餐加$20可以將其中一隻蠔轉為燒鮑魚,師傅燒得好好唔會過靭,連阿女都有食🫶🏻🫶🏻四色刺身拼盤🐟🐟 三文魚🍣,吞拿魚,魷魚❣️賣相吸引,新鮮鮮甜廚師精選燒物拚盤🌽🦐🍢🍆燒物有八款:有粟米、茄子、雞翼、大蝦、牛舌、雞肉丸、芝士免治雞肉串等等配啤酒一流👍🏻👍🏻泡菜鴨肉冷稻庭🍜冷烏冬食落去口感清新,呢碗烏冬同冰點夏日個主題好夾呀😽😽鰻魚飯🍚 $98我個人覺得食到日本🇯🇵嘅味道😋蜂蜜燒菠蘿🍍$48菠蘿好甜好好食,我食咗半碟🫢甜品蕨餅、和果子🍡蕨餅質感軟糯唔會好甜,👧🏻食左3粒和菓子係哈密瓜口味🍈好特別
帶完小朋友去玩好肚餓
一於去旺角白布街居酒屋食餐好👏🏻👏🏻

冰點夏日二人前$468 🩵
先付兩点盛
明太子薯仔🥔沙律🥗配漬物

時令日本眞蠔🦪
生蠔超大隻大過👧🏻隻手,👨🏻話好食到無法用筆墨形容😋😋

燒鮑魚❣️

四色刺身拼盤🐟🐟
三文魚🍣,吞拿魚,魷魚❣️賣相吸引,新鮮鮮甜

廚師精選燒物拚盤🌽🦐🍢🍆
配啤酒一流👍🏻👍🏻

泡菜鴨肉冷稻庭🍜
冷烏冬食落去口感清新,呢碗烏冬同冰點夏日個主題好夾呀😽😽

鰻魚飯🍚 $98
我個人覺得食到日本🇯🇵嘅味道😋

蜂蜜燒菠蘿🍍$48
菠蘿好甜好好食,我食咗半碟🫢

蕨餅、和果子🍡
蕨餅質感軟糯唔會好甜,👧🏻食左3粒
和菓子係哈密瓜口味🍈好特別
2024-09-29 52 views
呢一間位於旺角係特色嘅居酒屋我第一次去食覺得好唔錯環境好熱鬧好有氣氛同屋企人食嗌咗二人套餐佢哋啲海鮮同埋刺身真係好新鮮啊同日本嘅真係質素差唔多我覺得好多款好好食呀,仲有啊佢哋其實仲有好多唔同類型嘅煮食包括係牛肉飯鰻魚飯份量都係十足㗎我覺得二人食都好飽㗎其實我覺得佢哋嘅服務質素真係好高,亦都唔需要等好耐就已經有嘢食,我覺得好唔錯價錢適中,我覺得唔會話好貴,仲可以有唔同嘅果汁汽水俾大家飲同埋解渴添真係幾好
原來喺旺角黑布街匿埋咗間咁靚嘅小店🌕~可以食串燒同刺身🍣~仲有多種清酒選擇,啱晒同朋友嚟傾心事🍻~我哋先叫咗個海葡萄魚生沙律🥗~有脆卜卜嘅海葡萄🍇,仲有鮮甜嘅三文魚子~配埋魚生粒粒同清甜嘅沙律菜🥬~呢個冰點夏日二人前好豐富~先有個前菜🥔~再嚟就係大大隻肥美嘅日本真蠔🦪~鮮甜又creamy,配埋酸汁,入口唔膩~然後我哋揀咗四色刺身🐟,刺身夠厚切,新鮮又有魚油香~魷魚好晶瑩好爽口🦑~另外我哋揀咗燒物拼盤~最鍾意佢個翠玉瓜超juicy💦,仲有郁郁木魚碎喺面~而個粟米超級甜🌽~最後仲有泡菜鴨肉冷稻庭🍜,食埋真係非常飽~呢度仲可以見到店員即席為你燒嘢食🔥~而且店員都好友善,當日仲請我哋試飲咗佢哋新返嘅一款手工啤🍺~下次想同朋友嚟傾下偈都可以嚟🗣~look 3%優惠碼: HELENCKLOOK
原來喺旺角黑布街匿埋咗間咁靚嘅小店🌕~
可以食串燒同刺身🍣~
仲有多種清酒選擇,啱晒同朋友嚟傾心事🍻~

我哋先叫咗個海葡萄魚生沙律🥗~
海葡萄魚生沙律

有脆卜卜嘅海葡萄🍇,仲有鮮甜嘅三文魚子~
配埋魚生粒粒同清甜嘅沙律菜🥬~
海葡萄魚生沙律

呢個冰點夏日二人前好豐富~
先有個前菜🥔~
前菜

再嚟就係大大隻肥美嘅日本真蠔🦪~
日本真蠔

鮮甜又creamy,配埋酸汁,入口唔膩~
日本真蠔

然後我哋揀咗四色刺身🐟,刺身夠厚切,新鮮又有魚油香~
四色刺身

魷魚好晶瑩好爽口🦑~
四色刺身

另外我哋揀咗燒物拼盤~
燒物拼盤

最鍾意佢個翠玉瓜超juicy💦,仲有郁郁木魚碎喺面~
燒物拼盤

而個粟米超級甜🌽~
燒物拼盤

最後仲有泡菜鴨肉冷稻庭🍜,食埋真係非常飽~
泡菜鴨肉冷稻庭

呢度仲可以見到店員即席為你燒嘢食🔥~

下次想同朋友嚟傾下偈都可以嚟🗣~

look 3%優惠碼: HELENCKLOOK
2024-09-26
$300 (Dinner)
前菜
2024-09-26 85 views
收工同朋友食飯,揀左旺角哩間「月爐·端燒」。餐廳佈置成日本居酒屋,大家圍住吧檯坐,可以見到師傅即埸準備食物,好有氣氛。點左個「冰點夏日二人前」套餐$𝟒𝟔𝟖,一共有6道菜,真心要讚一讚佢個擺盆,每一道菜都擺得好靚,一定要手機食先。前菜︰先付兩點盛蟹籽薯仔沙律加日式漬物,沙律加左青瓜粒,增進口感之外味道清爽,而漬物入味得黎好爽脆,作為前菜非常開胃時令日本真蠔生蠔好大隻好肥美,肉質鮮嫩、口感滑潤, 有海水味無腥味,搭配一點醬油, 鮮味更加突出, 平時唔算太愛好生蠔都覺得好食四色刺身拼盤刺身分別有三文魚、油甘魚、魷魚同吞拿魚。最特別係魷魚刺身,切成條狀,再加上蟹籽,十分鮮甜彈牙廚師精選燒物拼盤師傅精心挑選每日唔同燒物,即場係大家前面燒,是日燒物包括︰芝士免治雞肉串、雞心、雞全翼、大蝦、脆玉瓜同秋葵等等,葷素配搭得宜。最值得推薦芝士免治雞肉串,入面加左雞軟骨,沾上蛋黃黎食嫩滑又有口感。泡菜鴨肉冷稻庭鴨肉的鮮香與泡菜的酸辣形成絕妙的對比 ,鴨肉嫩滑,冷稻庭的清爽口感為這道菜增添了清新感甜品是日甜品係黑糖和果子同蕨餅,份量不大,但作為最後一道菜剛剛好。和果子黑糖味濃郁,加埋吉士內餡甜甜而不膩,絕對

前菜︰先付兩點盛

甜品
是日甜品係黑糖和果子同蕨餅,份量不大,但作為最後一道菜剛剛好。和果子黑糖味濃郁,加埋吉士內餡甜甜而不膩,絕對係完美句點

最後值得一讚係成間餐廳整體氛圍,大家都係慢慢食下野飲下啤酒,同朋友輕鬆傾下計,唔會好似時下好多餐廳要食完趕住走咁樣。如果大家平時同同事朋友行開旺角,「月爐·端燒」絕對值得一試。

月爐.端燒

📍地址:旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖

#日本菜 #居酒屋 #刺身 #壽司 #yummy #foodie #旺角 #香港美食 #飛機直送 #hkfood #香港必食 #超好味 #兩草 #白布街 #抵食#pro之推介 #pro之美食
2024-09-23
$250 (Dinner)
  • 時令日本真蠔
  • 泡菜鴨肉冷稻庭
2024-09-23 68 views
一打開門個裝修超級日式用左好多月球圖案來做裝飾襯托起泥 多左幾分格型 成間餐廳感覺好型但又不失日式既風格今次我地簡左套餐「冰點夏日二人前」時令日本蠔 超甜 勁鮮味薯仔沙律 中間加咗青瓜個口感豐富左四色刺身拼盤唔止賣相 味道一樣係非常新鮮同喺日本食有得揮燒物拼盤我都好鍾意食日式串燒 所以呢個拼盤真係好岩我哋有成8串 每款都食到 真係好滿足泡菜鴨肉冷稻庭烏冬呢個配搭好新鮮 而且味道好夾鴨肉係超級爽口 呢一樣令我十分驚喜而且份量係剛剛好鍾意食芝士年糕 牛舌 同羊架 既我地必試 !果然冇失望真係好好食 特別係牛舌超級推介大家食
一打開門個裝修超級日式
用左好多月球圖案來做裝飾
襯托起泥 多左幾分格型 成間餐廳感覺好型
但又不失日式既風格

今次我地簡左套餐「冰點夏日二人前」

時令日本蠔 超甜 勁鮮味

必試 !果然冇失望
真係好好食 特別係牛舌
超級推介大家食
2024-09-22
$350 (Dinner)
  • 時令日本真蠔
  • 泡菜鴨肉冷稻庭
  • 牛舌
  • 芝士年糕
這家隱世日式居酒屋很chill🙌🏻,餐廳有兩層,下面是吧枱形式,可以望著廚師製作食物🍢,上層是榻榻米的,真的很有🇯🇵感覺。我們叫了一個夏日二人前:先付兩點盛 時令日本真蠔🦪四色刺身拼盤 廚師精選燒物拼盤 泡菜鴨肉冷稻庭烏冬 🍜甜品日本蠔🦪淡淡海水味,鮮甜美味☺️刺身拼盤 有魷魚、三文魚、吞拿魚,魷魚刺身很爽口,串燒🍢廚師控制火候得好好,味道鹹淡適中芝士免治雞肉串配蛋黃醬🍳,很嫩滑燒雞翼燒得外脆內嫩,咸香可口,還有微微炭香泡菜鴨肉冷稻庭烏冬🍜 夏天吃很適合,冰冰涼涼的,很解暑 下班後,跟朋友來一邊聊天,一邊吃刺身、日式燒物,再喝喝酒🍶,真的很寫意。

我們叫了一個夏日二人前:
時令日本真蠔🦪
泡菜鴨肉冷稻庭烏冬 🍜
甜品

日本蠔🦪淡淡海水味,鮮甜美味☺️

刺身拼盤 有魷魚、三文魚、吞拿魚,魷魚刺身很爽口,

串燒🍢廚師控制火候得好好,味道鹹淡適中

芝士免治雞肉串配蛋黃醬🍳,很嫩滑
燒雞翼燒得外脆內嫩,咸香可口,還有微微炭香
泡菜鴨肉冷稻庭烏冬🍜 夏天吃很適合,冰冰涼涼的,很解暑