2024-08-24 56 views
呢間餐廳位於旺角市中心,俾我一種獨特的用餐體驗。餐廳分左兩層,地下層是一個酒吧形式的空間,可以與主廚近距離交流,感受廚師的現場烹飪。而樓上則是一間寧靜典雅的和式用餐區,裝潢以月亮為主題,同間餐廳名好襯。天花板上更有巧妙的月亮設計,營造出月色下的溫馨氛圍。我們揀了餐廳的二人餐套餐,價格僅需400多港元,非常超值。這套餐包含了生蠔前菜、烏冬、燒烤串燒和刺身等,食材新鮮,口味層次豐富。特別是那些鮮美多汁的生蠔,配上餐廳特製的調味醬汁,我就好鍾意。烏冬的咬勁十足,烤串的香氣四溢,刺身的肉質更是軟嫩如綿。整個就是一場優雅細膩的日式料理盛宴。

雙層日式料理餐廳 月下享受美食🌙最近發現旺角白布街有一間雙層日式料理餐廳🍴,外觀吸引;加上見openrice有foodie介紹,覺得應該有質素保證,所以跟家人到店試試餐廳下層好有日本居酒屋感覺,坐喺吧枱嘅食客,可以邊食邊欣賞師傅煮嘢食🏮上層係日式仿榻榻米設計,天花仲有盞超巨型月球燈🌕,照出柔和嘅燈光,充滿情調💕餐牌上有好多食物選擇,串燒🔥、刺身、壽司🍣、佐酒小食、飯類🍚、麵類🍜不過,Zaza被期間限定嘅「冰點夏日二人前🧊」所吸引❄️先付兩點盛前菜係薯仔沙律➕蟹籽玉子燒:薯仔沙律上有微辣嘅明太子,入邊釀入咗青瓜蘿蔔漬物🥒,好開胃;蟹籽玉子燒就非常香甜,同樣醒胃❄️時令日本真蠔生蠔飽滿嫩滑,每隻都有手掌咁大🦪,配上酸辣蘿蔔蓉,加強清新鮮甜口感❄️伊佐木魚一條Zaza第一次品嚐伊佐木魚🐠,薄切後嘅魚身 色澤鮮亮,賣相吸引;食落口 就深深感受到魚嘅鮮味,脂肪比例恰到好處😋❄️廚師精選燒物拼盤拼盤上有8款食物🍢,有粟米、翠玉瓜、雞全翼、大蝦、牛舌、雞髀肉、雞軟骨同芝士免治雞肉串;餐廳仲特別送上生蛋黃,沾滿蛋黃汁🍳嘅雞肉串,肉質顯得更加嫩滑❄️泡菜鴨胸冷稻庭鴨胸肉嫩滑而軟淋🦆,稻庭烏冬冰凍爽口,配上泡菜湯底
雙層日式料理餐廳 月下享受美食🌙

餐牌上有好多食物選擇,串燒🔥、刺身壽司🍣、佐酒小食、飯類🍚、麵類🍜

不過,Zaza被期間限定嘅「冰點夏日二人前🧊」所吸引

❄️先付兩點盛

❄️時令日本真蠔

❄️伊佐木魚一條

❄️廚師精選燒物拼盤

❄️泡菜鴨胸冷稻庭
鴨胸肉嫩滑而軟淋🦆,稻庭烏冬冰凍爽口,配上泡菜湯底,辣得過癮😗

❄️甜品
甜品係蕨餅➕和果子,蕨餅外皮甜甜又煙靭,包裹住奶黃餡料,口感充滿層次;黑糖和果子煙煙韌韌,有嚼口🥰

2024-08-21 110 views
今日行到旺角,朋友帶我到一間居洒屋度食日本菜。呢度裝潢別緻,有兩層,樓上有榻榻米座位,樓下是吧枱位。今次嗌左個二人餐《冰點夏日二人前》$468《先付兩点盛》即有兩款前菜,一是薯蓉;另一是蒜頭。薯蓉加左些沙律汁很可口。蒜頭酸酸味味,十分開胃。《時令日本生蠔》今日係2隻生蠔。生蠔手掌咁大隻,蠔肉飽滿,白雪雪,冇乜海水味,又5醒,非常好味。《池魚一條》今次池魚係依佐魚,顏色很通透,超級鮮美,配合附上嘅豉油汁,味道天依無缝。《厨師精選燒物拼盤》有栗米、蝦、雞翼、豬軟骨等串燒物。我見到樓下有個大爐燒嘅,火喉十足。連埋提供嘅生雞蛋一隻嚟食,感覺非常正!《泡菜鴨肉冷稻庭》其實係鴨胸烏東麵,烏東滑溜,鴨胸咸香。製成凍食法,啱哂而家炎熱天氣食用。

今次嗌左個二人餐《冰點夏日二人前》$468

《先付兩点盛》

《時令日本生蠔》

《池魚一條》

《厨師精選燒物拼盤》

《泡菜鴨肉冷稻庭》

2024-08-19 56 views
帶住小朋友同朋友gathering一齊食好西🍢 原來旺角呢到有間甘靚既居酒屋🏮有樓上樓下選擇✅ 環境優質舒適✅特別有氣氛✅落單叫左冰點夏日 二人前 $468 先付兩點盛 時令日本真蠔 四色刺身拼盤 廚師精選燒物拼盤 泡菜鴨肉冷稻庭烏冬 甜品💟前茶真係勁靚又精美💟日本蠔 手板甘大隻 多汁鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻 💟刺身 都係媽咪愛既三文 吞拿 油甘 💟串燒就不得了 粟米真係勁勁勁甜💁🏻‍♀️未食過甘甜既粟米😵‍💫樣樣都色香味具全💟隻鷄翼都好加分🫡 最後泡菜烏冬 真心好開胃🤤酸酸辣辣 大人小朋友都食得好開心滿足💟下次要再去阿😄🫡😍😍
有樓上樓下選擇✅ 環境優質舒適✅特別有氣氛✅
落單叫左冰點夏日 二人前 $468

下次要再去阿😄🫡😍😍
日式居酒屋🏮Lisa 榻榻米初體驗🤣今日去完迪迪尼,落左旺角食飯同Lisa一齊去左日式居酒屋《月爐 端燒》小店分左上下二層,下層吧枱,今次我地坐上邊,係日式榻榻米😍Lisa 第一次坐榻榻米食飯🤣邊播住富士山風景,真係好似去咗日本咁😌點左一份套餐冰點夏日二人前 $468先付二點盛 係日式漬物(喬頭)清新開胃,配搭薯仔明太子沙律時令日本真蠔(2只)隻蠔一定大過Lisa既手板,蠔🦪鮮甜美味🤣套餐蠔可以加20蚊轉燒南非鮑魚,鮑魚大大隻切開四舊,Lisa食得非常滋味四色刺身拼盤刺身拼盤入面有三文魚、吞拿魚 魷魚刺身,厚切刺身,新鮮肥美,今次係Lisa第一次食魷魚刺身,煙煙韌韌,好味🤤廚師燒物拼盤包括八串廚師發板既串燒,燒物火候控制得很好,味道鹹淡適中,芝士免治雞肉串會沾蛋黃,特別嫩滑,Lisa話燒粟米係必點,係日本栗米,香甜好味,最後仲追加左 燒雞翼同燒菠蘿,燒雞翼雞皮卜卜脆,雞肉仲係好嫩滑,燒菠蘿係Lisa 媽最愛,香甜又多汁泡菜鴨肉冷稻庭全晚的意外驚喜,酸酸辣辣泡菜,加埋冰涼烏冬,清新解暑開胃,烏冬係稻庭烏冬,食落口唔會有厚重粉質,Lisa 成碗連湯飲埋,yummy 食埋蕨餅同蜜瓜味和果子,
日式居酒屋🏮Lisa 榻榻米初體驗🤣
今日去完迪迪尼,落左旺角食飯
同Lisa一齊去左日式居酒屋《月爐 端燒》
小店分左上下二層,下層吧枱,
今次我地坐上邊,係日式榻榻米😍
Lisa 第一次坐榻榻米食飯🤣
邊播住富士山風景,真係好似去咗日本咁😌

點左一份套餐冰點夏日二人前 $468

先付二點盛
係日式漬物(喬頭)清新開胃,配搭薯仔明太子沙律

時令日本真蠔(2只)

四色刺身拼盤
刺身拼盤入面有三文魚、吞拿魚 魷魚刺身

廚師燒物拼盤

泡菜鴨肉冷稻庭

食埋蕨餅同蜜瓜味和果子,就大滿足啦,成間餐廳都係打卡位😂要幫lisa影多幾張靚相 😊😊
2024-08-11
$300 (Dinner)
  • 燒南非鮑魚
  • 泡菜鴨肉冷稻庭
🌖最近發掘到一間超有特色既日式雙層居酒屋🏮✨呢度下層係吧枱 上層係日式榻榻米😍天花仲有盞超巨型既月球燈 氣氛指數爆晒燈💯!除左餐牌有超多唔同類型既食物選擇之外 牆身都會寫左𝐃係廚師推介🙌🏻當然要叫返一兩樣試下😋不過今次我地就主要食佢地既期間限定𝐌𝐞𝐧𝐮「冰點夏日二人前🧊」望落超吸引😍呢個𝐬𝐞𝐭真係每一樣都絕不馬虎 超豐富🤤!前菜係明太子薯仔沙律🥗開完個胃就可以好好享受接下來既食物~個時令日本真蠔🦪就黎有我隻手咁大隻😂兩隻都鮮甜飽滿 之後就到池魚🐟刺身 呢度係原條上枱 淨係賣相都一流❣️而且刺身色澤鮮亮 食落口魚鮮味佈滿整個口腔 超正👍🏻食完冷盤梗係要食返𝐃熱食暖下個胃 廚師精選燒物拼盤🍢有𝟖款不同燒物 特別欣賞個燒雞翼同蝦!雞翼外皮酥脆得黎保持到肉質鮮嫩 熱辣辣超好食😋蝦肉新鮮彈牙有微微炭香~另外我地嗌多左個廚師推介「海老秋葵入射」顧名思義就係將蝦肉🦐釀入秋葵!蝦膠爽口彈牙 同秋葵非常配合🫶🏻當然唔少得居酒屋必叫既壽司🍣拼盤✨我地叫左兩款 每一件食材都超新鮮 由其是海膽!淡淡海水味入口即融🥰最後嘆埋個泡菜鴨肉冷稻庭 涼涼地連埋泡菜一齊食感覺好解暑☀️仲嗌多左個野菜烏冬專𝐟𝐨𝐫女女食😆值得一
🌖

值得一提佢地既啤酒🍺𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐭𝐢𝐨𝐧
三得利啤酒$𝟕𝟖買一送一‼️超抵飲🥳

呢度回頭指數絕對要比五粒星⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️無論情侶拍拖 一家人食飯或者三五知己聚餐都非常適合!而且食物質素高 價錢亦合理 餐廳環境亦非常闊落 坐得非常舒服💖
都已經好耐無去過旺角覓食了😂 而家旺角都多左好多高質既餐廳😌 就好似呢間日本餐廳「月爐.端燒」🇯🇵 餐廳下層以全Bar枱同開放式既廚房 可以睇住廚師烹調美食 ; 而上層以榻榻米為主 岩哂三五知己 邊食邊傾😗冰點夏日二人前 $468見到佢地呢個做緊Promotion 真系超級勁抵食啊📢• 先付兩點盛當晚系青瓜蘿蔔漬物🥒 清爽脆口 ; 而明太子薯仔沙律 冰涼軟滑🥔• 時令日本真蠔生蠔口感爽身 入口味道清甜🦪 配上酸汁辣蘿蔔蓉 更突出蠔鮮味• 池魚一條薄切為刺身 脂肪比例適中 一啲腥味都無👍🏻 入口爽口鮮甜 加埋酸汁感覺好清新🐟 如果吾食池魚既朋友們 可以選擇佢地既「四式刺身拼盤」😌• 廚師精選燒物拼盤有 蝦 ; 粟米 ; 雞翼 ; 牛舌 ; 雞腿肉串 ; 雞頸肉 ; 翠玉瓜; 自家製月見免治雞肉棒 8串吾同款式既串燒🍢 有海鮮 有肉類 有蔬菜 非常豐盛😍 吾想食串燒既可選擇「馬友一夜乾」啊🐟• 泡菜鴨肉冷稻庭配上泡菜既湯底 酸辣開胃 ; 鴨肉吃起來嫩而軟淋🦆• 甜品當晚系黑糖蕨餅 同 和菓子🍡 兩款都煙煙韌韌 層次豐富另外 我地仲散嗌左幾款食物😌安格斯牛肉他他燒 $148有沙律菜做底 上面

冰點夏日二人前 $468

甜品
當晚系黑糖蕨餅 同 和菓子🍡 兩款都煙煙韌韌 層次豐富

另外 我地仲散嗌左幾款食物😌
安格斯牛肉他他燒 $148
有沙律菜做底 上面舖滿厚切經過灸燒既安格斯牛肉🥩味道濃郁 肉質鮮嫩多汁

鳥之提燈 $98
香港較少地方食到🫣 口感非常特別 咬落去個下爆發左蛋黃既香味同雞肉既鮮香🍢

燒石垣貝 $48
正值佢既當造期😍 貝肉厚實新鮮 富鮮味同爽彈感🐚

紫蘇葉雞皮蝦串 $48
雞皮燒到金黃香脆 夾住紫蘇葉 再包住大蝦🦐 口感 味道複雜多變

2024-07-21
$458 (Dinner)
  • 紫蘇葉雞皮蝦串
  • 燒石垣貝
  • 鳥之提燈
  • 安格斯牛肉他他燒
  • 冰點夏日二人前
🫶🏻旺角值得一試嘅爐端燒居酒屋小店🎏🍶 餐廳細細間,上層係榻榻米,下層有吧枱睇住廚師燒👨‍🍳 食物種類多多👀,有齊刺身、壽司🍣、串燒、鍋物🍲、定食🍱適合同朋友👬🏻另一半👩🏻‍🤝‍👨🏼一齊飲幾杯🍻食串燒🍢 ❣️食材夠新鮮,串燒火候控制好|推薦刺身海鮮🤩非常新鮮👍🏻黑豚荔枝卷爆汁有驚喜😋 阿波尾雞肉juicy嫩滑|服務態度好🫶🏻 氣氛啱曬同朋友小酌幾杯🍻🌟日本空運時令刺身 時價 🌟北海道燒生蠔 🦪 半打$198 🌟原隻燒魷魚筒 🦑 $148🌟藍鯨拖羅壽司🍣 $72@1 🌟牛舌 $42 🌟黑豚荔枝卷🐷 $38 🌟巨型赤虎海蝦🦐 $98@1 🌟燒鮑魚 $62@2 🌟阿波尾手羽🍗 $34@1
🫶🏻旺角值得一試嘅爐端燒居酒屋小店🎏🍶

餐廳細細間,上層係榻榻米,下層有吧枱睇住廚師燒👨‍🍳 食物種類多多👀,有齊刺身壽司🍣、串燒、鍋物🍲、定食🍱適合同朋友👬🏻另一半👩🏻‍🤝‍👨🏼一齊飲幾杯🍻食串燒🍢

🌟日本空運時令刺身 時價

🌟燒鮑魚 $62@2
燒鮑魚

🌟阿波尾手羽🍗 $34@1
阿波尾手羽
$200 (Dinner)
日本空運時令刺身
燒鮑魚
阿波尾手羽
  • 牛舌
  • 黑豚荔枝卷
今次發現旺角一間特色居酒屋🏮叫咗《冰點夏日二人前🧊》套餐🔸先付兩点盛唔同既日本醃菜,有蘿蔔青瓜同牛蒡,味道酸酸甜甜,好清爽開胃🔸時今日本真蠔兩隻超級大Size既日本生蠔,真係有手掌咁大隻,入口係好Creamy質感,好新鮮,愛蠔人士必叫!🔸四色刺身拼盤每日款式都會有少少唔同,我今日係三文魚、吞拿魚、池魚、魷魚,剌身都好新鮮,特別係燒池魚既味道會特別啲🔸廚師精選燒物拼盤由廚師發板既串燒燒物拼盤,有牛肉、雞肉、雞翼、大蝦、蕃薯、粟米、芝士免治雞肉等等,師傅燒既火侯啱啱好,全部都恰到好處,特別推介雞翼同免治雞肉!🔸泡菜鴨肉冷稻庭食完好多串燒好熱氣,呢個時候食碗冷烏冬就啱哂啦,稻庭烏冬口感好煙韌,加埋泡菜,夏天食真係一流!🔸甜品甜品有黃豆粉厥餅同黑芝麻糯米糍,兩樣口感都係煙煙韌韌,好鍾意食!我今次係坐Bar枱可以望住廚師燒嘢食如果唔想咁大油煙或者多人想坐得舒服啲都可以揀坐樓上~呢度整體食物質素都好好😛價錢都係合理價好啱大家想食餐好既日本菜!餐廳:月爐.端燒 地址:旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖

今次發現旺角一間特色居酒屋🏮
叫咗《冰點夏日二人前🧊》套餐

🔸先付兩点盛
唔同既日本醃菜,有蘿蔔青瓜同牛蒡,味道酸酸甜甜,好清爽開胃
🔸時今日本真蠔
🔸四色刺身拼盤
🔸廚師精選燒物拼盤
🔸泡菜鴨肉冷稻庭
🔸甜品

我今次係坐Bar枱
可以望住廚師燒嘢食
如果唔想咁大油煙或者多人想坐得舒服啲
都可以揀坐樓上~
呢度整體食物質素都好好😛
價錢都係合理價
好啱大家想食餐好既日本菜!

餐廳:月爐.端燒
地址:旺角白布街2-24號藝興大廈地下9號舖
2024-07-10
$250 (Dinner)
2024-07-25 62 views
今日就同朋友去咗 月爐.端燒可以選擇一樓吧枱位置, 或者2樓既榻榻米冰點夏日二人前套餐整個套餐由頭盤到甜品都超級消暑先付兩點盛係明太子薯仔沙律同漬物, 酸酸甜甜好開胃時令日本真蠔生蠔肉質飽滿, 加咗柚子啫喱, 味道更鮮原條池魚刺身師傅將原條魚起做刺身, 口感比較爽鷹魚鯛刺身魚肉嫩滑, 加埋特製醬汁, 味道鮮甜廚師八款燒物拼盤包括粟米, 大蝦, 雞全翼等,串燒火候較得好好, 雞全翼皮外層好香脆, 雞肉嫩滑自家製月見免治雞肉棒, 加咗d 軟骨增加口感, 撈埋玉子層次豐富燒三文魚飯團,燒得焦香, 用紫菜包住d三文魚日式茄子面頭放咗啲木魚碎, 超級爆汁,泡菜鴨肉冷稻庭, 烏冬口感彈牙,加咗泡菜, 非常清爽最後仲有口感煙靭既哈密瓜大福同埋蕨餅做甜品
今日就同朋友去咗 月爐.端燒
可以選擇一樓吧枱位置, 或者2樓既榻榻米

冰點夏日二人前套餐
整個套餐由頭盤到甜品都超級消暑

先付兩點盛係明太子薯仔沙律同漬物, 酸酸甜甜好開胃

時令日本真蠔
生蠔肉質飽滿, 加咗柚子啫喱, 味道更鮮

原條池魚刺身
師傅將原條魚起做刺身, 口感比較爽

鷹魚鯛刺身
魚肉嫩滑, 加埋特製醬汁, 味道鮮甜

廚師八款燒物拼盤
包括粟米, 大蝦, 雞全翼等,串燒火候較得好好,
雞全翼皮外層好香脆, 雞肉嫩滑

燒三文魚飯團,燒得焦香, 用紫菜包住d三文魚

日式茄子面頭放咗啲木魚碎, 超級爆汁,

泡菜鴨肉冷稻庭, 烏冬口感彈牙,加咗泡菜, 非常清爽

最後仲有口感煙靭既哈密瓜大福同埋蕨餅做甜品

最近去左一間喺旺角嘅居酒屋~裝潢設計都好有日本居酒屋味道🏮地下係吧枱, 而樓上就係榻榻米~ 👦🏻二話不說就話要坐吧枱睇叔叔煮野食🤟🏻我地叫左”冰點夏日二人前”同埋壽司🍣先付兩点盛前菜有漬物同明太子薯仔沙律🥗 好開胃~ 沙律差d俾👦🏻搶住食晒時令日本真蠔🦪生蠔好大隻~真係大人隻手掌咁大!!🙌🏻肥美之餘仲好鮮甜好juicy~ 池魚🐟2人餐可以揀四色刺身拼盤或者池魚一條~我地揀左池魚🐟擺盤好靚, 池魚刺身都好新鮮精選燒物拼盤🍢燒物拼盤有8款唔同嘅燒物~喺面前一路睇住佢燒特別有風味🍢🔥一燒完就上枱~熱辣辣好香♨️ 燒物火侯同味道都拿捏得好好 👦🏻最鍾意芝士雞肉串同大蝦🍤泡菜鴨肉冷稻庭好啱夏天嘅冷烏冬配埋Kimchi同鴨肉~好醒胃🤤 鴨肉好香, 烏冬滑得黎口感煙韌 另外仲叫左火灸壽司五味🍣最後食埋個朱古力蛋糕做甜品~好滿足💛

我地叫左”冰點夏日二人前”同埋壽司🍣

先付兩点盛

時令日本真蠔🦪
生蠔好大隻~真係大人隻手掌咁大!!🙌🏻
肥美之餘仲好鮮甜好juicy~
池魚刺身

Dinner
池魚刺身
火灸壽司五味
2024-07-22 91 views
位於白布街的「月爐端燒」是近期男朋友的最愛;門外有錶位可泊車。餐廳分為上下兩層;下層是吧枱,可觀賞大廚製作料理。最近店內推廣「冰點夏日二人前定食$468」前菜是薯仔沙律蟹籽和漬物;酸酸甜甜是開胃的首選。時令日本眞蠔生蠔飽滿嫩滑配上清新柚子啫喱粒,口感盡顯鮮甜。四色刺身拚盤有三款刺身,三文魚、吞拿魚和魚子魷魚,吃完還想吃。廚師精選-串燒拼盤八款串燒包括有翠玉瓜、雞全翼、大蝦、牛舌、雞髀肉、雞軟骨同芝士免治雞肉串等特別要介紹的當數芝士免治雞肉串,因為有特別付上蛋黃,入口嫩滑。泡菜鴨肉冷稻庭鴨肉非常嫩滑,泡菜湯底鮮辣清甜,搭配烏冬一絕。我們還額外點了一條池魚刺身盤 感覺脂肪比例適中較少,口感脆爽,肉質緊實,無腥味。最後套餐還包含每人一杯紅豆布丁作為甜品;很滿足的一個晚餐。

餐廳分為上下兩層;下層是吧枱,可觀賞大廚製作料理。

最近店內推廣「冰點夏日二人前定食$468」

前菜是薯仔沙律蟹籽和漬物;酸酸甜甜是開胃的首選。

時令日本眞蠔
生蠔飽滿嫩滑配上清新柚子啫喱粒,口感盡顯鮮甜。

四色刺身拚盤
有三款刺身,三文魚、吞拿魚和魚子魷魚,吃完還想吃。

廚師精選-串燒拼盤

泡菜鴨肉冷稻庭
鴨肉非常嫩滑,泡菜湯底鮮辣清甜,搭配烏冬一絕。

我們還額外點了一條池魚刺身
感覺脂肪比例適中較少,口感脆爽,肉質緊實,無腥味。

最後套餐還包含每人一杯紅豆布丁作為甜品;很滿足的一個晚餐。
2024-07-22 73 views
經過旺角突然發掘到呢間抵食居酒屋餐牌主要以爐端燒食物為主心大心細既我地就決定叫佢地依加promote 緊既冰點夏日二人前🧊❄️冰點二人前❄️·先付兩點盛(前菜)·日本真蠔·四色刺身拼盤·燒物拼盤·冷烏冬·甜品日本生蠔好新鮮,我本身唔太好太重鐵味既蠔,呢隻蠔配埋醬汁啱啱好四色刺身都係常見既魚生:三文魚、吞拿魚、魷魚等,魚生新鮮肥美,仲要係厚切!重點推介就係呢個燒物拼盤,有齊8樣爐端燒物:鹽燒原隻雞翼、雞心、雞肉、牛柳、粟米、大蝦、翠玉瓜、雞軟骨串,我自己最鍾意就係雞翼,student外脆內軟好香👍冷烏冬有配鴨胸肉同泡菜,夏天咁熱,食完成set野好舒服!呢個二人餐加埋一都係500蚊左右 好抵食👍👍
經過旺角突然發掘到呢間抵食居酒屋
餐牌主要以爐端燒食物為主

冰點二人前❄️
·先付兩點盛(前菜)
·日本真蠔
·四色刺身拼盤
·燒物拼盤
·冷烏冬
·甜品

冷烏冬有配鴨胸肉同泡菜,夏天咁熱,食完成set野好舒服!

呢個二人餐加埋一都係500蚊左右 好抵食👍👍
2024-07-21 63 views
🍣《月爐 • 端燒》🍣🧊在夏天熱辣辣,當然要吃日本食物!🍶環境餐廳分上下兩層,上層是榻榻米,而本豆被安排了在下層吃。裝修有日式居酒屋的感覺,而在我身旁亦放置了Figure,而前方可以望住師傅整食物牆上掛滿了用螢光顏色寫的推介食物環境燈光比較昏暗,是好有情調的。🍣食物本豆這個餐是 “冰點夏日二人前” $4681️⃣ 首先 “先付二點盛"有D淹製的蔬菜作為前菜,酸酸地,是用來開胃享用之後的美食。2️⃣ 第二道菜 “時令日本生蠔”生蠔挺大隻,一口吃下去好新鮮,好清甜,就算不用任何醬料也挺美味的3️⃣ 第三道菜 “四色刺生拼盤”這道菜可以選擇 “四色刺生拼盤” / “池魚一條”刺身色澤鮮亮、新鮮口感挺好吃,層次豐富不過一人一口就很快吃光了~4️⃣ 第四道菜 “廚師精選燒物拼盤”總共有8串不同的燒物包括有燒雞翼燒粟米燒翠玉瓜燒蝦雞翼外皮酥脆肉嫩粟米香甜多汁翠玉瓜清新帶炭香蝦肉鮮美彈牙5️⃣ 第五道菜 “泡菜鴨肉冷稻庭”涼涼地的冷烏冬清爽開胃,麵條彈牙順滑泡菜酸酸地還有2片鴨肉6️⃣ 最後當然不少得就是 “甜品”是滑滑的牛奶布甸上面鋪上了紅豆🍽️ 除了這個二人餐,另外還點了以下:- 塩燒牛小排串 $48- 雞軟骨(兩串)$
🍣《月爐 • 端燒》🍣

🧊在夏天熱辣辣,當然要吃日本食物!

🍶環境
餐廳分上下兩層,上層是榻榻米,而本豆被安排了在下層吃。
牆上掛滿了用螢光顏色寫的推介食物
環境燈光比較昏暗,是好有情調的。

🍣食物
本豆這個餐是 “冰點夏日二人前” $468

1️⃣ 首先 “先付二點盛"
有D淹製的蔬菜作為前菜,酸酸地,是用來開胃享用之後的美食。

2️⃣ 第二道菜 “時令日本生蠔”

3️⃣ 第三道菜 “四色刺生拼盤”
這道菜可以選擇 “四色刺生拼盤” / “池魚一條”
刺身色澤鮮亮、新鮮
口感挺好吃,層次豐富
不過一人一口就很快吃光了~

4️⃣ 第四道菜 “廚師精選燒物拼盤”
總共有8串不同的燒物
包括有燒雞翼燒粟米燒翠玉瓜燒蝦
雞翼外皮酥脆肉嫩
粟米香甜多汁
翠玉瓜清新帶炭香
蝦肉鮮美彈牙

5️⃣ 第五道菜 “泡菜鴨肉冷稻庭”
涼涼地的冷烏冬清爽開胃,麵條彈牙順滑
泡菜酸酸地
還有2片鴨肉

6️⃣ 最後當然不少得就是 “甜品
是滑滑的牛奶布甸
上面鋪上了紅豆

🍽️ 除了這個二人餐,另外還點了以下:
- 塩燒牛小排串 $48
- 雞軟骨(兩串)$28
- 雞心喉管 $38
- 串燒牛肋骨 $48
- 🥃揩波(酒)$68
吃日本食物要有少少酒來配搭來品嚐美食~
2024-07-15
$350 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
2024-07-17 44 views
系旺角有一間隱世日式•居酒屋月爐·端燒,雙層日式料理餐廳,下層系吧枱,上層系日式榻榻米,環境更為寬敞及凝聚氣氛頭頂上有好大個月球裝飾😍 我哋3個人嗌左二人套餐同季節時令壽司🍣七貫,前菜有鮮甜刺身同肥美生蠔🦪配搭酸酸甜甜柚子啫喱😋 呀仔單獨嗌左一碟仔😂 牛油串燒粟米🌽超甜呀仔食曬成雙、芝士雞肉棒、黑豚腩肉串、燒味雞喉管、雞翼真系每串都燒得十分出色,沒有缺點😍連甜品蕨餅蜜瓜味和黑糖味都給予很獨特既味蕾,香甜可口😋 有串燒爸爸當然要嗌杯啤酒啦🍻仲做緊推廣買一送一🥰 見到有人食緊燒菠蘿,我地都嗌一串😍超多汁又甜🥰😍店員有禮,客人與客人之間氣氛亦都很好~店家不會趕你走,還會有品酒上既交流宜度絕對高度推薦🥰春の祭二人定食$468-先付三點盛春季刺身拼盤北海道產真蠔廚師精選:串燒拼盤(八款)鴨肉湯面甜品

春の祭二人定食$468
-先付三點盛
春季刺身拼盤
北海道產真蠔
廚師精選:串燒拼盤(八款)
鴨肉湯面
甜品