稍稍避過了午膳最擠迫時段,與朋友來到尖沙咀,在這裡旺中帶靜的一間日式料理---戀,來個幽閑的慢食午膳。這裡旁邊是一列窗,開陽舒適。地方寬敞,枱與枱之間保持著一定距離,環境清靜。其極簡原木的裝修風格,配合柔和溫暖的燈光,營造出祥和的氛圍。食店以開放式的烹飪吧台,師傅本著對高級食材的尊重,並樂於與人交流分享。我們要了清酒煮蜆,清酒帶著淡淡的酒香,簡單的放著蔥、洋蔥及海帶,襯托出肥大肉厚蜆肉的鮮甜味美。海膽軍艦的海膽十分鮮甜,滑不留口,配以一些酸薑片,可以清一清口腔。汁燒串燒六式拼盤,計有和牛、羊肉、雞翼、雞肉、五花荔枝肉及牛舌,配以燒汁及岩鹽,五花荔枝肉略帶甜味,肉質鬆軟有肉汁,牛舌亦相當綿滑。刺身五式拼盤定食,有油甘魚、三文魚、中拖羅及吞拿魚、帶子及甜蝦,共10件,另配味噌湯烏冬及和風沙律 ($228),幾款鮮魚刺身都十分甜美,食著那鮮味就在口腔中廻盪著,而帶子的鮮甜也不遑多讓。味噌湯烏冬的味噌湯濃郁,烏冬腍滑。和風沙律有新鮮的櫻桃蘿蔔、生菜、青瓜、小蕃茄及粟米粒等。安格斯牛小排定食配御飯,另配刺身三點及麵豉湯 ,牛小排的份量頗多,只稍微燒過,之後要多熟就由自己去控制了,並搭配了一些洋蔥

清酒煮蜆

海膽軍艦

汁燒串燒六式拼盤

刺身五式拼盤定食

味噌湯烏冬

和風沙律及麵豉湯

安格斯牛小排定食配御飯,另配刺身三點麵豉湯 ,牛小排的份量頗多,只稍微燒過,之後要多熟就由自己去控制了,並搭配了一些洋蔥絲。珍珠米做的御飯,腍滑香軟,刺身三點是減少油膩感覺的配搭,麵豉湯有豆腐及海帶,味道不錯。

安格斯牛小排定食配御飯

隨套餐的還有飲品,我們要了微甜的冷泡荔枝紅茶
冷泡荔枝紅茶

還有熱的蜂蜜冰糖菊花,頗為清潤。
蜂蜜冰糖菊花

套餐還有紅豆奶凍甜品,為這個午餐畫上守`完美的句號。
紅豆奶凍
$500 (Lunch)
清酒煮蜆
海膽軍艦
汁燒串燒六式拼盤
刺身五式拼盤定食
安格斯牛小排定食配御飯
  • 安格斯牛小排定食配御飯,另配刺身三點及麵豉湯
  • 刺身五式拼盤定食,另配味噌湯烏冬及和風沙律
2022-11-16 28 views
尖沙咀北京道原來新開咗間居酒屋一排,「戀」有多款日式串燒、壽司、刺身、天婦羅、丼飯等等,淨系睇個menu都目不暇給👀同朋友食到好飽好滿足🤰🏻✿ 牛肉薯餅 $88薯餅外層脆卜卜💥牛肉餡料甚多🐮忌廉豐富細滑,做餐前小食真不錯。✿ 一口和牛 $128和牛一次過食得多會好漏,一口和牛粒每啖食少少🤏🏼相對會好啲,醬汁比例多,稍微蓋過牛肉味道。✿ 五花荔枝肉 $32五花肉肥美,油膩感會高,加埋荔枝解膩系幾好嘅配搭。✿ 香燒雞皮 $32雞皮香脆可口,不過可能擺耐咗,會黐住竹籤,嚟到要快啲食。✿ 厚切牛舌 $58牛舌夠厚,口感結實。✿ 吞拿魚中拖羅刺身 $118吞拿魚魚肉新鮮肥美,中拖羅果然有入口即溶口感😍✿ 海老野菜天婦羅拼盤 $168海老天婦羅即蝦天婦羅🍤海老爽口,野菜有南瓜🎃冬菇🍄茄子🍆款式多,滋味十足。✿ 牛肉豆腐野菜鍋 $158牛肉份量頗多,肥牛牛肉味濃🐮湯底系壽喜燒湯底,甜味明顯,同各種蔬菜、牛肉mix正。✿ 帶子壽司 $48帶子大粒新鮮,仲有蟹籽喺上面,令口感更豐富。
尖沙咀北京道原來新開咗間居酒屋一排,「戀」有多款日式串燒、壽司刺身、天婦羅、丼飯等等,淨系睇個menu都目不暇給👀同朋友食到好飽好滿足🤰🏻

✿ 牛肉薯餅 $88

✿ 一口和牛 $128

✿ 五花荔枝肉 $32
五花肉肥美,油膩感會高,加埋荔枝解膩系幾好嘅配搭。

✿ 香燒雞皮 $32
雞皮香脆可口,不過可能擺耐咗,會黐住竹籤,嚟到要快啲食。

✿ 厚切牛舌 $58
牛舌夠厚,口感結實。

✿ 吞拿魚中拖羅刺身 $118
吞拿魚魚肉新鮮肥美,中拖羅果然有入口即溶口感😍

✿ 海老野菜天婦羅拼盤 $168

✿ 牛肉豆腐野菜鍋 $158

✿ 帶子壽司 $48
帶子大粒新鮮,仲有蟹籽喺上面,令口感更豐富。
2022-11-09
$500 (Dinner)
2022-11-15 32 views
呢排瘋狂去食日式居酒屋,因為貪佢款式多樣,樣樣都可以試d,就可以同friend邊食邊傾~呢間係北京道ge居酒屋裝修充滿日系風格,環境新淨闊落又舒服,不過當然食物質素都係最重要~佢menu超多野揀,對於有選擇困難症ge我黎講真係樣樣都想嗌XD清酒煮蜆 - 好乾淨一粒沙都無,粒粒飽滿鮮甜,連個清酒湯底都清哂五花荔枝肉 - 一咬落去荔枝好juicy,果香ge甜味令整體味道更加濃郁強烈海膽三文魚丼 - 海膽超大一塊,入口香濃馥郁,每一啖都係海水精華,值得一試牛肉豆腐野菜鍋 - 牛肉已經煮好先上檯,湯底夠濃味,蔬菜都吸收哂肉汁精華特選壽司三式拼盤 - 有甜蝦、吞拿魚同三文魚,刺身新鮮,如果飯再少d就更好海老野菜天婦羅拼盤 - 好大份lol 有炸蝦、冬菇、茄子同南瓜,炸漿厚薄適中冷泡荔枝紅茶 - 野飲有驚喜,唔會太甜,茶夠香濃之餘荔枝味突出芒果千層蛋糕 - 好有heart ge甜品,真係有成層芒果肉係入面,仲有火龍果同香蕉擺盤,表示心心眼
朋友之前食過呢間餐廳 食物水準高 而且價錢中檔價位 值得一試😚 餐廳座位闊落 坐得好舒服~ 特盛刺身拼盤 $368 刺身水準高 全部都非常新鮮係高級魚生 睇個樣就知好新鮮 色澤鮮明 有三文魚、吞拿魚、油甘魚、甜蝦、帆立貝等等😋特選壽司三色拼盤 $125 有三文魚、甜蝦、吞拿魚壽司 見到舊吞拿魚壽司色澤光明、新鮮😚 係幸福嘅味道 !牛肉豆腐野菜鍋 $158 都幾多肥牛 而且係高質肥牛 份量都幾大好抵食 個湯底非常鮮甜 而金菇草菇椰菜白菜都吸晒湯底好好味!安格斯牛小排 $258 牛小排五成熟 牛味濃郁 鮮嫩多汁 額外可以自己放上鍋上輕輕煎一煎 牛嘅油香出晒嚟 如果呢個時候有珍珠飯送就更好😚

餐廳座位闊落 坐得好舒服~

特盛刺身拼盤

特選壽司三色拼盤 $125
特選壽司三式拼盤

牛肉豆腐野菜鍋 $158
牛肉豆腐椰菜煲

安格斯牛小排 $258

2022-11-03
$500 (Dinner)
特盛刺身拼盤
特選壽司三式拼盤
牛肉豆腐椰菜煲
2022-11-13 38 views
日本居酒屋#Tsukiau餐廳以原木為裝修風格,營造出一種舒適溫暖既氛圍。Menu有好多選擇,包括刺身、壽司、串燒、炸物、鍋物、甜品等。〰️帶子壽司 $48👍帶子好厚而且十分鮮甜肥美。〰️火灸三文魚壽司 $50火灸三文魚釋放出甘香油脂卻不膩口。〰️三文魚刺身 $48👍口感結實飽滿,魚油豐盈。味道甘香,肉質爽滑,食落唔油膩。〰️吞拿魚中拖羅刺身 $118肉質結實,魚味比較濃。〰️🐮牛肉薯餅 $58👍 外皮炸到超薄,十分酥脆。〰️海老野菜天婦羅拼盤 $168👍拼盤包括蝦、冬菇、茄子同埋南瓜。我最愛當然係天婦羅蝦,炸至金黃色,飽滿既🦐蝦肉,外酥內軟,沾埋天婦羅醬油,好味 。〰️一口和牛 $128和牛脂肪豐富 ,肉質柔軟,纖維幼細,牛肉味濃郁,每一口都好滿足。 〰️🐔香燒雞皮 $32脆卜卜,好惹味。〰️厚切牛舌 $58口感彈性而且軟嫩多汁,油花豐富可口。〰️五花荔枝肉 $32肉質嫰滑帶淡淡既荔枝香,幾特別。〰️🍲牛肉野菜豆腐鍋 $158天氣涼涼地,叫左個鍋物暖下。牛肉軟嫩,份量都幾多,配菜仲有豆腐、娃娃菜,好滿足。
日本居酒屋#Tsukiau
餐廳以原木為裝修風格,營造出一種舒適溫暖既氛圍。
Menu有好多選擇,包括刺身壽司、串燒、炸物、鍋物、甜品等。

〰️帶子壽司 $48👍
帶子好厚而且十分鮮甜肥美。
〰️火灸三文魚壽司 $50
火灸三文魚釋放出甘香油脂卻不膩口。

〰️三文魚刺身 $48👍
口感結實飽滿,魚油豐盈。味道甘香,肉質爽滑,食落唔油膩。
〰️吞拿魚中拖羅刺身 $118
肉質結實,魚味比較濃。

〰️🐮牛肉薯餅 $58👍
外皮炸到超薄,十分酥脆。

〰️海老野菜天婦羅拼盤 $168👍

〰️一口和牛 $128

〰️🐔香燒雞皮 $32
脆卜卜,好惹味。
〰️厚切牛舌 $58
口感彈性而且軟嫩多汁,油花豐富可口。
〰️五花荔枝肉 $32
肉質嫰滑帶淡淡既荔枝香,幾特別。

〰️🍲牛肉野菜豆腐鍋 $158
2022-11-13 51 views
尖沙咀新開樓上日本餐廳地方好闊落 唔會坐得好迫職員都好好禮貌 服務都好好新店優惠叫半打生蠔送一支清酒每張枱重會送串燒飲清酒重可以自己揀鍾意嘅杯慶幸節日生日又多個選擇*生蠔* 可以揀生食或者燒肉質雖然唔係好肥 但都好鮮甜*極上刺身拼盤*除咗特定幾款 重會有時令刺身雖然唔係啲好特別嘅刺身但新鮮 性價比高*一口和牛*上枱重係熱辣辣 就算熱住上枱都唔會過熟牛味唔算好重 肉質夠淋 又唔會過肥*串燒*可以揀鹽燒或者汁燒雖然係送嘅 但一啲都唔馬虎有豬 牛 羊 雞 舌燒得相對乾身少少 如果可以保留返啲肉汁就緊好後來店員再介紹依支”福壽”白酒易入口 味道甜啲
尖沙咀新開樓上日本餐廳

新鮮生蠔
半打生蠔送清酒
極上刺身拼盤
福壽清酒
新工順利,朋友一方面屈我,另一方面又鍚著我荷包,只要求我請午市定食,她選了這間餐廳。午市定食的選擇甚多,價錢由$108起,屬合理價位。定食包一客沙律或麵豉湯。看到廚房那邊有一個串燒的專屬counter,寫著「自慢の燒物」,明知串燒屬必點,但我但又想食壽司,我們便決定每人點一個sushi lunch set,再散叫一些串燒!我們點了一客「串燒六式拼盤」,和牛、雞肉、牛舌、五花荔枝肉、羊肉和雞翼各一,豬牛羊都有。另加了些串燒蔬菜:香菇、車厘茄、日本辣椒仔。壽司新鮮,串燒調味得宜,絕對是水準以上的製作。飯局總有說不完的話題,親切友善的店員拿了一個小燒爐給我們,提議我們把放涼了的串燒加熱,多謝他細心的安排,燒熱了當然更好味!定食更有甜品,是日的甜品是紅豆奶凍,適量的紅豆放在奶味濃的布甸上,滿足的一餐!
午市定食的選擇甚多,價錢由$108起,屬合理價位。

定食包一客沙律或麵豉湯。

另加了些串燒蔬菜:香菇、車厘茄、日本辣椒仔。
壽司新鮮,串燒調味得宜,絕對是水準以上的製作。

2022-11-08
Lunch
  • 串燒六式拼盤
2022-11-11 51 views
新開居酒屋,尖沙咀,地方大,環境舒服,係幾吸引。餐牌設計精美,有不同的插圖,當然食物種類都好多。特盛刺身拼盤 $368特選壽司三式拼盤 $125先上一個刺身拼盤,三文魚,吞拿魚,帶子,赤蝦,油甘魚,北寄貝等多款刺身。再來一客壽司拼盤,三文魚腩肥美,吞拿魚味道濃,赤蝦香甜。串燒六式拼盤 $268串燒種類豐富,牛舌,雞翼,五花荔枝肉,羊肉,和牛,雞肉,基本上少許鹽已經足夠突出味道。怕串燒食食吓凍左,仲可以提供爐比你加熱,非常貼心。燒三文魚茶漬飯 $88比起一般的茶漬飯有誠意得多,唔淨飯加茶,燒三文魚和其他配料足,咸香茶香味道唔錯,而家都大碗,值得試吓。芒果千層蛋糕 $58原先想試抹茶千層蛋糕,可惜今日只供應芒果千層蛋糕,誤打誤撞,卻有驚喜。芒果味甜而不膩,千層蛋糕口感豐層次,想不到有這個水準。
新開居酒屋,尖沙咀,地方大,環境舒服,係幾吸引。

餐牌設計精美,有不同的插圖,當然食物種類都好多。

特選壽司三式拼盤 $125

串燒六式拼盤 $268

怕串燒食食吓凍左,仲可以提供爐比你加熱,非常貼心。

燒三文魚茶漬飯 $88

芒果千層蛋糕 $58
2022-11-07
Dinner
2022-11-10 30 views
一講到食日本野,香港人就至鍾意㗎啦,我都係咁講,去唔到日本,至少喺香港都食啲日本嘢,回味一下今日喺尖沙咀北京道,呢個高級嘅商廈,入咗一間冇倫係食物嘅賣相同埋食物質素,仲有餐廳嘅環境,都襯得上呢個地段嘅餐廳,名字都好特別,所以好吸引到我撳lift去到果一層一開始佢個餐牌已經令我覺得需要花啲時間精力先欣賞得到佢嘅美麗,因為真係好多款式,最後決定今次就食多啲,順便同大家介紹一下我覺得最正嘅係蒜蓉牛油白鱔串燒,呢個真係冇得輸,如果你叫我揀多次,我會調多兩三吋,真係一試難忘,我喺其他地方未食過咁好食嘅白鱔串燒!未入口已經覺得好香,入口佢嘅蒜蓉同埋牛油香味,充斥着我未累,此甲硫香實在太好食啦!夜干花魚都係物有所值,超級大調,又好好食,晚上衣櫃佢好乾身,點知肉質鮮嫩,識落好有一種魚嘅香味之餘呢仲有一種傳銷嘅香味,呢個都係我嘅大推介!其他嘅大家睇相就知道有幾好食,同埋佢杯飲品蝶豆花梳打,我都係覺得好吸引!雖然其他串燒我就覺得唔係太特別,但係因為其他嘢實在太正,佢嘅環境都令佢加咗好多分,我覺得周年紀念過嚟食一次,你同你嘅伴侶一定會感情更加好!

位於尖沙咀嘅樓上居酒屋🏮餐廳環境空間感十足🎐木色桌椅 窗邊嘅淺綠色沙發配上日式風格掛畫簡單又日系🎎๑ 燒三文魚茶漬飯 • $88傳統日式家常菜 茶漬飯🫖🍚燒三文魚 配上熱辣辣日式高湯帶有一份鮮甜味 加上香葱 紫菜 飯素 滿足( ˙༥˙ )๑ 一夜干鹽燒花魚 • $108推介😼花魚啖啖肉燒得剛好 好鮮味🤤๑ 清酒煮蜆 • $108湯底非常濃郁 蜆都好鮮甜๑ 豚肉豆腐野菜鍋 • $158豚肉肥瘦均勻 豬味濃 份量多配上豆腐 蔬菜🥬 金菇๑ 雜錦魚生丼 • $148有三文魚 北寄貝 呑拿魚 甜蝦 等等用料新鮮😎๑ 鹽燒鮑魚 - 兩隻 • $156唔算好大隻有嚼勁 簡單鹽燒都唔錯๑ 𝑺𝒖𝒏𝒕𝒐𝒓𝒚生啤 • $58๑ 荔枝藍蝶花梳打 • $38🎊慶祝「戀」隆重開業 🎊生啤同梳打買一送一(๑>◡<๑)啤酒仲贈送精選小食一碟

位於尖沙咀嘅樓上居酒屋🏮

๑ 燒三文魚茶漬飯 • $88
傳統日式家常菜 茶漬飯🫖🍚
燒三文魚 配上熱辣辣日式高湯
帶有一份鮮甜味
加上香葱 紫菜 飯素 滿足( ˙༥˙ )

๑ 一夜干鹽燒花魚 • $108

有嚼勁 簡單鹽燒都唔錯

๑ 𝑺𝒖𝒏𝒕𝒐𝒓𝒚生啤 • $58
๑ 荔枝藍蝶花梳打 • $38

🎊慶祝「戀」隆重開業 🎊
生啤同梳打買一送一(๑>◡<๑)
啤酒仲贈送精選小食一碟
2022-11-10 509 views
晚飯時間去到尖沙咀,這次去了一棟美食雲集的大廈覓食,去了太子集團6樓的日本料理🤩。環境是木系日居酒屋裝飾,燈光柔和環境挺大的。食物以散點為主,有串燒、主食、小吃、甜品及飲品。-▪︎串燒六式拼盤 HKD$268一次過吃到六款口味串燒,包括:和牛、牛舌、雞肉、五花荔枝肉、羊肉、雞肉。熱辣辣上菜味道很香😍,和牛入口即化,羊肉及雞肉口感煙韌。五花荔枝肉較香口,配荔枝吃可中和油膩感,口感較清新的組合😚。-▪︎特選壽司三式拼盤 HKD$125拼盤有三文魚、吞拿魚、甜蝦各兩件,顏色較鮮豔的組合。食材用料新鮮,肉質爽口鮮味😎。三文魚和吞拿魚肉質肥美,甜蝦爽口彈牙。-▪︎海老野菜天婦羅烏冬 HKD$125天婦羅有大蝦、南瓜、鮮冬菇及茄子。天婦羅漿皮薄脆口,一定要趁熱吃的美食😚。大蝦有兩隻肉質爽口,南瓜和茄子較有咬感,鮮冬菇較juicy。-▪︎明太子燒飯糰 | 三文魚燒飯糰 HKD$58燒飯糰平常也很喜歡吃的,點了兩款口味,帶點焦香的賣相挺吸的。三文魚挺有咬感的,明太子味道微咸😋。飯糰質感煙韌,外皮有脆脆的紫菜包著,令其口感更豐富。-▪︎紅豆抹茶奶凍 HKD$48▪︎芒果千層蛋糕 HKD$58飯後不可缺少的是甜品,兩

▪︎串燒六式拼盤 HKD$268

▪︎特選壽司三式拼盤 HKD$125

▪︎海老野菜天婦羅烏冬 HKD$125

▪︎明太子燒飯糰 | 三文魚燒飯糰 HKD$58

▪︎紅豆抹茶奶凍 HKD$48
▪︎芒果千層蛋糕 HKD$58
飯後不可缺少的是甜品,兩款甜品也有顏色挺吸引。紅豆抹茶奶凍茶味清香,紅豆帶起沙口感🤤,奶味濃郁味道不會太甜。芒果千層蛋糕味道酸中帶甜,還有雜果拌著吃🙈。

2022-11-09
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$445 (Dinner)
喺附近見openrice新張優惠送串燒就上嚟試下,估唔到有驚喜,串燒揀咗鹽味,幾好食喔午餐套餐,老公揀咗牛排,我揀咗壽司壽司夠新鮮嘅,唔特別突出,正常日餐水平個安格斯牛套餐就好得,牛肉品質夠好,燒得熟度都啱啱好,仲有個爐仔畀你自己加熱。送串燒拼盤CP值超高,不過就算唔送,嘢食同埋環境都值得再嚟嘅
午餐套餐,老公揀咗牛排,我揀咗壽司
壽司夠新鮮嘅,唔特別突出,正常日餐水平
安格斯牛小排嘅魚生小拼盤
午市壽司套餐A
套餐甜品
2022-11-03 45 views
尖沙咀新開嘅樓上日式餐廳,有唔同日式料理,包括串燒、鍋物、壽司、天婦羅…… 環境亦都寬敞,坐得幾舒服~📍戀 Tsukiau (尖沙咀)✨推薦:▫️鹽燒花魚表面燒得夠乾,魚肉都juicy,鹹鹹地,如果鍾意飲酒,都幾啱送酒🫢▫️牛肉豆腐野菜鍋配烏冬(lunch set)豆腐有輕輕燒過;牛肉份量多;金菇野菜吸晒湯汁🤤烏冬都滑lulu▫️串燒(和牛、雞肉、牛舌、五花荔枝肉、雞翼、羊肉)羊肉唔騷;牛舌厚身燒得啱啱好;雞翼皮微脆~另外,炸牛蒡都值得一試,唔係好多地方有,而且炸得好脆~lunch set大約$100,包沙律/湯+主食+甜品+飲品

📍戀 Tsukiau (尖沙咀)

✨推薦:
▫️鹽燒花魚

▫️牛肉豆腐野菜鍋配烏冬(lunch set)

▫️串燒(和牛、雞肉、牛舌、五花荔枝肉、雞翼、羊肉)
羊肉唔騷;牛舌厚身燒得啱啱好;雞翼皮微脆~

另外,炸牛蒡都值得一試,唔係好多地方有,而且炸得好脆~

2022-11-01
$150 (Lunch)
  • 串燒六式拼盤
2022-10-31 47 views
約左好耐無見嘅舊同事食飯想揀間餐廳可以坐得耐啲傾下計舊同事揀左間尖沙咀居酒屋估唔到呢間居酒屋餐牌咁多選擇串燒小食至飽肚嘅鍋物都有一口和牛用小鐵鍋上底層有一圈洋蔥保持溫熱同時和牛粒唔會直接接觸鐵鍋令佢過熟面層有啲脆到好似薯片嘅蒜片好夾好好味!鹽燒串燒六式拼盤串燒燒得香口唔乾燥肉質保持嫩滑有肉汁想更重口味可以額外加上鹽巴海老野菜天婦羅拼盤大蝦肉質爽口彈牙同外層鬆脆天婦羅皮好夾野菜新鮮尤其南瓜好鮮甜☺️汁煮牛肉飯飯量適中白飯沾滿香濃牛肉汁好快就俾我地分晒~埋單後侍應示意我地可以去自取甜品原來有日本果汁冰條免費送!不過當日得返車厘子味咋但都仲有港式吱吱冰
約左好耐無見嘅舊同事食飯

尤其南瓜好鮮甜☺️

汁煮牛肉飯
飯量適中
白飯沾滿香濃牛肉汁
好快就俾我地分晒~

埋單後侍應示意我地可以去自取甜品
原來有日本果汁冰條免費送!
不過當日得返車厘子味咋
但都仲有港式吱吱冰
2022-10-26
Dinner
終於來到周末食餐好約了舊朋友聚會 就揀尖沙咀網上找到一間樓上日本菜位於北京道的商廈 很方便//戀 是一種態度承傳日本匠人精神認真對待每一份食材//打開餐牌 見到店舖介紹由入座到離開 服務很友善感受到餐廳對食物和客人的熱誠座位很多 而且很闊落就連椅子都不是普通木椅沒有太多花巧佈置有一排吧枱 另有窗邊座位整體都是高級的氣氛特盛刺身拼盤 $368質素唔錯既5款刺身,包括三文魚,吞拿魚赤身,油甘魚,帆立貝,赤蝦。魚類刺身口感飽滿油脂多,厚切而且肉質嫩,夠新鮮。帆立貝食落甘甜爽口,每粒夠大隻。赤蝦同樣鮮甜唔會腥,整體令人滿意。串燒六式拼盤(鹽燒) $268即叫即燒,串燒多元化有和牛,雞肉,牛舌,五花荔枝肉,羊肉和雞翼。和牛串雖然看似幼細,但食落嫩口唔鞋,牛味夠重;牛舌厚身,爽口煙韌;五花荔枝肉口感豐富,雖然荔枝不算甜身,但五花油脂重可以平衡到。雞翼外皮超脆口。一口和牛 $128以鐵板上菜,放了生蒜片作伴菜,牛肉粒味道濃郁,配上燒烤汁調味,香口又嫩滑。油甘魚鮫豆腐野菜鍋 $158不得了,油甘魚鮫先經過煎香,再放湯煮,魚湯清甜又唔會太鹹,而魚鮫厚肉肥美,煎香把油脂帶出香脆口感,配豆腐和菜類襯托,不錯
終於來到周末食餐好

整體都是高級的氣氛

串燒六式拼盤(鹽燒) $268

一口和牛 $128

油甘魚鮫豆腐野菜鍋 $158
不得了,油甘魚鮫先經過煎香,再放湯煮,魚湯清甜又唔會太鹹,而魚鮫厚肉肥美,煎香把油脂帶出香脆口感,配豆腐和菜類襯托,不錯。
  • 特盛刺身拼盤