前幾日同朋友去咗這間位於觀塘中菜酒家聚餐,裝修格局富麗堂皇,樓底好高,空間感十足好寬敞,菜式多選擇,店員服務好親切。舉辦婚禮、宴會包場、百日宴好適合💯仲有提供不同套餐選擇。晚市推出多款菜式優惠,性價比好高。當日我和朋友去吃晚飯,在場有很多食客光顧~🦀招牌白胡椒蟹焗飯 超級好味😋必定要點嘅招牌之選‼️大肉蟹肉質飽滿,份量十足,蟹肉厚實鮮味。秘制白胡椒醬汁加上大肉蟹嘅鮮味,吸收晒落飯入面,味道有點辣,相當惹味。朋友本身不喜歡吃飯也吃了3大碗😂紅燒皇子乳鴿即叫即炸,皮脆肉嫩,充滿肉汁好入味,比一般偏大的乳鴿,不用加任何調味已經好入味!香烤京式片皮鴨推廣價$198食到原隻片皮鴨,真心抵食‼️由師傅親身在你面前即場一片一片切,擺碟都好有心機,一片片放得好整齊好靚,師傅手藝好好👍🏻切得厚薄均勻,香脆嘅皮帶點肉,皮脆肉嫩,口感非常好😋蒜蓉銀絲蒸元貝|蟶子王時間掌握得好好,海鮮蒸出來的肉質鮮嫩,元貝同蟶子王大大隻,粉絲吸收哂蒜蓉同海鮮嘅鮮味,滋味融合一起。原隻鹹蛋黃大壽桃這個大壽桃有手掌般大,入面仲有原隻鹹蛋黃,喜歡吃壽包的朋友,可以試試😋楊枝甘露香濃芒果奶露中有豐富的柚子肉同西米露,味道酸酸甜甜好醒胃,

🦀招牌白胡椒蟹焗飯

香烤京式片皮鴨

蒜蓉銀絲蒸元貝|蟶子王

原隻鹹蛋黃大壽桃

楊枝甘露
香濃芒果奶露中有豐富的柚子肉同西米露,味道酸酸甜甜好醒胃,西米露口感好Q彈,非常足料~
2024-09-25
Dinner
朋友有興趣在「星海.星海薈 」擺宴,所以今晚特意過來,親身視察環境。知道星海是以小清新的庭園設計為概念,雖然是一家酒家,但其環境裝潢卻營造出浪漫的用餐氛圍。無論是婚宴酒席還是家庭聚會,星海.星海薈都是不錯的選擇。很少酒家有這種時尚優雅的裝潢。加上,星海.星海薈鄰近APM商場及觀塘工業區,非常方便,行街放工去就一流,婚宴的話就能方便賓客。星海.星海薈晚市餐牌亦非常多選擇,比起一般的酒樓有更多特色的小菜。🌀 1. 鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦一看餐牌,見到這道鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦正有優惠。澳洲龍蝦肉質鮮美彈牙,經過鐵板煎焗後外表金黃酥脆,切開後可見龍蝦肉飽滿多汁。重點是大廚放了豐富的白胡椒,椒味四溢,非常香口,與龍蝦的鮮甜味完美融合。🌀 2. 紅燒皇子乳鴿乳鴿同樣做緊優惠,當然叫返一隻。乳鴿經過紅燒後外表色澤誘人,入口即化,而肉質卻保持嫩滑,鹹香十足。🌀 3. 芥末牛柳粒之後想叫一道有肉有菜的小炒,正好見到芥末牛柳粒。其實芥末牛柳粒並不單純是用日式芥末炒牛柳粒,而是用上萵筍來炒。芥末Wasabi味香氣撲鼻,牛柳粒富有肉汁,與芥末的辣香完美結合,在口中激發出層層遞進的味道。🌀 4. 金銀蒜斑球籠
🌀 1. 鐵板白胡椒煎焗澳洲龍蝦
🌀 2. 紅燒皇子乳鴿
🌀 3. 芥末牛柳粒
🌀 4. 金銀蒜斑球籠仔蒸飯
這個籠仔蒸飯實在是整晚最有驚喜的。斑球非常新鮮,肉質細嫩,每顆都是啖啖肉。再搭配金銀蒜的惹味香氣,整個炒飯吸收了斑球和蒜香的鮮甜滋味,入口綿密軟糯,非常豐富。
金銀蒜斑球籠仔蒸飯
無論是婚宴宴會還是家庭聚會,星海.星海薈絕對是一個非常好的選擇。
2024-08-07
$200 (Dinner)
2024-08-07 3885 views
接到表妹來電邀請同佢去”睇場”,事關個衰妹終於都同男友拉埋天窗。咁重要嘅任務,當然無問題。星海仲有其他分店,呢間地點超方便,呢度有茶飲有點心食,係飯局聚會嘅唔錯選擇,仲可以係相連APM購物或去工業大廈Outlet掃平貨後再開餐亦得,有咩開心得過買到心頭好再食返餐。 一行入去就已經見到大禮堂,背景裝飾唔老土,幾岩FEEL。樓底都夠高同無柱位,仲有紫銀色水晶燈,幾有氣派。上酒樓食飯,通常都會叫乳鴿,鍾意佢細細地當前菜,佐酒亦得。咁岩佢嘅紅燒皇子乳鴿 ($68)做特價,當然唔會錯過。皮香肉唔乾,入口夠熱度,點埋個喼汁食就是”perfect池”。枱上有呢個最Chill推介,龍蝦有其他煮法,幾吸收喎芝士/上湯焗就成日食,以鐵板白胡椒煎焗嘅澳洲龍蝦 ($338)就應該係第一次食。上枱後,侍應再淋上白胡椒汁,發出少少”咋咋”聲,底層有紫洋蔥,香甜好味。寫住一隻大約有一斤三兩,有頭有尾。中身段肉量都唔少,入口肉質相當彈牙,啖啖充滿白胡叔嘅香辣味,幾刺激但又好好味喎,呢個煮法我鍾意。表妹想食蟶子($40/隻),豉汁/蒜蓉粉絲二選一煮法。我投蒜蓉粉絲蒸蟶子一票。粉絲吸收咗蟶子嘅鮮甜精華,蟶子入口無沙,幾有

一行入去就已經見到大禮堂,背景裝飾唔老土,幾岩FEEL。

樓底都夠高同無柱位,仲有紫銀色水晶燈,幾有氣派。

枱上有呢個最Chill推介,龍蝦有其他煮法,幾吸收喎

2046 views

粉絲吸收咗蟶子嘅鮮甜精華,蟶子入口無沙,幾有口感,加埋蒜蓉嘅香味,一啖一隻夠晒滿足。

叫埋佢另一款推介,秘製瓦撐蔥油鷄 ($98),成隻蔥油鷄比你,超級抵食。原個瓦撐上枱,食到尾都保持到熱度。

大量蔥油舖上鷄隻,入口滿滿蔥油味道,送飯一流。

咁多濃味菜式,黎個翅群海味雜菜煲 ($158),清清地中和一下味蕾。大量粉絲及蔬菜(小棠菜,白菜仔及菜芯),加埋蝦仁,翅群,帶子,仲有菇菌,以清湯一齊煮,份量相當對眼。

食晒仲有糖水送,係經典紅豆沙呀,係酒樓先煲到呢個質地同味道,唔太甜都幾好味。

我就幾滿意,有待主角決定。
2024-12-21 0 views
酒家都可以好有氣氛,戶外露天非常有情調。招牌白胡椒龍蝦焗飯🦞龍蝦🦞大大隻,啖啖肉爽口彈牙超級足料,白胡椒焗飯超香超惹味,食完煲飯大大大滿足🤩脆皮燒腩仔皮脆到不得之了,肥瘦均勻口感滿滿,熱食超正👍🏻新鮮菠蘿脆皮咕嚕肉酸酸甜甜特別開胃,炸到皮好脆,連個菠蘿都好甜.正正正。蟹粉小籠包爆汁蟹粉唔講得笑,足料到呢…蒜香五色菜樣樣有d,蔬菜唔會嫌多。原隻蛋黃壽桃包好足料呀⋯⋯食埋個壽桃包就好完美😍
酒家都可以好有氣氛,戶外露天非常有情調。

招牌白胡椒龍蝦焗飯🦞

脆皮燒腩仔
皮脆到不得之了,肥瘦均勻口感滿滿,熱食超正👍🏻

新鮮菠蘿脆皮咕嚕肉
酸酸甜甜特別開胃,炸到皮好脆,連個菠蘿都好甜.正正正。

蟹粉小籠包
爆汁蟹粉唔講得笑,足料到呢…

蒜香五色菜
樣樣有d,蔬菜唔會嫌多。

原隻蛋黃壽桃包
好足料呀⋯⋯食埋個壽桃包就好完美😍
Dinner
📍🇭🇰 星海.難得放假,我們兩個拍拖來到觀塘行街,突然心血來潮,一起想飲茶,就隨心穿過APM行左去鱷魚恤中心!.第一眼見到呢間酒樓,給我們第一感覺好靚好高級呀!而且仲好熱鬧人山人海!呢度的環境都幾適合一大班人係度擺冬至/團年/婚宴的聚會,裝修好精緻又有聚首一堂的感覺!.等左一陣終於入左去,Menu都有幾多系列選擇!估唔到下午茶時間都可以食得咁豐富🤭🤭我們兩人分別叫左:最Chill粵菜推介系列🤭📌 荷香籠仔龍躉頭腩蒸陳村粉配當紅炸子雞 {HK$198}- 呢個好有驚喜又抵食,第一次能夠食到咁大盤蒸魚配陳村粉,個蒸頭腩真係好大舊而且啖啖都係魚肉,加埋有碟整得幾好又夠脆皮的炸子雞!最後食唔哂,需打包。.最估唔到下午茶時段都可以叫到即炒海鮮,兩個人就一於少少地炒返兩碟來食下先!海鮮推介系列😋😋 📌 豉椒炒蘇格蘭蟶子皇 {HK$40/隻}- 豉椒真係炒得好香同好入味,最喜歡就係個汁配入口無沙又有口感的蟶子,真係可以撈到個飯來食!📌 蒜蓉粉絲蒸大元貝 {HK$36/隻}- 元貝真係好大粒😍 配上蒸蒜蓉粉絲,味道好夾!.哈哈,估唔到有食晚餐的感覺,食
📍🇭🇰 星海
等左一陣終於入左去,Menu都有幾多系列選擇!
估唔到下午茶時間都可以食得咁豐富🤭🤭
我們兩人分別叫左:
最Chill粵菜推介系列🤭
📌 荷香籠仔龍躉頭腩蒸陳村粉配當紅炸子雞 {HK$198}
海鮮推介系列😋😋
📌 豉椒炒蘇格蘭蟶子皇 {HK$40/隻}
📌 蒜蓉粉絲蒸大元貝 {HK$36/隻}
- 元貝真係好大粒😍 配上蒸蒜蓉粉絲,味道好夾!
哈哈,估唔到有食晚餐的感覺,食得好開心但又仲口痕痕唔夠喉咁,一於再叫返兩個點心系列☺️
📌 春風得意腸 - 頂點 {HK$46.8}
- 入面包有蝦及蝦膠、冬菇絲、粟米、蟹籽、西芹、脆脆,用腸粉包住,外觀精美之餘又一啖一件,不知不覺好快食完!
📌 點心拼盤 {HK$50}
- 有蝦餃、蟹籽燒賣、潮州粉果、白糖桂花糕各兩件
- 呢個點心拼盤剛好滿足了兩人的慾望🤣🤣 組合份量都剛好👍🏻👍🏻
茶介 - 下午茶時段 {HK$9/位}
來到觀塘,行完商場或附近旅行社等等,呢間酒樓都係一個不錯的休閑/聚會的好選擇!
P.S. 社交平台有優惠券好低買!冬至都有優惠套餐~ 團年盆菜都可以來呢度買!
2024-12-09
Tea
  • 春風得意腸
  • 荷香籠仔龍躉頭腩蒸陳村粉配當紅炸子雞
2024-12-15 314 views
一早訂好咗位10幾個人飲茶,然後臨時打公司臨時更改只能夠給你們1小時45分鐘簡直就是離晒大譜服務又太態度又差真係九唔搭八,千祈唔好再去!華臨時有婚宴都可以完全唔知道呢間酒樓嘅經理點樣去管理!
華臨時有婚宴都可以完全唔知道呢間酒樓嘅經理點樣去管理!
2024-12-11 342 views
今日放假同媽咪飲茶,去咗APM附近鱷魚恤中心嘅星海·譽宴,第一次嚟呢間酒樓,環境好高級,很少酒家有這種時尚優雅的裝潢,呢度環境舒適,十分寬敞,而且仲可以包廂,好適合公司吃團年飯和晚飯聚,而今日嚟午市亦有好多選擇👍🏻🥢點心拼盤點心拼盤勁抵食,有四款點心各有兩件,蝦餃好大粒,外皮晶凝通透,蝦肉好彈牙👍🏻 白糖糕配襯桂花好夾,又唔會太甜,燒賣大大粒,足料又有口感,粉果亦好足料,外皮晶瑩通透🫶🥢蟹粉小籠包小籠包很多湯汁,蟹粉很鮮味,肉質鮮嫩,咬落去充滿肉汁🥢椒鹽魷魚鬚鑊氣十足、外皮炸得很金黃酥脆、椒鹽味剛剛好不會太鹹,鮮魷新鮮夠咬口❤️🥢叉燒腸腸粉拉得好滑,皮夠薄,滑滑腸粉包住滿滿嘅叉燒餡,份量十足👍🏻🥢脆皮燒雞我哋叫咗半隻,燒雞挺大隻,皮非常香脆,而肉質很嫩滑,很有雞味,配燒雞的醬汁也是這裡特調的,十分惹味🥢燒鵝米粉下午茶燒鵝米粉二十零蚊非常抵食,燒鵝皮脆肉嫩,入口鵝皮酥脆,鵝肉唔會太鹹又富油香大眾點評仲有優惠券可以搶購!

🥢點心拼盤

🥢蟹粉小籠包
小籠包很多湯汁,蟹粉很鮮味,肉質鮮嫩,咬落去充滿肉汁

🥢椒鹽魷魚鬚

🥢叉燒腸

🥢脆皮燒雞

🥢燒鵝米粉

大眾點評仲有優惠券可以搶購!
2024-12-04 600 views
好友約我觀塘星海晚飯,環境舒適,樓底高吊燈靚靚,並有氣派華麗婚宴台。我們點左招牌白胡椒蟹炆飯底:蟹勁大隻好鮮甜,蟹肉質結實,白胡椒味濃香,飯索左蟹肉汁香氣四溢,瓦鍋底飯焦香脆美味😋超正👍孖寶:脆皮燒鵝皇&美國桶蠔燒鵝皮薄又脆肉嫩多汁,鵝肉味香好食。桶蠔非常大隻,味道香濃,蠔味濃香。蟹籽海鮮乾逼粉絲煲:鮮蝦爽口、乾蝦味甜,粉絲索左海鮮汁好好味。原龍蔗糖馬拉糕:質地鬆軟可口,是點心師傅自家製,必品嚐下。甜品:紅豆冰&紅豆桂花糕總結:環境靚食物美味,服務周到。

我們點左

孖寶:脆皮燒鵝皇&美國桶蠔
燒鵝皮薄又脆肉嫩多汁,鵝肉味香好食。
桶蠔非常大隻,味道香濃,蠔味濃香。

原龍蔗糖馬拉糕:質地鬆軟可口,是點心師傅自家製,必品嚐下。
甜品:紅豆冰&紅豆桂花糕

總結:環境靚食物美味,服務周到。
  • 招牌白胡椒蟹炆飯底
  • 脆皮燒鵝皇
  • 原龍蔗糖馬拉糕
  • 紅豆桂花糕
2024-12-03 452 views
✨今天下午茶時段來到觀塘鱷魚恤中心2樓「星海」,酒樓樓底夠高,裝修華麗,氣派一流,如果包場舉辦宴會、婚宴、百日宴、公司年尾飯、開年飯、團體飯局絕對係一個好選擇。下午茶時段有好多選擇,價錢實惠,早茶蟹籽燒賣仔$9.8😮乳鴿皇$68😮心諗會多啲過嚟飲茶,除此之外,侍應招呼周到,安排入座簡單快捷,難怪好熱鬧坐無虛席。***** ***** ***** ***** ***** 我們重點點了一個孖寶B:清蒸珍珠龍躉仔🐟蒜蓉粉絲元貝皇🦪海鮮有相當鮮味,蒸煮時間掌握得好好,入口彈牙,好味到停不下口。不得不推介這裡點心,即叫即蒸,點心全部都滿意,軟綿綿的棉花雞同充滿薑汁香嘅養顏薑汁糕,下次必定要再encour。醬黃蒸鳳爪🐥蟲草花棉花雞🐥鮮蝦豆苗餃🥬養顏薑汁糕🍮總括來說,我們輕輕鬆鬆渡過了一個愉快的下午茶,這裏環境服務食物都相當有水準,必定會再來訪。依家仲有大眾點評券可以購買~ #晚飯 #婚宴 #酒樓 #酒樓擺酒 #中菜 #APM📍星海 (觀塘) LS Club觀塘開源道79號鱷魚恤中心2樓 (港鐵觀塘站A2出口APM通道)電話:2811 9788

***** ***** ***** ***** *****

我們重點點了一個孖寶B:
清蒸珍珠龍躉仔🐟
蒜蓉粉絲元貝皇🦪

醬黃蒸鳳爪🐥
蟲草花棉花雞🐥
鮮蝦豆苗餃🥬
養顏薑汁糕🍮

依家仲有大眾點評券可以購買~

#晚飯 #婚宴 #酒樓 #酒樓擺酒 #中菜 #APM

📍星海 (觀塘) LS Club
電話:2811 9788

🦀紫蘇蒸大閘蟹|💰$256/隻🦆香烤京式片皮鴨(一食)|💰$198🍗紅燒皇子乳鴿|💰$68🥬金銀蛋豆苗|💰$138擁有亞洲胃嘅小女子,近排積極物色高質中菜,今次就去咗星海try try🤣不得不讚環境好讚,牆+地下係海洋元素🌊配合天花板嘅💜粉紫波浪吊燈有漫遊海底嘅感覺🪼超浪漫超適合婚宴欸~嚟緊冬至/Annual Dinner嚟呢到晚聚就啱晒🥳適逢大閘蟹當造,餐廳都推出🦀大閘蟹套餐,由前菜、大閘蟹、大閘蟹主菜,甜品都有,不過今次就淨係試咗🦀大閘蟹,蟹黃好肥厚,而且肉質鮮美甘甜,食得好滿足😍大閘蟹迷必食!見🦆片皮鴨而家做推廣價一食💰$198(原價$388)就試試佢,鴨體好大隻,皮薄而脆、肥瘦均勻,入口充滿油香+即化,鴨肉濕潤唔乾柴,配埋餅皮、蔥絲、青瓜、甜醬簡直人間極品~🍗乳鴿亦係招牌菜之一!除咗外皮酥脆,肉質亦非常幼嫰+Juicy,幾乎每一啖都爆汁,大推🙌🤤🥬金銀蛋豆苗份量極多,豆苗熟度剛好,口感鮮嫩爽滑,配合埋上湯嘅清甜、3款蛋嘅咸香,味道非常上乘~(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)仲有大眾點評優惠券,真係好抵買!另外仲見餐廳白胡椒蟹炆飯㡳、古法雙冬羊腩煲,全部都勁吸引、勁啱秋冬天,重點仲做緊優惠價!本
🦀紫蘇蒸大閘蟹|💰$256/隻
🦆香烤京式片皮鴨(一食)|💰$198
🍗紅燒皇子乳鴿|💰$68
🥬金銀蛋豆苗|💰$138

仲有大眾點評優惠券,真係好抵買!另外仲見餐廳白胡椒蟹炆飯㡳、古法雙冬羊腩煲,全部都勁吸引、勁啱秋冬天,重點仲做緊優惠價!本身想試埋,可惜胃部quota已full🥲唯有下次再戰!

2024-11-22 449 views
這家以海洋為主題的餐廳環境確實有氣派,有大型魚缸供食客邊用餐邊欣賞,十分有特色。但是某女服務服務態度與這間餐廳卻格格不入,食客的進食體驗被這位服務員嚴重破壞!我們一枱人都是第一次來這家餐廳用餐,想慢慢了解餐單,但是該服務員卻不斷催促我們下單,表現得非常不耐煩,但是晚飯時段也是剛剛開始而已。我們最後點了套餐,上菜速度很快,但是安排的餐桌不夠大,該女服務員又再次催促我們食快一點,餐桌不夠位置放即將上菜的食物。這樣的態度,實在令食客感到非常大壓力,不能細心品嚐每一道廚師精心烹調的美食。隨後,令人最憤怒的一件事,是服務員對衛生意識非常薄弱!該服務員收拾食物時,上本身伏在枱面上,她的上衣完全蓋著我們還未進食的一整盤甜品!我們提醒她要注意,她卻「寸嘴」地反駁我們,說「你怕我就自己拎開盤甜品」。這樣的服務態度實在不能接受!P.S.本人預早致電餐廳訂位,到用餐當天早上收到餐廳來電和WhatsApp訊息確認訂位,餐廳催我們要盡快回覆。誰知晚上到達餐廳看到原來半間餐廳都是空的,沒有食客。我傻傻的還以為餐廳真的很滿座,原來只是虛張聲勢!!總括而言,對這家餐廳晚飯的體驗非常失望!本來都想試試午餐,但是應該不會

P.S.

總括而言,對這家餐廳晚飯的體驗非常失望!本來都想試試午餐,但是應該不會再考慮這家餐廳,我不想再受氣啊!
$350 (Dinner)
2024-11-20 631 views
打風日剛好約咗朋友去星海飲茶🫖,可以慢慢嘆茶食點心。之前都有來過食飯,環境寬敞,仲有舞台同户外佈置,適合冬至、宴會、晚飯聚會等。下午茶時間,點心同粉麵飯都有優惠,大眾點評都有優惠套餐。我們點咗多款食物,落單後好快送到。🦐春風得意腸:腸粉包住油炸鬼,蝦、粟米、蟹籽等,口感豐富又有特色。 🍠蜂巢芋角:外層酥脆,芋頭蓉很香,裡面有少量肉陷,味道唔錯。🐓藥膳鳳爪:藥膳湯很香藥材味,鳳爪軟腍,感覺滋補。🦀蟹粉小籠包:有很多湯汁,蟹粉很鮮味,味道很好。🫔鮮蝦腐皮卷:香脆腐皮包住鮮蝦,我的最愛。🐮薑蔥牛柏葉:爽口牛柏葉有淡淡薑蔥味,芡汁唔會太濃。🥚金絲脆蛋散:蛋散鬆化,配清香桂花糖很好味。🥧懷舊蛋撻仔:蛋撻唔太甜,撻皮鬆脆。🍚鹹魚雞粒炒飯:炒飯粒粒分明,有雞粒,菜粒,鹹魚味較淡,食落唔會太鹹太油。#晚飯 #婚宴 #酒樓 #酒樓擺酒 #中菜 #香港粵菜 #香港聚會 #APM #觀塘美食 #觀塘酒樓

🐓藥膳鳳爪:藥膳湯很香藥材味,鳳爪軟腍,感覺滋補。

🦀蟹粉小籠包:有很多湯汁,蟹粉很鮮味,味道很好。

🫔鮮蝦腐皮卷:香脆腐皮包住鮮蝦,我的最愛。

🐮薑蔥牛柏葉:爽口牛柏葉有淡淡薑蔥味,芡汁唔會太濃。

🥚金絲脆蛋散:蛋散鬆化,配清香桂花糖很好味。

🥧懷舊蛋撻仔:蛋撻唔太甜,撻皮鬆脆。

• 春風得意腸
  • 蟹粉小籠包
  • 金絲脆蛋散
2024-11-18 529 views
香港飲茶對於我哋呢啲小資族當然選擇下午茶啦,酒樓位於觀塘APM鱷魚恤大廈,酒樓位置方便,點心抵食,下午茶時段有特價點心,鵪鶉蛋燒賣同豉汁鳳爪都必叫,味道每次都有保證,同朋友傾下計,飲茶食點心都不錯
2024-10-02
$110 (Tea)
1K
2024-11-12 666 views
上星期同家人訂了觀塘星海酒家飲茶🫖, 一入到酒家抬頭已被滿天紫色天花燈所吸引, 還有舞台上粉色花海,原來明晚會有婚宴呢!會場四四方方裝潢華麗確實好適合擺酒, 同時都適合Annual Dinner、冬至及平時晚飯聚會呢💝👍家人點了最近新出了蟹飯,還有羊腩煲优惠都好吸引呀!聽服務員說原來大眾點評優惠券會有不少折扣,下次都會用大眾點評優惠券訂呀!招牌白胡椒蟹焗飯皇牌這款蟹🦀️肉超鮮, 白胡椒使蟹肉更入味好吃,配上每啖焗飯香味撲鼻難以抗拒!羊腩煲入秋我今年的第一個羊腩煲, 絕對有水準,份量超豐富的羊腩肉肥瘦均勻, 熱騰騰一邊滾著,一邊品嘗風味極佳, 腐竹、馬蹄、生菜同吃真心好味😋雙蔥炒龍躉球套餐配合了這款同樣十分滿意,龍躉塊件件厚肉新鮮,配以豐富洋蔥🧅香味俱全

招牌白胡椒蟹焗飯

羊腩煲

雙蔥炒龍躉球

同屋企人去完鱷魚恤中心睇旅行社行程之後,去左樓下嘅【星海】飲茶,之前都食過覺得食物質素唔錯,而且差唔多到下午茶時間,去到都見到人山人海,酒樓環境都幾寬敞,裝修得體,啱晒宴會包場,百日宴,套餐,團體聚會,社團聚會,甚至婚禮都冇問題荷香龍躉頭腩蒸飯 $138我本身係沖住呢個蒸飯而黎😍米飯吸收了魚肉的鮮香同蒜蓉,而且係炒飯底,口感粒粒分明,非常惹味,龍躉肉質鮮嫩彈牙,有豐富油脂,再加上茶樹菇同雲耳加入飯中,魚肉鮮甜同菇香令食落一啲都唔漏🐟蟹粉小籠包 $36/隻小籠包皮薄透亮,而且幾大隻,咬落去時湯汁四溢,蟹粉鮮甜和豬肉的香味突出,蘸上香醋更加一絕山西陳醋拍青瓜 $38青瓜脆感配上陳醋嘅酸味令人非常開胃,食欲大開海蜇拼燻蹄 $68海蜇脆嫩,味道甜甜辣辣,燻蹄肥瘦適中,口感彈牙,配上蒜蓉白醋酸酸甜甜,令人食唔停口蜂巢芋角 $27.8芋角外層酥脆,內餡食起來有著濃郁的芋頭,每一口都能感受到外脆內軟的對比,讓人一試成主顧。懷舊芝麻卷 $28.8懷舊芝麻卷的口感香脆,芝麻的香味濃郁,讓人回味無窮。內餡甜而不膩,整體吃起來既懷舊又美味,適合當作茶點享用。

荷香龍躉頭腩蒸飯 $138

蟹粉小籠包 $36/隻

山西陳醋拍青瓜 $38
青瓜脆感配上陳醋嘅酸味令人非常開胃,食欲大開

海蜇拼燻蹄 $68

蜂巢芋角 $27.8