昨晚跟朋友到中環逛最近香港天氣真的太熱經過soho附近見到餐廳就進了去 急不及待叫了兩杯可樂~餐廳不算很大,但感覺挺溫馨的座位空間都很闊落我們點了手工pizza 食肉大怪 8’inch因為我們兩個都愛吃肉手工Pizza用料非常紮實每啖都是肉,這個真心覺得好好吃👍🏻偷聽到老闆是每天新鮮食材做的每次朋友必點薯條配黑松露醬主菜我們再點了個卡邦尼意粉非常之濃郁及creamy ,好好吃因為我和朋友都比較鍾意香濃味的食物餐廳播着熟悉的廣東話歌雖然是西餐,但經過師傅調配整體味道都符合亞洲人口味😝中西合璧
昨晚跟朋友到中環逛
最近香港天氣真的太熱
經過soho附近見到餐廳就進了去
急不及待叫了兩杯可樂~

餐廳不算很大,但感覺挺溫馨的
座位空間都很闊落
我們點了手工pizza 食肉大怪 8’inch
因為我們兩個都愛吃肉
手工Pizza用料非常紮實
每啖都是肉,這個真心覺得好好吃👍🏻

偷聽到老闆是每天新鮮食材做的

每次朋友必點薯條配黑松露醬

主菜我們再點了個卡邦尼意粉
非常之濃郁及creamy ,好好吃
因為我和朋友都比較鍾意香濃味的食物
餐廳播着熟悉的廣東話歌
雖然是西餐,但經過師傅調配
整體味道都符合亞洲人口味😝中西合璧
2024-08-10 292 views
Lunchtime 去左試佢地既pizza 同意粉,pizza味道唔錯,食落唔會好膩!意粉份量好足,味道都唔錯,性價比好好。老闆仲送左蘋果汁比我地飲,服務態度一流!聽老闆講個日lunch time所有booking都臨時取消或者no show,真係好慘😭 小店經營唔易,值得支持!
2024-08-09
$150 (Lunch)
2024-08-08 293 views
今日要同大家介紹一間高質西餐廳,地點十分方便,位於中環😍🩷蘇豪區附近,大家記得留意下啦😊🩵=====================Food list📌🌈✨Uncle 🐮 Cowboy 🧒 BBQ lover 一定要試吓,豐富食材,辣肉腸,火腿,青椒🫑,加埋BBQ sauce,今人食慾大增,一試難忘💥🌈✨肉桂蘋果卷伴雪糕🍧呢一個甜品好出色,蘋果🍎鮮甜,加埋濃濃✨既肉桂味,絕對係色香味俱全😋🌈✨車打芝士火箭菜🌿焗肉醬蘑菇🍄,呢個前菜,份量十足,肉醬同蘑菇味道👅好夾,加埋車打芝士,味道濃郁可口👍
=====================
Food list📌

2024-08-08 279 views
{🍽️ 香港搵食 🍽️} Uncle pizza, Pasta & Grill中環SOHO 區伊利近街25號的Uncle Pizza, Pasta and Grill頗有特色今日order了Uncle Ping Gor,係德國風情,鋪滿咗唔同口味嘅德國腸,有芥末蜜糖同埋車打芝士,芝士多到可以拉絲 🤤🤤🤤 Pizza嘅底厚薄適中,有點點脆,不會太厚,煙煙韌韌北海道帶子龍蝦忌廉扁意粉忌廉醬汁濃郁但不過於厚重完美配合晒每一根扁意粉意粉煮得恰到好處筋道又有彈性。帶子選材非常新鮮,帶子每一口都好鮮甜仲要有三大粒酥炸迷迭香雞翼配燒烤醬雞翼用咗迷迭香燒,一上枱已經超香,本身食落味道甜鹹,點上燒烤醬別有一番風味

北海道帶子龍蝦忌廉扁意粉

酥炸迷迭香雞翼配燒烤醬

2024-08-08 236 views
🐻中環辦工一員🐻👩🏽又出動,今日同朋友食lunch,我哋個個星期唔係食米線就係小雨天,食到已經好悶🤣,今日決定搞搞新意思,一間唔多人又唔太貴嘅舖頭試吓,朋友話呢排真係好想食pizza,咁我就搵搵😂🐻因為兩條友又食唔到太大嘅pizza所以就搵咗呢間Uncle pizza ,貪佢可以嗌個細size八吋兩條友食,餐廳唔算好大,但都坐得好舒服🍕🐻我哋叫咗帶子龍蝦扁意粉同情迷卡邦尼pizza,其實一上菜我同朋友都知道呢間嘢唔錯了,果然味道都係比我哋預期中好好多,意粉醬汁掛到啱啱好,意粉亦都好彈牙,嗰三粒帶子都係超好味,啱啱好熟!🐻Pizza方面就唔使講啦,個皮超脆又薄,上面嘅餡都好夠味,唔會cheese多到漏得滯又或者唔夠,真係俾我預期中好味好多,有時啲Pizza唔夠味,搞到我都唔想食咋,呢個絕對唔會,惹味得來又唔會過咸🍕🐻有時我好怕試新嘢,因為食咗冇咗quota就會好唔開心,估唔到今次搵新嘢食都冇中伏👻

🍕Uncle Pizza, Pasta & Grill位於中環蘇豪伊利近街,係間主打手工薄餅的意大利餐廳。每款Pizza的名字均鬼馬有趣,自家製作混合傳統和創意特色。小店播放廣東話歌,帶有莫名的親切感🍕12' Uncle Ping Gor (Hk$188): 依款德國風情有不同口味的德國腸、芥末蜜糖和車打芝士,Pizza外圍邊夠香脆,批底中心則十分煙韌,滿滿芝士可以拉絲,醬汁方面混合了蕃茄肉醬,較芥末蜜糖更突出🥤原味可口可樂(Hk$38): 罐裝可樂夠晒氣,配埋冰塊更係爽🍹橙汁(HK$48): 清新橙汁開胃解膩(All subject to 10% service charge)📍Uncle Pizza, Pasta & Grill中環蘇豪伊利近街25號地舖(港鐵上環站 A2 出口, 步行約10分鐘; 中環站D2出口,步行半山扶手電梯10分鐘)

🍹橙汁(HK$48): 清新橙汁開胃解膩

📍Uncle Pizza, Pasta & Grill
中環蘇豪伊利近街25號地舖
沿中環扶手電梯一直向上爬,就會到達𝐬𝐨𝐡𝐨區這家𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚店,附近也有不少𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚店,不過價格都稍貴,這家居然爆餡之餘價錢好親民!份量之大還打包了𝟏/𝟒個𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚回去呢🍕———✤ 食肉大怪獸|$𝟏𝟖𝟖(𝟏𝟐寸)𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚皮厚薄適中,介乎於稔𝐕𝐒脆之間。最為吸睛的莫過於是海量的配料‼️大量辣肉腸片、肉醬、紅洋蔥、芝士、火腿、蘑菇,平均鋪在𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚皮上,啖啖都是配料,巨滿足😆✤ 茄汁德國辣肉腸意粉|$𝟖𝟖另一個則點了𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐞𝐭的𝐩𝐚𝐬𝐭𝐚,還附送一個𝐦𝐢𝐧𝐢 𝐬𝐚𝐥𝐚𝐝🥗𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚義大利麵軟硬適中,番茄𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞 𝐦𝐢𝐱了新鮮番茄以及茄膏,加上大量辣肉腸~
———
✤ 食肉大怪獸|$𝟏𝟖𝟖(𝟏𝟐寸)

✤ 茄汁德國辣肉腸意粉|$𝟖𝟖
  • 食肉大怪獸
2024-07-27 271 views
男朋友喺中環嗰邊返開工,成日都話要帶我食一間手工Pizza!平時我都唔好食pizza,不過男朋友成日話手工pizza食落去鬆軟好多,好食好多Uncle Kong Pizza: 呢度嘅Pizza即叫即整,所以order完之後都要等一陣間。呢個Pizza上面有辣肉腸、肉醬,所以食落去少少辣好惹味,個肉醬酸酸美美好開胃👍另外仲有啲紅洋蔥、蘑菇同埋車打芝士,口感好豐富!材料都幾夾Caesar salad:啲沙律菜幾新鮮爽脆,同埋覺得佢幾足料,入面有好多嘅cheese同埋煙肉粒!所以成個沙律食落去好夠味👍薯條🍟set:咁啱遇到佢做緊薯條嘅promotion😆我哋即刻加咗份,另外再加$20已經有支啤酒😆😆薯條炸得金黃香脆,配埋啤酒pizza啱啱好😝

2024-07-21 266 views
今日黎到中環搵食,裝修都幾有氣氛,店面細細地但係都坐得幾舒服。首先黑松露忌廉海鮮意粉,賣相十分吸引,海鮮種類都多,有帶子,青口,蜆肉,大蝦。十分豐富。而且黑松露忌廉味好出,味道都唔錯,值得一試。跟住再點多個8寸GIANT MONSTER pizza,呢款肉類比較多,有煙肉,辣肉腸,呢個最特別係用肉醬汁。味道都幾好,唔錯既選擇。個皮又好脆。芝士味都好出,我個人都十分喜愛。大人小朋友都岩食,平日都幾多人去,值得一試。

2024-07-18 225 views
平時比較少行SOHO區,今日難得經過,試嚇嗰度嘅餐廳,朋友想食pizza同意粉,所以就揀咗呢間。有個大隻哥哥出嚟招呼我哋,態度親切友善,好有耐性咁同我哋介紹有咩推介食物同埋酒,不過我哋唔飲酒,所以冇叫。我哋得兩個人,所以只係叫咗一個意粉同一個Pizza,兩樣食物份量都好足,最後Pizza食唔曬仲要打包走。🍝白酒大蜆扁意粉意粉煮得軟硬適中,加咗酒入去煮,未食已經聞到陣香味,加上啲蜆勁多勁大隻,隻隻都肥嘟嘟脹卜卜,食落口仲好爽口彈牙,肉質好鮮甜。🍕Uncle Cowboy (B.B.Q. Lover)我本身係meat lover,又鍾意BBQ醬汁,所以見到Uncle Cowboy即刻諗都唔使諗就揀咗。Pizza上面有辣肉腸、辣味腸、火腿同青辣椒,非常惹味,加埋滿滿嘅芝士,一攞起拉絲拉到幾呎長,未食已經流曬口水。Pizza係脆餅底,雖然有肉有芝士,但係一啲都唔膩,食完一塊又一塊。去開SOHO區,一定要嚟呢間餐廳食,誠意推介!

🍝白酒大蜆扁意粉

🍕Uncle Cowboy (B.B.Q. Lover)

去開SOHO區,一定要嚟呢間餐廳食,誠意推介!
2024-07-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • BBQ  LOVER
  • 白酒大蜆扁意粉
2024-07-14 215 views
餐廳位於soho,離地鐵站有少少距離,不過一行入去就有啲好懷舊嘅音樂music🎶氣氛好正👍🏻餐廳擺位好闊落😝座得好舒服🤣餐牌有好多選擇,有lunch set又有得散叫,因為我地特登嚟試pizza就冇叫lunch set😆 其實lunch set真係好抵食🤫🍝白酒大蜆扁意粉意粉份量唔算太多,不過大蜆份量好多而且鮮甜肥美🤩誠意十足😎意粉上湯亦都好鮮甜😋🍕Uncle Wyman Pizza雞肉配茄子pizza都係第一次試,配搭新奇但意外地融合😝 茄子加咗啲調味粉意外惹味👍🏻 pizza 餅底比較薄(個人比較喜歡),我哋叫左12寸,絕對夠兩個人食🤗 😛Pizza即叫即做,大約要等15分鐘,不過其實食住意粉邊等,時間啱啱好🤣最後值得一讚,店員非常熱情好傾亦都好細心介紹食物😁📍 Uncle Pizza, Pasta & Grill📍📍G/F, 25 Elgin Street, SoHo Central

餐廳擺位好闊落😝座得好舒服🤣

🍝白酒大蜆扁意粉

🍕Uncle Wyman Pizza

最後值得一讚,店員非常熱情好傾亦都好細心介紹食物😁

📍 Uncle Pizza, Pasta & Grill📍
2024-06-28
Type of Meal
Lunch
2024-07-13 180 views
我今日約同好友去位於中環蘇豪伊利近街25號地舖的Uncle Pizza, Pasta $ Grill 食薄餅餐,環境舒適,坐得舒服。我點左個Uncle Ping Gor (German culture ) 德國風情 8 inch $158。好友點左個 Linguine with Clam Chilli & white wine 白酒大蜆扁意粉 $158。Uncle Ping Gor (German culture)有德國肉腸、蜜糖芥末醬和車打芝士。賣相不錯,好好味;白酒大蜆的蜆肉飽滿,好味又好食。

• German culture
  • Linguine with Clam
2024-07-12 166 views
今天食晏12:25到餐廳,點了餐,13:30才能吃上。其間服務一片混亂,先點的人菜會上得慢過後來的人。搞到食完都遲返到公司。Experience 好差。食得又趕又急,都唔知食左啲咩,跟牛扒的蘿蔔又唔熟。價錢都不平。
pizza仍然係好出色;用心製作;但係我覺得佢個招牌菜係芒果莎莎配火龍果慢煮雞肉沙律!雞肉好嫩!好好食份量又夠!估唔到芒果配火龍果咁出色 😙 如果佢唔係喺咁偏僻嘅地方肯定日日好好爆 😛 會再幫襯第四次㗎
前排嚟中環做野,試過呢間Pizza,一直都念念不忘🤤款式多而且有啲幾特別,而pizza最重要嘅餅底,都好出色👍🏻今次我哋叫左食肉大怪獸 Giant Monster ,Toppings 有辣肉腸,肉醬,蘑菇,紅洋蔥,車打芝士餅底厚薄適中,幾脆,麵粉味幾香,Topping好多,但唔會太膩香煎紐西蘭西冷扒配黑椒汁 Pan-seared Sirloin with Pepper Gravy我地叫左medium rare ,西冷煎得非常粉嫩,牛尾好濃郁,配菜份量都好多,而且煮得好甜,薯條仲要係我至愛嘅粗薯條🤤加多杯Cadanza Moscato 同Cadanza DOC Prosecco,很完美嘅晚餐😋

今次我哋叫左食肉大怪獸 Giant Monster ,
Toppings 有辣肉腸,肉醬,蘑菇,紅洋蔥,車打芝士

2024-06-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$270 (Dinner)
  • Giant Monster