2024-08-08
今次嚟到銅鑼灣一間樓上cafe食dinner🤣雖然餐廳空間唔係話好大,但坐落都幾舒服。我哋星期六夜晚嚟食都見到好多人嚟幫襯~呢間餐廳主打fusion餐,全部都好有特色!🔅蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 ($138)🔅呢個意粉有蒜香同有少少辣,食落幾香口,意粉唔會太濕,仲有啲蜆肉,食落都幾新鮮。成個配搭好有驚喜🤩隻軟殼蟹都幾大隻下 ,食落幾脆口。🔅招牌名古屋大板燒鰻魚意大利飯($158)🔅成條燒鰻魚好大條🤩啲燒汁都好好味,加上蘑菇意大利飯同煎蛋,食落好夾,飯同蛋都好creamy!!🔅蒜蓉牛油酒煮蜆($98)🔅啲蜆份量好足,而且幾新鮮,個汁幾濃下,有蒜香味。🔅特濃芒果乳酪/抹茶豆腐拿鐵($42)🔅芒果🥭乳酪好濃郁,有好香既芒果味,不過我更中意抺茶豆腐拿鐵,好似飲緊豆腐花咁,好清甜!🔅櫻花蝦濃湯(+48 set menu)🔅跟餐仲包埋個湯,味道好濃,有櫻花蝦既香味,幾好飲!🔅柚子芝士蛋糕/伯爵茶芝士蛋糕/提拉米蘇海綿蛋糕(+$48 set menu)🔅跟餐就可以有埋甜品食,幾個蛋糕都好味,個人特別中意伯爵茶芝士蛋糕,佢個質地好特別好似雪糕咁,食落有好濃既芝士🧀味~
🔅蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 ($138)🔅
🔅招牌名古屋大板燒鰻魚意大利飯($158)🔅
🔅蒜蓉牛油酒煮蜆($98)🔅
啲蜆份量好足,而且幾新鮮,個汁幾濃下,有蒜香味。
🔅特濃芒果乳酪/抹茶豆腐拿鐵($42)🔅
🔅櫻花蝦濃湯(+48 set menu)🔅
跟餐仲包埋個湯,味道好濃,有櫻花蝦既香味,幾好飲!