2020-03-01 161 views
鐘意餐廳樓底高,感覺上空間好大,坐得闊落,都幾舒服。牆上畫上春夏秋冬四季做主題既手繪圖畫,藝術氣息都幾加分。有一缸肥嘟嘟金魚,好得意。整體比到我寧靜既感覺。部分食物係劃紙。但大多數食物都可以係自肋區拎。種類都好多,有沙律、冷盤、炸物、熱湯、生果果同甜品等等。真係咩都齊哂。食物整齊餐具整潔。呢個環境,最緊要食得安心。經理好友善,仲推介左幾款菜式比我地。#燉湯每人都送一客燉湯。以無加肉既湯黎講,佢煲得清甜。裏面有龍眼肉、姬松茸、粟米同南北杏!鐘意佢清澈無油份(因為無肉)。#素食壽司壽司嘅種類真係多到好似去左食日本餐廳咁😂有三文魚🍣、鰻魚、甜蝦、吞拿魚、墨魚、卷物等。仲有手卷添。全部賣相都好似平常食既壽司。好有驚喜。壽司飯同平時食既無分別!無拿拿好似食緊日本野咁。#Pizza我都幾鐘意Pizza!餅底脆又薄,雖然無肉,但好似食緊夏威夷風情一樣,配左菠蘿🍍千島醬同芝士。

部分食物係劃紙。但大多數食物都可以係自肋區拎。

#燉湯

#素食壽司

#Pizza
2020-02-28 216 views
由於朋友係純素主食者,所以成日都要四圍搵素食餐廳,眼見近年素食文化在香港日漸普及,素食餐廳都越開越多,選擇多了,當然要揀間好㗎啦。有晚嚟V walk 食晚飯見開左素一,即刻搵朋友嚟食啦,但上網見評語咁差有啲嚇親,因為明明食過銅鑼灣店又無咩嘢仲成日爆場。今晚嚟到,深水埗呢間大啲,所以食物種類多左啲,尤其係中式點心,蒸菜苗餃同粉果都好出色,皮薄煙靱,再配上自家製XO醬辣辣地好好食。由於近日疫情,所以壽司,炸物等都係劃紙廚房出,仲好,唔駛出去攞。日本壽司造型都幾可亂真,配埋日本豉油加上wasabi 真係似。晚市有鮑魚及八寶燉湯送,先講鮑魚,造型神似幾可亂真,質感都近乎真嘅。八寶湯一貫嘅清甜多料,腰果粟子好稔好味。

• 八寶湯
  • 桃膠糖水
  • 蒸粉菓
2020-02-25 279 views
之前食過銅鑼灣嘅素一,覺得食物不錯,服務好,環境清新,乾淨企理。知道佢喺南昌開咗分店 ,即刻約爸爸去食個lunch,睇下新店保唔保持到水準先。新店環境幾大,裝修風格與銅鑼灣店差不多,都係走明亮清新路線。午市每位78元另加一,不算貴,所以都有唔少人光顧。今次試咗上次冇試到嘅冰鎮咕嚕肉,午市加68蚊就有一碟, 晚市是送的。酸酸甜甜脆卜卜,味道幾可亂真,冰鎮咗更加涼透心,果然係招牌菜。另外呢度嘅素壽司都好出名,今次都有食到,素壽司做到真壽司嘅賣相同口感味道,真係好厲害。呢度款式超豐富,肚皮位置有限,未能全部是試曬,下次再嚟過先👏💞😁

2020-02-25
近年由於環保意識愈黎愈重加上注重健康,所以多左人嘗試素食,但近期因為疫情問題都少左好多出街食飯😣今日難得出街,黎左呢間素食自助餐,一入V Walk就見到~6點到人流唔算多,但到左6點半打後就8成滿座喇~食物款式新穎得黎都十分多元化,有中式、日式、小食、點心、甜品、糖水,整體質素好高,同埋依家由於衛生關係,好多野食都要劃紙點黎食,感覺安心啲😊.星期六日入座都會送八寶燉湯同鮑魚,而星期一至五都會送八寶燉湯同冰鎮咕嚕肉🤗.八寶燉湯有姫松茸、蟲草花、圓肉、杞子等等,飲落好清甜,冇味精👍鮑魚外觀幾可亂真,食落都幾爽口!冰鎮咕嚕肉外皮同平時食用肉做嘅冇乜分別👍外層仲幾脆添~素壽司係蒟蒻同紅蘿蔔製成,冇色素,健康又環保,口感都幾得意😂熱盤以中式為主~仲有炒飯同炒麵。點心有兩款,金菇野茵餃同埋潮州粉粿,兩款都非常唔錯👍大推呢款叉燒,食落好腍身,叉燒醬好惹味😋天婦羅要劃紙,我地每款都試下,質素都幾高架中間嘅芋角炸得好鬆化,中間仲有粟米等等材料,增加左口感,好好食
近年由於環保意識愈黎愈重加上注重健康,所以多左人嘗試素食,但近期因為疫情問題都少左好多出街食飯😣今日難得出街,黎左呢間素食自助餐,一入V Walk就見到~6點到人流唔算多,但到左6點半打後就8成滿座喇~食物款式新穎得黎都十分多元化,有中式、日式、小食、點心、甜品糖水,整體質素好高,同埋依家由於衛生關係,好多野食都要劃紙點黎食,感覺安心啲😊

鮑魚外觀幾可亂真,食落都幾爽口!

冰鎮咕嚕肉外皮同平時食用肉做嘅冇乜分別👍外層仲幾脆添~

壽司係蒟蒻同紅蘿蔔製成,冇色素,健康又環保,口感都幾得意😂

熱盤以中式為主~仲有炒飯同炒麵。

點心有兩款,金菇野茵餃同埋潮州粉粿,兩款都非常唔錯👍

大推呢款叉燒,食落好腍身,叉燒醬好惹味😋

天婦羅要劃紙,我地每款都試下,質素都幾高架

2020-02-24 216 views
素一 (深水埗)繼續係去親戚住既南昌,v walk 開左後,野食多左好多,轉眼間一雞死一雞鳴。話咁快有間餐廳就轉左手,變咗素食自助餐。自助餐相比其他素食自助餐選擇比較豐富。位置都好闊落,空間感好大,牆壁嘅畫同餐具,都幾靚,具有時代感。整體來講幾舒服😌。鍾意佢所有嘢都好整潔。嘢食方面,有齊晒冷熱嘢飲、前菜、沙律🥗、湯、熱食、小食、炸物、甜品🍮同糖水。食物供應好充足,侍應收碟都好勤快。以下係我最鍾意食嘅嘢。#鮑魚我哋假日食所以會送鮑魚。外表真係好似啊,雖然口感無鮑魚咁黏口同實身,但鮑魚汁做得幾好食,彌補到口感嘅不足。#冰鎮咕嚕肉酸酸甜甜,有山楂味。外表做到一層薄脆既甜酸汁,即刻食熱辣辣,咬落去勁似平時食咕嚕肉既肥豬肉,咬左3-4秒先發現佢係雞髀菇😂越細舊會越似。大舊啲既會好快食得出。最神奇係佢凍咗一樣咁好食😋出邊嗰層甜酸汁變得好凍,但又一樣脆喎!#壽司 睇落成盤咁樣,係咪都呃得下人呢?好新類呀。雖然佢個刺身嘅口感就唔係好似魚似,因為係爽爽地。不過連埋舊飯食落去,再點埋豉油,就真係好似食緊壽司🍣。如果係食齋嘅人,食呢個就好滿足到食壽司嘅箇中感覺。#牛油果手卷牛油果勁靚,又香又軟熟,一舊好大舊
素一 (深水埗)

食物供應好充足,侍應收碟都好勤快。以下係我最鍾意食嘅嘢。

#鮑魚

#冰鎮咕嚕肉

#壽司

#牛油果手卷
牛油果勁靚,又香又軟熟,一舊好大舊,由第一啖食到最尾嗰啖都食到牛油果🥑,紫菜係比你自己包,而唔係一早包定俾你,所以係好脆。

#白胡椒鹹菜涼瓜湯
勁重胡椒味,胡椒既辣味為主,帶少少苦瓜既甘味,我唔鍾意食苦瓜但都覺得佢個湯好好飲。

#素翅
好似飲南瓜湯咁,木耳冬菇好足料,成件事好有口感。

#雪耳南北杏燉桃膠
好滋潤得黎又甜滋滋啲嘢感覺,仲好食過糖水舖。

其實仲有好多嘢食都唔錯。多嘢食到眼花撩亂。好多嘢都未試到就已經食飽咗嚕。
2020-02-24 155 views
又貴又差,服務態度惡劣。素海鮮只出一次,唔再refill。又怪責客人只吃素海鮮,而不吃瓜菜。自助餐就是拿自己喜歡的食物。食物又凍,極差。從來未去過那麼差的自助素餐廳。
2020-02-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2020-02-24 111 views
今日初一決定食個齋!早排經過南昌站Vwalk,見到一間素食嘅自助餐店,另一半話搵日去食,所以我哋決定今日去食呢一間。晚餐時間去到入面已經好多人,坐低之後店員同我地講我可以用點餐紙點餐或者直接出去夾嘢食,店長推介我地加$68試一試佢哋嘅冰鎮咕嚕肉,聽到個名都覺得好吸引所以決定試一試佢!出邊有新鮮沙律、有熟食、有糖水同埋有飲品。全部全部都係素菜😋店員仲同我地推介呢個素壽司,全部壽司既原材料都係蒟蒻加紅蘿蔔,非常特別👍🏽👍🏽👍🏽冰鎮咕嚕肉賣相已經100分,望落同真正嘅咕嚕肉冇分別,份量又多,四個人食都夠!食落嘅感覺亦都同食真嘅咕嚕肉好似!凍得來外厚又脆卜卜!好正👍🏿 不得不佩服🍣師傅嘅手勢,唔講都唔知係用蒟蒻加紅蘿蔔做原材料,食落連味道都可以做到十分相似!第一次素壽司🍣,原來都可以咁好味!沙律🥗蔬菜夠新鮮!又多配料選擇👍🏿👍🏿👍🏿Buffet既蔬菜🥬種類非常多,岩哂中意食菜既朋友仔,值得一試呀!😋食到最後當然要食下甜品🍮!其中一個係香芋西米露,入面勁多香芋,唔會太甜,岩岩好!😋😋
Type of Meal
Dinner
2020-02-24 101 views
同朋友很喜歡吃素,所以最近都會走素食自助餐廳來吃。這間素一時在南昌新開的,和朋友在下午茶時段來試試看。餐廳分了自助區和放題區,即有些餸菜需要下單才有得吃,多數是炸物和小吃。食物方面覺得味道都不太差,個人比較喜歡放題區下單的壽司。二自助餐區的湯水、炒麵、蛋撻都不錯。其實吃素都可以很飽肚,對環境又好對身體又好。

2020-02-22 117 views
知道呢度開咗素食自助餐,好似幾特別,於是趁佢新開張有折扣試吓!$168再有八折,都算抵食一去到先飲杯熱飲。羅漢果水幾好,甜甜地,感覺幾潤喉。除咗擺喺出邊嘅食物,壽司同埋炸物小食就剔紙落單。壽司嘅款式都好多,賣相精美,整得似模似樣!另外,每人仲送一盅素湯。素湯材料豐富,有粟米、腰果、杞子、蟲草花等等,味道都幾濃郁!今晚嘅特色美食係冰鎮素咕嚕肉,咕嚕肉外皮香脆,入面嘅口感似菇粒,都幾好食!之後就出去拎嘢食,放喺出邊嘅食物選擇都好多!推介必食素叉燒同埋黃金冬菇,好好味!素翅都唔錯,真係好似碗仔翅我哋叫左啲煎炸食物:黃金炸饅頭好味! 腐皮卷餡料豐富呢度甜品選擇好多,推介必食燒菠蘿,同埋紅棗雪耳南北杏桃膠糖水估唔到食素食自助餐都食到咁飽!大家經過不妨試吓

$168再有八折,都算抵食

一去到先飲杯熱飲。

羅漢果水幾好,甜甜地,感覺幾潤喉。

除咗擺喺出邊嘅食物,壽司同埋炸物小食就剔紙落單。

壽司嘅款式都好多,賣相精美,整得似模似樣!

另外,每人仲送一盅素湯。

之後就出去拎嘢食,放喺出邊嘅食物選擇都好多!

推介必食素叉燒同埋黃金冬菇,好好味!
素翅都唔錯,真係好似碗仔翅

我哋叫左啲煎炸食物:

黃金炸饅頭好味! 腐皮卷餡料豐富

呢度甜品選擇好多,

推介必食燒菠蘿,同埋紅棗雪耳南北杏桃膠糖水

估唔到食素食自助餐都食到咁飽!大家經過不妨試吓

2020-02-21
2020-02-21 3744 views
素菜 係可以食蛋🥚、奶🥛、蔥🥬同蒜🌰,食物造型又像真🤩,味道又模仿得同真既肉類非常相似😋,岩哂我呢啲 "齋口唔齋心" 既人😆💕。呢間 素buffet 食物選擇超多,和食🇯🇵、炸物🍤、沙律吧🥗、菜🥦、中菜小炒🥢、飲品🥤、甜品🧁、生果🍈,因爲太多都好好食既關係,所以節錄幾個我自己覺得最好食既出黎😁:.🥢冰鎮咕嚕肉🍄,係用雞脾菇去扮😆,外皮炸得好脆,甜酸汁整得勁好食😍,好似真係食緊咕嚕肉咁👍🏼.🥢雜錦壽司🍣,每款壽司上面嘅"魚生"都模仿到好有果款魚既味道🤤.🥢蛋撻仔🥚,好食到任食都食左4個😆,係我最中意既曲奇皮,就算唔係用牛油整,都好香好鬆脆👍🏼.🥢金沙冬菇🍄,外面用左鹹蛋黃去炸,勁脆勁香濃👍🏼.🥢豆沙鍋餅🥮,煙煙靭靭好有咬口😋,豆沙餡又唔會太甜,整體非常好。.🥢叉燒🐷,整得好靚,顏色同各方面都好有美感😍睇得又食。.🥢薑醋蛋🥚,冇諗過會有薑醋蛋食,煲到入哂味變哂色😋,同平時豬腳薑嘅蛋唔同嘅係 冇咗豬腳嘅骨膠原 冇咁黏。.🥢白果芋泥🥄,芋泥唔係好甜,口感黏呼呼的,裡面仲有柚子皮,感覺好fresh唔會好膩😋.🥢紅棗雪耳南北杏桃膠🥄,女士養顏必選🤩————————————————價錢:💲151 /
🥢金沙冬菇🍄,外面用左鹹蛋黃去炸,勁脆勁香濃👍🏼
🥢叉燒🐷,整得好靚,顏色同各方面都好有美感😍睇得又食。
🥢紅棗雪耳南北杏桃膠🥄,女士養顏必選🤩
————————————————
價錢:💲151 / ppl (新店開張8折🤑,原價 $168+10%)
味道:😋😋😋😋😋
環境:✨✨✨✨✨
服務:💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️💁🏻‍♂️
賣相:📸📸📸📸📸
等待:0 mins
回頭率:90%
📌武肺疫情影響下,以前全部自行出去拎野食,而家變成有一部份壽司同炸物係"✔️✔️紙",即叫即整🤩,由侍應送上。
📌服務態度好,有禮貌,收碟又快手👍🏼
📌素一 係CWB既分店,但呢間南昌分店好慘😣,一開業就撞正武肺😢

2020-02-20
  • 紅棗雪耳南北杏桃膠
  • 壽司
  • 金沙冬菇
  • 冰鎮咕嚕肉
  • 蛋撻
2020-02-20 104 views
我同老公去v walk 行街見到有間素食餐廳,店員話素食自助餐我地無諗過拒絕,即入,因為我們都很期待環境光猛,而且熱盤都蓋好,杯碟擺得很整齊。如果要素壽司,炸物就要用點心紙填寫。每位都有素湯,姬松茸超香,元肉,粟米令湯很甜,湯很清,飲完很舒服,湯料多,唔錯素壽司一定要叫,像真度很高,主要食材是蒟蒻,還有素壽司用醬油及芥辣,飯用珍珠米,加入白醋,成件事很有趣。冰鎮咕嚕肉好吸睛,一定要影相,成盤冰上檯,外面脆皮,酸甜又開胃。素食點心造型不錯,菜苗餃有豆苗,加入薑粒,味道濃郁,不覺草腥味,紅豆包豬仔look 好得意,包點不太甜,唔錯。芝麻卷值得試,店員話人手製造,芝麻味濃,好香。甜品我至愛紅棗桃膠雪耳羹,桃膠好大粒,洗得好乾淨無雜質。當日入座率都有超過六成,店員亦盡量一枱分隔坐,熱盤食完都仲有refill,店員有禮,會問換唔換碟,很勤快
我同老公去v walk 行街
見到有間素食餐廳,店員話素食自助餐
我地無諗過拒絕,即入,因為我們都很期待

2020-02-19 95 views
素一這間位於V Walk素食自助餐餐廳的裝修非常雅緻舒服。原來上個月才新開張,晚餐星期一至星期四每位$168 ,三歲或以下小童免費。可以盡情食,又健康。服務員很熱情招待,又有禮貌,會介紹招牌菜,八寶燉湯及冰鎮咕嚕肉,每位食客獲贈一份,由服務員端上枱面讓我們享用。八寶燉湯非常好飲,鮮甜美味。冰鎮咕嚕肉酸甜味適中,外面鬆脆,非常開胃,加上冰鎮的效果,非常特別,食過返尋味。因為疫情的關係,餐廳非常貼心,用點心紙剔壽司類食物壽司種類的選擇非常多,炸物小食的種類有很多選擇。熱盤全部都會蓋上,確保衛生。食物亦會適時補上。有些食物的味道會比較淡,如燉蛋及紫米露糖水,可以改善,總括而言食物的質素都非常好,期待下一次再光臨。
素一
這間位於V Walk素食自助餐餐廳的裝修非常雅緻舒服。

八寶燉湯非常好飲,鮮甜美味。

熱盤全部都會蓋上,確保衛生。食物亦會適時補上。

• 冰鎮咕嚕肉
  • 八寶燉湯
2020-02-17 2202 views
homeoffice左咁耐,今日趁住假日終於可以出一出去,今日去到南昌新商場vwalk行下,見到一間新既素食自助餐好似幾吸引,素食我一向都唔抗拒,城中既素食自助餐都試過好幾間,而呢間將會係我新bookmark之一😋餐廳內裏樓底高而且空間好大,燈光又夠光猛.外牆加上手繪圖畫好有心思.外面食品區種類多夠晒多元化,由冷盤,熱湯,水果,沙律,炸物,熱盤到甜品都十分多選擇.食物排得整齊而且整潔,仲周不時見到店員清理枱面.餐廳因最近既疫情都係餐點上做左少少改動,每枱都會有點餐紙,供食客自由點選以避免食物暴露於空氣太耐.適逢今日撞正星期日,素一會為每位食客送上一份素鮑魚同一壼素燉湯.素鮑魚個樣同真鮑魚真係好似樣!仲要大大粒,加上口感同平時食既都好相似.燉湯十分清甜,有姬松茸,粟米,南北杏,入口先有南北杏既杏香味,然後粟米同菌香味慢慢滲出.除左星期日限定既鮑魚燉湯外,星期1-5都有限定既咕嚕肉,今次無緣食到,唯有下次平日再黎試!點餐紙上有日式料理同炸物.素食壽司既選擇估唔到有咁多種類,一於黎返個壽司拼盤先!三文魚,吞拿魚同墨魚用左蒟蒻黎製作,口感都幾似.當中我覺得味道最似係煙肉,煙鴨胸同櫻花大蝦壽司😋

點餐紙上有日式料理同炸物.素食壽司既選擇估唔到有咁多種類,一於黎返個壽司拼盤先!三文魚,吞拿魚同墨魚用左蒟蒻黎製作,口感都幾似.當中我覺得味道最似係煙肉,煙鴨胸同櫻花大蝦壽司😋煙肉同鴨胸既煙薰味好香,大蝦真係食到蝦味十分有驚喜!壽司醋飯用上珍珠米而且粒粒分明咬落煙韌,飯唔會太大舊之餘又唔會一夾就散.

蘿蔔灌漿用左腐皮包住蘿蔔絲炸起,十分鬆脆而且內裏蘿蔔絲好香甜,咬落又唔會油淋淋,十分惹味!
素鵝及腐皮卷都炸得脆身,腐皮卷內餡十分豐富,有粉絲,韮王,木耳,雖然全部都係素菜但依然十分夠味,一d都唔單調.
Pizza餅底夠薄脆,加上菠蘿,蜜桃配長千島醬同芝士食落同平時既帶肉pizza味道無咩分別,素食pizza仲健康d!
蜜汁叉燒用左麵根製成,蜜汁燒得好香,帶焦香味.
炸羊肉串既孜然粉味香,炸漿夠薄同乾身,外層既炸漿又唔會淋晒.

蒸點既素菜餃十分色!皮夠薄略帶煙韌及軟綿既感覺,內裏滿滿素菜但十分鮮嫩香滑.

甜品既蛋撻仔新鮮出爐,曲奇底味夠香脆而且又唔會過厚.內裏蛋漿好香滑蛋味又夠濃,一口食晒好滿足.

黑芝麻菲林卷,黑芝麻好濃香又唔甜.食落Q彈又唔會過厚.

中式糖水真係必試!紅棗雪耳南北杏桃膠同香芋紫米露唔會好甜而且好用心製作.紫米露芋香味濃每啖都食到芋頭粒,好粉香.桃膠連香甜既紅棗糖水食十分滋潤.

Type of Meal
Dinner
  • 香芋紫米露
  • 蘿蔔灌漿
  • 蛋撻
2020-02-16 91 views
今日行vwalk,發現左一間門面好清新既餐廳,原來係新式素食buffet,而且黎度已經係第2分店,其實我真係第一次知道有素食buffet,真係孤陋寡聞😅素食自助餐(晚市) $168(美味指數: 😋😋😋😋)黎個素食自助餐真係好有驚喜,款式種類真係好多,而且改變左我對素食一如既往單調既感覺,帶黎既係色彩繽紛既素菜。自助區有沙律、前菜、炸物、主食、湯品、甜品、飲品。另外,點餐紙仲有壽司,小食壽司 (仿似度90%)貌相仿似度就差d,不過甘食落真係有三文魚味,真係超級有驚喜,除左三文魚,仲有吞拿魚、鰻魚、花之戀咕嚕肉 (仿似度60%)其實係酸酸甜甜既杏鮑菇,先將杏鮑菇微微炸過,再用咕嚕肉做法整酸甜醬,醬汁真係好似不過杏鮑菇咬落口感就有出入白胡椒鹹菜涼瓜 (仿似度100%)係白胡椒鹹菜豬肚湯既翻版,雖然無落到豬肚,但相似度達到100%。唔需要擔心有涼瓜會唔會好若,反而白胡椒味道好濃好出,飲落好暖胃整體得分: 4 / 5

素食自助餐(晚市) $168
(美味指數: 😋😋😋😋)

壽司 (仿似度90%)

咕嚕肉 (仿似度60%)

白胡椒鹹菜涼瓜 (仿似度100%)

整體得分: 4 / 5
2020-02-16 72 views
位於深旺道28號V Walk 2樓L2-116號舖的素一 Veggie One,主打素食自助餐。V Walk鄰近南昌站,沿著指示步行到A2出口,一上V Walk的電梯便會看到餐廳。素食自助餐分三個時段,晚市提供的菜式相對上較為豐富。朋友則試過頗為經濟化算的下午茶時段。餐廳的環境光猛整潔,梳化椅坐得舒服。侍應會遞上一張迷你點餐紙,好像日式放題般,按需要揀選需要的炸物和日本壽司,確保衛生及保持食物新鮮。另外,餐廳也設有自助區域,有多款蔬菜及熱盤提供,例如芝士焗四蔬、什錦炒素蝦等。另外也有沙律吧及水果吧,旁邊擺了約十款醬汁。約十分鐘後,熱騰騰的炸物來到了。個人頗推薦炸芝麻球和一口蘿蔔糕。炸芝麻球外面脆,裡面煙煙韌韌,黑芝麻餡料味道甜甜的。。一口蘿蔔糕一口一件剛剛好,能吃到粒粒蘿蔔碎。新鮮熱辣的天婦羅拼盤的味道也不錯,包括有豆角、茄子、蕃薯片等,表面撒了少許七味粉。晚餐時段,每四位便會送增一盤冰鎮素咕嚕肉,素咕嚕肉其實是炸雞腿菇,配上開胃的酸甜醬,旁邊還有幾塊蜜桃作伴碟。吃過主菜,便可以試試甜品。剛剛拿了新鮮出爐的蛋撻,撻皮脆脆的,一口一件。另外還有桂花糕等甜點,以及甜湯。個人頗為喜歡味道清甜

另外也有沙律吧及水果吧,旁邊擺了約十款醬汁。

一口蘿蔔糕一口一件剛剛好,能吃到粒粒蘿蔔碎。

另外還有桂花糕等甜點,以及甜湯。個人頗為喜歡味道清甜的紅棗雪耳南北杏桃膠 甜湯。

另外,飲品也是以自助形式拿取的,熱飲和凍飲各有三款,個人頗喜愛飲味道天然的石磨豆漿。
2020-02-15
  • 一口蛋撻