如果你同我一樣都服務質素係有要求的,你可以睇睇我呢篇食評~服務態度負分,價錢同服務係唔成正比食物質素OK,但Service 真係好差,價錢跟服務完全唔成正比;以下完全係個人經驗,希望佢地員工可以well train 多D先出黎serve客人,因為就算食物幾ok,間餐廳幾靚都好,但D員工D態度咁唔好,同埋service 咁差絕對係好難有回頭客,仲要價錢唔便~先講食物.In general中肯咁講,食物係ok的,同埋佢係有心思的擺盤。不過出餐次序就有D奇怪;我地叫左2個main + 1 前菜但係第一道菜竟然先來封門柳,睇到我地黑人問號~員工服務及態度.餐廳價錢係中上,但員工服務及態度同茶記有得比.似係請左學生出黎做的part time去做,問佢簡單介紹一下main 的菜式,但佢竟然唔識.staff西面。我地問個staff 拎多把刀切牛,然後佢西口西面,再有d力度比把刀我地.唔識英文......... 見到隔離台有個外國人同佢地用英文講想飲tap water and will do the food ordering later because her fd is coming,點知個sta
如果你同我一樣都服務質素係有要求的,你可以睇睇我呢篇食評~
服務態度負分,價錢同服務係唔成正比

先講食物
不過出餐次序就有D奇怪;我地叫左2個main + 1 前菜
但係第一道菜竟然先來封門柳,睇到我地黑人問號~

員工服務及態度
.餐廳價錢係中上,但員工服務及態度同茶記有得比
.唔識英文......... 見到隔離台有個外國人同佢地用英文講想飲tap water and will do the food ordering later because her fd is coming,點知個staff 聽唔明,前後有3-4個人行過黎問佢,然後繼續用中文同外國人溝通
.放底食物個時冇manner;本身張枱係有幾樣野,佢收走完一樣,但就咁放碟新的食物係張枱最側邊,完全冇番過黎想放番好

總之,成個experience 好差~
如果我係去緊$100-200價位的餐廳食飯,我仲係可以接受的。但如果講緊呢到係價錢中高位,人均係$500,真心你想個客食得開心,會番軓頭,我覺得呢間餐廳要train 好D員工先
2023-07-17 55 views
好朋友生日! 特意請佢嚟呢度食午餐順道慶祝佢生日!好鍾意餐廳採用復古大宅的設計,好特別!而且枱與枱之間都好闊落,坐得幾舒服!我哋分別order了兩個lunch set!前菜可選沙律或者餐湯!其中一個主菜係"火炙吞拿魚忌廉菠菜飯"!賣相好吸引! 火炙吞拿魚好肥美,而忌廉菠菜飯都好香,唔會膩口! 不過如果份量可以再多啲就好啦!另一個午餐主菜係"鹹蛋黃烤雞半隻配香草炸薯角"! 烤雞炸得好香脆,不用點汁肉質都好嫩!幸好在朋友到餐廳前我已通知侍應在甜品寫上生日字眼字~ 想不到只用加HK$38的"Daily Cake"係咁靚咁好食的朱古力蛋糕! 感謝餐廳仲會配上一支蠟燭送來,生日主角見到這個小驚喜都好開心! 可以許願之餘仲可以狂打卡!平日午市建議也要預早訂位! 因為中午時餐廳係坐滿人的!
好朋友生日! 特意請佢嚟呢度食午餐順道慶祝佢生日!
好鍾意餐廳採用復古大宅的設計,好特別!
而且枱與枱之間都好闊落,坐得幾舒服!

我哋分別order了兩個lunch set!
前菜可選沙律或者餐湯!

其中一個主菜係"火炙吞拿魚忌廉菠菜飯"!
火炙吞拿魚忌廉菠菜飯

另一個午餐主菜係"鹹蛋黃烤雞半隻配香草炸薯角"!
烤雞炸得好香脆,不用點汁肉質都好嫩!
鹹蛋黃烤雞半隻配香草炸薯角

幸好在朋友到餐廳前我已通知侍應甜品寫上生日字眼字~
Daily Cake

平日午市建議也要預早訂位! 因為中午時餐廳係坐滿人的!

2023-07-03
$200 (Lunch)
Celebration
Birthday
火炙吞拿魚忌廉菠菜飯
鹹蛋黃烤雞半隻配香草炸薯角
Daily Cake
2023-07-16 62 views
▫️蟹膏蟹肉燉飯🦀($218)👉🏻Risotto 好Creamy,吸哂蟹嘅精華好入味,食落每一啖都有鮮甜嘅蟹肉同蟹膏,好足料😚⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️龍蝦沾麵🦞($218)👉🏻麵條偏粗身,幾煙韌彈牙,每一條都沾滿韌帶咗濃味嘅龍蝦汁,龍蝦肉汁爽口彈牙,鮮味十足😋⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️原味薯條配黑松露醬🍟($72)👉🏻薯條炸到金黃色外脆內軟,份量都幾多,本身都有基本調味,加埋黑松露醬更加惹味⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️Estrella Damn Lemon Fruit Beer🍋🍺($78)👉🏻酸酸甜甜嘅啤酒,好Fruity好易入口⭐️⭐️⭐️⭐️——————環境:餐廳有2 層,裝修同佈置好有復古大宅嘅奢華氣息,尤其係條長樓梯,有好多野卡位.評分:7/10.平圴消費:~$300

▫️蟹膏蟹肉燉飯🦀($218)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️龍蝦沾麵🦞($218)

⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️原味薯條配黑松露醬🍟($72)

⭐️⭐️⭐️⭐️
👉🏻酸酸甜甜嘅啤酒,好Fruity好易入口

——————
評分:7/10
平圴消費:~$300
2023-07-14 53 views
今次終於都黎到呢間位於大學站附近既搞鬼餐廳, 可惜今次冇卜位人太多坐唔到樓上, 但係都有上二樓參觀, 裝修真係好靚好用心😍酸辣凍的蜆🌶️($118)大大份既清甜蜆肉配上爽脆既魚皮, 用四川麻辣口味醬汁做調味, 辣得黎勁過癮, 超好食😋慢煮西班牙豬肋條🍖($228/$398)半份既豬肋條充滿肉汁, 甜甜既燒烤醬完美地偏滿係豬肋條上面入曬味, 肉質好腍😍 另外配有少量既沙律菜, 牛蒡漬, 原個烤蒜, 值得一試😌龍蝦沾麵🦞($218)用牛油烹調過既龍蝦尾口感彈牙, 上用龍蝦汁煮既爽身彈牙日式拉麵超好食同特別😍迷幻蘑菇🍄($98)煙薰過既迷幻磨菇其實係頂部既野莓味同底部既芒果味雪葩組合而成, 再配埋底部既扮泥土既Granola 一齊食幾清爽🤩Old Fashion ($78)House Whisky on rock 順滑易入口, 帶少少辛辣既味道🤪呢度真係超級旺場, 建議大家黎之前一定要卜位, 唔係既話就會好似我地咁冇得坐上面嫁喇🤨 食物質素一如既往既好同特別, 每次都會有驚喜😚

酸辣凍的蜆🌶️($118)

慢煮西班牙豬肋條🍖($228/$398)

龍蝦沾麵🦞($218)

迷幻蘑菇🍄($98)

Old Fashion ($78)

2023-07-14
$400 (Dinner)
  • 龍蝦沾麵
  • 迷幻蘑菇
  • 慢煮西班牙豬肋骨
  • 麻辣凍的蜆
2023-07-14 44 views
店名: 鬼混地址: 西環南里8號地舖香港大學站B2出口,行2分鐘環境: 5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5今次黎到HKU附近,食呢間玩味十足嘅餐廳佢地嘅佈置好獨,行復古風,好似入左間古堡咁,🤣最特別係連餐紙都印有特色quotes,解釋餐廳名嘅由來,真係玩味十足🙈前菜嘅鹹蛋味嘅粟米片好特別,令人一試難忘🫢蟹膏蟹肉燉飯❤️❤️❤️❤️❤️$198Risotto 飯粒粒分明,蟹膏香味超級濃郁,配上滿滿鮮甜嘅蟹肉,加上同蟹籽,菇撈埋食,口感十分creamy,味道亦都好豐富🥰慢煮西班牙豬肋骨(Half/Whole)❤️❤️❤️❤️$228因為2個人個食,叫半份已經好足夠,一根根帶骨嘅豬肋骨,每條中間連接住啲軟骨😗中間肥瘦相間,豬肉質嫩滑多汁,亦好淋好入味,加上烤到微脆,配搭原粒焗蒜,更惹味🤩薰衣草櫻花薯條配XO醬❤️❤️❤️❤️$72第一次食薰衣草櫻花🌸味嘅薯條,薯條即叫即炸,脆卜卜,加上XO醬,又係另一個層次😆最驚喜係XO醬入面真係有瑤柱,有啲咬口,味道辣辣地,幾特別😛Elephant Dance❤️❤️❤️❤️$98Mix左幾隻酒,再加青檸汁同雪碧,酒味相對其他cocktail嘅話會比較重🐘
店名: 鬼混

地址: 西環南里8號地舖
香港大學站B2出口,行2分鐘

環境: 5/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

今次黎到HKU附近,食呢間玩味十足嘅餐廳

蟹膏蟹肉燉飯❤️❤️❤️❤️❤️

慢煮西班牙豬肋骨(Half/Whole)❤️❤️❤️❤️

薰衣草櫻花薯條配XO醬❤️❤️❤️❤️

Elephant Dance❤️❤️❤️❤️
▫️放假梗係要訓到自然醒再嘆返個all day breakfast啦😌 今次黎到西環一間古堡feel餐廳,環境好有氣氛又有特色👻🐮 封門牛柳全日早餐 $198▫️非常豐盛嘅all day breakfast😍 封門牛柳軟淋又入味🥹 薯餅好脆身,竹炭多士撒上砂糖意外地香甜好食🥳 仲有炒滑蛋、香腸、牛油果釀蘑菇🍄、沙律🥗、車厘茄🍅,食完超飽😋🥑 牛油果多士 $108▫️簡單但非常好食嘅多士🤭 牛油果夠新鮮,多士偏硬身,加埋沙律醬同無花果一齊食好夾🥪 碟邊仲有羽衣甘藍沙律菜🥗🍰 原味巴斯克芝士蛋糕 $52▫️食完正餐要整返件甜品😝 芝士味超濃郁,香味一直係口腔內散發🧀 中間呈半流心狀態,外層微微焦香,食完超滿足🥰💕🍵 草莓宇治抹茶梳打 $48▫️啖啖帶回甘嘅抹茶味,加入士多啤梨果肉,有得飲又有得食🍓 杯面2粒士多啤梨仲有一層抹茶焦糖好香甜😆☕️ Long Black $36▫️咖啡味香濃,正常發揮😎

🐮 封門牛柳全日早餐 $198

🥑 牛油果多士 $108

🍰 原味巴斯克芝士蛋糕 $52

🍵 草莓宇治抹茶梳打 $48

☕️ Long Black $36
▫️咖啡味香濃,正常發揮😎

2023-07-13 45 views
出名鬼靈精怪嘅鬼混已經進駐西環一段時間,位於西寶城附近嘅南里,佔兩層,底層主要係Cafe,餐廳就喺2樓,由Cafe行到餐廳,要經過一條打卡樓梯,然後就會見到很多奇形怪狀的裝飾,玩味氣氛一流~枱枱都有嘅前菜小食 — 鹹蛋味粟米片,外表普通到不能再普通,食完先知原來味道咁特別,甚至有啲衝動想買一包返屋企當小食 (如果有得買嘅話)蟹膏蟹肉燉飯($198)Creamy得來唔Heavy ,一大Pat蟹肉,啖啖盡是鹹香,risotto 口感煙韌適中,推薦~Prosecco, Italy ($78)咁有氣氛嘅環境,好難拒絕酒精,it’s time for a glass of Prosecco ~

蟹膏蟹肉燉飯($198)

Prosecco, Italy ($78)
今日雖然天氣麻麻地,但我同阿妹唔想星期日困喺屋企,所以都出左黎搵下西環有咩好嘢食呢度坐得幾舒服,檯同檯之間又唔逼,有空間同自己friend食飯傾計。今日月頭,一於食得開心啲啦😆😆,我地叫左:頭盤:火炙油甘魚薄片 $128呢個火炙油甘魚薄片有配埋個沙律菜,係屬於日式嗰種,唔用沙律醬,而係改用清爽既日式醬油加埋落海草同生菜一齊,同個油甘魚好夾主菜:龍蝦沾麵 $218呢個龍蝦沾麵係我哋等得最耐既主菜,甜品上左食埋,呢個先最後黎。呢個沾麵每條麵都掛上龍蝦湯汁,龍蝦都好容易起肉切出嚟,整體口感係有超重超濃既龍蝦味。今日既cake of the day係:巴斯克芝士蛋糕(朱古力味)$52呢個甜品冇令我哋失望。因為個比重係cheese cake為主角,而且都仍然有微微嘅朱古力味帶出,個cheese cake冇俾朱古力味搶咗。另外叫左杯coffee of the day :今日係煉奶咖啡 $46平時茶記茶走就聽得多,呢間有「啡走」,好特別,所以要試吓。飲落好滑,易入口,甜苦味適中。🍡丸久小山圓玄米柚子梳打 $48阿妹叫咗呢杯飲品,佢俾我試咗粒小丸子,粒丸子個皮有啲燒過,所以有少少脆皮,好特別,好鍾意。

頭盤:火炙油甘魚薄片 $128

主菜:龍蝦沾麵 $218

🍡丸久小山圓玄米柚子梳打 $48
阿妹叫咗呢杯飲品,佢俾我試咗粒小丸子,粒丸子個皮有啲燒過,所以有少少脆皮,好特別,好鍾意。而且丸子個口感好軟糯新鮮,唔似嗰啲係現成攞返黎加熱嘅嗰種。另外有柚子嘅清新同埋日本抹茶嘅少少苦澀,再加埋梳打水,整體口感好refreshing。

呢度雖然用餐限兩小時,不過都夠時間慢慢食👍🏽👍🏽

火炙油甘魚薄片
龍蝦沾麵
巴斯克芝士蛋糕(朱古力味)
丸久小山圓玄米柚子梳打
Coffee  of  the  Day  (煉奶咖啡)
2023-07-02
$250 (Lunch)
火炙油甘魚薄片
龍蝦沾麵
巴斯克芝士蛋糕(朱古力味)
丸久小山圓玄米柚子梳打
Coffee  of  the  Day  (煉奶咖啡)
  • 煉奶咖啡
2023-07-12 56 views
之前喺銅鑼灣舊舖食過,嘢食唔錯。宜家再開,緊係過嚟捧場。地鐵站行過嚟都算近,佔地兩層,門口有啲偏僻少少難搵,裝修好特別,周圍好多打卡位。賣相好靚,牛肉熟度啱啱好,有兩件牛柳,兩件鴨肝。好特別嘅一道菜,但出奇地夾,值得一試,咖喱有少少辣,個邊邊焗到有啲脆。有啲似食緊咖喱味嘅餃子,係好食嘅。好大份,最好幾個人share食,因為都幾濟。牛油好香,麵包片烘到好脆,夾埋一齊超正。叫咗杯Dirty,滑身易入口。

之前喺銅鑼灣舊舖食過,嘢食唔錯。
香煎鴨肝配封門牛柳
賣相好靚,牛肉熟度啱啱好,有兩件牛柳,兩件鴨肝。
咖喱千層麵
烤榖飼牛骨髓配麵包片
Dirty

叫咗杯Dirty,滑身易入口。
2023-06-19
$370 (Lunch)
香煎鴨肝配封門牛柳
咖喱千層麵
烤榖飼牛骨髓配麵包片
Dirty
PadRoN Peppers HK$88Quite surprised to see a non-Spanish restaurant having such a choice as starter, we immediately picked this option.  Tummy liked the sauce a lot - Hawthorn fruit sauce (山楂醬), such a nice fushion cuisine 🍇🍒 However, the peppers are a bit oily as it cooled down, so better eat it when it is still hot!Crab meat risotto HK$198The crab sauce is so rich 🦀that even some of the Japanese restaurants Tummy went to before couldn’t compare. Must have if you are a crab lover 💗Metaiko cesar
PadRoN Peppers HK$88
Crab meat risotto HK$198
Metaiko cesar salad HK$166*(included HK$38 sliced beef)
Added 38 for the beef but the beef tastes neh. Slightly expensive as compared to the other dish, may opt for other food the next🥗
Magic mushroom HK$98
Literally every table ordered this, so we were quite interested in this dessert. 🍄It was covered by a flask full of smoke 💨, leaving a mild unforgettable ginger taste 👅 the mushroom is actually a homemade ice cream 🍦 a bit hard though, needs to be cut by a knife and not melting, the portion is enough for 2-3 ppl 🍓
Cucumber Papa HK$92
Tummy loved refreshing cocktails. 🍸The freshness of cucumber goes well with the sweetness of chocolate sauce on the rim and gin. 🥒🥒A very unique combination 😍
Further, the environment is quite spacious and you could have a quiet time with your friends 👯‍♀️
2023-07-03
2023-07-12 25 views
最近在港大讀研究生的舊同事推薦這家在西環的特色咖啡廳,餐廳以“👻”為主題,裝修很用心,神秘感滿滿,週末特地去打卡打卡-自家製貝果三文治($128)朋友說他們的貝果很不錯,我也跟著試了一個,內裏的餡料有生菜、蕃茄、煙三文魚等等。醬料可選松露酸醬或是拉差醬,個人選了後者,佢哋不說這個像了是畫龍點睛所在。令煙靭綿密的貝果味道更上一層樓。建議搭配一杯濃滑cuppocino☕️。-蟹膏蟹肉燉飯 ($198)米飯口感恰到好處不會太硬,但又帶點咬口,蟹膏不算特別突出,但加上蟹肉,整個飯鮮甜鮮甜的,還不錯。-麻辣凍的蜆 $88蜆肉飽滿肥美,麻辣香而不嗆,搭配一杯順滑Blend| France| Château L'Evidence($78),開胃清新。-鬼混 (西環)西環南里8號地舖
自家製貝果三文治($128)

蟹膏蟹肉燉飯 ($198)

麻辣凍的蜆 $88

鬼混 (西環)
西環南里8號地舖
N訪西環特色古堡風西餐廳,依然高質❤️ 西環嘅Vie Won Won之前去通常都係食lunch😛 今次第一次去食dinner,發現啲菜式都幾唔同,值得再出多個post帶大家一齊去鬼混吓👻🌃 環境 (5/5)Vie Won Won喺香港大學地鐵站B2出口轉左行2分鐘就到,非常方便😙 有成兩層咁高,座位好多而且環境開揚😚 深木色調嘅裝修加埋各式各樣嘅仿古董佈置令餐廳充滿歐陸vintage風情~ 每個角落都係打卡位📸😋 食物 (4.5/5)🥩 香煎鵝肝封門牛柳 $298🦀️ 蟹膏蟹肉燉飯 $198🍷 Red Sangria $88Vie Won Won嘅牛肉一向出色,今次就試咗香煎鵝肝封面牛柳🥩 餐廳好貼心咁將牛柳同鵝肝預先分成兩舊,方便大家share黎食🥰 牛柳嗌咗medium rare,顏色好粉嫩,唔會overcooked💖 牛柳嘅脂肪比例唔算好高,所以食完一舊都唔會覺得好滯~ 雖然牛柳脂肪唔多但肉質唔韌,而且牛味濃郁😛 鵝肝油香味十足,細細舊少食多滋味😆 另外仲有啲蔬菜同薯蓉做side dish,好豐富👍🏻蟹肉蟹膏燉飯賣相好吸引,一上枱已經見到滿滿嘅蟹肉🦀️ 撈勻燉飯嘅時候見到一梳梳蟹肉,好

🌃 環境 (5/5)

😋 食物 (4.5/5)
🥩 香煎鵝肝封門牛柳 $298
🦀️ 蟹膏蟹肉燉飯 $198
🍷 Red Sangria $88

蟹肉蟹膏燉飯賣相好吸引,一上枱已經見到滿滿嘅蟹肉🦀️ 撈勻燉飯嘅時候見到一梳梳蟹肉,好足料🤩 燉飯加入蟹膏,令口感更creamy之餘仲蟹香味十足,好正❤️‍🔥

難得夜晚去食,就嗌咗一杯cocktail試吓佢地嘅手勢🍹 比起cocktail,呢度嘅Red Sangria更加似fruit cup🍷 一杯裏面有青蘋果,紅蘋果,檸檬,士多啤梨,藍莓and more🍓

因為生果夠多,所以成杯cocktail都好fruity,紅酒嘅酒味唔算重,好易入口🥰 不過我個人就覺得生果太多,變相酒唔夠多,有啲唔夠喉🥹

💰 價錢 (4/5)
Average price $350/pp
Vie Won Won 環境精緻,食物質素有水準,個人覺得收費合理,價錢算係一分錢一分貨🤩 無論平時同朋友「鬼混」定慶祝重要節日都可以去,一定唔會失望💖
  • 蟹膏蟹肉燉飯
  • 香煎鴨肝配封門牛柳
1K
2023-07-10 1432 views
爆谷火山配雪糕賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧爆谷名副其實地堆疊得如山一般高,不論內外都佈滿焦糖爆谷,賣相既壯觀又震撼,打卡必點。爆谷香脆可口,焦香甘甜,令人吃不停口。一旁伴著蜜瓜味雪糕,香滑細膩,果香清新,夏日良選。薰衣草櫻花薯條配黑松露醬賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧薯條大大碟新鮮炸起,採用幼細長身的薯條,炸得金黃脆口,油而不膩,作為下酒菜十分完美。薯條表面潵滿獨特少見的薰衣草櫻花調味粉,入口酸香甘甜,再沾上厚厚的黑松露醬,更添馥郁的香氣。龍蝦沾麵賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧與一般的日式沾麵不同,龍蝦醬汁已預先與沾麵攪拌勻均,麵條粗身有實感,彈牙有嚼勁,帶有濃郁的鮮香,非常入味。龍蝦肥美肉多,入口爽彈肉感滿滿,鮮甜味美,高質推薦。Tiramisu賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧飲品分三個層次,頂層鋪滿可可粉,中層為雪呢拿味奶油,質感香滑軟棉尤如奶蓋,底部為提拉米蘇風味咖啡,甜而不膩,啡香四溢,滋味滿分。classic mojito賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧調酒混合著解膩的青檸和清新的薄荷,完美融合微辛的蘭姆酒和嗆口的梳打水,帶有沁涼的舒爽滋味,充滿著夏日的風情。🐧❣️餐前

薰衣草櫻花薯條 配黑松露醬

薰衣草櫻花薯條
配黑松露醬

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

龍蝦肥美肉多,入口爽彈肉感滿滿,鮮甜味美,高質推薦。

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❣️餐前會附贈一小碗鹹蛋黃味粟米片小食,送酒一流。

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳裝橫充滿東南亞風情,採用大量獨樹一幟的裝飾和畫作作點綴,加上柔和的燭光,令餐廳充滿神秘迷幻的氣氛。

餐廳設有不同款式的座位,各具特色,切合不同顧客需要。

🐧❤️結語:爆谷火山超級宏偉,驚喜誠意必叫。
2023-07-09
Type of Meal
Dinner
薰衣草櫻花薯條 配黑松露醬
2023-07-10 30 views
餐廳喺西環嘅香港大學地鐵站附近,係一間好吸引打卡餐廳,地鐵站一出行一分鐘就搵到,好易搵好方便。西環有好多特色Cafe,呢間Cafe相當值得試,佢有兩層,環境好有懷舊嘅風格,每一個角落都係打卡位,好啱影相。 除咗環境靚之外,食物亦都好出色。我揀咗兩款菜式:香煎鵝肝配風門牛柳同滷水鵝肝芝士燴飯。香煎鵝肝配風門牛柳嘅鵝肝好滑好鮮美,牛柳嘅肉質亦都好嫩,配上風門嘅香料味道更加豐富。滷水鵝肝芝士燴飯亦都好好味,鵝肝滷得剛好,芝士嘅味道唔會覆蓋住其他食材嘅味道,飯粒更加香口。

除咗環境靚之外,食物亦都好出色。
2023-07-10 39 views
主打多國融合菜的鬼混 @viewonwon 樓高兩層以古宅莊園風格做設計主題 裝修充滿暗黑玩味大量油畫及復古擺設 融合東西方元素 打卡一流每個細節均經過精心策劃🕯️帶給食客意外驚喜·🍸The taste of life「那怕無酒」正所謂今朝飲酒今朝醉 飲啦!點了一杯special cocktail 品嚐生活的滋味集齊🟢苦瓜 蘋果 蜂蜜 酸橙 檸檬 Gin 湯力水味道複雜 苦澀中帶酸甜 就像生活一樣百味 Do you drink because you are happy,or in search of happiness?·🥩香煎鴨肝配封門牛柳封門牛柳選擇五成熟 外皮煎至焦香 卻保持粉嫩切開後更肉汁大爆發 簡單以黑椒和鹽去調味突出封門柳的濃郁牛味 按喜好用滴管加入醬汁鴨肝煎得好靚🦆入口即化油香重且不腥 好肥美額外追加了配菜$35炸薯角 份量好多 綿密薯肉伴碟色彩繽紛 賣相如藝術品般吸引 色香味俱全·🍄迷幻磨菇基本上每枱客人都會留肚叫甜品 靚到唔捨得食人氣no.1的magic mushroom 賣相十分可愛店員打開玻璃罩後 會飄出迷幻白霧和煙燻香氣磨菇上層係野莓味雪葩 再特別加上少許辣椒粉
主打多國融合菜的鬼混 @viewonwon 樓高兩層
以古宅莊園風格做設計主題 裝修充滿暗黑玩味
大量油畫及復古擺設 融合東西方元素 打卡一流
每個細節均經過精心策劃🕯️帶給食客意外驚喜
🍸The taste of life
「那怕無酒」正所謂今朝飲酒今朝醉 飲啦!
點了一杯special cocktail 品嚐生活的滋味
集齊🟢苦瓜 蘋果 蜂蜜 酸橙 檸檬 Gin 湯力水
味道複雜 苦澀中帶酸甜 就像生活一樣百味
or in search of happiness?
🥩香煎鴨肝配封門牛柳
封門牛柳選擇五成熟 外皮煎至焦香 卻保持粉嫩