2022-09-18 46 views
突然今天很想吃牛和喝解渴水果茶,於是就跟朋友去到火山燒吃午餐!我們二人各叫麵餐,另外加鐵板燒牛扒,滿足想吃牛的慾望。火山燒就在荃灣廣場對面,過馬路就是了!

時令野菜天婦羅手打湯烏冬 + 忌廉湯
加配 炭培烏龍玫瑰海鹽奶蓋 HKD 71
手打湯烏冬湯底鮮甜,配上彈牙烏冬,感覺不錯
而天婦羅炸粉很薄、很脆口,天婦羅共有三款,包括秋葵、南瓜、蕃薯
各款炸得啱啱好

味道很清新、輕盈,一度將千層麵膩感減半
安格斯封門柳180g配珍珠飯+ 忌廉湯
加配 蘋果冷泡茉莉花茶 HKD 107
千層麵只有肉醬、蕃茄,餸唔算多
所以多叫這道牛,就感覺上餸多左!

鐵板熱騰騰,牛扒可以按自己喜好而決定燒多久

味道很清新、輕盈,一度將千層麵膩感減半

安格斯封門柳180g配珍珠飯+ 忌廉湯
加配 蘋果冷泡茉莉花茶 HKD 107

千層麵只有肉醬、蕃茄,餸唔算多
所以多叫這道牛,就感覺上餸多左!

鐵板熱騰騰,牛扒可以按自己喜好而決定燒多久
我同朋友決定燒至7成熟左右,令牛扒肉質軟稔適中、外邊脆皮
封門柳油脂不算是很多,不會很油膩
而封門柳幾乎沒有筋或脂肪,可以算是啖啖肉
加上肉汁豐富,真是很正!

唔知大家有時揀餐廳用咩做準則✏️🔗我自己都好信朋友介紹架!👯‍♀️之後同朋友傾開,荃灣都有間唔錯既日式小店🏮所以今日行過荃灣就決定試下!🎈呢間小店叫-火山燒📍-火山燒位位於荃灣廣場附近,以日式為主🇯🇵有炭燒牛肉、丼飯等唔同選擇!🍱價錢都真係算幾抵食,有可以加套餐既選擇呢!老公揀了美國頂級牛板腱片200G , 再加套餐!🥩套餐可以以$29價錢有3款小食呀!😍我地選了麵豉湯、蟹子沙律、香炒雜腸🥗🥓以呢個價錢真係幾抵食!而牛板腱片都幾多,每一塊既厚度都適中🥩而且色澤都幾均勻呢!有一個炭燒,熱辣辣便可以立即食,好香口🔥肉汁又夠,好滿足呢!🤩-而我則選了韓國街頭豬軟骨温泉蛋珍珠米丼🍱最鍾意入面有温泉蛋~ 口感好順滑🥚而且仲有特製的醬汁,送飯剛剛好!仲有好多既豬軟骨,啖啖肉呢!😚岩晒鍾意肉既朋友呀! 而且份量好夠!-飲品方面,我仲加配了特飲呢!😍我點了炭培烏茶玫瑰海鹽奶蓋🧋好CREAMY,連埋茶真係好順口又好飲💯我本身又好鍾意奶藍,好滿足!-開心既晚上! 價錢來說都唔錯🕹而且值得一讚小店的服務好用心❤️店員好體貼需要,智主動提供圍裙同唔同餐具呢建議大家如果係附近不妨一試呢!❣️
唔知大家有時揀餐廳用咩做準則✏️🔗
我自己都好信朋友介紹架!👯‍♀️
之後同朋友傾開,荃灣都有間唔錯既日式小店🏮
所以今日行過荃灣就決定試下!🎈
呢間小店叫-火山燒📍
火山燒位位於荃灣廣場附近,以日式為主🇯🇵
有炭燒牛肉、丼飯等唔同選擇!🍱
價錢都真係算幾抵食,有可以加套餐既選擇呢!
老公揀了美國頂級牛板腱片200G , 再加套餐!🥩
套餐可以以$29價錢有3款小食呀!😍
我地選了麵豉湯、蟹子沙律、香炒雜腸🥗🥓
以呢個價錢真係幾抵食!
而牛板腱片都幾多,每一塊既厚度都適中🥩
而且色澤都幾均勻呢!
有一個炭燒,熱辣辣便可以立即食,好香口🔥
肉汁又夠,好滿足呢!🤩
而我則選了韓國街頭豬軟骨温泉蛋珍珠米丼🍱
最鍾意入面有温泉蛋~ 口感好順滑🥚
而且仲有特製的醬汁,送飯剛剛好!
仲有好多既豬軟骨,啖啖肉呢!😚
岩晒鍾意肉既朋友呀! 而且份量好夠!
飲品方面,我仲加配了特飲呢!😍
我點了炭培烏茶玫瑰海鹽奶蓋🧋
好CREAMY,連埋茶真係好順口又好飲💯
我本身又好鍾意奶藍,好滿足!
開心既晚上! 價錢來說都唔錯🕹
而且值得一讚小店的服務好用心❤️
店員好體貼需要,智主動提供圍裙同唔同餐具呢
建議大家如果係附近不妨一試呢!❣️
麵豉湯、蟹子沙律
香炒雜腸、麵豉湯、蟹子沙律
炭培烏茶玫瑰海鹽奶蓋
凍檸茶
2022-09-15
$140 (Dinner)
麵豉湯、蟹子沙律
香炒雜腸、麵豉湯、蟹子沙律
炭培烏茶玫瑰海鹽奶蓋
凍檸茶
  • 美國頂級牛板腱
  • 炭培烏龍茶玫瑰海鹽奶蓋
2022-09-16 30 views
好失望,同朋友二人去食石燒牛,入到店,明明都有幾張吉枱,員工安排咗我地坐最近門口嘅枱,我地詢問可唔可以轉其他位,員工話啲枱有人book咗,但之後入嚟幾枱客都係walk-in,個位又窄又熱,因為門口開開閂閂,出面啲熱氣衝晒入嚟。
2022-09-14 45 views
火山燒 (荃灣)荃灣大壩街75號地舖蒲燒🔥雙層日本鰻魚忌廉滑蛋珍珠米飯🍚 $98大大碗,整個飯面鋪滿晒滑蛋鰻魚,仲有啲木魚喺度郁吓郁吓,令到成飯好吸引好夠堆頭。滑蛋加粒粒珍珠米飯🍚好好食😋鰻魚超香滑,入口即化,好食到舔舔脷。香蒜白酒忌廉日本蜆意式雲吞$88香蒜白酒忌廉日本蜆意式雲吞,蜆肉好嫩滑,蒜香味好濃郁加埋啲啲白酒忌廉令到啲蜆肉特別香滑,意式雲吞索晒啲白酒忌廉蜆肉嘅鮮甜味,又是另一種風味,再配埋啲新鮮雜菇,真係好食到不得了。😋😋木魚花冷豆腐$38白雪雪,嫩滑到震下震下嘅木魚花冷豆腐,食入口冰🧊諒透徹,心曠神怡,值得推介👍👍👍大阪章魚燒$38大阪章魚燒,大大粒,外脆內滑,粒粒章魚好煙靭彈牙,燒得好正😄鮮雜果冷泡茉莉花茶加配$9鮮雜果冷泡茉莉花茶🍹,新鮮雜果,香,爽😊茉莉花香茶滑,夠冰冷,喉嚨超舒暢,好飲👍彩虹棉花糖特濃朱古力加配$12外型超級美麗,有彩虹色嘅棉花糖甜上加甜,濃郁嘅焦糖朱古力味道簡直係邪惡!飲完呢一杯就圓滿左呢一餐。
火山燒 (荃灣)
荃灣大壩街75號地舖

蒲燒🔥雙層日本鰻魚忌廉滑蛋珍珠米飯🍚 $98

香蒜白酒忌廉日本蜆意式雲吞$88

木魚花冷豆腐$38

大阪章魚燒$38

鮮雜果冷泡茉莉花茶加配$9

彩虹棉花糖特濃朱古力加配$12

2022-09-11 44 views
📍荃灣 《火山燒》   #特色石燒牛經過見到火山燒有石燒牛同蛋包飯都幾吸引,又見排緊隊就諗住試下,排咗一陣就入得。可以自己玩燒牛肉,入到餐廳就會聽到石板燒肉滋滋既聲音,已經吸引左我要試一個石燒牛✨聖安娜安格斯 封門柳$228上菜前店員會提供圍裙,避免燒牛肉個時油會彈到件衫,幾貼心!👍🏻 牛肉要自己石燒,見好多人推介封門柳,300g份量其實好多,一個人200g都夠食,可以因應自己鍾意嘅生熟程度黎燒,封門柳嘅牛味幾濃,唔會太韌,燒完都仲幾juicy,個人中意燒熟少少有燶邊既口感😍 ✨蒲燒雙層日本鰻魚忌廉滑蛋珍珠米丼 $98珍珠米丼好大碗飯,而且珍珠米做到粒粒分明,雙層日本鰻魚好厚身,燒到好香口,口感爽脆。忌廉滑蛋處於半熟狀態,而且有蛋味,不過覺得個汁偏甜左少少,但整體都好味。+29仲可以加套餐,有湯,炒雜腸,沙律,性價比好高✨彩虹棉花糖特濃朱古力 $35無過甜,朱古力味重,賣相非常漂亮,有好多棉花糖係面打卡一流✨炭培烏龍茶玫瑰海鹽奶蓋 $35烏龍茶茶香濃,溝埋玫瑰花香味幾清新,都有陣陣海鹽味,奶蓋綿滑味道:𝟖/𝟏𝟎   性價比: 𝟖/𝟏𝟎
📍荃灣 《火山燒》
#特色石燒牛

✨聖安娜安格斯 封門柳$228

✨蒲燒雙層日本鰻魚忌廉滑蛋珍珠米丼 $98

✨彩虹棉花糖特濃朱古力 $35
無過甜,朱古力味重,賣相非常漂亮,有好多棉花糖係面打卡一流

✨炭培烏龍茶玫瑰海鹽奶蓋 $35

味道:𝟖/𝟏𝟎
性價比: 𝟖/𝟏𝟎
2022-08-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 聖安娜安格斯封門柳
2022-09-07 50 views
荃灣想食石燒.我一定來火山燒.坐位都舒適.有卡位坐2人情侶細枱也有本人已經食了幾年.水準穩定捱過疫情仲在生有一定實力。不要小看黑色石頭超級燙 好像300度所以想吃比較生不要切太薄或只燙四邊.選了1855 頂級高腰西冷200g 肉質好柔軟,由紋理看到這年西冷是高質的。深紅中心在石燒切小塊.燙一秒就要超快速度切開只燙一下.就可以吃到滿滿肉汁和香濃牛肉味!我通常沒點醬吃原味餐廳有2款醬 燒汁和泰式辣汁照燒泰國無激素雞扒咖哩蛋包飯蛋蓋螺旋好漂亮好流質口感.配珍珠米軟綿綿好夾。照燒雞朳皮脆肉嫩,有2塊.港式咖哩味道非日式帶甜.但我更喜歡不是甜口.加$29 可以5選3小食我們選了忌廉湯.炒菜.蟹子沙律炒菜有些菇類味道不錯
荃灣想食石燒.我一定來火山燒.

坐位都舒適.有卡位坐

2人情侶細枱也有

本人已經食了幾年.水準穩定捱過疫情仲在生有一定實力。
不要小看黑色石頭超級燙 好像300度

所以想吃比較生不要切太薄
或只燙四邊.

選了1855 頂級高腰西冷200g

肉質好柔軟,由紋理看到這年西冷是高質的。

1855頂級高腰西冷扒

深紅中心在石燒切小塊.

近鏡頂級西冷中間位置

燙一秒就
要超快速度切開只燙一下.
就可以吃到滿滿肉汁和香濃牛肉味!
我通常沒點醬吃原味
餐廳有2款醬 燒汁和泰式辣汁

照燒泰國無激素雞扒咖哩蛋包

照燒無激素雞扒蛋包飯

蛋蓋螺旋好漂亮好流質口感.
配珍珠米軟綿綿好夾。

照燒雞朳皮脆肉嫩,有2塊.
港式咖哩味道非日式帶甜.
但我更喜歡不是甜口.
加$29 可以5選3小食

炒菜

我們選了忌廉湯.炒菜.蟹子沙律
炒菜有些菇類味道不錯
忌廉湯
蟹子沙律
2022-09-06
$150 (Dinner)
照燒無激素雞扒蛋包飯
炒菜
2022-09-04 60 views
食肉獸福音!有啲乜嘢好得過大大啖牛肉配飯咁爽,特別係我呢啲食肉獸,真係冇肉不歡,今次喺荃灣 火山燒,午餐時間唔需要排隊,點咗兩份聖安娜安格斯封門柳,上枱熱辣辣石板,牛肉表面已經超香,但係裏邊兩成熟,自己可以控制生熟度,不過當然因為食飯太熱嘅關係成個過程要好快速,牛肉肉質鮮嫩,重牛味,配上醬汁或者岩鹽已經好好味,套餐配有日本米飯,同埋湯和飲品,價錢親民,相對喺荃灣來講都算平價,所以真係大件夾抵食,而且質素不錯。
2022-09-04
Type of Meal
Lunch
2022-08-30 48 views
火山燒喺荃灣廣場對面,行完街去食,地點方便。雖然店舖個名叫火山燒,但係裝修都幾舒服,有啲清新嘅感覺,以白色為主。餐牌有好多選擇,應有盡有。我哋叫咗個招牌嘅300°C火山燒,有唔同肉類可以選擇,我哋呢款係SRF金標和牛肩胛肉眼。牛肉好厚身,一上枱嘅時候見到中間係完全未熟嘅,不過呢度舊石真係好夠熱,所以切開慢慢燒就啱啱好,燒好之後好香,唔會乾, keep住有肉汁。朋友揀咗蒲燒雙層日本鰻魚忌廉滑蛋珍珠米丼,隻蛋真係勁嫩滑,鰻魚都好厚肉,肉質都唔錯。而且呢碗飯,份量勁大。飲品都有好多特色嘅選擇,我哋叫咗一杯彩虹棉花糖特濃朱古力,同埋鮮橙柳丁梳打。仲有lunch set都包咗餐湯同飲品,好豐富,食完之後勁飽啊。
餐牌有好多選擇,應有盡有。
2022-08-27 40 views
火山燒 今日同朋友去到荃灣搵食,見到一間有丼、有烏冬、同石板燒,好似唔少選擇,所以入去試一試。雖然見到有石板燒,但由於最近先食完,所以簡單食丼同烏冬。因為手機下山所以基本上都非常方便,叫咗嘅食物好快就奉上。日本蜆帝王蟹柳手打湯烏冬:份量偏多,日本蜆約有10隻,好有誠意,而烏冬彈牙,口感不錯;湯底夠熱,味道不錯。金標和牛肩胛肉溫泉蛋丼:牛肉份量都幾多,感覺上同飯嘅份量係一比一,食落啖啖肉都幾滿足,幾有牛味。溫泉蛋偏向液體狀態,蛋汁流出令到整碗飯都被沾上,唔錯鮮芒果肉梳打:芒果肉都幾新鮮,配上梳打,喺炎炎夏日絕對能幫助消暑。鮮雜果冷泡茉莉花茶:雜果同茉莉花配搭合適,有清新嘅感覺,亦能幫助解熱。麵豉湯:麵豉湯內嘅豆腐有濃郁嘅豆味,唔錯蟹子沙律:沙律菜都幾新鮮,咬落爽口。香蒜椰菜:蒜蓉炒得都幾香,唔算好油,唔使有咁大罪惡咁。香炒雜腸:味道微辣加上有香腸嘅鹹香,都炒得幾有風味。成餐飯都食得幾飽,而由於第二日返工,所以食完就走。
火山燒

麵豉湯:麵豉湯內嘅豆腐有濃郁嘅豆味,唔錯

蟹子沙律:沙律菜都幾新鮮,咬落爽口。

香蒜椰菜:蒜蓉炒得都幾香,唔算好油,唔使有咁大罪惡咁。

香炒雜腸:味道微辣加上有香腸嘅鹹香,都炒得幾有風味。

成餐飯都食得幾飽,而由於第二日返工,所以食完就走。
2022-08-23 42 views
*✲゚*。 🍳荃灣抵食良心小店💛香煎手打芝士牛肉餅蛋包飯可以配蕃茄/咖喱汁🙆🏻‍♀️牛肉餅上面放左塊芝士 好食😋蛋包飯個旋風整得幾靚 不過就略嫌蛋味唔夠濃🙈金標和牛肩胛肉68度溫泉蛋珍珠米丼 個名好似好吸引就叫左🤣牛肩胛肉有大約5-6塊不過我覺得食落好似冇咩味🙈 手打牛肉餅好食啲😛午餐價錢仲包埋熱飲同湯 十分抵食 可以一試🙆🏻‍♀️-✨ 香煎手打芝士牛肉餅旋風蛋包飯 ($59)✨ 金標和牛肩胛肉68度溫泉蛋珍珠米丼 ($68)-📍火山燒 荃灣大壩街75號地舖-#cafefoodsnap_💛#cafefoodsnap_TsuenWan
*✲゚*。 🍳

金標和牛肩胛肉68度溫泉蛋珍珠米丼 個名好似好吸引就叫左🤣
牛肩胛肉有大約5-6塊
不過我覺得食落好似冇咩味🙈 手打牛肉餅好食啲😛

午餐價錢仲包埋熱飲同湯 十分抵食 可以一試🙆🏻‍♀️
✨ 香煎手打芝士牛肉餅旋風蛋包飯 ($59)
✨ 金標和牛肩胛肉68度溫泉蛋珍珠米丼 ($68)
📍火山燒
荃灣大壩街75號地舖
#cafefoodsnap_💛
#cafefoodsnap_TsuenWan
2022-08-23 34 views
晚同同事放工去荃灣廣場睇電器,就介紹我一間不錯餐廳🍴地方算不錯😌😌冷氣好夠,店員有禮,讚🥰🥰🥰🥰🥰先加29蚊升級套餐,有五選二,我點選忌廉湯,好濃忌廉香,都不錯,最後加小小磨菇粒更一流,另有沙律🥗,新鮮沙律菜及餐前小吃,椒鹽腸仔片。都幾好。點了照燒雞扒咖喱蛋包飯,外觀已經一百分,蛋好滑,有蛋漿包住珍珠米飯,加上咖喱🍛咖喱不是太辣,日本🇯🇵咖喱帶小甜。岩晒愛叻喱香味人士。雞扒超滑,大大塊雞扒,再配上木魚醉,紫菜片,口感更加好。100分再來主角聖安娜安格斯封門柳,店員先送上2條圍裙。細心。開始時已經陣陣牛香。睇落沒有大分別。但食到第一口已經肉香。外香內嫩,石頭燒熱力都算高。所以都把握好6成程度就盡快吃清。咁就very good la🥰🥰最後點了凍檸茶,完美晚飯
晚同同事放工去荃灣廣場睇電器,就介紹我一間不錯餐廳🍴
地方算不錯😌😌冷氣好夠,店員有禮,讚🥰🥰🥰🥰🥰
最後點了凍檸茶,完美晚飯
  • 聖安娜安格斯封門柳
2022-08-23 824 views
最近唔知點解突然好想食鐵板燒,見咁啱喺荃灣百老匯睇完戲所以就過咗對面街搵餐廳食飯荃灣大壩街嗰頭一向出名多餐廳揀,所以今次就去咗一間有得食鐵板燒嘅黃店💛餐廳採用QR code落單系統,scan咗之後入面仲有啲圖片比客人參考,認真貼心呀💕叫咗啲咩都好容易睇得返,而且入面仲有好多細項可以揀我地分別叫咗一份鐵板燒餐同埋一個丼飯,而其中一個就加咗$29升級做餐😝升級做餐嘅話可以選擇湯/沙律/小食嗰啲,我地當晚有兩款例湯😍我就揀咗902 聖安娜安格斯封門柳,由於我比較大食所以就揀咗300g嗰個餐😋店員仲同我地講如果唔夠食嘅話可以添飯,認真細心呀😍自己燒鐵板燒嘅好處就係可以自己控制肉嘅成熟程度,如果兩個人嘅喜好唔同都可以有所調整🥰我自己平時出面食開牛扒就叫開五成熟,覺得咁樣比較可以食得出肉嘅味道😋肉都唔會話好鞋好難切,即使我尋日做完運動隻手冇乜力都輕鬆應付🤣啱啱一送過嚟嗰陣真係勁香,不過一開頭會有少少彈油,好彩店員已經預早為我地提供咗圍巾,如果唔係真係成件衫都係呀😢咬落去舊肉度可以Feel到佢充滿肉汁,好味到直頭可以食到兩碗飯🤣朋友就叫咗911 巨棒蟹柳頂級牛板腱忌廉滑蛋珍珠米丼😍一嚟到我地就已經比
叫咗啲咩都好容易睇得返,而且入面仲有好多細項可以揀

店員仲同我地講如果唔夠食嘅話可以添飯,認真細心呀😍
902 聖安娜安格斯封門柳
911 巨棒蟹柳頂級牛板腱忌廉滑蛋珍珠米丼
朋友就叫咗911 巨棒蟹柳頂級牛板腱忌廉滑蛋珍珠米丼😍
一嚟到我地就已經比佢個size嚇親,因為真係冇諗過會咁大碗,認真足料👍🏻
最後朋友仲要食唔曬比咗1/3我🤣 女仔嘅話建議可以叫少飯都得🙆🏻‍♂️
忌廉滑蛋好香滑,而且配上咗木魚碎同紫菜呢啲配料之後真係好正🤤
凍彩虹棉花糖特濃朱古力
最後跟餐野飲我地其中一個叫咗個凍彩虹棉花糖特濃朱古力,朱古力味好香而且又唔會話太過甜🥰
地址:荃灣大壩街75號地舖
2022-08-22
902 聖安娜安格斯封門柳
911 巨棒蟹柳頂級牛板腱忌廉滑蛋珍珠米丼
凍彩虹棉花糖特濃朱古力
2022-08-22 40 views
近來經常搭西鐵線,其中荃灣西一帶是我很喜歡的地方😆因為近荃灣廣場,睇戲行街食好西真的很方便!位於荃廣對面一條街都已經有不少好東西吃,這次就試一下日式、西式為主食嘅火山燒啦!餐廳燈光很足夠,使人很精神,這點對我很重要,不喜歡太暗的,除非那天有特別事情需要特別氣氛😆還有這間餐廳的梳化位是闊絡的那種,可以把袋子放旁邊也坐得很舒服。看一看餐牌,挺簡單清晰的,對有選擇困難症的朋友一定很有幫助😆最後我們選了兩個主食兩個小食。重點一定是蒜香白酒忌廉日本海蜆意式雲吞,看名字就覺得很香了,雲吞數量也不少,CP值很好!另外和牛肩胛肉溫泉蛋丼有很多木魚跟紫菜一起吃,感覺很豐富滿足😋章魚燒重點是醬汁很夠,章魚彈口的,不是腍腍的,也不錯!兩人吃了3百多元,很飽很滿足,也坐了很久談到不知時間呢😆

最後我們選了兩個主食兩個小食。

章魚燒重點是醬汁很夠,章魚彈口的,不是腍腍的,也不錯!

兩人吃了3百多元,很飽很滿足,也坐了很久談到不知時間呢😆
2022-08-15
$174 (Dinner)
  • 金標和牛肩胛肉68度溫泉蛋珍珠米丼
2022-08-20 44 views
近來天氣欠佳,雖然時晴時雨,亦無損心情約好友見面吃晚餐喔🤗! 進店見到不少一家大小光顧,猜想味道及款式一定是老少咸宜😋😋😋,而店內面積不算大,不過座位都舒適呀! 聖安娜安格斯封門柳200g🥩配🍚(HK$158)+HK$29追加虎蝦🦐一隻 厚厚的封門柳在石燒上看來平平無奇,但炙著散發出的陣陣牛香,令人垂涎🤤!再加上🥩在熱石上不停發出吱吱響聲,像催促著我們,趕快進食☺! 一放入口即感覺到肉香,外香內嫩,充滿肉汁,就算炙至全熟,肉質依然保持鬆軟不會變韌,滿足喜歡食牛的我😍。 將套餐升級只需加 HK$29(有4選3款)有忌廉湯,香蒜野菜及蟹子沙律,已經有肉的關係就沒有選另外一款香炒雜腸啦!食沙律先來開開胃,湯及野菜夠熱,我最怕暖暖的放上枱,而野菜的蒜香味道非常吸引,而食落感覺有點鍋氣,真心覺得值得加😋😋😋 日式燒茄子🍆(HK$48) 食落有大阪燒的味道,茄子軟淋淋,入口順滑可口!貪食的我大啖大啖的吃光了,被朋友怪責😜,🤣😂🤣

聖安娜安格斯封門柳200g🥩配🍚(HK$158)
+HK$29追加虎蝦🦐一隻

將套餐升級只需加 HK$29(有4選3款)

日式燒茄子🍆(HK$48)

2022-08-18 39 views
今日朋友帶左我去荃灣一間食主打石板燒肉既小店食佢話試過就知幾正, 所以今日就跟佢食好野!位於荃灣大壩街, 其實之係荃灣廣場隔離, 位置都算方便入面既環境都幾光猛, 坐得都幾舒服, 而且枱同枱之間都幾有距離, 岩傾計之餘又食得安心聖安娜安格斯封門柳-$158+汽水$6聖安娜安格斯牛食落都重牛味, 牛質係比較似一絲絲, 同出面一般食到既扒係唔同, 口感幾好, 食落好有肉汁。而且有塊石板可以保存到熱度同自己控制熟既程度, D個就係石板燒既迷人之處個飯雖然已經有飯素令到個飯好好味, 但始終都係有牛肉汁滲入去飯粒度食最得我心除左原味唔沾汁外, 仲有泰式汁同燒汁可以沾, 各有各風味香煎奈良手打芝士牛肉餅溫泉蛋丼-88+熱台灣黑糖薑蜂蜜-$6友人話佢試左太多次石板燒, 所以今次試下食丼。佢分左少少比我食, 香煎奈良手打芝士牛肉餅有D似漢堡既料, 再配以混有溫泉蛋汁既飯,都係一個唔錯的選擇。總結, 叫石板燒既野啦! 冇得輸!
今日朋友帶左我去荃灣一間食主打石板燒肉既小店食
佢話試過就知幾正, 所以今日就跟佢食好野!
位於荃灣大壩街, 其實之係荃灣廣場隔離, 位置都算方便

聖安娜安格斯封門柳-$158+汽水$6
除左原味唔沾汁外, 仲有泰式汁同燒汁可以沾, 各有各風味

總結, 叫石板燒既野啦! 冇得輸!
2022-08-16
Type of Meal