2004-06-14
星期六0個日,我同左男朋友黎呢度食,兩個人叫左四樣野加兩個甜品(哈哈,都幾勁架,兩個人都食得曬所有野!) 我地點左蚧粉小龍飽,東坡肉(連蝴蝶飽),芝麻餅,大千雞,酒釀小圓同高力豆沙. 講下個小龍飽先,嘩,,,真係正,唔怪得咁多人都話好味,係就係貴左少少(38蚊先得0個四粒),但一食落口D汁就係咁必出黎,真係一個唔小心就會中招~肉汁鮮美,D皮好薄好薄,唔似出面D酒樓咁,,真係有水準! 東坡肉就真係好味道唔駛講野,佢係就係肥,仲要係好肥0個隻,但係佢肥得黎一D都唔覺膩,好鬆化,好'林'整得好入味,再甲埋個蝴蝶飽一齊食,真係冇得頂!!! 芝麻餅嘛,,,,,,,這個嘛,,,,,可能其他野好好食,所以呢個冇咩特別,除非多人,如果小人食0既話都唔好叫呢個,因為真係實在太多野都好食過佢喇!~ 大千雞,都係一個誠意之作,好夠味,又夠獲氣,係差就差在唔夠辣(standard黎講係辣架!,但我地兩個都係勁食得辣,so都係爭少少!) 高力豆沙!唔太甜,好熱,好好好食!但係個酒釀呢,,,唔得囉,好似冇咩酒味,D小圓又小,得0個幾小粒,真係唔係好掂!~ 兩個人食左六樣野,埋單多謝盛為$233,
整得好入味,再甲埋個蝴蝶飽一齊食,真係冇得頂!!!
高力豆沙!唔太甜,好熱,好好好食!但係個酒釀呢,,,
兩個人食左六樣野,埋單多謝盛為$233,唔,,,唔係話貴,但平多少少會更加reasonable!~