2018-03-07 327 views
如果唔係男友住新界我諗我呢個由細到大住港島既人真係會錯失好多搵食機會今次食到去粉嶺既工廠區!真係萬萬想唔到呢度有間甘既餐廳 一黎到門面已經好有玩味 證明呢度唔係甘簡單啦 入面都係好有特色既裝修 忘卻自己身處係工廠區坐位都好舒適同埋今日黎得極早 完全唔使等就入得! -餐湯同餐包-個湯會唔會太濃... 我一度以為真係茄汁 唔知係飲得 -炸芝麻雞翼-即整既炸雞翼我諗冇人會唔中意食啦熱辣辣 好香口 惟一要小心辣咀呀 -蒲燒饅魚蛋包飯-呢個係我此行既main point絕對不會令你失望呀! 蛋夠滑 仲要配上饅魚汁飯 一啖食晒飯+蛋+饅魚 人生美味 好滿足呢個價錢 仲要大大碟! 合唔合理! -牛肉燉飯-相比起頭先既饅魚飯 呢個確實有少少比下去 但味道都不錯架 -草莓千層酥伴雪糕-即使幾飽 女孩子都有第二個胃食甜品如果大家都有我甘好食量千其咪錯過呢個鬆脆抵食既千層酥兩個人食都夠 仲要雪糕同生果都唔姑寒架!絕對俾足你 仲要飲埋杯野飲... 我飽飽喇What the fantastic food成餐都係三百幾兩個人... 抵食之餘最緊要真係好食! 絕對超值 黎甘遠都唔會後悔
如果唔係男友住新界
我諗我呢個由細到大住港島既人真係會錯失好多搵食機會

今次食到去粉嶺既工廠區!真係萬萬想唔到呢度有間甘既餐廳

一黎到門面已經好有玩味 證明呢度唔係甘簡單啦

入面都係好有特色既裝修 忘卻自己身處係工廠區坐位都好舒適
同埋今日黎得極早 完全唔使等就入得!

-餐湯同餐包-

個湯會唔會太濃... 我一度以為真係茄汁 唔知係飲得

-炸芝麻雞翼-
即整既炸雞翼我諗冇人會唔中意食啦

熱辣辣 好香口 惟一要小心辣咀呀

-蒲燒饅魚蛋包飯-

呢個係我此行既main point

絕對不會令你失望呀!
蛋夠滑 仲要配上饅魚汁飯 一啖食晒飯+蛋+饅魚
人生美味 好滿足

呢個價錢 仲要大大碟! 合唔合理!

-牛肉燉飯-

兩個人食都夠 仲要雪糕同生果都唔姑寒架!絕對俾足你

仲要飲埋杯野飲... 我飽飽喇

What the fantastic food
2018-03-05 357 views
由於我地BOOK左枱, 星期6晚 7:30 都唔需要等位.帶子黑松露意大利飯帶子三大隻,兩邊煎至金黃色, 但仍保持鮮甜嫩滑. 意大利飯黑松露香濃郁, 軟綿滑口蒲燒鰻魚蛋包飯好有誠意, 大塊鰻魚大碟蛋鰻魚嫩滑, 燒得岩岩好, 再淋上非常多鰻魚醬汁, 好味蛋好滑而蛋香味濃,有少少奶香味,所以口感更佳滑蛋蓋住飯都好有誠意, 係鰻魚汁炒飯, 唔係白飯值得一試!威靈頓酥皮牛柳配薯角酥皮香脆, 唔算太厚, 幾鬆軟. 牛柳略為焗過火, 唔算好嫩滑仲有沙律菜同薯角,呢份餐都真係好夠份量旁邊既醬汁辛辣之餘卻又甜甜地, 無論配牛柳還是薯條都好夾.鵝肝黑松露薯餅漢堡鵝肝煎得外脆內軟, 味道香濃又不會太膩,有入口即溶既感覺薯餅炸得好香脆, 同埋冇油"憶"味,有淡淡黑松露味道漢堡包都焗得好香脆, 好有心思配菜薯角都好味, 值得推介終結, 呢間餐廳價錢合理, 食物質素唔錯, 值得一試.
由於我地BOOK左枱, 星期6晚 7:30 都唔需要等位.

帶子黑松露意大利飯
帶子三大隻,兩邊煎至金黃色, 但仍保持鮮甜嫩滑.
意大利飯黑松露香濃郁, 軟綿滑口

蒲燒鰻魚蛋包飯

好有誠意, 大塊鰻魚大碟蛋
鰻魚嫩滑, 燒得岩岩好, 再淋上非常多鰻魚醬汁, 好味
蛋好滑而蛋香味濃,有少少奶香味,所以口感更佳
滑蛋蓋住飯都好有誠意, 係鰻魚汁炒飯, 唔係白飯
值得一試!

威靈頓酥皮牛柳配薯角
仲有沙律菜同薯角,呢份餐都真係好夠份量
旁邊既醬汁辛辣之餘卻又甜甜地, 無論配牛柳還是薯條都好夾.

鵝肝黑松露薯餅漢堡

鵝肝煎得外脆內軟, 味道香濃又不會太膩,有入口即溶既感覺
薯餅炸得好香脆, 同埋冇油"憶"味,
有淡淡黑松露味道
漢堡包都焗得好香脆, 好有心思
配菜薯角都好味, 值得推介

終結, 呢間餐廳價錢合理, 食物質素唔錯, 值得一試.
2018-02-27 229 views
見度好多人過推介咁就黎試下,佢地點都幾唔就腳,火車站行去都要20-25分鐘左右,係工業村入面,佢裝修係幾特別幾靚,但工業村晚餐黎講個人認為貴左D,味道一般但唔可以話難食,我食左個鰻魚飯同一個拿破倫意粉,普普通通,不過不失,但兩樣份量少左D,女生就應該會夠食,鰻魚飯味道比起日式料理既鰻魚飯差左少少,總括黎講,佢唔算太差,但加埋個地點唔太就腳既關係黎講就應該唔會再黎喇,因為食物味道唔係太特別出眾不太吸引。
對於港島人嚟講,入上水粉嶺嘅次數分分鐘仲少過出國旅行(笑)。今次難得入到粉嶺,緊係叫地頭蟲朋友帶我去食下「隱世」特色野~Café 外走廊有唔少卡通磚牆畫,啱晒影相打卡。而Café裝修方面則以木餐桌配水泥牆,簡約得嚟又有特色。星期六午市時段都有9成full,餐牌上嘅選擇唔少,而價錢亦都唔貴。朋友大推「蒲燒鰻魚蛋包飯」,一於就試試佢!叫主食都會奉送餐湯同麵包,不過就冇得揀紅湯/白湯,今日供應清一色蕃茄湯。呢個湯真係誠意十足,超級濃! 飲得出佢用咗大量蕃茄蓉,濃稠到直頭可以用嚟撈飯XD 不過個人略嫌佢酸左少少。麵包上枱已經唔熱,而且比較乾、硬。白酒蒜香蜆肉忌廉意粉($66)蜆嘅數量都唔少,意粉帶微酒香同蒜味。每條意粉都掛晒汁,但唔算好creamy會食到好飽濟嗰種,所有嘢都係啱啱好,好味到要同朋友搶食~蒲燒鰻魚蛋包飯($76)基本上見到枱枱都有點,賣相好靚仔,份量大份,鰻魚亦算都厚身。鋪上面嘅炒蛋夠綿滑,再配埋鰻魚燒汁超級開胃!底嘅飯亦唔係白飯咁簡單,而係有醬汁嘅珍珠米,又係食到停唔到口,幾分鐘就清晒成碟~喺打緊呢篇review嘅同時,又好想再去食個蒲燒鰻魚蛋包飯T_T 實在太邪惡!有機會再去

蕃茄湯

白酒蒜香蜆肉忌廉意粉($66)
白酒蒜香蜆肉忌廉意粉

蒲燒鰻魚蛋包飯($76)
蒲燒鰻魚蛋包飯

有機會再去嘅話,一定要試埋佢嘅甜品~
2018-01-27
$90 (Lunch)
蒲燒鰻魚蛋包飯
星期日瞓到晏一晏先起身,第一件事當然係搵食喇!呢間喺工廈既食店已經幫襯過幾次,次次喺飯市都要等位,見4-5點呢個時間應該唔洗等喇啩!其實佢做到喺工廈都咁多客人慕名而來,都知道佢有一定既實力!好!先嚟個湯同包先,個湯無咩特別就唔多講,但個黑糖包一食入口就知道同 OUX BLXXK 個包係兄弟包,因為OUX BLXXK 個包係軟,而呢個係硬嘅~不過甜度嚟講,呢個較甜,不過都好出色!再嚟當然會介紹返佢既hero product鰻魚蛋包飯喇!大家見到佢既蛋汁嗎?用嚟撈埋個飯係一流架!我有喺其他地方食過鰻魚蛋包飯,多數鰻魚汁炒飯/蛋汁都會汁量過多,導致佢一pat pat咁,而What The Food Cafe 既鰻魚蛋包飯絕對唔會發生呢個問題,我有獨立試過佢既鰻魚汁炒飯,絕‧對‧乾‧身!夾埋個蛋汁同鰻魚,簡直係『完美』。非常推薦嘅一個item!我點呢個沙律,見佢用料係青蘋果,自然聯想到係酸嘅,但原來佢係咸架估計係醃漬過吧?!真係比到驚喜我!一杯平平無奇既凍檸檬梳打,比一個有燈既杯襯托得幾靚,呢d咪叫有heart囉!凍咖啡係老公既提神之選,奶既比例剛剛好,喺一間cafe,對飲品都要有一定要求吧!
星期日瞓到晏一晏先起身,第一件事當然係搵食喇!
呢間喺工廈既食店已經幫襯過幾次,
次次喺飯市都要等位,
見4-5點呢個時間應該唔洗等喇啩!
其實佢做到喺工廈都咁多客人慕名而來,
都知道佢有一定既實力!
忌廉湯及黑糖包

再嚟當然會介紹返佢既hero product鰻魚蛋包飯喇!
大家見到佢既蛋汁嗎?用嚟撈埋個飯係一流架!
非常推薦嘅一個item!
鰻魚蛋包飯

估計係醃漬過吧?!真係比到驚喜我!
青蘋果沙律

凍檸檬梳打

凍咖啡
Other Info. : 佢有幾個sofa位,坐底咗真係唔願起身,hea到天荒地老
2018-01-28
$80 (Tea)
忌廉湯及黑糖包
鰻魚蛋包飯
凍咖啡
2018-02-06 277 views
見食評正面,唔同平台都分享WTF既食品,今日就特登抽時間去試下睇下係咪咁值得。點知...所謂既鰻魚蛋包飯只係好普通....既鰻魚飯...真係有D失望,以為隱世得黎真係有料到,原來都同平時既味道差唔多,唔洗特登山長水遠入黎食,轉完車都仲要行一段無乜人既路,真係唔好講笑。除左食鰻魚蛋包飯,天氣咁凍都特別試左杯Latte,但係總結而言,飲品同湯都係無乜特別。餐廳裝修方面,係幾有風格,係有D塵無乜點抹囉😂

餐廳裝修方面,係幾有風格,係有D塵無乜點抹囉😂

2018-02-04
$100 (Tea)
2018-02-03 283 views
一早諗住專登由屋企入嚟諗住試下佢個鰻魚飯,由粉嶺火車站行成十多分鐘過嚟,終於搵到個地方,荒蕪,無特別指示,喺工業大廈內,又多車,雖然係咁,好彩最後俾我見到個招牌先知無搵錯。望到入面,空無一人,都無所謂啦,見到咁多👍🏻都照入,侍應一出嚟問幾多位,之後就問係咪呢幢工業大廈員工,話唔係咁就要過主,但食評中無人提及過一定要多利工業大廈員工先可以幫襯,仲有啲人講明係專登過去,只怪我太坦白,不過卻令我太失望,以後唔會再嚟,亦唔會介紹人嚟幫襯。😡😡😡😡😡😡😡😡
2018-02-03
Type of Meal
Lunch
舊區工廈終於有Cafe風格美食!已經第二次來光顧,之前吃過這裡的「蒲燒鰻魚蛋包飯」回味無窮,今晚特意帶媽媽來吃。鰻魚飯是媽媽的最愛,平常都只會在日式餐廳吃,今次帶媽媽到工廈區內吃,給媽媽帶來新鮮感。一出升降機,只要找到任電玩卡通牆,就會找到餐廳的位置。餐廳外的環境都是一般舊式工廈的模式,但就是因為有這個對比,更顯得餐廳格局有特式及悠閒感。原來6pm前入座可以免加一服務收費,今天剛好5:45pm入座,亦未有人流,不過食到7pm左右就已經坐滿,還以為這裡較偏遠,晚飯時間應不會很多人,但原來這家店都幾受歡迎喔。是日餐湯是蕃茄濃湯,超濃的蕃茄湯,吃得出份量十足的蕃茄蓉,可惜味道太酸。晚餐點了「蒲燒鰻蛋包飯」$76  一直人氣高企的鰻魚蛋包飯,第二次來吃,水準依然保持到。鰻魚肉肥美但不算大條,不過配滑蛋燒汁飯食已經很足夠。旋風滑蛋包著燒汁飯,每一粒飯粒都沾滿著燒汁,再配滑蛋一併吃特好味。紐西蘭肉眼扒 (配意粉) $108 我們點了7成熟牛扒,真的要給讚,生熟度剛剛好,除了時間火喉控制得很好,肉眼扒質素亦很好。想不到在這餐廳也能吃此水準。另一讚的是,配意粉竟然是雜菌忌廉意粉,味道相當好,意粉軟韌度
舊區工廈終於有Cafe風格美食!

晚餐點了「蒲燒鰻蛋包飯」$76

一直人氣高企的鰻魚蛋包飯,第二次來吃,水準依然保持到。
鰻魚肉肥美但不算大條,不過配滑蛋燒汁飯食已經很足夠。

紐西蘭肉眼扒 (配意粉) $108

我們點了7成熟牛扒,真的要給讚,生熟度剛剛好,除了時間火喉控制得很好,肉眼扒質素亦很好。想不到在這餐廳也能吃此水準。另一讚的是,配意粉竟然是雜菌忌廉意粉,味道相當好,意粉軟韌度亦適中。邊食邊跟媽媽說下次來可以點意粉。

紐西蘭肉眼扒

招牌WTF水果茶 (跟餐+$30)
這杯特飲非常棒!不得不推介!
大大杯,內裡有玫瑰花茶粒及多款鮮果粒:士多啤梨、藍苺、水蜜桃、荔枝、玫瑰
這杯果茶除味道濃甜適中,除滿滿清新果味外,亦能聞到及飲到的玫瑰花香。

菠蘿梳打 (跟餐+$15)
招牌WTF水果茶

薯角  $30
份量超多,約有20條或以上,而家是粗條,這個價錢我覺得很抵食亦很飽肚,已經知道下次假期可以跟友人來這店吃下午茶小吃,亦可以慢活的談下天說下地,這裡確是一個跟友人聚會的好環境。
色色炸粗薯角

餐牌:

$130 (Dinner)
紐西蘭肉眼扒
招牌WTF水果茶
色色炸粗薯角
2018-01-21 200 views
Almost like a river amidst a desert, this hidden restaurant is located in an inactive factory area. The art and decorations in this café are vivid and intelligently placed. There is a decently broad range of food offered in this restaurant. The prices are reasonable for a restaurant in areas like this. I recommend the coffees served here, as the blends are unique and delicious.
2018-01-21
$100 (Lunch)
Appetizer
Carbonara  spaghetti  with  clam
Fruit  punch
Eel  and  scrambled  egg  rice
Hot  latte
Ron-eye
Iced  mocha
2018-01-20 184 views
一直被喻為美食沙漠嘅粉嶺終於有間好多人推嘅what the food cafe🤓🤓 今日終於入到呢頭食下佢❤️❤️ 位置比較入,要經過幾個工廈先嚟到🤠 先嗌左個鰻魚蛋包飲($76)🤺🤺 真係好澎湃好大份🤤🤤 鰻魚燒得幾香口,蛋剛剛好熟,撈好食更有口感👀 之後嗌左燒菠蘿漢堡($76)⭐️⭐️非常好食!漢堡肉係手打自制嘅,勁厚肉又多汁❤️❤️配菜薯角亦好香脆😛 甜品推薦心太軟同拿破輪💁🏻前者甜度適中,仲有小小酒味飄散😋 後者夠鬆脆可口,芒果好凍好甜🍰🍰 水果茶好有心思,唔過甜,有層層玫瑰花味,如果有熱飲更好🌷🌷

先嗌左個鰻魚蛋包飲($76)🤺🤺

之後嗌左燒菠蘿漢堡($76)⭐️⭐️

甜品推薦心太軟同拿破輪💁🏻前者甜度適中,仲有小小酒味飄散😋

後者夠鬆脆可口,芒果好凍好甜🍰🍰

水果茶好有心思,唔過甜,有層層玫瑰花味,如果有熱飲更好🌷🌷

2018-01-19 254 views
中午跟同事一起來了這間裝修特別,佈局好看的餐廳。服務生都長得好看,穿著短褲並露出大長腿,還沒點菜已經大飽眼福,非常開胃。同事各自點餐,我看到很多人推薦這款美食於是也嘗一嘗。餐牌價錢由50至100多並不算十分貴,而且有跟餐包,餐湯和飲料,算是很值。白湯非常足料,有大量粟米粒,很甜很好喝餐包外脆內軟,微溫主菜終於到,鰻魚滑蛋飯 。賣相極吸引,充滿期待。可惜咬第一啖已經有細骨刺喉嚨。再嘗一口滑蛋,跟平時吃的口感沒有分別。可能因為落了醬汁所以沒有放鹽,醬汁偏淡味,完全吃不出任何味道,口感軟軟滑滑有點稠。包裹的飯也是一樣,味道很淡,吃不出感覺。鰻魚是好吃的,味道很濃郁,與蛋包飯成強烈對比,但是細骨太多,每啖都有細骨硬硬刺刺的。若然鰻魚跟飯一起吃還勉強可以入口,但淨蛋與飯真的淡而無味。而鰻魚的份量亦未足夠吃完整碟飯。再跟服務員要了一些鰻魚汁,是十分稠的凍汁,有點兒酸,混在一起吃了一口反而有種想吐的感覺。最後真的吃不下去,剩了一大半,可能因為期望太高所以覺得十分失望。

足料餐湯

白湯非常足料,有大量粟米粒,很甜很好喝

餐包

餐包外脆內軟,微溫

鰻魚滑蛋飯

主菜終於到,鰻魚滑蛋飯 。賣相極吸引,充滿期待。
鰻魚滑蛋飯

可惜咬第一啖已經有細骨刺喉嚨。
包裹的飯也是一樣,味道很淡,吃不出感覺。

足料餐湯
2018-01-06 202 views
去開上水行街和探朋友, 傾開計原來係粉嶺工廠區內,都有一些神秘食堂, 朋友並介紹了一間叫「 What The Food Cafe 」西餐館, 雖然工廠區俾人感覺一定很殘舊, 但去到工厦去到餐廳的走廊路口, 看見餐廳外的有很多牆畫, 原來是引領客人入口位置,看來非常有趣, 在殘舊的工廠內出生面入到裏面看見, 裝修雖很簡單但保留工廠的原子氣息,勝在有氣氛,又有點自去了工廠來的私竇bank房入餐廳後,選坐了在窗邊的卡位, 非常寬落, 可以容納六至七個朋友一起坐,坐下時客人不多,但時間越夜就越多人上來,最後更差不多全場滿座這個叫蒲燒鰻魚蛋包飯, 面頭一片厚切的鰻魚,肉厚肥美及配上濃都醬汁, 鮮甜美味 ,滑蛋鋪滿整個大碟份量十足,,首先前菜是一個濃郁足料的蕃茄濃湯,最配熱辣辣的包,配直一絕黑毛豬蘋果黑醋汁,厚厚黑毛豬肉, 煎得剛剛好,入口不會有韌的感覺,皮脆肉嫩, 即炸的薯角非常香口最後叫了一個草莓千層酥伴豆腐雪糕的甜品, 細看這份甜品廚師別具心思, 酥餅內藏著雪糕,感覺合二為一, 再配上新鮮甜美的草莓, 簡直係一種頂級享受餐後嘆返杯越南滴漏咖啡焦糖脆脆咖啡碎冰

首先前菜是一個濃郁足料的蕃茄濃湯,最配熱辣辣的包,配直一絕

餐後嘆返杯越南滴漏咖啡

焦糖脆脆咖啡碎冰

$200 (Dinner)
  • 黑毛豬伴蘋果黑醋汁
  • 越南滴漏咖啡
2018-01-03 2748 views
放假來個郊遊,去了上水粉嶺走一轉,肚子餓了就在粉嶺找個吃的地方。火車站附近的商場還是一系列的集團食肆,實在沒興趣。打開OR,見到走遠一點的工廠區,有間名字有趣的餐廳what the food cafe,膽粗粗的跟朋友去探路。穿過屋村走過隧道,15分鐘左右便到工廠大廈;因為星期六下午傍晚的關係,人流其實非常少,自己有點猶豫有沒有找錯地方。最後走到大廈上了樓,在牆上見到很多卡通英雄人物就知道終於找到。牆上加了超級英雄聯盟 crossover 瑪利奧的馬賽克,入門又有Batman + Robin,再加另一幅磖磚白雪公主,餐廳的裝潢好玩有格;餐牌選擇主菜只有幾款,反而其他小食有不少選擇; 朋友選了黑毛豬伴蘋果黑醋汁($148) ,自己就點了蒲燒鰻魚蛋包飯($76) ,再加焦糖咖啡碎冰($18跟餐)及越南滴滴咖啡($18跟餐); 餐廳很nice額外送上蕃茄餐湯,湯看上來不像湯因為很濃稠,每一匙都有蕃茄蓉,再配上又暖又軟的餐包,非常好味,一開餐已經有驚喜越南滴滴咖啡焦糖咖啡碎冰蕃茄餐湯朋友的黑毛豬肉質夠嫩,配上蘋果黑醋汁味道很fresh,自己的鰻魚蛋包飯呢,蛋漿多而且非常juicy,非常合口味,每

越南滴滴咖啡
焦糖咖啡碎冰
蕃茄餐湯
朋友的黑毛豬肉質夠嫩,配上蘋果黑醋汁味道很fresh,自己的鰻魚蛋包飯呢,蛋漿多而且非常juicy,非常合口味,每粒飯都有醬汁不會乾爭爭的,鰻魚厚肉且軟綿,配上的鰻魚汁夠味香濃,平時總會吃不下整碟飯的居然可以一口氣吃光光,很罪疚不過實在好味道顧不得了

黑毛豬伴蘋果黑醋汁
朋友還加多個草莓千層酥伴雪糕($40),即叫即做味道也不俗,加上兩杯咖啡整餐飯實在完美了
Other Info. : 六時左右餐廳只有一枱客人,加上星期六傍晚關係,初時以為餐廳冷清,誰不知愈夜愈多客人,我們離開時反而差不多全場坐滿,看來很多客人都會專乘來到幫襯
  • 越南滴滴咖啡
2018-01-03 163 views
難得今日星期日同媽咪兩個都冇野做, 就帶左佢去喱間,係粉嶺附近好出名的工廠西餐廳到食LUNCH. 位置雖然比較偏僻, 但係因為餐廳名氣唔錯, 都有好多專程去。去到工廠樓下唔識路,已經有人問係咪搵緊WTF CAFE HAHA 於是好容易就搵到喱間餐廳啦。上到去我叫左媽咪至愛的鰻魚飯同埋BBQ豬肋骨。但因為電話壞了沒辦法將相片放上黎。鰻魚飯賣相好吸引, 用一層蛋包住d飯。外層包住既蛋有濃濃既蛋香味得來又很滑, 食落口係近乎流質,但係又可以撈落D飯到一齊食,就我所見幾乎每一台客人都有叫喱個鰻魚飯,而且每一台的鰻魚飯既賣相都一模一樣, 真佩服廚師點樣可以做到喱種技巧,每一個飯的蛋都煮得岩岩好。鰻魚既份量都唔細,有手掌咁大放係飯上面,以喱個價錢黎講非常抵食。媽咪唔鐘意食肉,所以醬燒豬肋骨全部由我一個人食。豬肋骨外層查滿了BBQ醬, 帶有小小焦味,外層好香。入面既肉仲保持住小小鬆軟。食喱種豬肋骨既時候最怕咬落去全部都係肥膏, WTF CAFE喱方面完全有驚喜, 肋骨肥瘦均勻。份量看起來雖然唔多,但係食埋側邊既配菜就夠飽。今次因為係午餐時間都唔需要排隊, 但餐廳都有少少FULL,如果夜晚黎一定要BK

今次因為係午餐時間都唔需要排隊, 但餐廳都有少少FULL,如果夜晚黎一定要BK位。
2017-10-22
$80 (Lunch)
  • 鰻魚蛋包飯
2018-01-01 149 views
今日黎左粉嶺既工廈尋美食第一次黎工廈餐廳食野估唔到都有水準食之前我都有上網做過research既聽講蒲燒鰻魚蛋包飯好食就試試去,好大塊既鰻魚$76價錢又平民,足料又抵食我見好多枱都有嗌,果然無失望紐西蘭肉眼扒,叫左6成熟,黑淑汁配意粉肉味鮮甜而且多汁,$108有扒食對我黎講食扒6成熟岩岩好唔會太熟,太熟唔好食鐘意食意粉既我要試下佢地既意粉所以叫多個白酒蒜香忌廉意粉有白酒既香味令個意粉唔同晒意粉硬度適中👍🏼飲品叫左雜果賓治,杯野飲著燈的都有吸引我叫佢既原因唔係好甜,合格👍🏼我朋友叫左越南滴漏咖啡☕️有濃郁咖啡味今日令我對工廈餐廳改觀下次再試
今日黎左粉嶺既工廈尋美食

第一次黎工廈餐廳食野
估唔到都有水準

食之前我都有上網做過research既
聽講蒲燒鰻魚蛋包飯好食
就試試去,好大塊既鰻魚

$76價錢又平民,足料又抵食

我見好多枱都有嗌,果然無失望

紐西蘭肉眼扒,叫左6成熟,黑淑汁配意粉
肉味鮮甜而且多汁,$108有扒食

對我黎講食扒6成熟岩岩好
唔會太熟,太熟唔好食

鐘意食意粉既我
要試下佢地既意粉
所以叫多個白酒蒜香忌廉意粉
有白酒既香味令個意粉唔同晒
意粉硬度適中👍🏼

飲品叫左雜果賓治,杯野飲著燈的
都有吸引我叫佢既原因
唔係好甜,合格👍🏼
我朋友叫左越南滴漏咖啡☕️有濃郁咖啡味

今日令我對工廈餐廳改觀
下次再試
2018-01-01
$150 (Dinner)