2022-03-13 473 views
晚市繼續禁堂食 唯有買外賣出去觀塘海濱食😥😥✨吞拿魚蟹籽雜菌日式刺生飯 $81今次呢個poke 比起上次銅鑼灣食嗰兩個都好食 👍 吞拿魚都香啲 洋蔥又冇咁辣 而且好多海苔 雜菌好爽口 全部配搭埋一齊好夾 不過呢間就冇得自己揀啲配料有個三文魚湯送 我覺得就正正常常 冇咩特別不過如果我係觀塘返工嘅話呢間一定係可以再encore 嘅餐廳👍味道❤️❤️❤️❤️價錢❤️❤️❤️服務 (外賣)環境 (外賣)💰晚餐人均~$80✅再幫襯
晚市繼續禁堂食 唯有買外賣出去觀塘海濱食😥😥

環境 (外賣)

💰晚餐人均~$80

✅再幫襯
2022-02-11 372 views
近日菜價勁高, 但都無阻我想食草既熱情🤤好彩而間餐廳無坐地起價, 可以俾我食到正菜😙餐廳主打poke bowl🥗Poke 即係「切塊」既意思, 源自於夏威夷🏖將切塊既魚生/肉放係飯/沙律上, 就成為Poke Bowl啦😝八爪魚蟹棒溫泉蛋沙律🐙 ($75) 👍🏻👍🏻👍🏻八爪魚係用芥末乳酪汁撈既, 好欣賞佢個汁🥰可以闢到魚生既腥味之餘, 但又唔會好搶fo~再加上溫泉蛋去撈沙律食, 超清新超健康❤️❤️❤️午餐會送杯麵豉湯🍲食完生冷野, 飲番杯暖野中和番, 好貼心👍🏻Poke Bowl仲可以自選~ 如果嫌飯太heavy 沙律菜又太light既話, 可以揀撈烏冬不過個人覺得撈烏冬個味道唔太夾🙈除左poke bowl, 餐廳仲有熱食既飯可以選擇慢煮柚子豚肉溫泉蛋飯 ($82) 🍋柚子味好重, 減低左豚肉既膩感, 都唔錯既😙Poke Bowl味道好正!!🥰不過760小姐有選擇困難症😫如果可以有多d set好既poke bowl揀會更好😆😆😆
近日菜價勁高, 但都無阻我想食草既熱情🤤
好彩而間餐廳無坐地起價,
可以俾我食到正菜😙

餐廳主打poke bowl🥗
Poke 即係「切塊」既意思, 源自於夏威夷🏖
將切塊既魚生/肉放係飯/沙律上,
就成為Poke Bowl啦😝

八爪魚蟹棒溫泉蛋沙律🐙 ($75) 👍🏻👍🏻👍🏻
八爪魚係用芥末乳酪汁撈既, 好欣賞佢個汁🥰
可以闢到魚生既腥味之餘, 但又唔會好搶fo~
再加上溫泉蛋去撈沙律食,
超清新超健康❤️❤️❤️
午餐會送杯麵豉湯🍲
食完生冷野, 飲番杯暖野中和番, 好貼心👍🏻
八爪魚蟹棒溫泉蛋沙律

Poke Bowl仲可以自選~

如果嫌飯太heavy 沙律菜又太light既話,
可以揀撈烏冬
不過個人覺得撈烏冬個味道唔太夾🙈

除左poke bowl, 餐廳仲有熱食既飯可以選擇
慢煮柚子豚肉溫泉蛋飯 ($82) 🍋
柚子味好重, 減低左豚肉既膩感, 都唔錯既😙
慢煮柚子豚肉溫泉蛋飯

Poke Bowl味道好正!!🥰
不過760小姐有選擇困難症😫
如果可以有多d set好既poke bowl揀會更好😆😆😆
八爪魚蟹棒溫泉蛋沙律
慢煮柚子豚肉溫泉蛋飯
2022-01-24 325 views
Why Not Bowl? poke N donburi (觀塘) 觀塘返工嘅人有福啦,又有間抵食又健康既餐廳。餐廳位置闊落,坐得舒服。佢哋係先喺外面落order,再到櫃檯自取食物。而家新增咗早餐時段,亦都有外賣自取優惠。🌟封門柳湯烏冬配原味牛角包窩夫 $44試咗下午茶餐,好超抵食,價錢都係$20-$44 咋。有烏冬同窩夫揀,套餐包杯熱茶。價錢咁平質素冇得挑剔,而且味道都唔錯,牛角酥酥脆,有主食有甜品👍🏻👍🏻以下兩款下午茶時段有8折優惠同送三文魚湯👇🏻🌟封門柳牛肉蓋飯 $98 (折後 $78封門柳、漬蛋黃、日本葱花,炸蒜、芥末乳酪汁。中間加咗粒蛋黃,賣相味道都有加分。封門柳牛肉嘅份量正常,咬落唔會好靭,配芥末乳酪汁比想像中好食。🌟三文魚親子飯 $88(折後 $70三文魚、三文魚籽、蛋絲、青瓜芝麻、果仁蛋黃醬。佢哋都有自選嘅poke bowl,不過都係揀定咗嘅方便啲。青瓜爽脆,令到味道清爽咗好多。三文魚都算俾得多,成個面鋪滿晒。果仁蛋黃醬易入口,味道夾。 📍Why Not Bowl? poke N donburi (觀塘)觀塘駿業街56號中海日升中心地下HJK號舖#whynotbowl

🌟封門柳湯烏冬配原味牛角包窩夫 $44

以下兩款下午茶時段有8折優惠同送三文魚湯👇🏻

🌟封門柳牛肉蓋飯 $98 (折後 $78

🌟三文魚親子飯 $88(折後 $70

觀塘駿業街56號中海日升中心地下HJK號舖

#whynotbowl #觀塘美食 #觀塘 #觀塘黃店 #良心小店 #香港小店 #黃店 #黃色經濟圈
#日本菜 #西式 #poke #pokebowl #foodiehk #hkfoodie #hkfood #foodhk #food #foodie #blogger #香港美食 #美食 #食 #食好西 #hkfood #hkeat #hkig #食べスタグラム
第一次叫網上外賣平台外賣試呢間餐廳另+$12要牛油果點知送到黎發現個牛油果又生又硬完全食唔到(肉眼睇都睇得出係生, 切個時都會知)接受唔到一間餐廳連食材係生既都照出餐其實如果食材唔得你地可以係外送平台度cut左呢個option唔好俾人揀或者打黎問下介唔介意轉第二樣食材而唔係直接出餐俾客人真係好過份我仲要係叫外賣, 想換都冇得換結果只係食埋其他餸就算個牛油果完全食唔到亦都會blacklist呢間餐廳, 唔會再幫襯
第一次叫網上外賣平台外賣試呢間餐廳
另+$12要牛油果
點知送到黎發現個牛油果又生又硬
完全食唔到
(肉眼睇都睇得出係生, 切個時都會知)
接受唔到一間餐廳連食材係生既都照出餐
其實如果食材唔得
你地可以係外送平台度cut左呢個option唔好俾人揀
或者打黎問下介唔介意轉第二樣食材
而唔係直接出餐俾客人
真係好過份
我仲要係叫外賣, 想換都冇得換
結果只係食埋其他餸就算
個牛油果完全食唔到
亦都會blacklist呢間餐廳, 唔會再幫襯
自選配搭
Delivery
$136 (Lunch)
2022-01-19 134 views
下午茶時段去咗公司附近呢間pokebowl,叫咗個八爪魚枝豆蟹柳半飯半沙律外賣。呢個時段有折幾抵食,八爪魚份量夠,醬汁唔錯,菜都新鮮,整體幾fresh幾好食👍🏻下次試下其他餐
TakeAway
2022-01-14 126 views
Why not both?🤪小朋友先做選擇,不過嚟到「Why Not Bowl?」,有選擇困難症真係好難揀,皆因自選配搭千變萬化♾,唔想揀就食套餐啦!雖然呢個商場睇落有啲噏耷,入到呢間舖頭有別有洞天,唔單止座位好寬敞,藍黃色嘅配色仲好有夏威夷感覺💙💛,淨係買個良心都抵撐————————————————👅自選夏威夷碗($88)👍🏻我叫咗啲咩就自己睇圖啦,主食加埋一大碗,沙律加飯都幾飽🥗,下次都係揀返淨沙律菜好喇!呢個價錢加埋汽水同蛋糕仔,係Poke Bowl界算係幾抵———————————————— 🚩總結:當係飛咗一轉夏威夷🏝———————————————— 🌟注意:點餐後憑票到取餐處自取,餐具自助————————————————📍 Why Not Bowl? poke N donburi地址:觀塘駿業街56號中海日升中心地下HJK號舖

————————————————
👅自選夏威夷碗($88)

🚩總結:當係飛咗一轉夏威夷🏝
————————————————
🌟注意:點餐後憑票到取餐處自取,餐具自助
地址:觀塘駿業街56號中海日升中心地下HJK號舖
2022-01-10 95 views
是晚抓住最後禁晚市堂食前既尾巴,收工之後搵到觀塘中海日升中心地下入面一間食poke bowl 的餐廳。餐廳非常寬敞,主要係木系座位非常舒服,亦有一部大電視比客人觀看。呢間餐廳係食poke bowl,一開始可以從揀一份蛋白質開始,今次我就試左慢煮雞肉,bowl既價錢亦以視乎揀咩雞蛋白質以定,慢煮雞胸就$72。醬汁方面就揀左壽喜菇汁。主食部份可以兩溝,我就選擇左壽司飯同糙米,另外仲可以揀三款配菜,以及不同調味,好似木魚絲炸蒜芝麻等等。仲會附送一碗三文魚湯,今次仲加左5蚊要一杯凍既桂花烏龍茶,同埋加15蚊要左奶茶蛋糕,成餐飯都食到好滿足。😋總括黎講,呢間poke bowl餐廳,坐得舒服,味道亦不錯👍🏻

2022-01-07 110 views
觀塘區終於有賣poke bowl的餐廳啦!平時食太多美食,有時都想食得清淡一點,那poke就是不錯的選擇,豐富得來又健康!Poke在夏威夷語裏是「切塊」的意思,意思是把新鮮捕撈的魚類直接切成小塊,加上其他食材並淋上醬汁擺在bowl裡。餐廳位於美食集中地——中海日升中心的地下,佔地很大,座位闊落,乾淨企理。店內的裝修是日系清新風格,配有藍白海軍風的裝飾,很有夏威夷渡假的感覺。店員親切有禮,落單時會重覆確認,確保自選bowl的配料不會出錯。落單後可以到右邊取餐區等叫號﹙有點像McDonald那樣﹚。食過不少poke bowl的餐廳,我覺得觀塘這間的性價比最高!第一次來是外賣自取,還有九折優惠。這次是第二次再度來訪食晚餐。餐牌上除了有已經配好材料的poke bowl,還可以build your own poke,提供個人化選擇。主菜提供豐富的蛋白質,可選慢煮雞胸﹑三文魚/吞拿魚刺身﹑大蝦仁﹑熟八爪魚等,適合減脂增肌人士。食得健康也不一定只食沙律菜,主食就提供沙律﹑壽司飯或糙米飯,還可以雙拼,提供靈活選擇。配菜方面有多款健康食材,每樣都很吸引!♢ 👩🏻‍🍳𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙔𝙤𝙪𝙧 𝙊𝙬𝙣 𝙋𝙤𝙠𝙚

♢ 👩🏻‍🍳𝘽𝙪𝙞𝙡𝙙 𝙔𝙤𝙪𝙧 𝙊𝙬𝙣 𝙋𝙤𝙠𝙚 $82
𝑀𝒶𝒾𝓃 𝓅𝓇𝑜𝓉𝑒𝒾𝓃
蛋白質︰檸檬香草慢煮雞胸
𝒮𝒶𝓊𝒸𝑒
醬料︰壽喜菇汁
𝐵𝒶𝓈𝑒
主食︰半沙律,半糙米飯
𝒮𝒾𝒹𝑒 𝒹𝒾𝓈𝒽
配菜︰香草車厘茄﹑芝麻醬豆腐、蟹籽、帝王蟹棒
𝒮𝑒𝒶𝓈𝑜𝓃𝒾𝓃𝑔
味料︰紫菜絲﹑果仁碎﹑木魚絲﹑炸蒜﹑黑白芝麻

這個poke份量超多,滿滿的配菜看起來十分豐富,跟餐還配有麵豉湯,超值!雞胸肉質嫩滑,不會overcooked而變得「鞋烚烚」。每款配菜味道都很不錯,蟹籽新鮮爽口,豆腐的芝麻醬味夠濃郁,特別推薦帝王蟹棒,厚肉又夠鮮甜!味料可選多於一款,每款都很吸引,我毫不猶豫地選了五款!味料的果仁碎和炸蒜香脆可口,與poke其他配料攪拌在一起,令整個飯變得更香口!

最重要是,𝐖𝐡𝐲 𝐍𝐨𝐭 𝐁𝐨𝐰𝐥是良心小店💛,絕對值得我再度回訪!
2021-12-31 123 views
1,首先店內裝潢超正:超大的電視,海洋主題的飾物,一副海洋油畫(上面有獅子山,有很多帆船,給人一種寧靜、希望的感覺)2,每個餐都很健康,有很多蔬菜:秋葵,青瓜,小番茄....很足料,口味清新。成日都食平餐廳中伏,食貴餐廳就勁細份。所以在這個價位來說,這是難得一見的好餐廳!一齊來撐本地好餐廳!唔好輸比d大集團連鎖餐廳。陣間捱唔過租,尼度又會變左間m記、美心大快活就唔好啦!!!我想食返d有heart既食物啊

成日都食平餐廳中伏,食貴餐廳就勁細份。
所以在這個價位來說,這是難得一見的好餐廳!

2021-12-27 1425 views
🍴Why not bowl 抵食下午茶 🍲🧇平常吃健康日式飯的餐廳在星期六14:00-17:30有提供下午茶餐,看到$44有烏冬亦有甜品,十分划算,便試試這裡的下午茶。📍炸雞扒湯烏冬配原味牛角包窩夫 $44🧇如單要炸雞扒湯烏冬配熱茶的套餐只需$34,加牛角包窩夫才$44,便試了有包括甜品的套餐。🐣 炸雞排雖然放在湯上,仍保持香脆,外脆內軟。烏冬Q彈不易斷,排汁力高,配點香蔥香味突出。🧇原味的牛角包窩夫有半份,撒上糖霜,外鬆脆,內香軟,微甜可口,以配餐甜品來說屬十分高質。🔸小總結:餐廳環境舒適寬敞,以大量木系桌椅佈置,予人寫意之感。食物味道不錯,餐具亦簡潔精美。下午茶性價比極高,值得回訪。👅 味道:4.7/5💰CP值:5/5🕴🏻服務:4.8/5🔰餐廳環境:4.9/5👀回頭率:4.8/5🍽 餐廳: Why Not Bowl? poke N donburi🌐地址: 觀塘駿業街56號中海日升中心地下HJK號號舖#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #foodhk #hkfoodbl
🍴Why not bowl 抵食下午茶 🍲🧇

📍炸雞扒湯烏冬配原味牛角包窩夫 $44🧇

🐣 炸雞排雖然放在湯上,仍保持香脆,外脆內軟。

烏冬Q彈不易斷,排汁力高,配點香蔥香味突出。

🔸小總結:

👅 味道:4.7/5
💰CP值:5/5
🕴🏻服務:4.8/5
🔰餐廳環境:4.9/5
👀回頭率:4.8/5
🌐地址: 觀塘駿業街56號中海日升中心地下HJK號號舖

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #foodhk #hkfoodblogger #foodbloggerhk #foodblogger #hkfoodlover #foodig #hkigfood #igfood #likeforlike #相機食先 #吃貨 #食好西 #觀塘美食
2021-12-18
$45 (Tea)
2021-11-04 1222 views
其實我係第一次食Poke😂以為淨係得沙律菜揀,估唔到有咁多搭配!🍽食物:👍🏻自選夏威夷碗Main protein: 三文魚刺身$88Sauce: 山葵芥末乳酪醬Base(可雙拼): 糙米飯+沙律菜Side dish (可選3款): 雞蛋絲、芝麻醬豆腐、蟹籽Seasoning(可全選): 紫菜絲、木魚絲、黑白芝麻三文魚刺身味道普通,但份量好多,佔咗接近半個碗,糙米飯同沙律菜係一半一半咁,因為個醬係寫推薦,我覺得冇介紹錯,個汁好清新,加左wasabi即刻味道豐富左!雞蛋絲有啲乾同冇調味,可以唔嗌,撈埋豆腐軟棉棉嘅口感同蟹籽嘅咬口,成碗嘅口感都提升左。餐飲:玄米綠茶+$5 甜品:類似牛油蛋糕仔(?)😂⛩環境:👍🏻地方闊落,枱同枱之間唔會痴到好埋,有長枱、梳化位、二人枱都有bar枱任揀,我行過幾次都冇見過佢哋full house😂每次都唔洗等位同人迫,坐得舒服。👍🏻夏威夷風藍白色設計,配合返夏威夷碗嘅主題(?)💁🏼‍♀️服務:👉🏻類似快餐店嘅形狀自己搵位,係counter落完單就等叫number攞嘢食,餐具紙巾全部都係自助,冇特別service,不過餐廳都冇加一。📝總評:7/10除左自選夏威夷碗

🍽食物:

👍🏻自選夏威夷碗
Main protein: 三文魚刺身$88
Sauce: 山葵芥末乳酪醬
Base(可雙拼): 糙米飯+沙律菜
Seasoning(可全選): 紫菜絲、木魚絲、黑白芝麻

餐飲:玄米綠茶+$5
甜品:類似牛油蛋糕仔(?)😂

⛩環境:

👍🏻夏威夷風藍白色設計,配合返夏威夷碗嘅主題(?)

💁🏼‍♀️服務:

📝總評:7/10
除左自選夏威夷碗,佢仲有提供set俾客人,可以唔洗諗食咩。我覺得夏威夷碗冇一般魚生飯咁滯,但又冇沙律咁寡,有時食下呢啲都冇乜負擔感😝

⏱冇限時
平日經常大魚大肉,偶而都想品嘗健康的菜餚。剛巧在網上見到不少Poke Bowl(夏威夷碗)的分享🥣,原來它是夏威夷漁民的日常食物:因為夏威夷位處太平洋中間,漁獲非常豐富🐟,於是當地人就把一些生魚片混合米飯進食🍚,近年來更成為不少地方的飲食新潮流,以迎合現代人健康的生活習慣🙆🏼‍♂️隨著食物的演化,不少餐廳會在Poke Bowl原有食材的基礎上,增加本地的元素:例如會加入牛肉、沙律、雞柳等,而不只是魚生和米飯;醬汁方面也變化多端,但最基本的原則:健康,卻始終不變👍🏼👍🏼就像今次分享的,位於觀塘工業區的餐廳🏞環境木系為主的傢具設計,配以夏日和海灘活動主題,牆上更掛上划船的木槳🚣此外,餐廳亦會播放柔和音樂,令食客感受到夏威夷的夏日氣息☀️💨🍝食物既然是夏威夷碗主題餐廳,主打也必然是Poke Bowl:由醬汁、主食、到配料和調味料等,餐廳都提供不少新穎和健康的配搭。顧客可以order指定套餐,或是透過自選餐單選擇想吃的食物🥡1. 套餐:封門柳牛肉蓋飯配漬蛋黃🍛🥩($98)、Macario血橙味梳打水🍊(+$12)🔸封門柳牛肉煎至半熟,肉質軟淋,更重要的,是一個飯有6至7塊牛柳,性價比很高;漬蛋黃使

🏞環境

🍝食物

🔸封門柳牛肉煎至半熟,肉質軟淋,更重要的,是一個飯有6至7塊牛柳,性價比很高;漬蛋黃使用日本雞蛋🥚,拌勻於飯中,口感香滑好吃😋
🔸 血橙味梳打水,感覺特別,喝下去的口感像西柚,味道不錯
套餐:封門柳牛肉蓋飯配漬蛋黃、Macario血橙味梳打水

2. 自選餐單:慢煮雞胸,配沙律、香草車厘茄、芝麻醬豆腐、青瓜、紫菜絲、黑白芝麻(芥末乳酪汁)🍗🥗($72)、冷桂花烏龍茶(+$5)
🔸雞胸肉肉質粗糙,口感普通,但雞肉味香口,而且一碗沙律差不多有一半雞胸肉粒,非常足料;沙律的材料豐富,青瓜爽口🥒、蕃茄多汁🍅、豆腐嫩滑,加上芝麻使沙律的味道錦上添花;特別要讚賞餐廳芥末乳酪汁,有一點Wasabi 直衝上腦門的刺激感,又有乳酪酸酸甜甜的香味,carry著整個沙律嘅味道😋😋
🔸烏龍茶有香濃桂花味,但茶味不夠,不算好喝🫖
自選餐單:慢煮雞胸,配沙律、香草車厘茄、芝麻醬豆腐、青瓜、紫菜絲、黑白芝麻(芥末乳酪汁)、冷桂花烏龍茶

3. 三文魚湯🐟(like 餐廳的社交平台後附送)
🔸香濃三文魚味,而且湯不會混合太多水😋

4. 小蛋糕🍰(套餐及自選餐單均會附送)

💁🏻‍♀️服務
類似快餐店的營運模式:客人會先到收銀處下單,再等候叫號取餐,平均需5至10分鐘的時間⏰

另外,餐廳的所有餐具和器皿都是木製和即用即棄的,不算環保♻️然而,如果是在人手不足的情況下,也是無可厚非的🥲

👀總結
餐廳的Poke bowl款式選擇多,而且座位多,空間感大,閒時去吃個沙律放鬆下🥗感覺不錯👍🏼

雖然location不太方便,在觀塘站A出口,穿過APM出,行10分鐘左右才到🏃🏽‍♂️💨但餐廳的性價比,已為我提供一個再次光顧的理由

———————————————————————

餐廳評分(5分為最高)
美味:🐤🐤🐤🐤
回頭率:🐤🐤🐤🐤
店舖可達度:🐤🐤🐤
2021-09-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
套餐:封門柳牛肉蓋飯配漬蛋黃、Macario血橙味梳打水
2021-10-20 707 views
最近好似越嚟越多新開的Poke店~終於觀塘都有選擇啦🥰 今日趁喺附近做完瑜珈就嚟試下! 間店頗大,有空間感同走夏威夷風格,木枱、牆上有木槳裝飾,更播著ukulele音樂,感覺好chill。🍚自選夏威夷碗 🔸三文魚刺身 🔹鏗魚醬汁🔸50/50 珍珠壽司飯& 糙米飯 (沙律/烏冬)🔹芝麻醬豆腐、雞蛋絲、蟹籽 (3款)🔸牛油果 (+$10)🔹紫菜絲、木魚絲 (任配)🔸凍桂花烏龍茶 (跟餐+$5) 餸同飯的比例適中,三文魚幾大粒同好夾其他配料☺️。略嫌牛油果切得較薄同得三片⋯烏龍茶用膠瓶裝住,入面有一大個茶包,好足料,而且真係飲到有桂花味。喺個盤上仲有一個小食附送,幾得意 (雖然到依家我都唔知自己食左咩,只知係蛋的味道?好似係🙈)

🍚自選夏威夷碗
🔸三文魚刺身
🔹鏗魚醬汁
🔸50/50 珍珠壽司飯& 糙米飯 (沙律/烏冬)
🔹芝麻醬豆腐、雞蛋絲、蟹籽 (3款)
🔸牛油果 (+$10)
🔹紫菜絲、木魚絲 (任配)
🔸凍桂花烏龍茶 (跟餐+$5)

2021-10-13 745 views
中海日升中心絕對係我平時係觀塘返工嘅飯堂,今日去咗試呢間新開嘅poke bowl!呢個鋪位都幾大,裝修係木系傢電再配一啲沖浪板,都幾有夏日Feel,所以坐得都幾舒服!(但唔知點解,我覺得呢個位嘅餐廳好似做極都冇乜Feel咁,呢1-2年好似轉過好多次手)今次我食咗慢煮雞胸牛油果藜麥沙律你唔好見佢成份沙律都係白色,但其實比我想像中辣,因為佢係用Wasabi辣椒去整個白色嘅汁淋上去雞胸!個人覺得一般,唔算好食,因為真係太辣,不過我覺得都足料嘅!封門柳牛肉蓋飯配漬蛋黃似係日式牛丼,因為我同事唔食生野,所以佢叫咗呢個牛丼!牛柳比想像中好,同埋中間加咗粒蛋黃,令飯更香口!三文魚親子夏威夷刺身飯吞拿魚蟹籽雜菌日式刺身飯

今次我食咗
2021-09-13
三文魚親子夏威夷刺身飯
吞拿魚蟹籽雜菌日式刺身飯
2021-09-22 835 views
d醬好難食,好似飲緊油咁。已經叫少醬但俾勁多,掩蓋曬其他配料嘅味道。除咗呢樣,其他都ok,墨西哥捲真係整到成pat野咁。麻煩廚房唔好咁重手,我唔知係飲醬定係食緊個捲。
除咗呢樣,其他都ok,墨西哥捲真係整到成pat野咁。
麻煩廚房唔好咁重手,我唔知係飲醬定係食緊個捲。
牛肉墨西哥卷