2021-09-12 17 views
這次在深水埗吃完東西,想買咖啡就想起這家了。因為這家的咖啡質素不錯的,而且價格不貴,所以經過附近就會過來買咖啡❤。店家是以外賣為主的,食物也有不少選擇,跟餐有細杯飲品附送,也可用升級大杯咖啡🤩。-💥凍摩卡咖啡 HKD$38,我是很少會飲凍咖啡的,當天拿著東西太熱了😢。這杯選擇了少冰塊,咖啡賣相帶點漸變層的賣相。凍咖啡的味道挺濃郁的,朱古力味不會蓋過咖啡的香味,味道不會太甜😍。-💥凍美式咖啡 HKD$34,這次另外加了Extra shot,只需另加HKD$5🙈。美式咖啡味道較容易入口,而且是較健康的咖啡,所以挺多人會選擇這杯咖啡飲品。咖啡味道很濃郁的🥰,飲到咖啡的甘香味,口感帶少少甜味😎。-

2021-09-01
5 Minutes (TakeAway)
$35 (Tea)
2021-09-11 92 views
深水埗雖然越開越多cafe,但始終供不應求,一到假期點都爆晒場咁嘅景況,大胃向外賣進發,進攻冇堂食嘅cafe呢間開喺較為近民居嘅大埔道,條街唔會好多人,走入去既文青又有社區嘅親和力,係隱世嘅氣息只要買set,咖啡係會隨餐,為咗唔想糟蹋佢地嘅拉花,大胃都係要留張倩影先得,唔只得個靚,奶香好出,飲落係有好舒服嘅感覺有汽咖啡溝西柚比較少有,溝到咗IGable,證明西柚味真係好足料,飲起嚟啡味果味達至平衡,醒神又解渴Bagel通常都會超韌,但呢間係大胃食過以嚟最綿嘅bagel,紅菜頭味又真係好有紅菜頭味夾住中間醃得嘅香口爽脆嘅泡菜豚肉,咁有層次嘅口感同味道,食到味蕾好似生咁條樓梯咁大胃唔太好鴨胸,都覺得呢個鴨胸煮得勁綿勁香,意粉夠晒彈牙,仲好有蒜香,加上超多菇,係好有誠意

咁嘅景況,大胃向外賣進發,進攻冇堂食嘅cafe

拿鐵咖啡

韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡

2021-09-10
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$86 (Lunch)
拿鐵咖啡
韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡
2021-09-10 20 views
開左學朝朝晨咁早湊阿女返學仲有好多時間先返工,太早起身又需要一杯回魂咖啡,就黎左呢間Coffee House, 佢麻雀雖小,五臟俱全,呢度主要提供唔同既咖啡,想飲特色d既咖啡呢度都會有,食物同飲品都係以健康出發,少甜為主。我叫左熱既岩鹽焦糖拿鐵同埋香蒜雜菌煙鴨胸意粉外賣返公司食,佢係即叫即整,新鮮熱辣。岩鹽焦糖拿鐵-咖啡睇住佢即磨即沖,牛奶係用Meiji4.3 deluxe milk, 香濃幼滑,好飲。香蒜雜菌煙鴨胸意粉-排得好靚,意粉軟硬度適中,味道剛剛好,攞返公司途中都聞到好香,份量都多,都幾大盒抵食。

2021-09-10
Lunch
  • 香蒜雜菌煙鴨胸意粉
1K
2021-09-09 17 views
我自己好喜歡有間隱世小店 ,它是屬於高質的外賣🥡小店,位於深水埗我覺得是臥虎藏龍外賣小店,使忙錄中的小巿民的我會有一絲暖意!小店主要做外賣🥡,都煮得比較健康、少甜為主, 啱我呢啲著重健康的人士!早上來到我點了的外賣是鰻魚竹炭黑芝麻貝果🥯和一杯枺茶牛奶🥛!貝果🥯內的鰻魚、蛋等配料十分之豐富,新鮮香濃!再品嘗埋這杯滑滑又低糖的抹茶牛奶🍵🥛很寫意呀!Will”s Coffee 深水埗大埔道75號威信大廈地下2號舖

Will”s Coffee

2021-09-08 18 views
今天放假,想宅在家看Netflix於是和妹妹買外賣回家吃😆🔶傳統卡邦尼意粉我們點了一個意粉兩份吃,這個意粉不會有過多忌廉汁👍🏾最怕只吃到滿口的忌廉汁😵‍💫所以這個意粉非常合我口味🤪麵質又不會過硬👏🏾正!醬汁還有蛋香味添🥰面頭的芝士粉和煙肉條還舖得滿滿呢🤩🔶韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡(紅菜頭貝果 )除了麵類之外,這間餐廳還有不同口味的貝果呢除了原味,還有兩款芝麻味和紅菜頭味我們選了紅菜頭~因為這款口味好像比較少見🙌🏾意想不到地好吃啊麵包質感軟身得來又有煙靭的口感😃之前有試過自己整bagel,不過完全沒有煙靭之餘,還很硬呢這間餐廳的bagel真的超好吃中間還夾了泡菜豚肉作餡料,令整個貝果的味道更豐富👏🏾🔶岩鹽焦糖拿鐵餐飲方面,我選了這個。這個的咖啡味輕輕的,不會太強烈👍🏾加上鹹鹹的鹽和焦糖的香,令咖啡的味道更容易入口😙不太常喝咖啡的我非常喜歡😌🔶熱朱古力妹妹選了熱朱古力小朋友不宜飲咖啡喔朱古力味非常濃,不太甜妹妹很喜歡💕⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️傳統卡邦尼意粉$78岩鹽焦糖拿鐵⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡(紅菜頭貝果 )$84熱朱古力(大杯)+$2📍📍📍📍📍📍📍📍📍

今天放假,想宅在家看Netflix[鬼脸]於是和妹妹買外賣回家吃😆

🔶傳統卡邦尼意粉

🔶韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡(紅菜頭貝果 )
除了麵類之外,這間餐廳還有不同口味的貝果呢[色]除了原味,還有兩款芝麻味和紅菜頭味[呲牙]我們選了紅菜頭~因為這款口味好像比較少見🙌🏾意想不到地好吃啊[惊恐]麵包質感軟身得來又有煙靭的口感😃之前有試過自己整bagel,不過完全沒有煙靭之餘,還很硬呢[呵呵]這間餐廳的bagel真的超好吃[害羞]中間還夾了泡菜豚肉作餡料,令整個貝果的味道更豐富👏🏾

🔶岩鹽焦糖拿鐵

🔶熱朱古力
妹妹選了熱朱古力[笑哭]小朋友不宜飲咖啡喔[悠闲]朱古力味非常濃,不太甜[鬼脸]妹妹很喜歡💕

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
傳統卡邦尼意粉$78
岩鹽焦糖拿鐵
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡(紅菜頭貝果 )$84
熱朱古力(大杯)+$2
📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍
Will‘s Coffee (深水埗)
2021-09-04 25 views
黃店推介🥰🥰🥰呢間餐廳如果有得堂食就好啦!不過小店只做外賣炸!住係深水埗嘅朋友們有口福了!餐廳製作食物速度好快! 性價比幾高😈😈餐廳老闆主打健康飲食 所以好多食物同飲品都係少甜架!蕃茄大蝦海鮮意粉🍝 $68我最鍾意佢意粉嘅質感係有咬口又唔會話好冧而且佢嘅番茄🍅sauce 係好開胃而蝦都幾彈牙 大大隻傳統卡邦尼意粉 $58份量都唔錯 有大量煙肉片同埋芝士碎😚味道比上面嗰個更濃更香!滑蛋芝士牛角包 🥐$32呢個超啱做下午茶!就算外賣🥡個牛角包食嗰陣都仲係脆脆地 配埋滑蛋一齊食!Dirty 髒髒咖啡 ☕️ $34比佢個名吸引咗 試吓先底層係牛奶🥛上層喺咖啡白色mixed 就變有髒髒效果上層係齋啡黎朱古力 $34偏淡味的朱古力🍫不過唔係太甜👍如果濃度再高少少🤏就好了Will‘s Coffee 深水埗大埔道75號威信大廈地下2號舖
黃店推介🥰🥰🥰
呢間餐廳如果有得堂食就好啦!
不過小店只做外賣炸!
住係深水埗嘅朋友們有口福了!
餐廳製作食物速度好快!
性價比幾高😈😈
餐廳老闆主打健康飲食 所以好多食物同飲品都係少甜架!

蕃茄大蝦海鮮意粉🍝 $68
我最鍾意佢意粉嘅質感
係有咬口又唔會話好冧
而且佢嘅番茄🍅sauce 係好開胃
而蝦都幾彈牙 大大隻

傳統卡邦尼意粉 $58
份量都唔錯 有大量煙肉片
同埋芝士碎😚
味道比上面嗰個更濃更香!

滑蛋芝士牛角包 🥐$32
呢個超啱做下午茶!
就算外賣🥡個牛角包食嗰陣都仲係脆脆地 配埋滑蛋一齊食!

Dirty 髒髒咖啡 ☕️ $34

偏淡味的朱古力🍫不過唔係太甜👍
如果濃度再高少少🤏就好了

Will‘s Coffee
2021-09-04 22 views
話說今日出咁深水埗工作。收工嘅時候差唔四點。加上無食lunch嘅關係決定買個晚餐返屋企食。行去坐小巴嘅途中比呢間小店吸引住。入到去一位女士笑容滿面咁行咗出嚟。向我介紹有咩食。原來佢係呢間小店嘅老闆娘。最後我點咗蕃茄大蝦海鮮意粉。單點$68。另外有set可以加杯飲品$88。咁就叫咗杯Flat white。係等待老闆娘製作食物嘅途中。有幾個小店嘅熟客走咗入嚟點咖啡。從佢地嘅對話得知老闆娘同客人嘅關係非常好。再等多一陣。有兩個男士又入咗嚟。原來一個係老闆。一個係熟客。男熟客更加買咗炸雞比老闆食。老闆娘亦都好熱情地叫我試下好耐好耐都無去過一間餐廳係咁樣充滿人情味係一眾人一路吹水嘅途中。食物同咖啡已經準備好。買相十分之吸引。忍唔住叫老闆娘比我打咗卡先😂返到屋企。即刻打開嚟食。意粉份量十足,除咗相中眼見嘅大蝦之外。亦都有大量八爪魚腳係意粉入面。而且佢係用蕃茄而唔係用茄膏。呢點值得一讚。Flat white咖啡味道香濃。即使我返到屋企已經攤凍咗亦都無減我對佢嘅分數。整體嚟講,小店食物高質。老闆老闆娘熱情好客,用心製作食物同對待客人。香港絕對需要多啲呢啲小店。下次有機會我一定會再幫襯。加油💪🏻

好耐好耐都無去過一間餐廳係咁樣充滿人情味

2021-09-03 18 views
前兩日過深水埗有啲嘢要處理,比預定時間早咗完成又未夠鐘返工,於是就上網搵咗呢間coffee house. 餐廳主要提供食得健康少甜的食物同飲品,暫時只做外賣,無堂食。咁我一於買外賣拎返公司慢慢食。日式鰻魚滑蛋貝果漢堡 $98呢個set係有跟細杯裝嘅飲品或咖啡。野飲方面我揀咗熱朱古力佢呢度有四款bagels可以揀, 我揀咗紅菜頭bagel. 等咗10分鐘左右野食就準備好啦。個bagel材料有鰻魚,滑蛋,青瓜絲。咁鰻魚汁甜甜地幾好味,滑蛋炒得啱啱好唔會過熟Bagel咬左去有少少煙韌既口感幾得意。熱朱古力飲落甜度同温度都啱啱好👍🏻我幾鍾意佢個外賣袋,啲嘢食可以擺得好整齊,唔會碌左碌右倒瀉晒。

日式鰻魚滑蛋貝果漢堡 $98
呢個set係有跟細杯裝嘅飲品或咖啡。
野飲方面我揀咗熱朱古力
佢呢度有四款bagels可以揀, 我揀咗紅菜頭bagel.

等咗10分鐘左右野食就準備好啦。
個bagel材料有鰻魚,滑蛋,青瓜絲。
咁鰻魚汁甜甜地幾好味,滑蛋炒得啱啱好唔會過熟
Bagel咬左去有少少煙韌既口感幾得意。

熱朱古力飲落甜度同温度都啱啱好👍🏻

2021-09-02 10 views
深水埗除左黃金高登外仲有好多好野食,今次介紹呢間Coffee House仲有特色bagel包包賣🤩煙肉芝士牛角包 $56 set (包一杯飲品)即叫即烤既croissant好鬆軟🥰煙肉油香加埋芝士簡直係Perfect match蕃茄大蝦海鮮意粉 $88 set(包一杯飲品)用左新鮮蕃茄再加埋香草醬汁濃郁好惹味😋大蝦好爽口食得出唔係用急凍蝦,意粉煮得啱啱好好彈牙👍🏼特調冰搖咖啡 $40 (跟set唔洗加錢)檸檬糖自家醃製,檸檬香酸甜味加咖啡嘅苦澀味,好特別好似飲緊檸檬茶但係又有咖啡味😂抹茶牛奶 $36 (跟set唔洗加錢)正常冇乜特別唔會太甜,綿密既泡沫再灑威抹茶味粉味道更加濃仲有4款bagel,仲會不定期有限定味,每款都數量有限要食到就早d去喇😉

煙肉芝士牛角包 $56 set (包一杯飲品)

蕃茄大蝦海鮮意粉 $88 set(包一杯飲品)

特調冰搖咖啡 $40 (跟set唔洗加錢)

抹茶牛奶 $36 (跟set唔洗加錢)
正常冇乜特別唔會太甜,綿密既泡沫再灑威抹茶味粉味道更加濃

#深水埗美食💛♡ 𝒲𝒾𝓁𝓁’𝓈 𝒞𝑜𝒻𝒻𝑒𝑒 ♡💛高質文青Coffee House☕️🥯店內空間唔大暫時只提供外賣牆上掛滿插畫同特色擺設令人等外賣時都覺得好輕鬆舒適完全乎合Coffee House chill既感覺小店應該由兩夫婦家庭式經營份外覺得親切而外賣速度好快𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧❥ 韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡🥯Bagel方面有4款選擇,有嬰粟籽芝麻味、原味、紅菜頭同竹炭黑芝麻味Bagel,我簡左嬰粟籽芝麻味,用黎影相打卡特別靚,Bagel口感有咬口Q彈,食到芝麻既香味,配以韓式辣醬泡菜豚肉特別好食,係好易入口既微辣味💛❥傳統卡邦尼意粉🧀意粉上面鋪滿海量既煙肉同芝士粉,味道好濃好惹味,份量好多,每一條意粉都好均勻咁掛滿醬汁,質地軟硬適中,岩曬我呢個意粉控✨❥抹茶鮮奶🍵🍼餐廳主張健康食品,所以飲品都係少甜,唔太甜奶味好出幾好飲❥ 岩鹽焦糖Latte☕️呢個配搭好新穎,飲得出有少許咸既味,反而令咖啡味更突出,唔知係咪咁既關係連咖啡既苦澀味都中和左,幾特別值得一試𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧❥ Will's Coffee📍深水埗大埔道75號威
#深水埗美食💛♡ 𝒲𝒾𝓁𝓁’𝓈 𝒞𝑜𝒻𝒻𝑒𝑒 ♡💛

𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧
❥ 韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡🥯

❥傳統卡邦尼意粉🧀

❥抹茶鮮奶🍵🍼
餐廳主張健康食品,所以飲品都係少甜,唔太甜奶味好出幾好飲

❥ 岩鹽焦糖Latte☕️

𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧𓏧

❥ Will's Coffee
📍深水埗大埔道75號威信大廈地下2號舖

#foodie #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkig #food #foodpron #likesforlike #hktstfood #foodstagram #restaurant #hktstfood #美食 #深水埗好去處 #香港美食 #tasty #coffee #relax #healthy #cafe #brunch #coffee #bear #foodstagram
2021-08-29 37 views
今日下午去大埔道做完嘢,經過見到呢間咖啡外賣店,立即被佢吸引了。有緣來撑下小店,難得行過路過,當然吾會錯過。一於入去飲杯咖啡抖抖。店子雖少少啲,但見兩旁都用心佈置,環境真的相當不錯。除了基本意式咖啡之外,更有手沖咖啡,而且價錢不算貴。如果喜歡手冲咖啡嘅你,可以來一試。平時我多數飲 latte 或者美式咖啡。不過今日有點攰,所以特別想飲濃少少咖啡味,於是老闆介绍我飲 Flat white。等緊杯咖啡時,咁啱阿仔打電話給我話未食飯。於是順便 order 多個外賣「煙鴨胸意粉」。一邊等意粉時,已經聞到香味十足,真係吞曬口水。等候期間,同老闆傾咗一陣咖啡經,知道老闆做咗咖啡已經超過十年,對咖啡仍保持一種執着,希望不斷調整,做出更好的咖啡,呢種用心真十分難得。至於個意粉,負責煮的應該是老闆娘,未食已經聞到超香,回家阿仔已經急不及待,食完舔舔脷,大讚好好味。真係大家難得行過路過,千祈唔好錯過。希望呢啲小店能夠保留,可以讓大家品嚐到到用心製作的咖啡與食物。

Flat  white

香蒜雜菌煙鴨胸意粉套餐

真係大家難得行過路過,千祈唔好錯過

2021-08-17
$90 (Tea)
Flat  white
香蒜雜菌煙鴨胸意粉套餐
2021-08-25 16 views
Will’s Coffee韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡🥯 4/5不得不承認餡料幾夜魅,味道係幾夾碳水化合物類別嘅包包,不過bagel口感真係有啲硬,所以咬開有啲難。我都係鍾意傳統嘅漢堡包🍔口感多少少🤏 竹炭其實就真係味道無特別、係視角上靚😍手工芋泥西多士(六件)$42 4.5/5呢個就真係好食😋 其實俾5分都得,未諗到有咩可以彈。芋泥係厚抺嘅,上面灑左糖霜或者係麵粉,白色好似有雪花❄️一樣。本身味道就唔係偏甜,所以芋泥感覺上比較天然,有芋香。主要味道係來自煉奶嘅甜味。可惜逗號今日去嘅時候搭車機壞咗,飲唔到Will’s Coffee ☕️ 調左兩杯梳打飲品,但味道都係一般正常嘅。
Will’s Coffee
韓式辣醬泡菜豚肉貝果漢堡🥯 4/5

手工芋泥西多士(六件)$42 4.5/5

2021-08-25
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Breakfast
  • 手工芋泥西多士
傳統卡邦尼意粉 carbonara set $78韓式泡菜豚肉貝果 kimchi pork bagel set $84配益力多柚子沙冰 Yakult Yuzu Frappe (+$4)岩鹽焦糖拿鐵 rocksalt caramel latte (+$2).呢間coffee house麻雀雖小,五臟俱全,餐點選擇好多,無論係意粉、bagel定係甜品都有得揀,咖啡口味嘅選擇就更豐富💓今次平日難得放假過黎,叫左兩個set諗住帶上嘉頓山睇住靚景咁食個lunch! 先講carbonara,睇落好平凡嘅一個意粉,無諗過好有驚喜,好多cafe嘅卡邦尼好油膩,啲忌廉汁仲多過個意粉😅 但呢度用蛋黃汁嘅方法煮,食落唔會好膩好滯,意粉爽口彈牙,份量仲要好多,同埋佢係即叫即製,所以好有鑊氣,真係好好食,好食過唔少主打意粉嘅西餐廳!貝果burger都好有驚喜,淨係個貝果體都有四款可以揀,例如係黑芝麻、紅菜頭等,我就揀左poppyseed。微烘過貝果外脆內軟,好有嚼勁,泡菜豚肉都好入味,重點係佢唔辣,唔食得辣嘅小編都食得😍 飲品係另一個精髓,夏日炎炎梗係要點凍飲! 益力多柚子沙冰超refreshing! 柚子酸酸

傳統卡邦尼意粉 carbonara set $78

飲品係另一個精髓,夏日炎炎梗係要點凍飲! 益力多柚子沙冰超refreshing! 柚子酸酸甜甜咁,配合冰冷嘅益力多沙冰,飲來唔會好甜,好解渴,大推!另外都叫左杯岩鹽焦糖拿鐵,平時叫任何焦糖嘅飲品,都好驚會甜到喉嚨痛,但呢杯嘅甜同樣點到即止剛剛好,加埋岩鹽,味道好有層次,當然咖啡底都好味!

總括而言,一個lunch set有齊高質嘅食物同特式飲品/咖啡,都只係七十幾蚊起,性價比真係幾高,仲要係黃店💛 難怪咁多街坊/ 附近番工嘅人都會黎買外賣♥️
2021-08-21 35 views
西柚氣泡咖啡 分層色彩好靚😍係用espresso、梳打水同西柚汁調配而成。唔講唔知,原來梳打水可以代替奶釋放咖啡特有嘅酸味,所以梳打水不單止可以調酒,仲可以用黎調配Espresso!再加上西柚汁的甜味令果仁味更豐富,仲帶有淡淡的果香味。入口清新脱俗,唔似飲緊咖啡,適合唔中意太苦既人,又或者唔落奶的一種選擇。除咗咖啡之外,仲有提供4款bagel ,我就揀左粉紅色既紅菜頭bagel,配搭泡菜五花肉原來超夾😍 bagel非常軟熟,夾住甜辣適中嘅五花肉薄片同生菜🥬夠曬香脆😙大滿足~ 🥰

2021-08-11
Tea
2021-08-20 20 views
手工芋泥西多士💰42熱門招牌菜,將多士一放入口就能感受到芋泥在口中軟綿綿的,味道相當濃郁,多士的鬆軟和真材實料的芋泥香濃結合的剛剛好,一口一個,不經意就吃完一盒💜輕盈早餐💰48(牛乳滑蛋,車打芝士腸,炒雜菌,原味牛角包🥐)看起來平平無奇但每樣菜都好有味道和口感,炒雜菌看得出店主的用心,雜菌都是用蒜蓉牛油🧈炒得相當香口,牛乳滑蛋也很滑嫩岩鹽焦糖咖啡💰38顏值相當適合打卡的一款!焦糖的味道不會很濃,適合咖啡愛好者,夏天特飲!糖漬檸檬梳打💰34夏日炎炎的這款絕對是消暑之選呀,店主親自調配的檸檬梳打,不會太酸
手工芋泥西多士💰42
輕盈早餐💰48
(牛乳滑蛋,車打芝士腸,炒雜菌,原味牛角包🥐)

岩鹽焦糖咖啡💰38
糖漬檸檬梳打💰34