Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

Restaurant: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
Terms & Details:
2024-01-06 169 views
一向知道旺角兆萬呢間韓國餐廳好高質😃 做野辛苦😌 襯放假梗係要黎大吃大喝啦😃😃我地兩個人叫咗唔少野食,因為平日下午六點前埋單有七折🤣🤣🤣如果喺星期六日公眾假期既話就九折😉滷豬蹄👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻- 大推! 醃得好好味😜😜芝士辣炒雞$128😃😃😃- 職員👩‍💼會幫手炒,有埋gas 爐,可以熱辣辣拉住芝士絲食😆😆陸軍部隊鍋(牛肉)$218 🤭🤭🤭🤭- 正! 都幾大鍋!可以揀湯底既,仲跟埋一個辛辣麵😄😄 好飽肚好滿足😊😊😊半半炸雞(辣醬及乳酪粉)炸雞👍🏻👍🏻👍🏻- 炸雞好juicy 呀😀😀 叫半半就可以一次過試兩款口味😄😄😄 正呀🥳🥳🥳玫瑰蜜桃果茶$42洛神花茶$42Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心) (旺角)旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓

滷豬蹄👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2023-12-21
Type of Meal
Lunch
2024-01-05 152 views
🔸驚喜 二重奏   $258上次過去荃灣探朋友,走咗去海之戀有間新張韓國炸雞店,其中有個【驚喜二重奏】餐,真係畀到人驚喜!有炸雞又有 石板燒牛扒可以大快朶頤,問過原來Yadllie總店就在旺角兆萬中心樓上已營業七八年,所以今次食過番尋味,上來第一個就再試【二重奏】,因為肉眼扒係放先滾熱嘅石板上面,受熱好快,吸收上次經驗,今次上枱後就馬上將牛扒番動,灸燒兩三分鐘就立刻食,牛扒仍鮮嫩爆汁,十分美味。炸雞有四大枚,基本就係半隻雞,雞肉已腌得入味,炸雞嘅火候剛剛好,內嫩外脆的程度跟上次在荃灣分店食的是一模一樣,可見這家韓式炸雞的出品水準成功做到保持一致。味道:8/10性價比:7/10🔸大邱辣醬 無骨雞  $128呢個辣醬雞件放咗兩條辣椒仔喺面頭,可能驚你食落辣得滯,配咗一個一兜仔腌蘿蔔。無骨雞就係啖啖肉嘅炸雞,一上枱就滾熱辣,香噴噴,底下有啲炸薯條,薯條即炸新鮮好食,整體上枱賣相好靚。味道:7/10性價比:7/10🔸芝士蟹子蛋捲   $128這個蛋捲嘅口感好特別,內裡滿滿香濃嘅芝士,咬落軟綿綿嘅,配合粒粒脆嘅蟹子,有芝士香又有蟹子味,整體係甜味嘅。味道:7/10性價比:7/10🔸八爪魚煎餅
🔸驚喜 二重奏   $258
味道:8/10

🔸大邱辣醬 無骨雞  $128

🔸芝士蟹子蛋捲   $128

🔸八爪魚煎餅   $128
呢個係韓式煎餅,落咗十幾粒八爪魚肉,幾好食可惜八爪魚唔夠多,嗰煎餅蘸上醬食落就係酸酸甜甜嘅,好開胃,小朋友都會鍾意食。
性價比:6/10

🔹環境:樓上舖佔全層,地方闊偌,裝修和餐具都好有講究,待應嘅服務相當殷勤,用餐感覺不錯🤪
$380 (Dinner)
  • 驚喜二重奏
再次黎食,今次有試新野又有叫番上次食過既,今次賣相花巧左,好搞笑每碟辣野都有大大條🌶️,到底條椒會唔會重用定for 你唔夠辣齋食🤣🤣大邱辣醬無骨雞$128⚠️食得辣先好叫🌶️🌶️🌶️炸雞熱辣辣,唔係超厚超脆炸皮,每件都係一口size,方便食👍🏻唔食得太辣既就小心,越食越辣!另外有蕃薯條係底,甜甜地叫做可以短暫解幾秒辣,不過同樣個碟底好多油,食煎炸野最怕呢樣,所以放棄左部分蕃薯條八爪魚煎餅$128小貴,八爪魚細細粒,不過贏在超級彈牙🐙面同邊位都好香脆,成塊都好香口,⚠️不過底部同中心就好油,油既程度係成個碟底都令立立,煎餅配左兩個醬汁,可以中和番小小油膩感紫菜手抓飯$88份量夠曬兩人以上share,一上檯就係一碗有大量紫菜、飯素、蟹籽既飯,旁邊仲有一兜芝士🧀(不過就唔太清楚食法),因為飯既溫度又唔能夠令芝士溶,勝在有儀式感同朋友一齊捏波波飯🤣🤣淑女辣醬炒年糕$108用一個熱鍋裝住,一路食都keep住係熱,成鍋紅噹噹,入面有一大塊脆米,有扁年糕同長條年糕,個仲有小小芝士同菜~比起第一次食辣左好多藍橙荔枝梳打$48好飲就稱唔上,不過隻色真係好靚,味道似荔枝味啫喱👉🏻一粒粒要搣開膠紙然後啲汁會滴到成手都痴

大邱辣醬無骨雞$128⚠️食得辣先好叫🌶️🌶️🌶️
八爪魚煎餅$128

紫菜手抓飯$88

淑女辣醬炒年糕$108

藍橙荔枝梳打$48
好飲就稱唔上,不過隻色真係好靚,味道似荔枝味啫喱👉🏻一粒粒要搣開膠紙然後啲汁會滴到成手都痴立立,就係個啲汁既味😂用黎解辣都唔錯

煎炸野就會比較油,如果可以索一索油先出餐就更好,底個啲真係油到淋番曬😮‍💨😮‍💨

📎經OpenRice 訂座有9折
  • 紫菜手抓飯
  • 大邱辣醬無骨雞
  • 八爪魚煎餅
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.😋 𝗙𝗹𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿𝗳𝘂𝗹 𝗞𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗙𝗼𝗼𝗱 𝗛𝗮𝘃𝗲𝗻 @ 🌟 Yadllie Plate 야들리애플래이트《👽食神大媽愛韓食》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Octopus Salad HKD 118Jokbal HKD 258Baking Cheese Chicken Bites HKD 128Mozzarella Mania Pork Ribs HKD 138Boneless Daegu Spicy Chicken HKD 138Rose Beef Tteokbokki HKD 128.👽 大媽好鍾意去呢度食韓國嘢,餐牌超多選擇,價錢又抵,仲要坐得超舒服。.🐙 一定先叫「八爪魚沙律」開下胃,好大兜,超多塊大條八爪魚同埋新鮮嘅蔬菜,調味微辣,好清爽,又健康。.🍖 另外就係「醬豬蹄」,可以當主菜又可以做前菜。好大盤嘅豬蹄,大大件但又夠嫩。醬汁香濃,配上啲酸菜,好滿足!.🐔 呢度嘅無骨炸雞係必試,尤其「大邱辣醬無骨雞」真係好惹味!炸得香脆,辣醬帶有大邱特有嘅辣味,夠味又夠辣!外脆內嫩。食落去停唔到口。.🧀 天氣開始涼好適合叫熱鍋芝士
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Octopus Salad HKD 118
Jokbal HKD 258
Rose Beef Tteokbokki HKD 128

Octopus Salad

Jokbal

Boneless Daegu Spicy Chicken

🧀 天氣開始涼好適合叫熱鍋芝士呢!「莫索里拉芝士排骨」超級誘人,排骨大件厚肉,覆蓋滿滿嘅濃郁莫索里拉芝士。店員會幫手煮溶芝士到拉絲,然後包住排骨。

Baking Cheese Chicken Bites

🧀 試埋另一款就係「芝士辣炒雞」,超多雞肉,本身炒得已經好香口,再加埋芝士融化喺每一面,食落去辣辣地,真係好暖胃,真係太滿足啦!呢兩個餸絕對係芝士控嘅最愛,一定要試試!

Mozzarella Mania Pork Ribs

🌹 新出嘅呢款「玫瑰牛肉炒年糕」之前餐牌無架,梗係要試吓啦!用而家最HIT嘅玫瑰醬,醬汁微辣又微甜。年糕炒得好有咬口,配上嫩滑的牛肉,好暖胃好滿足!

Rose Beef Tteokbokki

🤩 呢間分店不論係食物味道定係服務質素都好出色!仲要環境舒適,坐得好舒服,真係超級讚呀!

📍 旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓
📲 +(852)2360-0233
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$500 (Lunch)
Octopus Salad
Jokbal
Boneless Daegu Spicy Chicken
Baking Cheese Chicken Bites
Mozzarella Mania Pork Ribs
Rose Beef Tteokbokki
見勁多like就心諗實無死一定好食咁啦..無睇劣評係我大意咗😢🤧 嗌咗個辣芝士八爪魚同有骨半半炸雞:辣醬味同乳酪粉味炸雞 (辣芝士八爪魚無影相 因為staff撈完之後已經成pat嘢咁唔靚..所以無影到 ,好彩身件白色衫無俾啲辣汁彈到😞 彈到張枱有啲啲咁) 重點嚟了 ,個辣芝士八爪魚勁難食..啲芝士唔明點解俾咁多大蔥落去 ,搞到芝士同蔥味Mix埋一齊勁唔match..食落去真係以為啲芝士壞x咗變x咗質咁..😨 好似食緊腐爛味嘅一pat嘔吐物咁完全唔知食緊乜..好彩啲急凍八爪魚完全唔入味 就揀_晒啲🦑出嚟食埋佢算⑨數🙂 啲辣芝士浸味真係搞不_掂🤧 試咗一啖仔即放棄😷💀 餐廳啲出品唔試味就亂咁嚟就咁賣俾個客都有??🤧 咁我真係祝你生意興隆🙂炸雞賣相望落好似幾咁好呀可🙂 唔好被佢呃到!🆘上嚟得6-7舊咁大把 ,啲肉質又乾又鞋 嗰吓仲以為自己食緊M記啲雞..咩事呀大佬🤧 夠膽死索價$208🤧💀 咁嘅價錢俾啲咁嘅質素我..不如將啲quota拎去食隔離M記唔好? 無下次!!🤬 未食過嘅自己睇路🥲🤧
炸雞賣相望落好似幾咁好呀可🙂 唔好被佢呃到!🆘
半半有骨炸雞(辣醬味&乳酪粉味)
最近好想食韓國野食,於是上網做下research,見到旺角有間餐廳叫Yadllie Plate,閒日午市食仲會有七折優惠,一於同朋友試試佢啦! @yadllie_plate I餐廳設計採用英倫歐陸車站風格,好鍾意佢用有格調既燈飾,而且環境都幾寬敞,同朋友起到坐得好舒服。店內嘅大玻璃貼有聖誕貼紙,好有聖誕氣氛。之後啲食物黎哂,放埋一齊就好似食緊聖誕大餐,岩曬打卡,非常igable! 主食方面叫咗驚喜二重奏主要係有頂級肉眼牛排同炸雞。牛排本身切埋一塊塊用熱辣辣石板上,自己可以控制肉幾熟,好貼心!牛味幾厚幾大塊,個牛味本身濃郁再點埋個燒烤醬,更加好食。炸雞肉質嫩滑,而且唔會好乾,仲要有埋沙律做伴碟。 白切五花腩waiter 一上菜個下,真係嘩一聲!一來份量好多,二來一片片好厚身半肥瘦五花腩放係個鐵鍋上面,用煤氣爐蒸住,唔怕食得耐會凍咗。另外佢會配一碟生菜、蒜頭同辣椒,再加埋兩個醬汁,包括係蝦醬同大醬。用生菜包著幾樣野食,點埋個醫好惹味。如果包曬生菜,仲可以免費追加一份添。蜜味乳酪粉無骨雞炸雞炸到好脆皮,雖然個皮有啲乾身,但都無影響到啲肉質,仍然好嫩滑同好juicy。外層有埋乳酪粉,再吱埋檸檬
I

主食方面叫咗驚喜二重奏

炸雞肉質嫩滑,而且唔會好乾,仲要有埋沙律做伴碟。

白切五花腩
如果包曬生菜,仲可以免費追加一份添。

蜜味乳酪粉無骨雞
炸雞炸到好脆皮,雖然個皮有啲乾身,但都無影響到啲肉質,仍然好嫩滑同好juicy。外層有埋乳酪粉,再吱埋檸檬汁,味道酸酸甜甜。另配炸番薯條同醃白蘿蔔,仲唔洗吐骨,好正啊!

水冷麵
水冷麵湯底酸酸梅梅,個麵質唔會太淋或者太硬,非常開胃又好食。

藍橙荔枝梳打
依杯梳打個顏色淺藍色漸變黃色,好岩打卡!香橙荔枝味非常清新。

巨峰乳酸梳打
紫色巨峰提子味梳打,再配埋一粒粒白色乳酸爆珠,一見到已經覺得好吸引。提子梳打同加乳酸爆珠起口爆開,甜甜酸酸非常醒神!

蜜瓜雪冰
雖然天氣溫度急降,但為最後忍唔著叫咗個甜品。估唔到佢個雪冰好似棉花,入口就溶,唔會凍到成個人打冷震,配一粒粒密瓜,非常清甜。仲有一支蜜瓜雪條插著起到,增加個蜜瓜味。
2023-12-29 187 views
今次係個朋友帶我嚟佢話呢間好好食🤫佢唔知道我去荃灣食過呀🫢🫢🤭🤭嚟一個驚喜二重奏, 有幾驚喜😅真係好驚喜😍😍好大盤,🐮牛扒鐵板上嘅,韓國牛肉係好好食㗎,啲牛扒軟淋淋,服務員就叫我哋即刻要轉個牛扒㗎,如果唔係會燶,好細心呀💗💗真係好好味好juicy勁正,裏面仲有個原味炸雞,炸雞真係好正👍👍 炸雞我就最鍾意食佢嘅原味💯因為佢原味呢係好juicy裡面d肉又軟淋淋,外面脆卜卜仲要係好入味㗎👍👍仲有啲沙律喺度好新鮮畀我哋全部掃曬😋呢個真係好驚喜呀❤️💗原味炸雞🐤呢度嘅炸雞真係好好味, 咁大兜都畀我哋掃曬可想而知佢係真係超級juicy💯💯紫菜手抓飯, 服務員仲幫我哋猜到成個波波咁佢話呢個飯呢,係可以猜八粒波波飯嘅跟住上面呢就放芝士喺度, 原來咁樣食先至係原汁原味勁好味呀❤️❤️八爪魚煎餅,脆卜卜嘅煎餅裏面有菜,最我最鍾意嘅煎餅😁 其實用乜嘢配料都係會咁好味嘅💯💯百香果水果茶 百香果茶呢呢一個呢係一渣上㗎兩個人飲 好抵飲呀同埋好香百香果味芒果雪冰🍧 嚟到呢度食梗係要食佢嘅雪冰啦😋因為係好出名㗎嘛😁今次我哋食芒果🥭嘩!一食落去好香芒果味,d鮮芒果仲勁甜添好first呀😋Yadllie Plate旺角兆萬中心

嚟一個驚喜二重奏, 有幾驚喜😅真係好驚喜😍😍好大盤,🐮牛扒鐵板上嘅,韓國牛肉係好好食㗎,啲牛扒軟淋淋,服務員就叫我哋即刻要轉個牛扒㗎,如果唔係會燶,好細心呀💗💗真係好好味好juicy勁正,裏面仲有個原味炸雞炸雞真係好正👍👍 炸雞我就最鍾意食佢嘅原味💯因為佢原味呢係好juicy裡面d肉又軟淋淋,外面脆卜卜仲要係好入味㗎👍👍仲有啲沙律喺度好新鮮畀我哋全部掃曬😋呢個真係好驚喜呀❤️💗

原味炸雞

原味炸雞啲肉真係好juice㗎
芒果雪冰好有心思嘅星星形 椰果
  • 芒果雪冰好有心思嘅星星形椰果
2023-12-29 91 views
一直知道有Yadllie Plate 這間餐廳,一直很想一試,這天朋友說想吃炸雞,於是來到Yadllie Plate,想不到原來這裏除了炸雞出色,每道韓國菜,包括魚介湯鍋、滷水五花腩,甚至甜品蜜瓜雪冰,樣樣都十分驚喜美味😋!而且午間更要有優惠,非常值得一試!魚介湯鍋($238)🥘🥘湯底是魚介湯鍋的靈魂,製作需要耐心和時間,以魚骨、貝殼和海鮮頭部熬煮而成,令湯汁充滿鮮味和濃郁的海洋香氣。湯底的口感醇厚,配有香味四溢的蘑菇金菇,帶有微妙的魚腥味,讓人回味無窮。一串串新鮮的魚糕都是不可或缺!它們的肉質鮮嫩多汁,每一口都能品嚐到魚的天然鮮味,令人滿足。滷水五花腩($288)🥓🥩五花腩中瘦相間,入口鮮嫩多汁。它經過滷水烹調,肉質更加軟嫩,然後用爐鍋翻熱,每一口五花腩都能讓人感受到肉質的豐富口感,令人回味無窮。蜜味乳酪粉炸雞($188)🍗🍗以鮮嫩雞肉為主料,每件雞都外酥內嫩,口感極佳。粉炸的外皮酥脆,充滿了乳酪的香氣,經過蜜味的調味,使得每一口雞肉都散發出濃濃的甜味。這道菜結合了鹹香和甜美的味道,非常適合搭配湯鍋一起享用。最後,蜂蜜米酒($78)和蜜瓜雪冰是湯鍋後的完美結尾。蜂蜜米酒🥃🥃是一款甜酒

魚介湯鍋($238)🥘🥘

滷水五花腩($288)🥓🥩

蜜味乳酪粉炸雞($188)🍗🍗
蜜味乳酪粉炸雞

最後,蜂蜜米酒($78)和蜜瓜雪冰是湯鍋後的完美結尾。蜂蜜米酒🥃🥃是一款甜酒,口感柔順,帶有微妙的米香和蜂蜜的甜味,能夠舒緩口中的辣感,增添飯後的愉悅。
蜂蜜米酒

而蜜瓜雪冰($88)🍧🍧則是一道清涼的甜點,蜜瓜的清香和冰涼的口感讓人感到舒爽。它們是湯鍋後的絕佳選擇,能夠平衡口味,給人帶來滿滿的滿足感。
蜜瓜雪冰

Yadllie Plate (兆萬中心) (旺角)
地址:旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓
蜂蜜米酒
2023-12-28 66 views
我們於20/12(三)約中午一點半左右到達餐廳,人流不多,侍應安排了卡座。我們一坐下侍應叫我們用QR code下單就行開了,我們本來想按鈴🛎️問她拎水,結果冇人應,直接叫侍應仲快😅我們叫了特種部隊鍋、蝶豆花青瓜梳打、烤牛肉水冷麵。❶特種部隊鍋($198)+午餐肉(追加$15):有2款芝士,其中一款拉絲,茄汁🥫豆不多,年糕5條左右,白蘿蔔3大片,不入味,有些少沙樂美腸及蘑菇,最後放辛拉麵🍜❷蝶豆花青瓜梳打($48):青瓜🥒味出,不過不失❸ 烤牛肉水冷麵($128)有3烤牛肉,挺煙靭,水冷麵🍜不算十分多,反而有幾多蔥絲服務態度一般,我們要問才比餐具,例如匙🥄及筷子🥢。價錢中高,普普通通。埋單七折。
我們叫了特種部隊鍋、蝶豆花青瓜梳打、烤牛肉水冷麵。
❷蝶豆花青瓜梳打($48):青瓜🥒味出,不過不失

服務態度一般,我們要問才比餐具,例如匙🥄及筷子🥢。
價錢中高,普普通通。埋單七折。
特種部隊鍋
午餐肉
蝶豆花青瓜梳打
烤牛肉水冷麵
2023-12-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$157 (Lunch)
2023-12-28 103 views
朋友介紹呢間旺角嘅韓國餐廳,佢話呢度嘅韓國菜選擇多、而且性價比高~ 今日難得放假終於黎到試吓~✨ 水冷麵呢排天氣又熱返,食碗冰凍嘅冷麵真係岩晒~ 冷麵好滑溜,湯汁幾清爽✨ 夏威夷阿努哈拼盤有炸炸、洋蔥圈、炸雞,全部都炸得好香口,炸蝦幾大隻,肉質都彈牙✨ 芝士蟹籽蛋捲蛋捲煎得好柔軟,入面有芝士同蟹籽,芝士好多可以拉絲,份量仲好大添✨ 火灸牛店員即場用火槍幫我哋灸燒份牛肉,一邊燒一邊聞到牛肉嘅油香滿溢,輕輕燒過食落好嫩滑✨ 莫索里拉芝士排骨每塊排骨都被大量芝士包住,肉排煮到好腍骨肉分離,啖啖肉好正整體來講呢間韓國菜嘅質素好、味道唔錯,而且性價比高、份量碟碟都好大份,適合搵埋幾位朋友一齊分享

✨ 水冷麵

✨ 夏威夷阿努哈
夏威夷阿努哈

✨ 芝士蟹籽蛋捲
✨ 火灸牛

✨ 莫索里拉芝士排骨
每塊排骨都被大量芝士包住,肉排煮到好腍骨肉分離,啖啖肉好正

夏威夷阿努哈
《Yadllie Plate》 旺角交通方便,有時食物太多選擇唔知食咩好!但如果想試Korea food,兆萬11樓的Yadllie Plate 係唔錯架💖特別推薦以下既菜式!!1) 驚喜二重奏有鐵板牛又有炸雞,滿足你想食兩種肉類既願望!想medium又得,想7成熟又得,都係自己燒😍炸雞有一點點spicy 但又好惹味架👍🏻😆2)八抓魚蛋餅有兩款醬汁可沾,蛋餅好薄不太油~入面既八抓魚都好足料,彈牙,口感幾特別架😉3)韓式牛肉捲蛋Very yummy! 首先因為佢係有芝士係入面,熱辣辣,芝士入口即融!跟住牛肉係碎碎的沾在蛋卷中間,所以不太heavy的感覺,這款菜我給5粒星🥳🥳🥳4)紫菜芝士飯團一開始將所有材料不打渾,要自己攪拌芝士 紫菜 芝麻 飯等等,再搓成一飯團🍙好好玩!有得自己製造,食落都覺得有趣又好味左😍😍5)士多啤梨冰好靚!好襯Christmas! 雖然食咸食都好飽,但依個冰賣相太吸引,佢既士多啤梨亦不太藥水味,可以一試呀!鍾意佢既冰都有少少奶味😆😆6)飲品要飲提子乳酸!Very suitable for Korean food! 味道唔太甜,大大杯,會令人有好滿足同甜蜜既感覺🤤🤤
《Yadllie Plate》
1) 驚喜二重奏
2)八抓魚蛋餅
3)韓式牛肉捲蛋
4)紫菜芝士飯團
5)士多啤梨冰
6)飲品要飲提子乳酸!
Very suitable for Korean food! 味道唔太甜,大大杯,會令人有好滿足同甜蜜既感覺🤤🤤推薦!
依家訂座仲有7 定7.5折!好抵呀!同埋佢地個廁所幾乾淨,要讚一讚
👍🏻👍🏻
地址:旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓
評分:9/10
  • 八爪魚煎餅
  • 紫菜手抓飯
  • 草莓雪冰
又去咗食我其中一間最鍾意食既韓國菜 🥰Yadllie Plate 由於上次叫 海賊王的寶物($238) 太正當然要encore 超大隻八爪魚 炸得鬆鬆脆脆真係一試難忘幾款炸物,仲可以同fd 開心share 🤩咁無理由 唔食佢炸雞架!蜜味乳酪粉炸雞 ($188)薄薄既炸粉雞肉鮮嫩多汁 , 加上新鮮熱辣 🤤🤤🤤🤤甜鹹甜鹹嘅組合 真好正 (由蜂蜜牛油味薯片開始鍾意咗)滷水五花腩 ($288)好韓國style 特別係配左紫蘇葉生菜 菜咁新鮮,加上滷得入味嘅五花腩同包飯醬 🫨🫨🫨 好似身處於韓國咁 係韓國既味道呀仲要放咗個爐仔,用水蒸氣熱住,又唔會令到舊肉乾身 🫰🏻🫰🏻🫰🏻出!色!烤牛肉水冷麵 ($128)食完啲油膩嘢,我好鍾意食水冷麵中和返特別係呢樣嘢唔係間間餐廳有得食所以每次見到都會忍唔住清爽嘅配搭,蘿蔔嘅爽口清脆,蘋果嘅鮮甜,煙靭嘅面,凍凍嘅湯,加配辣醬係入面 Just soooooo good for refreshing 其實食咁多次 無次比佢伏過所以佢當然係我既fav list 入面Btw dinner 真係好多人,都要等枱!記得book位呀(我見佢lunch 同early din
又去咗食我其中一間最鍾意食既韓國菜 🥰
Yadllie Plate

由於上次叫 海賊王的寶物($238) 太正
當然要encore
超大隻八爪魚 炸得鬆鬆脆脆
真係一試難忘
幾款炸物,仲可以同fd 開心share 🤩

咁無理由 唔食佢炸雞架!
蜜味乳酪粉炸雞 ($188)
薄薄既炸粉
雞肉鮮嫩多汁 , 加上新鮮熱辣 🤤🤤🤤🤤
甜鹹甜鹹嘅組合 真好正 (由蜂蜜牛油味薯片開始鍾意咗)

滷水五花腩 ($288)
好韓國style
特別係配左紫蘇葉生菜
菜咁新鮮,加上滷得入味嘅五花腩同包飯醬
🫨🫨🫨 好似身處於韓國咁 係韓國既味道呀

烤牛肉水冷麵 ($128)
食完啲油膩嘢,我好鍾意食水冷麵中和返
特別係呢樣嘢唔係間間餐廳有得食
所以每次見到都會忍唔住

其實食咁多次 無次比佢伏過
所以佢當然係我既fav list 入面

Btw dinner 真係好多人,都要等枱!
記得book位呀
(我見佢lunch 同early dinner 有折添 🤩,我可以又plan 下)
📌Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心) - 旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓🗓(17/12) 星期日 ⏰ 晚上8:30左右 💈特式:今日出左旺角行到好夜先食晚飯,所以特別肚餓,見到呢間韓式餐廳係兆萬劣食之塔入面都得到咁多正評,一定有佢唔簡單之處,所以就去一試究竟。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:餐廳當然主打韓式食物,例如炸雞/韓式五花肉/魚介湯鍋/部隊鍋/炒年糕等等,最特別仲可以食到雪冰甜品,而家等我同大家講下🇰🇷🍗味道先。🐮火炙牛😤$9️⃣8️⃣ - 個火炙牛上枱後,會有店員幫你用火槍即場再燒熱,將牛肉既油香再一次迫出嚟,令你食入口充滿油脂香味,牛肉亦唔算薄身,食落都有口感,而且肉質淋滑juicy,本身個調味亦都幾夾。🍢魚介湯鍋 $2️⃣3️⃣8️⃣ - 呢個湯鍋真係好震撼,我見差唔多每張枱都有叫,佢係成鍋上到你枱面,就好似去日本旅行時d便利店個鍋關東煮咁。個湯鍋入面有韓式魚榚/腐皮/魚餅/雞蛋/白蘿蔔/年糕條/菇類/蔬菜/大量京蔥絲等等,除左食物種類多之外,每款都索晒個魚介湯,勁入味好食。🐷白切五花腩 $2️⃣8️⃣8️⃣ - 呢個五花腩睇menu就已經好吸引,除左白切仲有滷水味,
🗓(17/12) 星期日 ⏰ 晚上8:30左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

魚介湯鍋

🐷白切五花腩 $2️⃣8️⃣8️⃣ - 呢個五花腩睇menu就已經好吸引,除左白切仲有滷水味,我就覺得白切可以食到豬肉本身嘅味道,每片五花腩都好厚身,而且肥瘦均勻,但食落完全唔肥膩,用生菜包住再加上韓辣醬,京蔥絲同蒜片,真係韓國菜必點食物之一。
白切五花腩

🍈🍧蜜瓜雪冰 $8️⃣8️⃣ - 呢個蜜瓜雪冰做得比出面嘅甜品舖仲要好,d冰沙好幼滑,綿身得嚟完全無顆粒,啖啖充滿蜜瓜香味,除左好多蜜瓜肉之外,中間仲插住一條韓國melona蜜瓜雪條。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 飲品方面有好多沙冰/梳打/水果茶/韓國米酒/啤酒/燒酒等選擇,我地就叫左一樽大Jar裝百香果水果茶,一樽有900ml咁多,比起逐杯散叫會抵好多。另外,仲叫左一罐白熊小麥啤,我都係第一次飲呢隻,麥味香又唔苦。
白熊小麥啤

🍽環境:餐廳地方都幾大,目測大約有100個坐位,大部分都係梳化卡位,主要係用木系裝修風格,配以水泥牆設計,如果坐窗口位,景觀仲十分開揚,整體十分光猛乾淨。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:店員服務幾好,上菜速度又快,餐廳係用QR Code落單,每枱坐位亦都會設有獨立呼喚鈴,而且部分坐位仲設有USB供客人充電,認真細心,值得加分。

💰💸價錢:平時係旺角食韓國野都唔平,但呢度每個主菜平均都係$120~250左右,飲品如果揀大樽裝亦幾抵,可以慢慢坐下飲下野都唔錯。

🐲💬總結:我覺得成餐所有食物都做得唔錯,另外見到好多人都叫嘅不同款炸雞都好吸引,但真係食唔落咁多野了,唯有等下次再試啦。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
2023-12-17
$400 (Dinner)
白熊小麥啤
  • 白切五花肉
  • 火灸牛
2023-12-24 61 views
收工又嚟到旺角兆萬呢間韓式餐廳朋友好鍾意食韓國嘢地點又方便,所以今次特登再嚟生牛肉沙律沙律汁配埋沙律菜好新鮮生牛肉份量都唔少啱啱好夠兩個人食用來做開胃菜就啱晒白切五花腩去韓國就最鍾意食呢一個五花腩點埋辣醬用芝麻葉或者生菜包住嚟食仲有好多大蔥鋪喺面慢慢食都唔緊要,佢下面仲有個爐熱住啲肉唔使驚凍晒❣️玫瑰牛肉炒年糕玫瑰醬炒年糕甜甜地好好食牛肉都索晒啲汁年糕份量都好多食到好飽😋百香果水果茶百香果勁香 水果茶唔會好甜食完咁多嘢飲返個水果茶清清地都唔錯藍橙荔枝梳打顏色勁靚,用嚟打卡一流少少甜 怕飲太甜嘅朋友都可以試吓呢個蜜瓜雪冰食完當然唔少得甜品啦呢個蜜瓜雪冰入面仲有成條蜜瓜雪條外面有面好甜嘅蜜瓜肉一粒粒咁圍住個雪冰就算食飽咗都唔怕好漏😋而家lunch仲有折夜晚怕多人嘅話,lunch過嚟食就最好啦❣️
收工又嚟到旺角兆萬呢間韓式餐廳

朋友好鍾意食韓國嘢地點又方便,所以今次特登再嚟

生牛肉沙律
沙律汁配埋沙律菜好新鮮
生牛肉份量都唔少啱啱好夠兩個人食
用來做開胃菜就啱晒

去韓國就最鍾意食呢一個五花腩
點埋辣醬用芝麻葉或者生菜包住嚟食
仲有好多大蔥鋪喺面
慢慢食都唔緊要,佢下面仲有個爐熱住啲肉
唔使驚凍晒❣️

玫瑰牛肉炒年糕
玫瑰醬炒年糕甜甜地好好食
牛肉都索晒啲汁
年糕份量都好多食到好飽😋

百香果勁香 水果茶唔會好甜
食完咁多嘢飲返個水果茶清清地都唔錯

藍橙荔枝梳打
顏色勁靚,用嚟打卡一流
少少甜 怕飲太甜嘅朋友都可以試吓呢個

食完當然唔少得甜品
呢個蜜瓜雪冰入面仲有成條蜜瓜雪條
外面有面好甜嘅蜜瓜肉一粒粒咁圍住個雪冰
就算食飽咗都唔怕好漏😋

而家lunch仲有折
夜晚怕多人嘅話,lunch過嚟食就最好啦❣️
2023-12-13
Type of Meal
Dinner
  • 蜜瓜雪冰
Yadllie Plate是位於旺角的韓國餐廳,週末和朋友約了去此消遣,一進門正看見Menu留意到幾道新品推介。我們點了:蜜味乳酪粉無骨雞 (HK$128)烤牛肉水冷麵 (HK$128) 卡邦尼年糕 (HK$108)火炙牛肉片 (HK$98)農家泡菜 (HK$38)蝶豆花青瓜梳打 (HK$48)草莓乳酸梳打 (HK$48)等了一陣子,美食陸續上齊。我第一個試的就是那份乳酪雞,它的口感細膩且香濃,肉塊嫩滑順口,乳酪醬帶微酸也不膩,細緻地包裹著肉塊,咀嚼時乳酪醬和肉汁交織在一起,香濃中帶淡淡奶香。 瞬間就令我多嘗試其他菜式的想法!烤牛水冷麵牛肉帶燒香的表層,咀嚼時肉汁四溢;麵條韌黏帶彈性,與肉汁在口中流淌,互相襯托味道。卡邦尼年糕表面帶脆內層軟嫩綿密,口感Q彈帶延長感;入面亦有菜及魚糕,增加口感!醬料溫和鹹甜可口,與年糕搭配無微不至。火炙牛:外表焦脆內面嫰嫰,表面經過火炙, 焦香味道蔓延口腔;肉質嫩滑飽滿帶豐富肉汁。農家泡菜甜酸鹹中帶清新,咀嚼時輕帶回甘喚起食慾。蝶豆花青瓜梳打 &草莓乳酸梳打梳打清爽甜中帶清新,單純而不膩。最後還加了個朱古力雪冰~味道濃郁!總之餐廳的美食讓人驚喜,下次一

我們點了:
蜜味乳酪粉無骨雞 (HK$128)
烤牛肉水冷麵 (HK$128)
卡邦尼年糕 (HK$108)
火炙牛肉片 (HK$98)
農家泡菜 (HK$38)
蝶豆花青瓜梳打 (HK$48)
草莓乳酸梳打 (HK$48)

農家泡菜甜酸鹹中帶清新,咀嚼時輕帶回甘喚起食慾。

最後還加了個朱古力雪冰~味道濃郁!

總之餐廳的美食讓人驚喜,下次一定再來體驗其他美食!