Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

Restaurant: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
Terms & Details:
2023-12-08 55 views
喜愛任何韓國事物嘅太太,每到一段時間就會開始思念幻想中嘅鄉下,小編當然要比太太止下癮啦,尋晚就同太太去到位於旺角嘅「Yadllie Plate」,等太太懷念下韓國嘅菜式啦😂蜜味乳酪粉炸雞🍗 $188炸雞相當之鮮嫩多汁,滑滑嘅雞肉配上蜜味乳酪粉更加開胃😋卡邦尼年糕 $108呢個卡邦尼汁認真不得了😋真係食極都唔會厭😂而且年榚煙煙韌韌的,好味😊八爪魚煎餅 $128煎餅煎非常之脆!再加上八爪魚🐙正!特種部隊鍋 $198非常足料嘅特種部隊鍋,最緊要係有小編最愛嘅芝士呀🤤仲有午餐肉、金菇、年榚等等……最後仲食埋個辛辣麵😬滿足哂😋藍橙荔枝梳打 $48香蕉沙冰 $68P.S. 係OpenRice訂座,星期一至五Lunch time去食仲有7折扣優惠添呀!快啲去食啦😋

蜜味乳酪粉炸雞🍗 $188

炸雞相當之鮮嫩多汁,滑滑嘅雞肉配上蜜味乳酪粉更加開胃😋

卡邦尼年糕 $108

八爪魚煎餅 $128

煎餅煎非常之脆!再加上八爪魚🐙正!

特種部隊鍋 $198

藍橙荔枝梳打 $48
香蕉沙冰 $68

2023-12-07 96 views
呢間大熱韓式烤雞店我食過幾次,今次又再度到訪啦!特種部隊鍋 $198特種部隊鍋超大份,裡面有菜、年糕、午餐肉、豆腐等等,配料勁多。面頭有芝士,煮耐咗等芝士熔咗之後會有拉絲效果,湯底都更香濃。另外配有辛拉麵,可以隨時加入去煮!半半炸雞 $208半半炸雞可以揀兩款口味,我地揀咗大邱辣醬同埋蜜味乳酪粉。大邱辣醬我之前已經試過,覺得好有韓國正宗辣嘅味道,所以今次再encore!蜜味乳酪粉甜甜地但唔會好漏!卡邦尼年糕 $108呢個卡邦尼年糕大推!佢非常creamy,但唔會好油,而且奶香味好重,超好味!就算我已經食到好飽,依然好想係咁食佢地嘅卡邦尼年糕⋯八爪魚煎餅 $128八爪魚煎餅外脆內軟,食落會有八爪魚粒,煙煙韌韌,口感不錯!蜜瓜沙冰 $68蜜瓜沙冰係我每次都會叫嘅飲品,佢好香蜜瓜味好好飲,建議大家試試!
呢間大熱韓式烤雞店我食過幾次,今次又再度到訪啦!

特種部隊鍋 $198
特種部隊鍋

半半炸雞 $208

卡邦尼年糕 $108

八爪魚煎餅 $128
八爪魚煎餅外脆內軟,食落會有八爪魚粒,煙煙韌韌,口感不錯!

蜜瓜沙冰 $68
特種部隊鍋
2023-12-06 75 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯ 放工嘅時候同朋友行下街,行完就直落去到旺角兆萬上面食嘢。因為有朋友唔食生嘢,於是乎我地就去食韓國過江龍《Yadllie Plate》。半半炸雞 $208佢地嘅炸雞係韓國空運再手工製作。半半即係可以揀兩隻味,我就試左原味和大蔥絲兩款。韓式炸雞皮薄又可以封住肉汁,內層肉質真係勁juicy。玫瑰牛肉炒年糕 $128熱嘅鐵鍋可以保持住食物嘅溫度,牛肉薄切又帶少許油脂,同埋煙煙韌韌嘅年糕一齊食就啱晒啦。芝士蟹籽蛋捲 $128外層蛋身煎香,再加入滿滿嘅蟹籽同埋芝士,切開嘅時候都仲有拉絲嘅效果,蛋嘅內層亦都好濕潤。香辣芝士八爪魚$138店員會即場喺你面前炒熔芝士,見到啲芝士拉到成隻手臂咁長都未斷真係好震撼。八爪魚爽口又帶點煙靭。芒果雪冰 $88滿滿嘅芒果冰沙,加上芒果果肉和雲呢拿雪糕,冰甜入心。飲品可以試吓海鹽焦糖冰沙$68和菠蘿米酒$58,兩款都好好飲㗎。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中

半半炸雞 $208

玫瑰牛肉炒年糕 $128

芝士蟹籽蛋捲 $128

香辣芝士八爪魚$138

芒果雪冰 $88
滿滿嘅芒果冰沙,加上芒果果肉和雲呢拿雪糕,冰甜入心。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心) (旺角)
旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓

#Eatwithcouple_旺角
#Eatwithcouple_韓國菜

“我作為這些相片的創作者,擁有相片的著作權和所有權。未經我的授權,任何人不得以任何形式銷售、轉讓或利用這些相片。”
非常豐盛的一頓韓國菜🇰🇷天氣凍就想食辣野同暖野🌶🌶呢間出名食炸雞,佢一開張時都到訪過😋今次再來,唔只食炸雞,仲食咗部隊鍋🫕同多款韓式美食🇰🇷卡位寬敞舒適,好滿意枱面有齊紙巾、濕紙巾、手套、骨桶💯🌟Lunch時間去食有折扣優惠呢🌟🍗蜜味乳酪粉炸雞 $188Honey Yogurt Powder Chicken💁🏻‍♀️淑女辣醬炒年糕 $108Lady Tteokbokki💁🏻‍♂️八爪魚煎餅 $128Octopus Pajeon🫕特種部隊鍋 (芝士) $198Budge Jigae🍺漢江麥啤(手工啤)$68Hang Gang Ale🍓草莓乳酸梳打 $48Strawberry Lactic Soda🍹海鹽焦糖沙冰 $68Sea Salt Carmel Smoothie🍈蜜瓜雪冰 $88Melon Bingsu
非常豐盛的一頓韓國菜🇰🇷
天氣凍就想食辣野同暖野🌶🌶
呢間出名食炸雞,佢一開張時都到訪過😋
今次再來,唔只食炸雞,仲食咗部隊鍋🫕同多款韓式美食🇰🇷
卡位寬敞舒適,好滿意枱面有齊紙巾、濕紙巾、手套、骨桶💯
🌟Lunch時間去食有折扣優惠呢🌟

Sea Salt Carmel Smoothie
🍈蜜瓜雪冰 $88
Melon Bingsu
2023-11-27
$447 (Dinner)
  • 蜜味乳酪粉炸雞
  • 淑女辣醬炒年糕
  • 八爪魚煎餅
  • 特種部隊鍋 (芝士)
  • 漢江麥啤(手工啤)
  • 草莓乳酸梳打
  • 海鹽焦糖沙冰
  • 蜜瓜雪冰
兩個人撐枱腳😆食我至愛嘅韓國菜!之前晚飯嚟過,原來Lunch做緊七折👍🏻陸軍醬油湯鍋(牛肉)每款湯鍋都可以選擇辣和不辣湯底,我哋揀咗惹味嘅韓式辣醬湯底,紅卜卜嘅湯底好濃郁,有啲似辛辣麵湯嘅味道,帶微甜。材料豐盛,鋪滿整個湯鍋。驚喜二重奏有牛扒、原味炸雞和辣式沙律,牛扒放石板上,可以隨着自己嘅口味,調整熟度。原味炸雞外皮薄脆,肉質滑嫩有汁,唔錯!蜜瓜雪冰綠色嘅蜜瓜冰沙上點綴著新鮮蜜瓜粒,口感綿密細膩,入口即化,感覺清新怡人,作為飯後甜品👍🏻一流🫶🏻

陸軍醬油湯鍋(牛肉)

驚喜二重奏
原味炸雞外皮薄脆,肉質滑嫩有汁,唔錯!

2023-11-30 59 views
我地最近去咗一間叫做Yadllie Plate嘅餐廳,叫咗幾款好特別嘅菜式,包括八爪魚煎餅、玫瑰牛肉炒年糕同埋蜜味乳酪粉炸雞。以下係我地嘅食評:八爪魚煎餅:呢道八爪魚煎餅真係令人驚艷!煎餅外脆內軟,充滿咗鮮美嘅八爪魚肉味道。每一口都可以感受到八爪魚嘅韌度同埋鮮香,同時都帶有微微嘅海鮮味道。加上餐廳特製嘅醬汁,更加提升咗整道菜嘅風味。如果你鍾意海鮮同煎餅,呢道菜絕對值得一試!玫瑰牛肉炒年糕:玫瑰牛肉炒年糕係一道別出心裁嘅菜式。年糕炒得剛剛好,口感彈牙,同埋吸收咗牛肉嘅鮮味。牛肉切得薄片,入口即化,味道非常獨特。整體嚟講,呢道菜既有傳統嘅年糕風味,又加入咗創新嘅元素,令人驚喜。蜜味乳酪粉炸雞:蜜味乳酪粉炸雞係一道絕對不能錯過嘅菜式!雞肉炸得金黃酥脆,皮脆肉嫩,令人垂涎欲滴。特別嘅係,餐廳加入咗蜜味乳酪粉,帶出濃濃嘅乳酪香氣同埋微甜嘅味道。雞肉同乳酪粉嘅結合,創造出一種獨特嘅口感同味道,真係好好食!總括而言,Yadllie Plate餐廳提供嘅菜式真係非常特別同創新。味道上都帶有獨特嘅風味,讓人驚喜不已。餐廳嘅用餐環境亦舒適,服務員服務態度好好,令整個用餐體驗更加愉快。如果你想試吓新口味,或

八爪魚煎餅:

玫瑰牛肉炒年糕:

蜜味乳酪粉炸雞

總括而言,Yadllie Plate餐廳提供嘅菜式真係非常特別同創新。味道上都帶有獨特嘅風味,讓人驚喜不已。餐廳嘅用餐環境亦舒適,服務員服務態度好好,令整個用餐體驗更加愉快。如果你想試吓新口味,或者尋找一個別具特色嘅用餐地點,Yadllie Plate絕對係一個不錯嘅選擇!
2023-11-30 52 views
🍽️半半炸雞 $208貪心嘅我哋咩味都想試試,所以叫咗一半大蔥絲炸雞,一半蜜味乳酪粉炸雞🙈想講佢哋嘅炸雞同一般乾爭爭嗰啲唔同,炸完依然係多汁鮮嫩🤩我哋覺得乳酪粉炸雞嘅調味比較好食👍🏻🍽️芝土蟹籽蛋捲 $128呢個蛋捲真係好出色,雞蛋煎得啱啱好,嫩滑有蛋汁😍蟹籽除咗帶嚟香味,咬咬落一粒粒,增添咗唔少口感☺️仲有流心芝士,非常邪惡🤤🍽️火灸牛 $98店員喺面前用火槍灸燒牛肉,然後可以食到熱辣辣啱啱燒好嘅牛肉🥰肉味香濃,口感嫩滑,色香味俱全👍🏻🍽️卡邦尼年糕 $108送到嗰陣時,個汁係熱到出緊泡,食到臨尾都keep到個溫度,唔會好易凍咗😌個卡邦尼汁又好重嘅奶味,同年糕幾夾👍🏻🍽️香辣芝士八爪魚 $138店員會喺我哋面前用溶咗嘅芝士撈勻啲八爪魚。食落個汁唔算好辣,連埋芝士幾好食,但八爪魚比較韌,有啲難進食😣🍽️士多啤梨雪冰 $88🍽️朱古力雪冰 $88我哋食咗兩款雪冰,兩個都有球雪糕喺頂,味道唔錯,士多啤梨味仲要落咗幾多生果🥰但食到最尾會比較淡。整體都非常好食,午市仲有九折,性價比幾高,幾推薦大家試吓😋味道😋 8/10性價比💰 7.5/10環境🔎 7.5/10服務🫶🏻 7/10打卡指數📸 7.5/10٩(˃̶͈̀௰
🍽️半半炸雞 $208

🍽️芝土蟹籽蛋捲 $128

🍽️火灸牛 $98

🍽️卡邦尼年糕 $108

🍽️香辣芝士八爪魚 $138

🍽️士多啤梨雪冰 $88
🍽️朱古力雪冰 $88

整體都非常好食,午市仲有九折,性價比幾高,幾推薦大家試吓😋

味道😋 8/10
性價比💰 7.5/10
環境🔎 7.5/10
服務🫶🏻 7/10
打卡指數📸 7.5/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 7.5/10

2023-11-28 113 views
今個月朋友約食飯都不約而同是韓菜。而今日係旺角食的這間可說是特別平靚正,要推薦一下。*餐廳位置超級方便。裝修不花巧但是寬闊舒服。枱上整齊放置了乾、濕紙巾和膠手套,還有充電設備,良朋共聚,滔滔不絕也不怕。*價錢方便更是超級實惠:星期一至五,6:00前結賬離座:全單七折。係七折呀!星期六、日及公眾假期,也有全單九折。七折的價錢配高質的食材和料理,絕對是性價比高!*🏅八爪魚煎餅($128→$90)煎得酥脆,八爪魚粒和大蔥香口,簡單而美味的點心。🏅玫瑰牛肉炒年糕($128→$90)非常簡單的韓式家常菜,卻是非常好吃。年糕配牛肉絲、蔬菜和拉絲芝士,拌勻後很惹味,還有一塊脆卜卜的鍋巴,可說是錦上添花。🏅原味炸雞($188→$132)這餐廳的所有有骨炸雞,都是原隻由韓國進口的「走地雞」,脂肪少,肉質特別嫩。此外,它的粉漿比一般韓國炸雞更薄,因而吸收的油脂也更少。這份原味炸雞真是好好食,香脆外皮不油膩,肉汁豐富。伴碟的番薯條香甜軟糯,千萬不要錯過呢。🏅魚介湯鍋($238→$166.6)和朋友共聚最適合點這個魚介鍋,原鍋連小火爐一併上枱,和朋友你一串我一串的好歡樂。清甜醬油湯底配以多款韓式魚糕、甜腐皮、

價錢方便更是超級實惠:
星期一至五,6:00前結賬離座:全單七折。係七折呀!
星期六、日及公眾假期,也有全單九折。
七折的價錢配高質的食材和料理,絕對是性價比高!
🏅八爪魚煎餅($128→$90)
煎得酥脆,八爪魚粒和大蔥香口,簡單而美味的點心。
八爪魚煎餅

🏅玫瑰牛肉炒年糕($128→$90)
玫瑰牛肉炒年糕

🏅原味炸雞($188→$132)
原味炸雞

🏅魚介湯鍋($238→$166.6)
和朋友共聚最適合點這個魚介鍋,原鍋連小火爐一併上枱,和朋友你一串我一串的好歡樂。清甜醬油湯底配以多款韓式魚糕、甜腐皮、年糕、雞蛋和多款蔬菜。鍋面上有大堆大蔥絲,灼軟後超好味。現在折後只需百多元,真係好抵。
魚介湯鍋

🏅蜜瓜雪冰($88→$61.6)
食完熱辣辣的湯鍋,來一個凍冰冰的雪冰,冰火交戰好過癮。蜜瓜味的雪冰輕到可以吹起,香甜綿密,兩旁圍滿蜜瓜粒,中間插一支蜜瓜雪糕條。和親密的朋友一人一啖,滿足。
玫瑰牛肉炒年糕
原味炸雞
2023-11-27 39 views
同朋友出旺角食韓國菜~見到有唔少人介紹呢間餐廳,咁就試吓呢間餐廳究竟有幾正😆驚喜二重奏 $258上枱時真係覺得好驚喜好吸引,又牛又雞勁豐富🤩牛扒燒住上,仲出緊煙,要再翻一翻,燒多陣先可以食。牛肉食落好軟腍,一d都唔韌,牛味濃郁,配埋佢個燒烤醬好好食。好欣賞佢的炸雞,皮炸得非常香脆,咬落有聲,肉又夠哂juicy,仲要件件都咁大件😆沙律的sauce 就同八爪魚沙律一樣,仲多咗好多蔥絲。芝士蟹子蛋捲 $128蛋捲都幾大件,茄汁同蛋捲超夾,配埋爽脆的蟹子,口感同味道都好豐富八爪魚沙律 $118沙律有少少辣,八爪魚都幾有嚼勁,但又愈嚼愈香,蘋果片keep住爽脆,成個沙律的味道好有層次。火灸牛 $98一上枱就有專人放火燒牛肉🤣牛肉有好濃郁的醬汁味,超惹味,牛肉都算軟腍。藍橙荔枝梳打 $48荔枝味好濃,無乜橙味,食完辣野好啱飲佢🤣玫瑰蜜桃果茶 $42呢款好好飲,飲到玫瑰味同蜜桃味,飲落酸酸甜甜,好好飲👍🏻蜜瓜雪冰 $88綿花冰真係好綿密,蜜瓜味好濃,蜜瓜肉都好香甜,最鍾意佢插係中間個支雪條,係韓國個款好好食的蜜瓜雪條,成碗冰因為呢支雪條昇華哂🤤Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心

驚喜二重奏 $258
沙律的sauce 就同八爪魚沙律一樣,仲多咗好多蔥絲。

芝士蟹子蛋捲 $128

八爪魚沙律 $118

火灸牛 $98

藍橙荔枝梳打 $48
荔枝味好濃,無乜橙味,食完辣野好啱飲佢🤣

玫瑰蜜桃果茶 $42
呢款好好飲,飲到玫瑰味同蜜桃味,飲落酸酸甜甜,好好飲👍🏻

蜜瓜雪冰 $88

旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓

*上述文章只供參考及以當時價格為準
Type of Meal
Dinner
2023-11-25 77 views
突然想食炸雞 回味一下韓國既感覺搵到呢間YADLLIE PLATE 既韓式餐廳🍴有多款韓國道地嘅食品🤤🤤 🔸魚介湯鍋 $238會有個四個格仔既鍋,有多串魚糕串串蔬菜係入面煮下煮下好香呀!好滿足呀🥰🔸半半炸雞 $208叫左2隻味,分別係蔥蔥蔥同蜜味乳酪粉,炸雞肉質嫩滑蔥蔥蔥炸雞係有爆多款不同嘅蔥係舖滿,炸雞也充滿蔥味🐔蜜味乳酪粉同炸雞原來都好夾,仲有幼幼的薯條🍟🔸火灸牛 $196鐘意食牛嘅,呢個可以叫黎食食,一食我極喜歡💕店員會在你的面前用火槍燒一燒個牛🐮 牛脂味飄出來,食落口勁嫩,又溶係口😍 重點係唔油‼️🔸海鹽焦糖沙冰 $68很高高的cream ar🤩🤩🔸巨峰乳酸梳打 $48食炸雞飲梳打,爽爽!
突然想食炸雞 回味一下韓國既感覺
搵到呢間YADLLIE PLATE 既韓式餐廳🍴
有多款韓國道地嘅食品🤤🤤

🔸魚介湯鍋 $238

🔸半半炸雞 $208
叫左2隻味,分別係蔥蔥蔥同蜜味乳酪粉,炸雞肉質嫩滑
半半炸雞

蔥蔥蔥炸雞係有爆多款不同嘅蔥係舖滿,炸雞也充滿蔥味🐔

蜜味乳酪粉同炸雞原來都好夾,仲有幼幼的薯條🍟

🔸火灸牛 $196
鐘意食牛嘅,呢個可以叫黎食食,一食我極喜歡💕
火灸牛

🔸海鹽焦糖沙冰 $68
很高高的cream ar🤩🤩

🔸巨峰乳酸梳打 $48
炸雞飲梳打,爽爽!

火灸牛
2023-11-21 93 views
🔶夏威夷阿努哈aloha~ 有4件炸雞、椰絲蝦、洋蔥圈和粟米炸雞外皮有辣粉,炸得香脆雞肉有肉汁,唔會乾身欣賞佢有齊雞髀、雞全翼同雞胸迎合唔同人既喜好粟米就可以平衡番炸物既油膩感洋蔥圈都係羽炸漿唔厚,薄脆幾好食🔶芝士蟹子蛋捲蛋入面包住好多蟹子好滿足😌一定要趁熱食🔶香辣芝士八爪魚辣度幾高,好惹味拉絲芝士好厚身配有嚼口既八爪魚就啱啱好🔶巨峰乳酸梳打🔶藍橙荔枝梳打🔷雖然兆萬中心俾人嘅感覺都係啱一班人去聚餐,嘻嘻哈哈熱鬧吓,食物質素唔會高但有時間唔中去撞吓彩,都會有啲令人滿意嘅體驗🫶🏻
🔶夏威夷阿努哈
aloha~ 有4件炸雞、椰絲蝦、洋蔥圈和粟米
炸雞外皮有辣粉,炸得香脆
雞肉有肉汁,唔會乾身
欣賞佢有齊雞髀、雞全翼同雞胸
迎合唔同人既喜好

粟米就可以平衡番炸物既油膩感

洋蔥圈都係羽炸漿唔厚,薄脆幾好食

🔶芝士蟹子蛋捲

拉絲芝士好厚身
配有嚼口既八爪魚就啱啱好

🔶巨峰乳酸梳打

🔶藍橙荔枝梳打

但有時間唔中去撞吓彩,都會有啲令人滿意嘅體驗🫶🏻

2023-11-20 128 views
兆萬雖然被稱”劣食之塔”,但起碼呢間韓國野ok,餐廳環境樓底夠高,坐得幾舒服。🥗八爪魚沙律醬汁酸酸甜甜幾開胃,但八爪魚就無咩味。🐓半半炸雞揀左大蔥絲雞同辣醬雞,份量上每款味都有4-5件,仲有啲蕃薯條。幾欣賞個雞係嫩同有汁,不過要留意返個辣醬味都幾辣。🍳芝士牛肉蛋卷朋友想叫蛋卷,食落就係預想到既味,芝士量適中唔會太膩。🍛玫瑰牛肉年糕幾有心思,連年糕仲有兩款(條狀同片狀),仲有啲魚糕。如果唔想食辣炒,試下呢款都ok。🐖白切五花腩睇韓劇成日都會食肉包菜,第一次食到。本身以為個肉會好膩,點知用生菜配住食好清爽,口感又好豐富,有驚喜。本身仲想叫個雪冰,可惜太飽了,下次食lunch有機會再試,lunch有折會再抵食啲。地理位置方便,食物水準同賣相都唔差,難怪多好評。

🥗八爪魚沙律
醬汁酸酸甜甜幾開胃,但八爪魚就無咩味。

🐓半半炸雞

🍳芝士牛肉蛋卷
朋友想叫蛋卷,食落就係預想到既味,芝士量適中唔會太膩。

🍛玫瑰牛肉年糕

🐖白切五花腩
口感又好豐富,有驚喜。

2023-11-20 71 views
小妹係旺角行街,好耐冇去過旺角兆萬中心,順便去果度搵食😝突然間好掛住韓國🇰🇷,好想食韓國食物安慰自己,當自己去咗旅行🥲 無諗過呢度都有間隱藏韓國🇰🇷餐廳🍴一入到餐廳見到餐廳採光度高,且環境舒適,空間感勵大😍餐廳位置闊落,仲坐得都好舒服😌韓式醃白蘿蔔🥕呢款韓式醃白蘿蔔酸爽脆😋當開胃菜一流🤭魚介湯鍋🍥 +烏冬🍜呢款醬油魚介湯有4格,約8串🍡魚餅串,份量多,且魚香味重😚湯底濃郁,每串魚餅🍥吸晒湯底味道,仲有2款唔同配搭既魚糕😎非常豐富🥰 烏冬味道正常😆芝士蟹子蛋捲🥙蛋捲外層金黃,舖滿蟹子+芝士🧀 😚 蟹子鮮甜,且芝士🫕濃郁,濃厚蟹子風味及芝士濃香,口感豐富😋蜜味乳酪粉炸雞🍗有4款招牌炸雞口味🐔 原味/大邱辣醬/大蔥絲/蜜味乳酪粉特別之處可以自己任擇2款,每樣一半既炸雞🍗小妹今次想先試1款味道先🤭就擇咗蜜味乳酪粉😬聽個名都好特別,味道鹹甜鹹甜,外皮香脆,乳酪粉能同時保留係雞肉🍗入面,雞件數量還多😆餐廳🍴仲會提供即棄手套🧤棄置箱🥡非常貼心💕🍟最估唔到雞件會有番薯條伴著,味道脆中帶甘,好味😋玫瑰牛肉炒卡年糕🍲卡邦尼配年糕估唔到幾夾,食完都唔覺漏,且奶油味好重,口感煙韌🌝牛肉嫰肉無根,味道更吸埋卡邦

韓式醃白蘿蔔🥕
呢款韓式醃白蘿蔔酸爽脆😋當開胃菜一流🤭

魚介湯鍋🍥 +烏冬🍜

芝士蟹子蛋捲🥙

蜜味乳酪粉炸雞🍗
有4款招牌炸雞口味🐔 原味/大邱辣醬/大蔥絲/蜜味乳酪粉

🍟
最估唔到雞件會有番薯條伴著,味道脆中帶甘,好味😋

玫瑰牛肉炒卡年糕🍲
卡邦尼配年糕估唔到幾夾,食完都唔覺漏,且奶油味好重,口感煙韌🌝牛肉嫰肉無根,味道更吸埋卡邦尼😍

餐廳仲提供多款飲品🥤供選擇,如:沙冰、生薑茶、柚子蜜茶等…
小妹就擇咗柚子蜜+藍橙荔枝梳打,味道酸酸甜甜,飲落好開胃🤤柚子蜜甜甜味道,杯底內亦有很多柚子😎

食物質素很好外,份量相當足夠,性價比很高~最貼心係每張枱提供即棄手套,濕紙巾,食上黎都唔怕弄污糟😉
最近約咗朋友黎食Yadllie Plate 🤭❥ 半半炸雞 $208半半炸雞可以自選2️⃣種口味大邱辣醬雞:大邱辣醬味道香辣,辣味特別持久,平時食少辣嘅我覺得太辣蜜嘅味乳酪粉:味道較香甜,有淡淡乳酪味,感覺較清新兩款炸雞肉質都好嫩滑,較少肥膏,唔會好油,所以都唔算好邪惡😈❥ 魚介湯鍋 $238韓國街頭小食之中,魚介係我嘅最愛🍢呢個湯鍋裡面有勁多魚糕串,魚糕口感較厚,份量好足配上清甜嘅鰹魚湯同蔬菜,岩哂呢幾日食,食落好暖胃❥ 淑女辣醬炒年糕 $108以辣式辣醬炒年糕,片狀年糕口感軟糯,條狀年糕較有口感,配搭魚糕同芝士🫕,頂層仲有米通加強口感。雖然唔算特別,但味道都可以❥ 八爪魚煎餅🐙 $128煎餅好香口,裡面有好多八爪魚同香蔥,用料十足,唯一缺點係帶點油膩感,建議配搭醬油食,可以去油❥ 蜜瓜沙冰🍈 $68蜜瓜味好濃郁,味道自然唔假,亦唔會好甜,即使冇飲忌廉,口感都好順滑🫶🏻❥ 百香果水果茶 $128水果茶味道較香甜,裡面有百香果同橙片,整體感覺清新✨
最近約咗朋友黎食Yadllie Plate 🤭

❥ 半半炸雞 $208
半半炸雞可以自選2️⃣種口味

蜜嘅味乳酪粉:味道較香甜,有淡淡乳酪味,感覺較清新

❥ 魚介湯鍋 $238
韓國街頭小食之中,魚介係我嘅最愛🍢
呢個湯鍋裡面有勁多魚糕串,魚糕口感較厚,份量好足
配上清甜嘅鰹魚湯同蔬菜,岩哂呢幾日食,食落好暖胃

❥ 淑女辣醬炒年糕 $108

❥ 八爪魚煎餅🐙 $128

❥ 蜜瓜沙冰🍈 $68

❥ 百香果水果茶 $128
水果茶味道較香甜,裡面有百香果同橙片,整體感覺清新✨
  • 蜜瓜沙冰
2023-11-17 83 views
一大班朋友黎旺角通常吾係食日式放題就任食火鍋,食都食到悶悶地,今次係兆萬揾到新意,六點前埋單重係做梗lunch優惠,全單7折!!當提早食晚飯都抵啊!芝士蟹子蛋捲厚厚既蛋捲捲住蟹子加埋芝士,成件事好邪惡火炙牛上枱會即席用火槍火炙一下,帶出牛旨既香味之餘,配埋蒜片同蔥絲同食,搭配得好好蜜味乳酪粉炸雞雞肉嫩滑,炸雞皮脆肉厚,大大件好滿足,加上蜜味乳酪粉味道較特別,一定要試下卡邦尼年糕有2款年糕同魚糕,各有不同口感,年糕煙韌軟糯,配合卡邦尼,非常有奶香味,十分creamy香辣芝士八爪魚八爪魚份量好多,大大條加上大量拉絲芝士,配搭香香辣辣,非常邪惡好食蜜瓜沙冰淡淡既蜜瓜味,加埋cream,好smooth 蜂蜜米酒蜂蜜味微甜,完全不會覺得酒精味重,令到米酒都變得容易入口士多啤梨雪冰每啖綿綿冰都帶有牛乳香味,而士多啤梨微甜不酸,加埋士多啤梨醬,整體好食,飯後甜品岩岩好Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓

芝士蟹子蛋捲
厚厚既蛋捲捲住蟹子加埋芝士,成件事好邪惡

火炙牛

蜜味乳酪粉炸雞

香辣芝士八爪魚

蜜瓜沙冰
淡淡既蜜瓜味,加埋cream,好smooth

蜂蜜米酒
蜂蜜味微甜,完全不會覺得酒精味重,令到米酒都變得容易入口

士多啤梨雪冰

Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓