Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

Restaurant: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
Terms & Details:
2023-12-20 135 views
Yadllie Plate🇰🇷旺角一間幾出名既炸雞店,兆萬上樓,完全新派韓風裝修,舒服🤘🏻Menu好多選擇,全地道韓式料理,而帶有自己既特色,炸雞、五花腩、地攤小食、蛋卷等乜都有,花多眼亂🤩飲杯啤酒揀,韓國罐裝手工啤都好正,好味既IPA配個韓式啤酒杯👍🏻八爪魚沙律🥗好大份,超吸引既賣相,辣沙律好開胃好韓,八爪魚好大舊,好fresh既感覺😙驚喜二重奏🎶頂級肉眼牛排,用火山石燒住,好正既賣相,燒到焦焦地但入面粉紅色,又嫩又濃味😋炸雞好香脆,一啲都唔厚粉,味道唔錯,肉汁幾多💦魚介湯鍋,超大鍋,充滿韓式地攤小食,叫多兩枝韓國手工啤啱晒feel❣️完美韓風,魚糕好味,仲可以打邊爐咁加料,加左午餐肉,配魚介湯好好味😇所有野都好腍好正,因為魚介湯所以有少少日本菜感覺,但連個湯都飲得好正😆整體好韓既一個體驗😁好多唔同既韓菜都好味,手工啤值得推介,飲住食仲正😘滿足

手工啤

炸雞
魚糕串
午餐肉
2023-12-20 79 views
終於食到呢間韓國人氣手工炸雞店~Yadllie Plate~。餐廳好大,坐得舒服,Weekday 6點前離座仲有7折添,抵食呀。聽講呢度炸雞全部用新鮮蔬菜🥬同天然材料人手腌製,同撲上薄層秘制乾粉。我地試左蜜味🍯乳酪粉無骨雞,每件雞都好嫩又Juicy,外層脆卜卜又唔會厚粉。 八瓜魚沙律,條八爪魚腳🐙好粗身,好彈牙,個汁酸酸辣辣甜甜,好開胃。驚喜二重奏,係安格斯牛🐄配炸雞,牛扒牛味香濃,用石燒上盤,可以自己控制熟度,yummy.玫瑰🌹牛肉炒年糕,玫瑰牛好香,個芝士🧀汁又惹味。八爪魚🐙煎餅,外香口內煙韌,八爪魚一樣彈牙,饀料豐富。玫瑰🌹蜜桃果🍑茶清甜滋潤,炸雞配個星光清河,爽。

玫瑰🌹牛肉炒年糕,玫瑰牛好香,個芝士🧀汁又惹味。

八爪魚🐙煎餅,外香口內煙韌,八爪魚一樣彈牙,饀料豐富。

玫瑰🌹蜜桃果🍑茶清甜滋潤,炸雞配個星光清河,爽。

2023-12-20 71 views
街頭霸王有新鮮的炸紅色大辣椒,炸韭菜豬肉餃子,炸紫菜粉絲卷,炸芝士年糕條,炸香蔥條,滿滿一大盤,各有特色,應有盡有!炸韭菜豬肉餃子形狀可愛而飽滿,當你咬下第一口時,脆皮餃子發出了酥脆的聲響,內餡有新鮮的韭菜和香嫩的豬肉,韭菜的脆勁和豬肉的鮮嫩相互輝映,每一口都吃的很滿足!驚喜二重奏鐵板燒厚切牛肉結合了嫩滑的牛肉和燒烤的風味,讓人一試難忘。 優質的牛肉大約厚度為1-2厘米,在鐵板上發出嘶嘶聲,飄著陣陣牛肉的獨特香味,牛肉表面呈現金黃酥脆,牛肉中間粉紅新鮮嫩滑多汁。炸雞腿金黃酥香的外皮讓人忍不住咬下一口,裡面就是鮮嫩多汁的雞肉,肉質鮮美,口感豐富。海賊王的寶物包含了炸鱈魚,炸大蝦,炸魷魚,都是份量十足,誠意滿滿,又大又新鮮,外皮香脆裡面肉質鮮嫩,好吃的停不了嘴!最划算最開心的是在六點前結賬有七折優惠,優惠力度超大,千萬別浪費了這麼好的嘗試美食機會!

街頭霸王

海賊王的寶物

2023-12-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
  • 驚喜二重奏
  • 街頭霸王
如果去旺角食韓式野,極推薦大家Yadllie Plate,色香味俱全,份量又夠,服務又好,服務員真係好好態度,幫我們拍照之餘,仲要攞最靚角度。場地也坐得好舒服,而且Lunch時間去食有折扣優惠,食一隻炸雞只係$131,真係仲平過自己整,非常豐富既一餐~蜜味乳酪粉炸雞,推薦~超正既炸雞,而且仲有好多蕃薯條,真係心花怒放~八爪魚煎餅依個係韓國菜既致愛,基本上是必叫既,好喜歡炸得好香既餅~特種部隊鍋部隊鍋湯底好好味。好鐘意佢成包面上,好有儀式感~巨峰乳酪梳打最喜歡佢地嘢飲,有爆珠,好有口感。蝶豆花青瓜梳打就係喜愛佢夠青新~好香既青瓜味~

蜜味乳酪粉炸雞,推薦~

超正既炸雞,而且仲有好多蕃薯條,真係心花怒放~

八爪魚煎餅

依個係韓國菜既致愛,基本上是必叫既,好喜歡炸得好香既餅~

特種部隊鍋

部隊鍋湯底好好味。好鐘意佢成包面上,好有儀式感~

巨峰乳酪梳打

最喜歡佢地嘢飲,有爆珠,好有口感。

蝶豆花青瓜梳打

就係喜愛佢夠青新~好香既青瓜味~
巨峰乳酪梳打、蝶豆花青瓜梳打
八爪魚煎餅
Other Info. : 服務又好,服務員真係好好態度,幫我們拍照之餘,仲要攞最靚角度。
2023-12-14
$250 (Lunch)
Celebration
Birthday
巨峰乳酪梳打、蝶豆花青瓜梳打
  • 蜜味乳酪粉炸雞
  • 巨峰乳酪梳打
2023-12-19 48 views
📍Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心) (旺角)旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓二訪人氣韓式炸雞專門店🤤🤤今次又帶朋友過嚟食呢間炸雞店☺️☺️鍾意佢哋嘅炸雞整到好出色,而且份量又多,環境坐得又舒服😌性價比好高😍半半炸雞每次都必點嘅半半炸雞🍗今次揀左蔥蔥蔥同蜜味乳酪粉,兩款都非常香口,外層香脆,肉質嫩滑多汁😋😋拌碟仲有大量蕃薯條,又香又脆🤤韓式牛肉蛋捲之前都係食芝士原味,今次揀韓式牛肉,估唔到又係好正🤩🤩蛋捲又嫩又滑,加埋惹味韓式牛肉,食落口感非常豐富😍魚介湯鍋呢個又係韓劇成日會出現嘅小食😍😍份量超級無敵多除咗魚糕外,仲有豆腐、蔬菜、冬菇、金菇、年糕同蘿蔔,材料非常豐富,而且佢地嘅湯底好清甜,天氣凍真係可以連湯都飲埋😋😋百香果水果茶又係力推之一,果香果好香甜,加埋其他生果,飲落酸甜酸甜,好醒神兼開胃👍👍而且一壺都有排飲黏糕雪冰呢個一直想試下,今次終於點左,不過感覺一般,味道相比其他三款較淡,而且無其他三款嘅生果/配料,所以對於我呢個甜控就差少少🤏#炸雞專門店 #人氣餐廳 #美食推介 #經典 #半半炸雞 #韓國美食 #韓式料理 #foodie #hk #korea #y
旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓

二訪人氣韓式炸雞專門店🤤🤤

韓式牛肉蛋捲

呢個又係韓劇成日會出現嘅小食😍😍份量超級無敵多

百香果水果茶

黏糕雪冰

#炸雞專門店 #人氣餐廳 #美食推介 #經典 #半半炸雞 #韓國美食 #韓式料理 #foodie #hk #korea #yummy #旺角美食 #旺角兆萬 #香港探店
2023-12-01
Type of Meal
Lunch
  • 半半炸雞
  • 魚介湯鍋
2023-12-19 94 views
天氣涼除左打邊爐同燒肉,另一樣會特別想食既就係炸雞🍗同辣野🌶️,韓國菜都幾岩feel🇰🇷,上星期就同老公拍拖去兆萬上樓店Yadllie Plate食炸雞,喺旺角食野周圍都係年青人,感覺都青春左🤩😆餐廳座位都幾多,晚飯時間都座無虛席,我哋8:30到都要等一陣,店員都幾好禮貌。店內以簡約木系設計為主,一排窗邊卡位寬敞舒適。⭐️半半炸雞🐤炸雞採用韓國走地雞,共有4款口味,可選有骨無骨雞。半半炸雞自選2款口味,我哋點左原味和大邱辣醬味,每款有4件雞,另附炸蕃薯條伴碟。大邱辣醬雞🌶️辣度很温和,一般人應該都食到,表層掃上辣醬,味道先甜後辣,雞肉嫩滑而結實,很惹味。原味炸雞外層薄而香脆🍗,沒有用上過多炸粉,不會皮肉分離,吃起來啖啖肉更滋味😋。⭐️八爪魚煎餅🐙一向都很喜歡韓式煎餅,加入大蔥、八爪魚增加了鹹鮮叶味道和口感,煎餅粉香煙韌,少許焦脆,更有層次感。⭐️紳士辣醬年糕🫕年糕有淑女辣和紳士辣,分別在一款加芝士、一款加紫菜。不太喜好芝士的我就點了紳士辣醬,以石鍋上枱時醬汁仍澎湃翻滾,鮮紅的辣醬看似很刺激🔥,但入口卻真的很Gentle🥸,有辣椒香味卻只帶少許辛辣感,年糕煙韌粉糯,沾上醬汁每一口都很充實。⭐️辣豬肉

⭐️半半炸雞🐤
炸雞-  辣味 & 大邱辣醬味

⭐️八爪魚煎餅🐙
紳士辣醬年糕

⭐️紳士辣醬年糕🫕
辣豬肉拌飯

⭐️辣豬肉拌飯🍛
全晚最刺激要數這個,辣度比預期惹火🥵,連幾食得辣既我都忍唔到一邊食一邊飲野解辣。
辣豬肉拌飯

豬肉片炒得很惹味,雖然幾辣都忍唔住繼續食,拌飯可以稍減辣度,嗜口度更好👍
藍橙荔枝梳打  &  蜜瓜沙冰

⭐️藍橙荔枝梳打🍹
雙色飲品打卡一流,味道不過甜,十分清新解膩。

⭐️蜜瓜沙冰🍈
一樣係清新解辣之選,蜜瓜味香甜,沙冰綿滑,好fresh。

⭐️芒果雪冰 & 朱古力雪冰🍨
甜品以雪花冰最吸引,份量又大夠幾個人分享。雪冰很細滑棉軟,有雪花的輕軟質感❄️,十分細緻。🥭芒果味香甜,有粒粒鮮芒果肉,🍫朱古力味香濃,食完很滿足。

午市仲有折扣優惠,更抵食,下次會再約朋友黎食🥰
2023-11-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2023-12-16 140 views
🐙 八爪魚煎餅韓式海鮮煎餅,使用了韭菜、洋蔥、八爪魚~ 麵糊份量比例唔算多,餅皮酥脆多餡料,配上兩個醬汁都非常特別,一個香辣,另一個酸甜帶濃郁麻油味!🥗 八爪魚沙律清新沙律菜,配上溫熱甜酸醋汁,有原隻大八爪魚,份量十足。🧀 芝士蟹籽蛋捲蛋捲層層鬆軟,富有蛋香,仲有爆餡芝士蟹籽,切開流心芝士,既香滑又芝味。🐤 大葱絲炸雞甜辣惹味炸雞配上大量葱絲,清新之餘更加添口感!炸雞有少量甜辣醬汁,脆皮唔油膩!選了有骨炸雞,雞肉份外香滑juicy。🐟 魚介湯鍋充滿地道感嘅韓式小食,以原個湯鍋送上,有多款魚蛋,魚腐,魚片,仲有香滑豆腐,清甜白蘿蔔及蔬菜。魚介湯非常清澈又鮮甜,就咁飲都好好味,勁暖胃。🥭 芒果雪冰飯後甜品想清新一下,韓式嘅芒果綿綿冰,非常細緻,入口即溶又充滿芒果味!而且芒果粒粒非常甜,仲有芒果星星蒟蒻!
🐙 八爪魚煎餅

🥗 八爪魚沙律
清新沙律菜,配上溫熱甜酸醋汁,有原隻大八爪魚,份量十足。

🧀 芝士蟹籽蛋捲

芝士蟹籽蛋捲
大葱絲炸雞
柚子燒酒
2023-12-15 38 views
呢間Yadille Plate 韓國餐廳係旺角嘅兆萬中心樓上,見到OpenRice中午有7折優惠,即刻去咗試吓!驚喜二重奏—裏面有牛扒、炸雞、沙律。內裏有個鐵板可以比我自己煎,個安格斯牛扒肉質爽滑,不會覺得老和柴,煎嘅時候香氣四溢。拼盤仲有4隻有骨炸雞,外皮香脆,不會肥膩,非常juicy 。而且有沙律,上面有甜甜酸酸的像非常開胃。服務員重點推介莫索里拉芝士排骨就點左,店員會幫我哋先幫我地炒煱入邊嘅芝士,溶化後便加入排骨,然後將芝士捲在排骨表面!排骨芝士拉絲特別明顯,拉特別長!排骨酸酸辣辣,排骨與芝士融為一體,味道很絕!記住要趁熱食不然芝士凝固了!仲叫左個空軍部隊鍋,內面有牛肉、年糕、蔥絲、香茹、金針菇,仲有韓式魚餅、午餐肉。湯底係佢哋獨家自製嘅醬油湯,滿滿嘅醬油香味,煲得越來越仲有有牛肉香味!最後再放上辛辣麵嘅麵餅,啲面吸晒啲湯汁,味道昇華!另外多點咗兩杯嘢飲,一杯係袖子米酒,滿滿米酒香味,而且飲落去又有淡淡的袖子。另一杯係巨蜂乳酸梳打,唔會太甜飲落去味道清爽有提子香味,食完主食嘢最啱飲番一杯。

2023-12-12 129 views
Yadllie Plate (兆萬中心)地址: 旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓電話: =====================對上一次來yaddlie 食炸雞已經是一年多前啦,男朋友生日特請佢食飯,負責比錢的的話事吃什麼!帶佢來食生日韓炸雞hahaha$208 半半炸雞是容許挑2個口味,原味同蜜糖yogurt ,前者最能途受酥香的外層同嫩而多汁的炸雞,後者用蜜糖粉看上去像雪花迎xmas ,甜甜的很開胃促進食慾$118 八瓜魚沙律 ,這組合第一次食,八瓜魚醃到辣辣的,有嚼勁!芝士ribs ,在熱鐵板上溶化了的芝士,呈拉絲再卷到ribs上吃!食lunch 有7折優惠做緊,食咁多人均先兩百多$88蜜瓜雪冰 份量多,有melon 波波同蜜瓜味雪條,雪冰綿綿的。 香蕉奶米酒,啜第一啖濃郁香蕉味
Yadllie Plate (兆萬中心)

地址: 旺角西洋菜南街1N號兆萬中心11樓
電話: =====================

食lunch 有7折優惠做緊,食咁多人均先兩百多

香蕉奶米酒,啜第一啖濃郁香蕉味

2023-12-11 131 views
YadlliePlate炸雞很嫩滑今晚來到旺角YadlliePlate吃炸雞。這兒逢星期一至五,晚上六點前結帳,還有七折優惠,我趁今天放假便來這兒食個early dinner。今晚我點了蜜味乳酪炸雞,炸雞一大盆,面上鋪滿了芝士粉,好好味,伴食啲番薯條非常香甜,嫩滑無渣超好味。這兒的驚喜二重奏,有肉眼牛扒及炸雞,肉眼牛扒放在石板上,隨自己喜愛來烹調成熟程度。牛扒有牛香味。韓式牛肉蛋卷,味道調得很好,蛋卷又滑又嫩,好吃。我們想吃多一點菜,就點了魚介湯鍋,十分好味,有淡淡木魚味。魚糕串美味可口,品質不錯,鍋裏還有各種蔬菜包括有白蘿蔔,金菇,娃娃菜,本菇。最後來的是黏糕雪冰,軟綿綿的雪糕冰,入口即溶,面上的黃豆粉也很香。
YadlliePlate炸雞很嫩滑

今晚來到旺角YadlliePlate吃炸雞

今晚我點了蜜味乳酪炸雞炸雞一大盆,面上鋪滿了芝士粉,好好味,伴食啲番薯條非常香甜,嫩滑無渣超好味。

韓式牛肉蛋卷,味道調得很好,蛋卷又滑又嫩,好吃。

同朋友👧🏻一齊喺旺角佢👧🏻帶咗我嚟呢間喺樓上嘅韓國🇰🇷餐廳佢👧🏻話呢度食物幾好味🤣$118「八爪魚沙律」:八爪魚🐙大大件有幾件,肉質新鮮爽脆;韓式🇰🇷沙律菜🥗新鮮,仲加埋芫荽同香蔥同車厘茄,開胃好味🥗$288「白切五花腩」:五花腩🐷目測大約 55%瘦肉45%脂肪🤣,非常甘香、軟熟🤩,五花腩🐷放喺一個蒸鍋上邊由頭食到尾都係熱嘅👍;餐廳仲提供有一大碟新鮮菜葉、紅辣椒、青辣椒、蒜片、醬汁,用蔬菜包住 五花腩🐷 同呢啲配料一齊食,好滋味😋,我哋仲叫咗一碟「農家鮮泡菜」放埋入去,令味道層次更加豐富🤣$128 「烤牛肉水冷麵」:非常鍾意食「韓國🇰🇷水冷麵」(特別係《平壤冷麵》不過香港冇乜地方有得食)亦都食過好多🤩,不過從未見過「水冷麵」配「烤牛肉」,就算喺韓國🇰🇷亦都未見過,喺呢度見到梗係要試吓🤣, 「烤牛肉」大大片烤得軟熟👍,「水冷麵」幾煙韌🤣$38「農家鮮泡菜」: 簡單幾好食🤣;我哋仲連埋「白切五花腩」一齊食🤩$38「生薑茶」:熱辣辣幾夠薑,叫咗2杯🤩$88「蜜瓜🍈雪冰」:蜜瓜🍈甜甜哋一粒粒圓波bite size 夠清新又容易入口🤩;雪冰夠晒甜🤩;仲有一支蜜瓜味雪糕雪條👍;成杯雪冰上邊仲加咗啲

$38「生薑茶」:熱辣辣幾夠薑,叫咗2杯🤩
$88「蜜瓜🍈雪冰」:蜜瓜🍈甜甜哋一粒粒圓波bite size 夠清新又容易入口🤩;雪冰夠晒甜🤩;仲有一支蜜瓜味雪糕雪條👍;成杯雪冰上邊仲加咗啲白雪雪嘅忌廉🤩;整體嚟講賣相靚靚又好食😋
食完凍冰冰嘅甜品想飲番杯熱嘢於是就叫咗 $42「洛神花茶」,飲落暖胃舒服🤩
今日又同同事來嚟呢間好出名嘅韓國餐廳朝聖😍今次我哋兩個叫咗個海軍醬油湯鍋(八爪魚🐙),熱辣辣熱辣辣♨️燒到滾起來先試一塊年糕😋真係超級好煙韌好味啊~跟住就試下個剛剛熟透嘅八爪魚🐙軟硬適中,應該係好新鮮先會咁有咬口!讚👍🏻火灸牛🔥都超級推薦😋有Staff拎住火槍係我地面前燒左一陣,一片片牛肥瘦適中,入口即溶好開心😁有視覺同味覺享受🥰同事叫左個烤牛肉水冷麵麵好吸引,牛肉片似係火灸牛啲牛肉,又係軟棉棉好入味,再加上水冷麵🍜冰火感覺真係好新鮮神奇,好味道😉食韓國野當然要食炸雞啦😆我哋兩個人叫多左兩隻味嘅半半炸雞,蔥蔥蔥同乳酪粉😋小妹就比較歡喜佢哋嘅乳酪粉炸雞🍗酸酸甜甜,炸雞又外脆內有肉汁😍😍😍正啊~最後一定要叫佢哋好出名嘅蜜瓜雪冰🍧今次就等左好耐先有得食😮‍💨等得好心急~味道都係好正😋蜜瓜雪條係最愛😆同事表示如果再加少少鍊奶就更加滋味🍧🍧🍧

❤️‍🔥旺角高質韓式炸雞|📍Yadllie Plate📢有優惠一定要講咗先😏星期一至五下午6點前結帳離全單七折💓星期六、日及公眾假期就會有全單九折優惠🫶🏻平日午市時段真係好抵食!🤩♡半半炸雞♡|💰$208心思思想試唔同味嘅炸雞炸雞,所以揀咗半半炸雞🤩一次過試哂大邱辣醬同蜜味乳酪粉口味😏值得一讚嘅係炸雞嘅皮好脆食落唔覺得有油膩感,雞肉仲維持到嫩口多汁❤️‍🔥辣醬味果款雖然餐牌標榜辣到用三條辣椒作標示,不過食落都唔會話好辣🫶🏻辣度似比較辣啲嘅甜辣炸雞~蜜味乳酪粉甜甜地,但識落唔會有違和感,調味粉好多但唔會過甜過鹹💓甜味炸雞食落比想像出色❤️‍🔥而且仲會配埋白蘿蔔粒🫶🏻配埋炸雞食都好正♡驚喜二重奏♡|💰$258平時去韓式餐廳都會驚淨係食炸雞太寡😂估唔到呢度會有呢一款驚喜二重奏等客人可以食到炸雞嘅同時仲可以食到牛扒❤️‍🔥店員會好貼心提我哋影相要快啲~影完要幫牛扒翻面如果唔係牛扒喺高溫嘅石塊上面就會變燶😂牛扒都比想像中大塊仲可以自己控制牛扒幾成熟❤️‍🔥可以沾上餐廳提供嘅蒜味汁配埋熱辣辣嘅原味炸雞食🫶🏻食肉獸表示相當滿足,側邊仲有韓式辣醬風味沙律🫶🏻食完都夠飽了♡芝士蟹子蛋捲♡|💰$128蛋捲口感比較厚
❤️‍🔥旺角高質韓式炸雞|📍Yadllie Plate

♡半半炸雞♡|💰$208

♡驚喜二重奏♡|💰$258
驚喜二重秦

♡芝士蟹子蛋捲♡|💰$128
蛋捲口感比較厚實,單食蛋捲會食到蛋甜味❤️‍🔥內含芝士同埋滿滿嘅蟹籽,放耐咗都仲有拉絲效果🫶🏻而且蟹籽比想像中多好有口感🫶🏻

♡芝士辣炒雞♡|💰$128
呢一款雖然話係辣炒雞,但其實因為有海量芝士,所以食落唔會覺得辣🫶🏻店員會幫你加熱然後將芝士同雞塊撈勻🫶🏻唔洗自己郁手🧏🏻‍♀️鹹香芝士同埋辣雞嘅韓式辣醬溝埋之後反而中和左芝士嘅膩❤️‍🔥所以一啲都唔會覺得膩,而且雞肉同樣都可以保持到相當嫩滑嘅狀態💓

♡藍橙茘枝梳打♡|💰$48
炸雞當然唔少得有一杯梳打❤️‍🔥呢杯梳打唔止打卡靚,味道仲係好香甜嘅荔枝味飲落好清新❤️‍🔥

♡海鹽焦糖沙冰♡|💰$68
食到好飽食唔落甜品,所以就嗌咗呢杯沙冰同朋友share,焦糖味香甜而且唔會話令到喉嚨唔舒服❤️‍🔥甜度適中,配埋cream🫶🏻滿足到我同朋友嘅甜品癮❤️‍🔥
驚喜二重秦
2023-12-09 82 views
之前都已經食過Yadllie Plate架啦 想講Lunch time食真係超級著數 有折扣優惠架🤩 食到飽飽都仲係好平😎🍀芝士辣炒雞份量都幾多 有滿滿嘅芝士🧀 店員幫我地將啲芝士同辣雞炒埋一齊 仲拉起埋啲芝士 賣相好吸引 食慾大增😍🍀大邱辣醬無骨雞份量好多 食極都仲有咁🤣 無骨雞細細粒方便兩三啖食晒😚 少少新好惹味 仲有啲番薯條 甜甜地中和返辣味🍟🍀韓式牛肉蛋捲蛋捲入面材料好足 每大啖都有牛肉🐮 表面加左幾種吾同醬汁 食落更加開胃🤤🍀玫瑰牛肉炒年糕片狀同條狀嘅年糕都有 加埋米餅同牛肉 食落更加豐富😉

🍀芝士辣炒雞

🍀大邱辣醬無骨雞

🍀韓式牛肉蛋捲

🍀玫瑰牛肉炒年糕
片狀同條狀嘅年糕都有 加埋米餅同牛肉 食落更加豐富😉
2023-12-09 91 views
🏞環境: 地方挺大,座位寬敞,採光好,很明亮。🍗半半炸雞可以從4款口味中選2種,我們選了大邱辣醬和大蔥絲炸雞;雞件都外脆內嫩又多汁,一點都不油;大邱辣醬炸雞,對喜歡吃辣的我來說,覺得一點都不辣🤪;大蔥絲炸雞,外皮甜甜的,另外大蔥絲給的很多👍🏻 ;炸地瓜條,外層酥脆內層甜糯。🥩玫瑰牛肉炒年糕材料豐富, 除了年糕外,還有魚糕片,碎牛肉,芝士片,米通;年糕有兩款,分別是條形和片狀,條形比較Q, 有嚼勁,挺掛汁的, 片狀則較軟糯,配上甜嫩的碎牛肉,Q彈的魚糕,香濃的芝士奶香,層次豐富。🐙八爪魚煎餅有8大塊,餅煎得很香脆,八爪魚粒爽口彈牙,而且份量挺多的,每一口都吃得到。🥗生牛肉沙律生牛肉色澤鮮艷,沒有腥味,沙律新鮮,醬汁酸酸的,很開胃。🍑玫瑰蜜桃果茶(左)/🍍菠蘿米酒(右)玫瑰蜜桃果茶: 微甜,充滿花香;菠蘿米酒: 淡淡的米酒香,容易入口,而且裏面有菠蘿顆粒。🍧朱古力雪冰賣相吸引,而且很大杯;最底是口感綿密的朱古力雪花冰,旁邊有朱古力脆脆,朱古力餅乾條去增加它的層次,再有雲尼拿雪糕,雪花冰入口溶化,不會過甜。💡用QR code下單,另外中午去吃,有7折的優惠;適合一大班朋友來一邊聊天,一邊分享
🏞環境: 地方挺大,座位寬敞,採光好,很明亮。

🍗半半炸雞
可以從4款口味中選2種,我們選了大邱辣醬和大蔥絲炸雞
雞件都外脆內嫩又多汁,一點都不油;
大邱辣醬炸雞,對喜歡吃辣的我來說,覺得一點都不辣🤪;
大蔥絲炸雞,外皮甜甜的,另外大蔥絲給的很多👍🏻 ;
炸地瓜條,外層酥脆內層甜糯。

🥩玫瑰牛肉炒年糕
材料豐富, 除了年糕外,還有魚糕片,碎牛肉,芝士片,米通;
玫瑰牛肉炒年糕

🐙八爪魚煎餅

🥗生牛肉沙律
生牛肉色澤鮮艷,沒有腥味,沙律新鮮,醬汁酸酸的,很開胃。
生牛肉沙律

🍑玫瑰蜜桃果茶(左)/🍍菠蘿米酒(右)
玫瑰蜜桃果茶: 微甜,充滿花香;
菠蘿米酒: 淡淡的米酒香,容易入口,而且裏面有菠蘿顆粒。
玫瑰蜜桃果茶/菠蘿米酒

🍧朱古力雪冰
賣相吸引,而且很大杯;

💡用QR code下單,另外中午去吃,有7折的優惠;
適合一大班朋友來一邊聊天,一邊分享美食。
玫瑰牛肉炒年糕
生牛肉沙律