Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

Restaurant: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
Terms & Details:
2024-05-04 106 views
唔知食咩好,又唔想打邊爐喎,諗諗吓不如去食韓式鍋啦,等我即刻上網訂位先,而家 @yadllie_plate 午餐時間去食仲有折扣優惠~好抵食!芝士牛肉煎餅$128之前食過佢哋嘅海鮮煎餅,好好味,所以今次試吓第二種煎餅,佢嘅口感好似食緊薄芝士 pizza,個底係脆脆地,上面係軟腍腍嘅芝H~火灸牛$98上枱嘅時候店員會用火槍燒香牛肉,配上秘製醬汁,加埋蔥絲,牛肉入口即溶~八爪魚沙律$118店員會配備鉸剪俾你,剪八爪魚,但係根本都唔使用,因為一咬已經咬到完全唔會韌,八爪魚好大隻爽口,沙律調味酸酸甜甜好開胃,做前菜非常好~空軍醬油湯鍋(雞塊)$218自家製醬油湯底份量十足好大鍋,有年糕、金菇、韓式麵、蔥絲、冬菇、午餐肉、靈芝菇,仲有炸豆腐,好足料~除咗點嘢飲之外,我哋仲點咗士多啤梨雪冰$88好大杯,而且整得好靚,好適合影相,雪冰軟綿綿入口即溶,配合咗少少煉奶和少少士多啤梨醬,甜度啱啱好~
芝士牛肉煎餅$128
H~
火灸牛$98
八爪魚沙律$118
空軍醬油湯鍋(雞塊)$218
自家製醬油湯底
除咗點嘢飲之外,我哋仲點咗
士多啤梨雪冰$88
最近發現原來兆萬唔單止多放題,仲有間幾有水準韓國菜!❣️最impressive係煎餅,之前去過好多餐廳,難得煎餅係脆又唔油膩🍗半半炸雞$208- 點了原味同蜜味乳酪粉,雞外皮炸得香脆,肉質夠嫩juicy,幾高質(連雞胸都嫩)- 記得要連皮食,先會食到乳酪香甜味道。而且外皮炸到薄薄的乾身唔會好油膩🥚芝士蟹子蛋捲$128- 係好豐富層次感嘅蛋捲,厚厚的,入面蟹子粒粒加熱熔芝士,配上沙律醬、番茄醬,啖啖滋味🐙八爪魚煎餅$128- 大推!第一次去韓國餐廳食到脆脆煎餅,好薄脆又唔油膩,非常難得飲品🍸點了玫瑰蜜桃果茶同柚子米酒,米酒香口又易入口,撈上柚子甜度適中。玫瑰蜜桃果茶果香味濃已入旺角韓國菜fav list ❤️

最近發現原來兆萬唔單止多放題,仲有間幾有水準韓國菜!

🍗半半炸雞$208

🥚芝士蟹子蛋捲$128

🐙八爪魚煎餅$128

已入旺角韓國菜fav list ❤️
八爪魚煎餅
😻位於旺角嘅Yadllie主打手工炸雞,採用韓國濟州島的新鮮蔬菜及20多種天然材料混合而成的秘製醬料,所有雞件及醬料韓國進口👍🏻 主打100%手工製造並用上韓國空運走地雞,脆卜卜炸雞配上juicy肉質,唔怪得平日去都咁full喇😍🔶招牌半半🐥炸雞 💰208可選兩款口味炸雞🍗,今次揀咗大邱辣醬同蜜味乳酪粉味😋 炸雞嘅外皮香脆,內部嘅肉質嫩滑多汁,配埋大邱辣醬同蜜味乳酪粉,口感更加豐富。仲有少少番薯薯條,都幾甜,好好味🔶🥘特種部隊鍋 💰198呢個部隊鍋用咗好多新鮮嘅配料,包括午餐肉、年糕、蔬菜同泡菜,再加埋濃郁嘅湯底,味道真係好好食,部隊鍋份量足夠大,多到湯汁都要滾出嚟,啱嗮同朋友一齊分享👭🔶香辣芝士🦑八爪魚 💰138八爪魚的辣味清爽,芝士香濃而不膩,一啖咬落Q彈爽脆,拉絲效果打卡一流👅🔶芝士🧀蟹子蛋捲 💰128厚厚嘅蛋卷包住拉絲芝士同脆卜卜嘅蟹籽,好有口感🔶🍈蜜瓜雪冰 $88啖啖蜜瓜肉配上柔軟綿綿的雪冰,口感層次豐富,雪冰內藏韓國雪條,驚喜滿分,不好雪冰飲料的筆者也一試愛上👍🏻🔶🍈蜜瓜沙冰 $68密瓜嘅清新味道好解膩,而沙冰並非以糖水製作,飲得出是蜜瓜果肉製成的冰,沒有假甜味道Yadll

🔶招牌半半🐥炸雞 💰208

🔶🥘特種部隊鍋 💰198

🔶香辣芝士🦑八爪魚 💰138

🔶芝士🧀蟹子蛋捲 💰128
厚厚嘅蛋卷包住拉絲芝士同脆卜卜嘅蟹籽,好有口感

🔶🍈蜜瓜雪冰 $88

🔶🍈蜜瓜沙冰 $68

Yadllie Plate 야들리애플래이트 @Yadllie_plate
📍旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓
📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖
  • 半半炸雞
  • 芝士蟹子蛋卷
環境係幾舒服,夜晚八點有book枱,佢都安排咗我哋坐卡位,但係唔知係咪因為夜晚嘅客人比較多,侍應都有少少粗魯,拎嘢嗰時好似掉落張枱咁,不過對答都有禮貌嘅,同埋收嘢嗰時有少少危險,可能因為趕時間收工🥲都明白🥲都有啲擔心佢哋唔會整親啲嘢來跌去,蟹籽雞蛋卷好食,手抓飯如果加翻沙律醬做會好啲,魚介湯入邊都幾多唔同嘢食,鍾意佢有蔬菜有年糕有湯飲,鍾意啲年糕,可能下次上嚟試埋個甜品見到隔籬枱叫咗都幾吸引😍有open rice兩蚊蚊回贈?
有open rice兩蚊蚊回贈?
呢間韓式炸雞店其一直都係bookmark list終於係巧合下比朋友帶黎成功打卡炸雞真係相當唔錯 下次再試埋其他口味半半炸雞原味 l 大蔥絲炸雞外層雞皮簿香脆 完全無好厚炸漿感炸雞肉質好嫩而且充滿肉汁半半炸雞可以配搭2款口味原味都已經醃得好香又惹味充滿大量蔥絲嘅炸雞入口更香甜炸雞配搭炸蕃薯條更豐富鮮蝦沙律雖然炸雞唔算油膩但都點左份沙律平衡返大蝦粒粒都好大隻而且又肉質爽彈配搭酸酸甜甜充滿水果香嘅沙律醬入口更開胃解膩玫瑰牛肉炒年糕充滿大量芝士嘅炒年糕帶出超強拉絲效果玫瑰醬好creamy香滑帶點辣醬辛甜同白醬奶油感年糕煙煙韌韌又掛汁伴上牛肉同魚糕更惹味黏糕雪冰黃豆粉控一定鍾意充滿黃豆粉同煙韌年糕雪冰好輕綿 黃豆粉好香又唔會過甜作為飯後甜品都唔會覺得太heavy 海鹽焦糖沙冰冰涼嘅沙冰啱晒咁熱嘅天氣焦糖充滿焦香配搭海鹽令甜味更突出巨峰乳酸梳打清爽嘅乳酸梳打梳打又帶住乳酸粒粒清爽解膩
呢間韓式炸雞店其一直都係bookmark list

Type of Meal
Dinner
  • 韓式黏糕雪冰
2024-04-30 68 views
Yadllie Plate 야들리애플래이트,主打食韓國菜式, 佈置簡約明亮, 座位舒適,品嚐精緻韓式美食,與朋友聚餐一個不錯的地方。鮮蝦沙律 $118吃到爽彈的蝦肉 ,跟配的沙律菜,新鮮爽脆, 越吃越想吃, 滋味的開端。 驚喜二重奏 $258在熱石上的牛肉 , 熱燙燙,香噴噴, 入口軟嫩 , 牛味突出 , 炸雞外脆內軟,又香又脆, 充滿肉汁,沒有油膩感,滋味得讓人一口接一口。火灸牛 $98店員用火槍燒牛肉的表面,牛肉的油脂釋放出來,即時傳來陣陣肉香, 牛肉變得油光亮麗, 賣相吸引 , 肉質不但軟嫩, 還充滿肉汁 。八爪魚煎餅 $128 八爪魚煎餅,兩面煎得金黃香脆, 中間夾滿我喜歡的八爪魚粒及香蔥粒,每一口是鮮味的八爪魚粒,嚼勁口感, 讓人喜歡。卡邦尼年糕 HK$108.00特別喜歡吃韓式年糕,煙煙韌韌的口感, 認真一流, 完全沐浴在卡邦尼醬汁中, 淡淡的奶香,越食越想食。芒果雪冰 $88綿綿刨冰, 鋪滿金黃熟透芒果肉, 賣相已經令人感覺涼浸浸 , 吃一口芒果肉, 清爽蜜甜,芒果沙冰冰涼透心,炎炎夏日, 不二之選。草莓乳酸梳打 $48乳酸梳打,呷一口清爽中帶微酸, 散發著淡淡果香,

鮮蝦沙律 $118

驚喜二重奏 $258

火灸牛 $98

八爪魚煎餅 $128

卡邦尼年糕 HK$108.00

芒果雪冰 $88

草莓乳酸梳打 $48
乳酸梳打,呷一口清爽中帶微酸, 散發著淡淡果香,清爽解膩。

玫瑰蜜桃果茶 $42
啖啖玫瑰的幽香及蜜桃的甜香, 清新解渴。

初頭諗住呢個份量唔夠食,或者唔會太飽,點知最後三個人都食唔晒😂😂嚟呢度最初係俾佢嘅冰沙吸引🤭🫶🏻見到相同埋佢哋嘅價錢性價比非常高😍上到嚟,原來其他韓國嘢食都好吸引❤️佢哋嘅八爪魚煎餅🐙大家異口同聲都話好好食🇰🇷八爪魚煎餅~$128(我哋掛住傾偈煎餅,嚟到凍咗都未食,出奇地凍咗大家要食個口都話好好食😎,仲係脆👍🏻食到粒粒八爪魚)🇰🇷驚喜二重奏~$258(上枱時真係幾驚喜👍🏻細細塊鐵板好過癮😆不過小心真係好熱,第二個驚喜就係仲有四件炸雞,同埋一啲少少蔬菜沙律)🇰🇷蜜味乳酪粉炸雞~$188(呢個韓國炸雞,唔似出邊沾滿炸粉,感覺唔會好熱氣,同埋最特別嘅係有雞汁流出來👍🏻👍🏻好少地方可以整到咁樣👍🏻👍🏻)🇰🇷烤牛肉水冷麵~$128(麵質彈牙,最正係佢嘅烤牛肉烤得好香,不過如果多幾快就好啦🤣)🇰🇷蜜瓜雪冰~$88(睇到最期待嘅雪冰,佢哋嘅冰沙唔會太甜👍🏻賣相簡直一流,要瘋狂打卡,上面嗰支係韓國蜜瓜雪條😆)🇰🇷菠蘿米酒~$58🇰🇷巨峰乳酪梳打~$48(我比較鍾意菠蘿米酒🍍,甜甜地好清新嘅感覺,巨峰乳酪提子夏天解渴一流👍🏻)

🇰🇷八爪魚煎餅~$128

🇰🇷驚喜二重奏~$258

🇰🇷蜜味乳酪粉炸雞~$188

🇰🇷烤牛肉水冷麵~$128

🇰🇷蜜瓜雪冰~$88

🇰🇷菠蘿米酒~$58

🇰🇷巨峰乳酪梳打~$48
(我比較鍾意菠蘿米酒🍍,甜甜地好清新嘅感覺
,巨峰乳酪提子夏天解渴一流👍🏻)
  • 八爪魚煎餅
  • 驚喜二重奏
  • 蜜瓜雪冰
2024-04-26 187 views
特種部隊鍋超大煲材料非常豐富,有大量芝士金菇腸仔,午餐肉冬菇,蘿蔔,年糕等等而且芝士唔係剩係得一種食晒個煲後仲可以加個辛辣麵落去白切五花腩呢個又係要大推用Gas爐沿着五花腩 每一份五花腩都有肥膏同埋肉滿足晒食肉控而且生菜仲可以refill一次感覺好健康半半炸雞今次揀咗大優辣醬同首爾醬油大邱辣醬有三級難度,所以鍾意食辣嘅人千祈唔好錯過啊首爾醬油種香口嘅味道都好好食,鹹得來有少少甜,我個人鍾意首爾醬油口味多啲仲配上大量番薯乾蝦片蘿蔔 番薯乾超好味,而家一路打返篇文都好想食呀大人同小朋友都好啱食飲品方面,我哋先叫咗海鹽焦糖沙冰同蜜瓜沙冰好大杯一路食邪惡食物一路配凍飲好開心之後我哋再加多個柚子米酒share飲 而家Weekday星期一至星期五食嘅話仲有七折優惠超抵
超大煲
食晒個煲後仲可以加個辛辣麵落去

而且生菜仲可以refill一次感覺好健康

今次揀咗大優辣醬同首爾醬油
大邱辣醬有三級難度,所以鍾意食辣嘅人千祈唔好錯過啊
大人同小朋友都好啱食

海鹽焦糖沙冰,蜜瓜沙冰
柚子有子米酒米酒

而家Weekday星期一至星期五食嘅話仲有七折優惠超抵

海鹽焦糖沙冰,蜜瓜沙冰
2024-04-26 52 views
相信大家對呢間都唔陌生,會話係香港數一數二超人氣嘅韓國餐廳,主打多款特色韓式料理,由主菜、小食、炸雞、鍋物、飲品、甜點等應有盡有,價錢合理而且份量十足,值得到訪。前菜有Salad,新鮮蔬菜搭配嫩滑雞肉、堅果等配料,以檸檬汁混合而成,酸甜開胃,好好味。小食有Pirate Platter,包含炸蝦、炸魚、洋蔥圈同八爪魚,炸至金黃酥脆,八爪魚仲要係原條上,簡直係視覺同味蕾嘅雙重享受!嚟得食韓國嘢又點少得炸雞?呢度嘅雞都係喺韓國入口,可以揀有骨定冇骨,口味方面都有好多選擇,黃金蒜香味道突出,炸雞雖然大大件但係食落嫩滑又多汁,下面仲有蕃薯條,唔油膩又帶點煙韌感,一不小心就食晒。見每台都嗌,所以又叫咗個魚介湯鍋。份量驚人,分開四個格,放入大量唔同形狀嘅串串魚糕、魚蛋、年糕、蘿蔔、娃娃菜、雜菇,個人最鍾意豆腐,入口滑嘟嘟而且好入味,開心。

• 半半炸雞
  • 魚介湯鍋
  • 醬油魚介湯鍋
  • 檸檬雞肉沙律
呢間Yadllie Plate不嬲都係食肉怪既福音,位於旺角鬧市兆萬中心11樓,lunchtime 通常無咁爆場,可以慢慢食。驚喜二重奏 $258之前食過呢間野都唔覺有二重奏,應該新品黎,又有牛排又有原味炸雞🍗,滿足曬想食多啲品種嘅人!八爪魚煎餅 $128香脆可口,配上兩款醬汁,最緊要煎得唔油,幾有功力既一道韓國菜。火炙牛 $98店員即上即燒,牛肉質嫩滑,配上甜甜地有洋蔥既汁,享受到入口即化既滋味😋芝士蟹籽蛋捲 $128見到都知幾足料啦!蛋白質餐單之選!香芋冰沙 $68草莓乳酪梳打 $48飲品望落都好吸引,我杯乳酪梳打幾好酸酸甜甜,店員仲提我搞均自飲,好貼心

驚喜二重奏 $258

八爪魚煎餅 $128
火炙牛

火炙牛 $98
芝士蟹籽蛋捲

芝士蟹籽蛋捲 $128
見到都知幾足料啦!蛋白質餐單之選!

香芋冰沙 $68
草莓乳酪梳打 $48

2024-04-02
Type of Meal
Lunch
火炙牛
芝士蟹籽蛋捲
2024-04-23 198 views
同朋友行開旺角, 見到呢間餐廳專食韓國野, 而且午市有7折 環境唔錯 就試下🔹驚喜二重奏有沙律開下胃, 再有鐵板燒牛扒, 侍應即時提醒小心熱,同埋要趕快翻一翻牛, 否則好易燒到overcook, 有夠細心🫶🏻個牛都好厚身, 再加埋個醬, 好好味🤤仲有幾件炸雞, 炸雞就算擺左一陣, 裡面都意外地仲係咁熱, 熱到出煙, 雞好新鮮, 好幼嫩🥰🔹陸軍醬油湯鍋 (牛肉)勁多配料既鍋, 有冬菇,金菇,蘿蔔,火腿,煙肉,菜,肥牛,仲另上一包韓國面, 係勁足料!佢地既醬油湯底係勁索味!侍應好細心一早已比定碗仔for湯太多溢出時, 可以舀出黎🤗🔹火灸牛服務員一端上牛時, 仲即時用火槍燒下牛既表面, 令到牛既表面更脆口, 咬落口又好軟身, 加上配埋佢地獨特既汁, 超出色😍🥤百香果水果茶點左呢瓶約0.9L水果茶, 兩個人share飲剛好, 裡面仲有橙, 青檸🍋‍🟩吊味, 勁清新同解渴,飲到停唔到口👍🥤蜜瓜雪冰賣相好靚既雪冰, 外層鋪滿左蜜瓜, 好新鮮又甜, 仲有支蜜瓜雪條🤗🤗

🔹驚喜二重奏

🔹陸軍醬油湯鍋 (牛肉)

🔹火灸牛

🥤百香果水果茶

🥤蜜瓜雪冰
驚喜二重奏
陸軍醬油湯鍋 (牛肉)
蜜瓜雪冰
百香果水果茶

驚喜二重奏
陸軍醬油湯鍋 (牛肉)
蜜瓜雪冰
百香果水果茶
2024-04-20 179 views
韓迷經常飛韓國喺香港通常都會食呢間約喺旺角大家都方便中午時間有折扣星期一至五都有七折午市連星期六日都有九折最鍾意呢度除咗韓式炸雞之外,仲有牛排、部隊鍋及韓式小食,就算朋友唔食辣都有好多選擇,服務員有禮貌,整體用餐體驗都唔錯,幾適合一大班朋友聚會✨大邱辣醬無骨雞✨蜜味乳酪粉無骨雞重點係炸雞係由韓國空運到港,而且用上獨門的方式醃製,外皮真的非常酥脆,而且份量好多,而且啖啖肉好滿足,比起平時適當的炸雞肉質更嫩,推薦!兩款無骨雞各有特色,因為要顧及唔食辣嘅朋友,乳酪粉無骨雞就最適合不過,甜甜地雞肉又夠滑幾好食白切五花腩作為無肉不歡的食肉獸,五花腩肉質幾軟腍用生菜包住 仲可以加埋韓式辣醬香辣芝士八爪魚芝士超澎湃量足,沒想到加上了芝士就沒有那麼辣了巨蜂乳酸梳打甜甜顏值高!口感都好清爽,唔飲酒就會揀梳打—————————————————Yadllie Plate 야들리애플래이트 (旺角)旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies
韓迷經常飛韓國
午市連星期六日都有九折

✨大邱辣醬無骨雞

✨蜜味乳酪粉無骨雞

白切五花腩

作為無肉不歡的食肉獸,五花腩肉質幾軟腍
用生菜包住 仲可以加埋韓式辣醬

香辣芝士八爪魚

芝士超澎湃量足,沒想到加上了芝士就沒有那麼辣了

巨蜂乳酸梳打甜甜顏值高!
口感都好清爽,唔飲酒就會揀梳打

—————————————————

Yadllie Plate 야들리애플래이트 (旺角)
旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch #旺角美食 #韓式炸雞 #韓國餐廳 @yadlliehongkong #yadllieplatehk
___
🥇Follow @eathkgirls
# eathkgirls
2024-04-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$270 (Lunch)
  • 巨峰乳酸梳打
  • 蜂蜜芝士粉炸雞
  • 香辣芝士八爪魚
呢間韓國菜餐廳hit左好耐~今次終於有機會食再啦😌😌8點幾嚟到依然仲係座無虛席,我哋都要等一等位先可以入到去😝😝🥢火灸牛 $98牛肉經過火槍烤過後有一陣獨特既炭燒風味😚😚仍然保持住香嫩多汁,真係超yummy🥹🥢芝士辣炒雞 $128好耐乂食過辣炒雞,呢到既辣炒雞同韓國一樣正宗😍😍滿滿既芝士鋪左係辣雞上面,等芝士請遇熱溶解之後,店員就會幫手翻炒,令到每一舊雞都有滿滿既芝士絲☺️🥢半半炸雞 $208半半炸雞就叫左大蔥絲炸雞同埋蜜味乳酪粉炸雞🍗2款雞經過炸製後,變成外酥內嫩,帶有金黃的酥脆外皮,內部保持多汁的口感😌😌大蔥既絲狀仲添加左唔少額外既口感,而蜜味乳酪粉炸雞外皮則有著一層甜蜜既風味,食落一啲都唔油膩😉🥢卡邦尼年糕 $108年糕口感綿密,Q彈之餘仲有嚼勁😍😍配搭住卡邦尼醬汁,真係好入味☺️☺️🥢芝士牛肉煎餅 $128平時都係食開泡菜煎餅,今次就試吓呢個芝士牛肉煎餅啦😍😍咬入口好大嘅芝士味😝😝外皮好酥脆,內裡仲有好多牛肉🥹🥹充滿層次感,超級好食!☺️☺️🍹海鹽焦糖沙冰 $68 🍻藍橙荔枝梳打 $48

🥢火灸牛 $98

🥢芝士辣炒雞 $128

🥢半半炸雞 $208

🥢卡邦尼年糕 $108

🥢芝士牛肉煎餅 $128

🍹海鹽焦糖沙冰 $68
🍻藍橙荔枝梳打 $48
2024-04-17 137 views
✨半半炸雞一次過可以享用2款有骨炸雞... 啱哂想試多啲口味嘅人客! 我覺得原味係必點嘅... 原味嘅調味配方恰到好處... 食完好想再食! 另外一款口味我哋揀咗蜜味乳酪粉... 甜甜地... 幾得意㗎!  *跟配番薯條及醃蘿蔔✨海賊王的寶物呢個係海鮮拼盤! 最吸睛係原隻八爪魚... 好有質感... 好震撼!  呢個拼盤仲有炸蝦、炸魚同埋洋蔥圈... 有兩款醬汁可以蘸用!  我欣賞啲炸物唔會裏太厚粉漿... 食落夠香脆!✨火灸牛呢個菜式非常打卡-able! 粉嫩嘅牛肉上枱後由店員即場用噴火槍火灸... 每一片牛肉都烤至微微焦香... 軟滑中帶炭烤嘅香氣! ✨大蔥絲無骨雞唔鍾意𦧲骨嘅可以揀無骨雞! 大蔥絲無骨雞比預期好食... 大蔥絲平衡咗炸雞嘅油膩... 而~呢款炸雞嘅淋汁微甜得嚟同炸雞好夾!*跟配番薯條及醃蘿蔔✨百香果水果茶食得咁多炸物... 最啱就飲啲酸酸甜甜嘅水果茶中和吓!✨藍橙荔枝梳打清甜又清新... 好好飲!埋單時有驚喜... 原來依家星期一至五嘅午市有七折優惠... 認真抵食!
✨半半炸雞
*跟配番薯條及醃蘿蔔

✨海賊王的寶物

✨火灸牛

✨大蔥絲無骨雞
*跟配番薯條及醃蘿蔔

✨百香果水果茶
食得咁多炸物... 最啱就飲啲酸酸甜甜嘅水果茶中和吓!

✨藍橙荔枝梳打
清甜又清新... 好好飲!

2024-04-14 149 views
兆萬唔只得放題高層仲有間韓國人氣炸雞專門店過江龍主打手工炸雞,仲有好多韓式料理平日夜晚8點到,竟然全場滿座,外面仲有好多人等緊位🌟半半炸雞 $208餐廳係用韓國進口既走地雞去整炸雞想試唔同口味就可以揀半半一份可以揀兩種口味,有辣有唔辣我地揀大蔥絲同蜜味乳酪粉炸雞炸雞外皮炸脆卜卜,雞肉滑仲好juicy另外仲有炸蕃薯條,一份3-4人share都好夠 🌟莫索里拉芝士排骨 $138店員會係枱上先加熱芝士再將芝士卷住排骨,芝士超級拉絲係韓國好興既食法不過一定要趁熱食,唔係啲芝士會變硬口感會冇咁好排骨有3件,肉質會偏瘦,不過食落就冇咁膩🌟芝士牛肉煎餅 $128煎餅外圍焦脆,中間鋪咗超多芝士煎餅有啲牛肉同蔬菜芝士味係好濃點少少辣醬會更好食🌟玫瑰牛肉炒年糕 $128平時唔算好鐘意食炒年糕,呢個意外地覺得幾好食玫瑰比起普通炒年糕冇咁辣 醬汁好濃郁,仲有芝士、牛肉、魚糕同椰菜年糕都有條同片既口感好豐富,睇落份量唔算多,但年糕比較飽肚🌟辣豬肉拌飯 $108豬肉同醬汁都幾辣下豬肉份量算幾多,不過下次會想試其他🌟黏糕雪冰 $78 有幾款口味既雪花冰,揀咗最基本既黃豆粉同黏糕 雪花冰好綿密冇冰粒,唔會太甜都幾好食

兆萬唔只得放題
高層仲有間韓國人氣炸雞專門店過江龍
主打手工炸雞,仲有好多韓式料理
平日夜晚8點到,竟然全場滿座,外面仲有好多人等緊位

🌟半半炸雞 $208
餐廳係用韓國進口既走地雞去整炸雞
想試唔同口味就可以揀半半
一份可以揀兩種口味,有辣有唔辣
我地揀大蔥絲同蜜味乳酪粉炸雞
炸雞外皮炸脆卜卜,雞肉滑仲好juicy
另外仲有炸蕃薯條,一份3-4人share都好夠

🌟莫索里拉芝士排骨 $138
店員會係枱上先加熱芝士
再將芝士卷住排骨,芝士超級拉絲
係韓國好興既食法
不過一定要趁熱食,唔係啲芝士會變硬口感會冇咁好
排骨有3件,肉質會偏瘦,不過食落就冇咁膩

🌟芝士牛肉煎餅 $128
煎餅外圍焦脆,中間鋪咗超多芝士
煎餅有啲牛肉同蔬菜
芝士味係好濃
點少少辣醬會更好食

🌟玫瑰牛肉炒年糕 $128
平時唔算好鐘意食炒年糕,呢個意外地覺得幾好食
玫瑰比起普通炒年糕冇咁辣
醬汁好濃郁,仲有芝士、牛肉、魚糕同椰菜
年糕都有條同片既
口感好豐富,睇落份量唔算多,但年糕比較飽肚

🌟辣豬肉拌飯 $108
豬肉同醬汁都幾辣下
豬肉份量算幾多,不過下次會想試其他

🌟黏糕雪冰 $78
有幾款口味既雪花冰,揀咗最基本既黃豆粉同黏糕
雪花冰好綿密冇冰粒,唔會太甜都幾好食

🌟香蕉沙冰 $68
🌟洛神花茶 $42