2024-01-23 1611 views
佢地既D4套餐依家做緊優惠呀,半價,超抵,超多野食,由前菜到甜品飲品都任飲任食,asahi啤酒都有!小食唔同既熱食小食都有,放係自助區任拎,好似碗仔翅就好好食,好濃稠質地好好,又多材料,口感豐富呀!甜品唔同款式都有,佢地既朱古力蛋糕更係令我欲罷不能,蛋糕口感細膩,朱古力既香味瀰漫係口腔中,但又唔會太飽,甜蜜既感覺油然而生!仲有唔同貴價雪糕雪條,真係好正呀!壽司刺身我就試佐佢地既三文魚刺身同舌拿魚刺身,魚肉口感鮮嫩,非常鮮甜,好肥美,壽司都好味,別有一番風味!冷凍熟龍蝦任吃不限量既呢個龍蝦真係太棒,龍蝦鮮嫩多汁,大大隻仲要有膏,任食真係太過分啦!任食火鍋配料配料既選擇多到講唔晒,豚肉同肥牛就係我最喜歡既,肉質好好,肉味又重!總的黎講,八幡屋涮涮鍋絕對係一間令人流連忘返既餐廳。如果你想過一個美食之旅,八幡屋涮涮鍋絕對係一個不容錯過既地方!

小食

甜品

壽司刺身

冷凍熟龍蝦

任食火鍋配料

打邊爐真係點食都唔會厭🤣 八幡屋涮涮鍋有幾款放題可以揀 有唔同時間 唔同肉類 仲可以揀食唔食刺身~生蠔刺身海鮮火鍋盛宴 - 日本黑毛和牛 $449原價八百幾 依家有半價優惠 超級抵啊 生蠔刺身海鮮任食~ 日本黑毛和牛果然係唔同啲 油脂分布平均 口感軟嫩 肉味香濃 豚肉都唔差 啖啖豬肉香 加埋個湯底 味道非常豐富😋 我地都忍唔住叫左好多碟嚟食任食任飲多款涮涮鍋配料 熟食 汽水 甜品🍮 配料應有盡有 當然唔少得蔬菜同丸類啦🍥 熟食最推薦燒羊架 相當肥美 又唔會太騷 放題嚟講算超高質😍 甜品都幾多選擇下 唔係個啲cheap cheap雪糕 係韓國日本Haggle Dazs雪糕🤩 當然仲有其他甜品選擇~八幡屋涮涮鍋📍旺角彌敦道628號瓊華中心12

生蠔刺身海鮮火鍋盛宴 - 日本黑毛和牛 $449

八幡屋涮涮鍋
📍旺角彌敦道628號瓊華中心12
呢度既D4套餐最近做緊優惠,係半價嘅優惠👀真係超級抵,本身勁多高級嘅嘢食,所以超級豐富,一定要去試吓,唔可以錯過!🍤熱食佢哋嘅熱食都放喺自助區,可以自己慢慢揀,試咗佢哋嘅忌廉汁青口同咖喱魚蛋都非常美味,忌廉汁好濃郁青口好入味,而且好大隻好鮮甜,魚蛋亦係正宗嘅香港味道咖喱味好濃好香,魚蛋好彈牙,開胃啱晒!刺身🍣刺身選擇相當多樣化,無論係三文魚、吞拿魚、赤蝦、帶子定係榮螺,都非常新鮮美味,每樣都好鮮甜,質量非常高,且切割得非常精緻,每一啖都傳遞出海鮮既鮮甜味道,對於中意食刺身既食客黎講,呢度簡直係一個天堂!🍲任食火鍋配料無論係雞腿肉定和牛,都新鮮滿分,俾人一種嫩滑多汁既口感,搭配上火鍋湯底,絕對係一種無與倫比既享受!無限量哈根帝斯🍦無論係年輕人定小朋友,大家都非常中意呢隻貴價雪糕,完全係完美結束呢場放題!

呢度既D4套餐最近做緊優惠,係半價嘅優惠👀

🍤熱食

刺身🍣

🍲任食火鍋配料

無限量哈根帝斯🍦
2024-01-15 730 views
今日要推介呢間位於旺角瓊華中心樓上既日式涮涮鍋放題,餐廳環境乾淨企理,空間感十足,今次我地揀左C3套餐,可以任食澳洲M5和牛,仲有牛肩胛、美國進口牛肉、豚腩片同黑豚肉等高質肉類,配上日式豬骨湯底,帶出牛肉既鮮味,正呀澳洲M5和牛肉質鮮嫩,紋理清晰,做到入口即溶既口感,瘋狂encore和牛都回本呀,而且5點半前買一送一,CP值極高放題套餐除左任食澳洲和牛之外,仲有多款高質刺身、海鮮等等,打緊邊爐等食期間叫啲熟食,朋友係海鮮控,叫左好多大蝦串燒,蝦肉鮮甜彈牙,推介餐廳嚴選食材,牛肉高質不在話下,刺身熟食類都好出色,最後當然要食埋甜品先滿足啦,我就推介呢款平時比較少見既雪條,打完邊爐食返條冰凍既雪條就最perfect啦

上個月去完日本旅行,返到香港依然想食日本野,今晚約左朋友去旺角行街,一早book定呢間八幡屋涮涮鍋,5點半前入座更享有買一送一既優惠,咁著數當然要試下啦~150分鐘刺身海鮮火鍋盛宴 ($418-$438/位)呢個放題套餐真係超值,每位只係二百幾蚊食足2個半鐘,坐低無耐叫左湯底就開動打邊爐啦,澳洲M5和牛被廣泛認為是牛肉中的頂級選擇之一,M5是指這種和牛的等級,它代表了肉質的優越性和脂肪的分佈均勻度,澳洲M5和牛含有豐富的脂肪,肉質鮮嫩多汁,另外牛肩胛口感軟嫩,用作打邊爐夠哂juicy呀刺身有多款選擇,一於每款叫啲試下啦,我地叫左三文魚、赤蝦、吞拿魚、珍寶帶子同榮螺,三文魚好肥美,帶子厚肉又鮮甜,值得再encore飲品方面除左有常見既汽水之外,特別推介呢款有得解菊花茶系列,啱哂我呢啲又想打邊爐但又怕熱氣既朋友,特別採用杭州菊花,清香菊花,濃郁茶味,打邊爐既不二之選,最後甜品有雪條任食,大滿足呀

150分鐘刺身海鮮火鍋盛宴 ($418-$438/位)

2024-01-14 378 views
八幡屋涮涮鍋最近D4既餐做緊半價優惠,有靚雪糕雪條,又有鮑魚龍蝦呢啲,仲有啤酒都任飲,真係好爽!龍蝦隨便吃呢樣簡直太過癮啦!龍蝦鮮嫩可口,肉質飽滿,仲要有膏,勁勁勁大隻,可以瘋狂咁食呀!😍係打邊爐既主食方面,佢地都有多種選擇,如菠菜麵、雞蛋都同出前一丁等,菠菜麵麵條細膩爽滑,充滿菠菜香,夠晒特別!☺️當然仲有各種壽司刺身都係任食,包括三文魚腩壽司和阿鯖魚壽司等。呢啲海鮮新鮮美味,令人回味無窮。而且,廚師們現場製作壽司,確保了每一口都是新鮮的美味!😋打邊爐既其他火鍋配料都非常豐富,有牛肉、海鮮等等,佢地既牛肉切得薄而均勻,火鍋中一下涮熟,口感非常好!😌另外各種飲品,包括即沖茶包等都係任食,仲有花茶添,夠晒健康!仲有佢地既甜品好似朱古力蛋糕同泡芙都係精緻而美味,係用餐後既完美作結!🥰

龍蝦隨便吃

聽朋友講旺角間八幡屋涮涮鍋做緊半價優惠🤩🤩🤩 咁抵食當然即刻約埋朋友一齊去涮餐勁啦😋我地叫左240 分鐘生蠔刺身海鮮火鍋之盛宴套餐😈 套餐包括有生蠔、刺身、壽司、海鮮(有得任食龍蝦架🤩🤩🤩)、燒物、揚物,仲有外出自助吧任食同埋清酒任飲😍😍😍 真係大滿足之選👍刺身試左三文魚、拖羅、牡丹蝦、帆立貝等經典又好食既款式,全部都超新鮮,冰鎮住咁送上黎,入口鮮甜又滑嫩,真係無得頂🥰 打邊爐梗係叫靚海鮮,即刻試下佢既鮑魚😋 超級大隻夠曬肉地,食落啖啖肉又爽口,真係食唔停口不斷想添🥰 燒物揚物全部都係即點即整,保證熱辣辣極香口🤩 燒大蝦火喉控制得啱啱好,散發著微微焦香之餘,又不會過老過韌👍 非常出色🥴 天婦羅蝦炸皮恰到好處,酥脆又可口,內裡蝦肉滑嫩彈牙,無得嘆👍👍👍 不得不提個炸饅頭🤩 金黃香脆,又不會過份油膩🥴 沾埋煉奶一齊食簡直完美😚😚😚 最後梗係食返個甜品😚🙆🏻‍♀️👍 依度超好竟然有Haagen Dazs 雪糕提供😋😋 真係超級抵食🤤🤤 下次一定會再帶其他朋友黎食餐好既🥴👍

我地叫左240 分鐘生蠔刺身海鮮火鍋之盛宴套餐😈 套餐包括有生蠔、刺身壽司、海鮮(有得任食龍蝦架🤩🤩🤩)、燒物、揚物,仲有外出自助吧任食同埋清酒任飲😍😍😍 真係大滿足之選👍

2024-01-12 366 views
豪食旺角日本黑毛和牛放題୨ෆ୧┈┈┈┈┈┈┈┈୨ෆ୧星期一至星期四 $898星期五、六、日及公眾假期及前夕 $918天氣凍當然要去shabushabu啦(*¯︶¯*)個人通常都係去日式放題,呢間旺角shabu就可以食240分鐘,非常瘋狂😝最適合同朋友去食翻餐我地呢次慶祝 就叫左D4餐➡️日本黑毛和牛,澳洲M5和牛,黑豚肉,美國進口牛肉,龍蝦,牛肩胛,鮑魚,朝日啤酒等...全部任食,更有刺身+壽司+海鮮+烤羊架+燒物+揚物+自助吧+清酒 全部任意叫日本A4黑毛和牛肉質都好靚,油脂分佈平均帶粉粉的肉色,我地encore左好多碟🤤入口軟滑,入口無油膩感,其實高級和牛放入湯底,稍微變色就可以食啦,暖笠笠最適合冬天食;另外就係竟然有龍蝦食,鮮甜厚肉,我同朋友都叫左2次🥹另外都有刺身我地叫左三文魚,吞拿魚,蝦同帶子等都非常新鮮,特別推介赤蝦夠鮮甜👍🏻出去食都要健康下🙈,值得一提麵選擇除咗普通麵,係有菠菜麵紫薯麵等💜,係健康高纖維之選,朋友少食菜都覺得好好味🥬!甜品朋友拿左紅豆鯛魚燒雪條同Haagendazs家berries雪糕,夠凍無融;我就拿左减肥都可以食的原條芒果雪條🤤原汁原味,夠甜又實際無過多
豪食旺角日本黑毛和牛放題

୨ෆ୧┈┈┈┈┈┈┈┈୨ෆ୧
星期一至星期四 $898
星期五、六、日及公眾假期及前夕 $918

甜品朋友拿左紅豆鯛魚燒雪條同Haagendazs家berries雪糕,夠凍無融;我就拿左减肥都可以食的原條芒果雪條🤤原汁原味,夠甜又實際無過多添加糖,平日放題好少見,有驚喜!🥭

整體每一款食物都新鮮高質素,選擇都比平日放題多值回價錢,可以一去再去!

2024-01-09 84 views
最近天氣又轉涼,食熱辣辣嘅涮涮鍋就岩晒啦♨️,網上預約仲有買一送一優惠,趁假期即刻叫埋朋友一齊去食😍~我哋揀咗D4日本黑毛和牛龍蝦盛宴🐮🦞,有240分鐘可以慢慢食,仲可以任食龍蝦、A4 & M5和牛、牛肩胛、鮑魚、海蝦、廣島蠔、刺身等等🤤龍蝦肉質彈牙有鮮味,仲有好多膏🦞刺身新鮮肥美,忍唔住encore咗幾次🍣和牛雪花紋理好靚🥩,浸落鍋滾20秒就食得,入口即化,我哋食咗好多碟😆各式各樣嘅日式燒物炸物🍤、甜品雪糕🍧、啤酒汽水🍻,全部都係任食任飲😋,食咗好多杯Haagen dazs🍨,仲試咗榴連雪條~

龍蝦肉質彈牙有鮮味,仲有好多膏🦞

刺身新鮮肥美,忍唔住encore咗幾次🍣

2024-01-07 234 views
朋友生日🎂最岩就係食放題有刺身壽司任食, Sake任飲, 仲有海鮮拼盤, 咩都有得食係社交平台見到食「C3澳洲A5和牛」套餐或以上,有買一送一即係每人只係$240咋不過就要early dinner先有呢個優惠(要5點前入座)我哋為左享受呢個優惠,特登4:30pm嚟食手‼️刺身一啲都唔hea赤蝦、三文魚、帶子、八爪魚都值得再encore厚切嘅三文魚,口感好正,赤蝦肥美爽彈,夠鮮甜海鮮拼盤嘅海蝦仲郁緊㗎,非常新鮮,入口好爽甜不過青口就削左啲澳洲M5和牛雖然澳洲和牛嘅油花欠奉,但勝在牛味夠濃一次過食2塊真係滿足度爆燈我哋都掛住食,燒物淨係影到呢個麻吉燒中間嘅年糕燒到軟軟,yummy~~蒜香雞中翼、汁燒牛柳、鹽燒蝦都好好味呢間生日火鍋放題性價比真係好高 仲有韓國雪條任食‼️
朋友生日🎂最岩就係食放題

刺身壽司任食, Sake任飲, 仲有海鮮拼盤, 咩都有得食

係社交平台見到食「C3澳洲A5和牛」套餐或以上,有買一送一

即係每人只係$240咋

不過就要early dinner先有呢個優惠
(要5點前入座)
我哋為左享受呢個優惠,特登4:30pm嚟食手‼️

刺身一啲都唔hea

赤蝦、三文魚、帶子、八爪魚都值得再encore

厚切嘅三文魚,口感好正,
赤蝦肥美爽彈,夠鮮甜

海鮮拼盤嘅海蝦仲郁緊㗎,非常新鮮,
入口好爽甜

不過青口就削左啲

澳洲M5和牛
雖然澳洲和牛嘅油花欠奉,但勝在牛味夠濃

一次過食2塊真係滿足度爆燈

我哋都掛住食,燒物淨係影到呢個麻吉燒

中間嘅年糕燒到軟軟,yummy~~
蒜香雞中翼、汁燒牛柳、鹽燒蝦都好好味

呢間生日火鍋放題性價比真係好高
仲有韓國雪條任食‼️
2024-01-01
今次踏入了旺角八幡屋,原來呢度係個可以任食高質黑毛和牛同海鮮嘅好地方!首先,我啱啱試咗佢哋嘅生蠔,新鮮到令人嘩嘩聲👍,每啖都爆漿鮮甜。😍跟住,我又試咗佢哋嘅炸饅頭,啖啖脆皮咬落去配煉奶,簡直係迷死人唔償命!其實我重有個小秘密,就係要推介你試埋隻日式天婦羅—嗰炸蝦做得外脆內嫩,食咗一次仲想再食🤤。再講講湯底同肉類嘅搭配,我試咗辛辣泡菜湯,正中下懷,解膩得嚟開胃;然後配上A4級日本黑毛和牛,只係涮咗幾秒,即刻入口即溶,肉香四溢,簡直係食肉之人嘅夢幻啊。🥩至於海鮮,鮑魚同帆立貝畀咗我無限驚喜,咁鮮味,真係食到停唔到口!最後呢,仲有迷你蛋糕同Häagen-Dazs雪糕嚟個完美收尾。呢間八幡屋,我實話你知,食物新鮮過頭、選擇多到數唔晒、環境好舒服,絕對值得再嚟試多幾轉!想要篇食正飯、又想和風日式氣氛,呢到梗係你嘅心水之選👌!

朋友從台灣來香港揀咗旺角呢間放題,可以同佢瘋狂任食環境寬敞坐得舒適外面大部份放題,只有兩小時左右實在夠時間食,就唔夠時間傾偈呢間真正可以坐足全晚慢慢食我哋揀咗黑毛和牛套餐除咗有靚和牛仲有大量無限量嘅火鍋配料刺身.海鮮無限量追加仲非常新鮮可以坐足全晚,任食240分鐘好耐未試過食放題食得咁痛快自助區嘅配料放在膠盒中乾淨整齊又衛生甜品同飲品都有好多選擇超滿足有豐盛朋友都大讚好味佢話離開香港之前,一定要再Encore多次

朋友從台灣來香港
揀咗旺角呢間放題,可以同佢瘋狂任食

環境寬敞坐得舒適

外面大部份放題,只有兩小時左右
實在夠時間食,就唔夠時間傾偈
呢間真正可以坐足全晚慢慢食

乾淨整齊又衛生

甜品同飲品都有好多選擇

超滿足有豐盛

朋友都大讚好味
佢話離開香港之前,一定要再Encore多次
Type of Meal
Dinner
2024-01-05 253 views
記得朋友介紹有間好好食嘅火鍋店,所以特登去試下。呢間餐廳叫八幡屋🥡位於旺角彌敦道628號瓊華中心12樓餐廳環境乾淨企埋,裝修又靚💁🏻‍♀️嗌咗個C3 set食麻辣湯,湯底嗰種辣辣地嘅滋味,混合咗麻麻地嘅香氣,真係好夠味,完全符合我對麻辣嘅期望😌。點餐時選咗澳洲M5和牛,份量十足驚人,而且和牛柔嫩得嚟入口即化,真係食咗都令人回味無窮🥰。星斑片嘅質地更加係一絕,魚肉鮮嫩無比,保留咗水分冇味偏乾,係麻辣湯底裡面泡吓,就已經充分吸收咗湯汁嘅精華味道👌🏻,而且仲可以加嘢食,真係正!值得一讚嘅系列小食,包括鹽燒虎蝦同鹽燒多春魚,每一樣烤製得恰到好處,香味撲鼻🦐🐟。蒜香雞翼咬落去脆皮酥香,肉質彈牙,隔住屏幕都聞到嗰份迷人的焦糖香😋,而家仲有免費加嘢食嘅驚喜,真係揀到手軟。嚟到串燒款式,獅子狗、芝士腸、魚餃同午餐肉,每一樣都燒得口感一流,尤其係南瓜同貢丸,味美多汁,幾乎令我捧腹大笑咁滿足🤣。俾我話你知,呢個火鍋店嘅菜單食物,每樣都值得一試,咁豐富嘅選擇,真係唔試一下,等於錯過咗一個大寶藏咁!一路食一路開心,絕對係物超所值嘅食物體驗💎👍🏻。
記得朋友介紹有間好好食嘅火鍋店,所以特登去試下。
呢間餐廳叫八幡屋🥡
位於旺角彌敦道628號瓊華中心12樓
餐廳環境乾淨企埋,裝修又靚💁🏻‍♀️

2024-01-05 193 views
天氣凍就想打邊爐,今次約埋咗朋友一齊食旺角呢一間好出名嘅✨八幡屋涮涮鍋✨,我哋就揀咗150分鐘刺身海鮮火鍋盛宴!喺幾個set入面我哋就決定咗揀呢一個澳洲M5和牛🐮套餐。湯底有好多唔同嘅選擇,幾款湯底入面我哋就揀咗豬骨湯底,係最原始嘅味道!呢到提供左3款牛肉,2款豚肉任食,就連M5 和牛都係任食!大推和牛味道好濃厚👅肉嫩滑而多汁!我同朋友都食咗好幾碟!呢到仲有十幾款刺身任食,呢到好似刺身超新鮮!刺身任食嘅體驗真係好滿足呀👌!首先,件三文魚刺身肉厚多汁,新鮮到彈牙,每一片都切得均勻,食落去魚味細膩,帶有淡淡海洋氣息,啱啱好嘅油脂比例,令人愛不釋口😋。再嚟講下帶子,肉質鮮嫩,結實得嚟入口即溶,完全無任何腥味,帶有自然嘅甜味,嗰種細嫩嘅質感真係無得輸👍🏻。甜蝦方面,每一隻都保持得好好,鮮甜彈牙,清爽甜美嘅滋味在口腔中擴散開來,每一口都令人回味無窮🤤。至於赤身嘅部分,肉質堅實有嚼勁,每一切都有著獨特嘅紋路和風味,正宗嘅日式享受。以上嘅刺身種類配上新鮮烘培嘅珍珠米,口感更加完美😍。加上服務人員嘅貼心服務,將每款刺身都展示得賞心悅目,真係令人食指大動🎉!總而言之,呢次嘅刺身任食體驗真係值得讚賞,每一

呢到仲有十幾款刺身任食,呢到好似刺身超新鮮!刺身任食嘅體驗真係好滿足呀👌!首先,件三文魚刺身肉厚多汁,新鮮到彈牙,每一片都切得均勻,食落去魚味細膩,帶有淡淡海洋氣息,啱啱好嘅油脂比例,令人愛不釋口😋。再嚟講下帶子,肉質鮮嫩,結實得嚟入口即溶,完全無任何腥味,帶有自然嘅甜味,嗰種細嫩嘅質感真係無得輸👍🏻。甜蝦方面,每一隻都保持得好好,鮮甜彈牙,清爽甜美嘅滋味在口腔中擴散開來,每一口都令人回味無窮🤤。至於赤身嘅部分,肉質堅實有嚼勁,每一切都有著獨特嘅紋路和風味,正宗嘅日式享受。以上嘅刺身種類配上新鮮烘培嘅珍珠米,口感更加完美😍。加上服務人員嘅貼心服務,將每款刺身都展示得賞心悅目,真係令人食指大動🎉!總而言之,呢次嘅刺身任食體驗真係值得讚賞,每一款刺身都保證新鮮,而且選擇多樣,絕對係刺身愛好者嘅天堂啊🙌!
海鮮選擇唔夠刺身多,但勝在夠新鮮!啲海蝦勁生猛,食嘅時候都好咬牙!
2024-01-05 156 views
天氣咁好💪🏻🤚🏼👋🏻上完日文堂放學,又系餵食美食之旅,今次試既餐廳餐廳食物正,裝修好,佢夠有情調而且裝修都好特別。湯底我地選擇左沙嗲湯,沙嗲湯火鍋湯底嘅味道真係正啊😍!湯底香濃得嚟唔會太過嗆辣🌶️,啱晒啲唔太食辣嘅朋友。沙嗲味好正宗,湯底飲落去夠哂香口,仲有少少花生嘅味道喺入面,啖啖惹味😋。湯底煲越耐越入味,食物落去煮一煮,個個夾起嚟咬落去都話好味👍🏻。無論你係咩食材,無論海鮮定肉類,落喺咩沙嗲湯底入面都可以搭得嚟,唔使怕會蓋過食材本身嘅味道。到咗最後一啖,仲可以落啲麵或者飯落去吸晒啲湯汁,真係超級滿足🤤。沙嗲湯底又岩晒秋冬嘅天氣,攞嚟暖笠笠,仲可以同班朋友一齊嘆,咁就最開心喇🎉!呢個沙嗲湯底真係街坊鍾意嘅選擇,係火鍋店爭相推介嘅湯底之一㗎👏🏻!✨✨刺身(北海道帶子鮮甜爽口,帶有微妙的海洋風味;三文魚肉質鮮嫩,脂肪含量適中;赤蝦充滿濃郁的酒香,口感鮮脆多汁;北寄貝則擁有豐富的口感,帶有淡淡的海洋風味。)✨✨🚀 🍽😌😌✨✨ 海鮮,鮑魚,海螺,扇貝,蝦,青口(整得超級好味!惹味之餘都保留鮮味。💫 鮑魚厚身味道鮮甜,食落好香口!海螺刺身鮮嫩多汁,帶有淡淡的甜味;象拔蚌肉質鮮美,口感豐富;扇貝肉
✨✨ 海鮮,鮑魚,海螺,扇貝,蝦,青口(整得超級好味!惹味之餘都保留鮮味。💫 鮑魚厚身味道鮮甜,食落好香口!海螺刺身鮮嫩多汁,帶有淡淡的甜味;象拔蚌肉質鮮美,口感豐富;扇貝肉質鮮嫩,油脂豐富,入口即化;)✨✨
餐廳超級多款肉類同埋海鮮選擇,而且飲品都系任飲,真心贊!

總括而言,呢間餐廳食物質素高服務好,值得再光顧!想試既朋友可以來打卡。