2024-08-17 2437 views
今晚嚟到位於旺角的「八幡屋涮涮鍋」,一間出名嘅火鍋放題任食餐廳, 就見到各式各樣嘅海鮮同和牛,令人食指大動。 真係好期待今晚嘅火鍋!👾「八幡屋涮涮鍋」嘅火鍋之盛宴C3套餐超值得!150分鐘內就可以盡享各款高質海鮮同和牛! 首先鍋底嘅壽喜燒湯底, 🎃濃郁嘅湯味加上微甜,正好中和火鍋裏頭嘅各種味道。 本身食壽喜燒 湯底就已經好有日本嘅風味,而且呢一度嘅食材非常之新鮮,唔需要用一啲好濃味嘅湯底去做調 味都已經非常之滿足。!同樣好味嘅仲有它們嘅澳洲M5和牛,豐滿有肉質, 而且呢度牛肉全部都係任食,食得出呢度嘅 牛肉係非常之有質素,入口即溶嘅感覺,加埋壽喜燒湯底嘅甜味,仲有牛肉嘅味道,口感層次有 另一個昇華!!仲有一大堆小食拼盤,包括酥脆嘅炸饅頭、彈牙嘅章魚小丸子、美味嘅網燒春卷,還有口感獨特 嘅炸蝦三文治、香滑嘅炸芋丸同炸手指魚,所有嘅小食都能夠滿足你嘅味蕾! 而且全部都係任食 ,可以喺食火鍋嘅餐廳仲可以食到咁多唔同款式嘅小食,喺香港地真係好少見「八幡屋涮涮鍋」嘅 火鍋豐富得真係一試難忘,啤酒汽水häagen-Dazs雪糕都可以任飲任食!我會介紹比所有熱愛火 鍋嘅朋友嚟試試!食完飽得滿滿,肚子

仲有一大堆小食拼盤,包括酥脆嘅炸饅頭、彈牙嘅章魚小丸子、美味嘅網燒春卷,還有口感獨特 嘅炸蝦三文治、香滑嘅炸芋丸同炸手指魚,所有嘅小食都能夠滿足你嘅味蕾! 而且全部都係任食 ,可以喺食火鍋嘅餐廳仲可以食到咁多唔同款式嘅小食,喺香港地真係好少見「八幡屋涮涮鍋」嘅 火鍋豐富得真係一試難忘,啤酒汽水häagen-Dazs雪糕都可以任飲任食!我會介紹比所有熱愛火 鍋嘅朋友嚟試試!食完飽得滿滿,肚子滿滿,今晚真係好滿足👍
朋友由大陸返嚟香港幾日,諗住搵個地方招呼呢位好耐冇見嘅兄弟,於是諗起之前表哥提過嘅日式料理放題餐廳,就係呢間旺角嘅【八幡屋涮涮鍋】。決定可以帶我呢位兄弟嚟呢度敘舊吹水,食吓日本火鍋放題。我哋今次叫咗個【240分鐘刺身海鮮火鍋之盛宴D4】,陣容真係好豪華,有各式各樣嘅刺身同火鍋配料。兄弟好鍾意食辣,喺大陸都食唔少辣,所以就叫咗【麻辣湯】做湯底,睇住鮮紅色嘅辣椒油,辣椒同花椒都睇得見,就知道料落得好足。跟住就係【日本A4黑毛和牛】,口感一流,係非常上等嘅和牛肉片,油脂分佈均勻,唔會太過油膩,涮麻辣湯底非常刺激開胃。【刺身拼盤】嘅內容都非常豪華,各式各樣嘅海鮮刺身,海鮮食材非常新鮮,食住非常爽,可以體驗大啖食海鮮嘅享受!【龍蝦】嘅身形都唔細,肉質好飽滿,鮮味非常濃郁。最後甜品收尾,將所有油膩都解咗。我朋友真係好鍾意呢度,我哋喺呢度過咗一個好開心嘅下晝!

我哋今次叫咗個【240分鐘刺身海鮮火鍋之盛宴D4】,陣容真係好豪華,有各式各樣嘅刺身火鍋配料。

【龍蝦】嘅身形都唔細,肉質好飽滿,鮮味非常濃郁。

2024-08-16 1614 views
Dinner at Yahataya Shabu Shabu! We ordered the set D4, which has promotion of 50% off for the whole day!We had the A5 wagyu, along with other variants of beef!The beef are tender and have its nice beefy flavor. With the sukiyaki as the base of our soup, it really compliments each other well! The wagyu really melts in your mouth, its sweet and savoury at the same time, give that nice kick of a flavour when you are eating it!They also have different sauces for you to personalise your choice in add

They also have different sauces for you to personalise your choice in addition to the different hotpot meat and veggies side in which you can choose!

You also got served with this nice lobster shown here! in addition to this, we are also served seafood which includes clam and also abalone, which are all really fresh!

We also had sashimi among other side dishes such as beef mushroom, shrimp tempura which all have those umami flavor!

2024-08-15 1538 views
呢間係一家可以滿足全部人味蕾嘅日式打邊爐好地方!我同阿妹揀咗C3 150分鐘任食刺身海鮮火鍋,食到我哋行唔郁😹😹😹😹肉片油脂分布均勻、肉色鮮紅有光澤。最重要嘅係澳洲M5和牛任食!!澳洲M5和牛任食!!澳洲M5和牛任食!!(重要嘅事要講三次)有多種湯底好似麻辣湯、沙嗲湯、壽喜燒可以揀。仲可以揀加錢嗌雙重口味火鍋,咁樣兩種湯底都可以飲到。沙嗲湯同肉肉係最夾嘅,再經過多種食材一齊煮後釋放出嚟嘅甜味,令個湯底散發更加濃郁嘅花生醬香味~~睇相就知道我哋幾鍾意食海鮮,簡直就係海鮮盛宴!各種新鮮蝦仔、青口、扇貝、蟶子任你攞任你食,畀你一次食到爽!打邊爐點可以少得丸子?各種丸子、蔬菜(金針菇、香菇、高麗菜等等)都可以喺自助吧檯任攞,絕對係物超所值!喺等待食材熟透嘅當下仲可以揀啲炸物食,炸饅頭、章魚小丸子都香脆爽口,真係食到停唔到口!

公司突然停電放假,我就決定要慶祝一下呢個突如其來嘅驚喜!於是立刻約上同事去旺角食飯🍽。我哋喺旺角行咗一圈,最後決定去八幡屋涮涮鍋食火鍋🍲 。鋪頭裡面人山人海,等咗一陣先有位 ,特別期待🌟 。選擇困難症嘅我哋,最後喺店員嘅推薦下揀咗C3套餐 😋。骨膠原豬骨湯散發住濃厚嘅香氣,清甜好飲。配上澳洲M5和牛肉片涮食,肉片滑嫩可口,口中充 滿咗濃郁嘅肉香味,特別美味😋 。睇到令人流口水嘅海鮮拼盤,食材新鮮,放入湯裡面煮熟之後,香氣撲鼻,每一口都能品嘗到海 鮮嘅鮮美味道😍。最深得我心嘅小食大餐,顏色呈金黃色,外皮酥脆,內餡滑嫩,咬上一口口感軟綿,實在太好食咗😋。我同同事都特別鍾意呢間餐廳,食材新鮮,價錢合理,環境又好優美,下次有時間一定會再嚟!
🍽。

選擇困難症嘅我哋,最後喺店員嘅推薦下揀咗C3套餐 😋。

2024-08-15 1403 views
今次同好耐冇見嘅細佬嚟旺角八幡屋放題任食,勢必要食盡呢度所有嘅美食。湯底🍲沙爹湯真係好香濃,帶有少少辣味,飲落去好暖胃,讚!肉類🥓日本A4黑毛和牛高級嘅和牛肉,肉質鮮嫩,脂肪比例均勻,配埋沙爹湯😋和牛肉吸收咗沙爹湯嘅精華,呈現咗獨特嘅口味,真係好出色‼️海鮮🐠鮑魚、海蝦、青口、扇貝、帆立貝等等多款海鮮組合嘅拼盤。每款海鮮都保持咗新鮮度,蝦肉非常彈牙😉非常適合好鍾意食海鮮嘅我哋。 刺身🍤三文魚、帶子、甜蝦等等質量都非常高🙌都好鮮美☺️食完海鮮,再嚟食刺身😊真係覺得好幸福,無一款刺身係我哋唔鍾意嘅,真係好值得食。龍蝦🦞龍蝦肉真係肥美,放入火鍋煮之後,仲可以食到原汁原味嘅龍蝦肉,難以忘懷啊🤤我哋之所以可以食到咁多美食係因為我哋揀咗D4套餐,放題240分鐘,令我哋非常享受。

湯底🍲沙爹湯
真係好香濃,帶有少少辣味,飲落去好暖胃,讚!

肉類🥓日本A4黑毛和牛

海鮮🐠

刺身🍤

龍蝦🦞

• 澳洲M5和牛
  • 海鮮拼盤
2024-08-14 1466 views
旺角八幡屋涮涮鍋,店內掛左好多日本達摩不倒翁裝飾,好有日式居酒屋風格。餐廳提供多款日式涮涮鍋放題套餐,收費按用餐時段及唔同牛肉既產地和等級定價,豐儉由人。D4套餐內有肉質爽口彈牙既龍蝦、日本黑毛和牛A4、澳洲M5和牛、美國進口牛肉、豚腩片、黑豚肉、牛肩胛;和牛肉質細嫩,油脂紋理分明,入口牛味濃郁。海鮮有鮑魚、海蝦、帆立貝、青口和東風螺,鮮甜味美。刺身多達12款,有三文魚、劍魚腩、鯛魚、吞拿魚、赤蝦、珍寶帶子、甜蝦、希靈魚、榮螺、馬刀貝、仿鮑魚片、八爪魚,肥美新鮮。炸物有唔同種類既天婦羅、章魚小丸子、日式蕃薯仔等。自助區既火鍋配料有唔同既丸、蔬菜、菇類、粉麵。沙嗲湯底微辣,濃厚花生香氣,充滿港式風味。總結,餐廳環境舒適,上菜快,食材有水準,性價比高。

海鮮有鮑魚、海蝦、帆立貝、青口和東風螺,鮮甜味美。

炸物有唔同種類既天婦羅、章魚小丸子、日式蕃薯仔等。

自助區既火鍋配料有唔同既丸、蔬菜、菇類、粉麵。

沙嗲湯底微辣,濃厚花生香氣,充滿港式風味。

總結,餐廳環境舒適,上菜快,食材有水準,性價比高。

Type of Meal
Dinner
  • 鮑魚
  • 日本黑毛和牛A4
  • 龍蝦
  • 澳洲M5和牛
  • 黑豚肉
前排啲細路成日鬧我話想食日本餐,好耐冇食過日本餐,所以我就上openrice搵吓附近有咩日本餐推介,然後就比我刷到呢間喺旺角瓊華中心嘅【八幡屋涮涮鍋】。之後就安排咗個週末帶佢哋去食,佢哋都好期待,好開心,最後仲食到好滿足,唔再鬧我啦。我哋點咗最豪華嘅【240分鐘刺身海鮮火鍋之盛宴D4】,好多高級嘢食任食,其實好抵食!D4嘅套餐入面有【日本A4黑毛和牛】,色澤睇落好新鮮,冇血水,涮完之後好鮮嫩。因為啲小朋友唔能夠食辣,所以我哋叫咗【壽喜燒】湯底,好清甜,一啲都唔會太淡,涮肉食啱啱好。我自己仲叫咗我最鍾意嘅【刺身拼盤】,各種海鮮刺身任食,真係好爽!【龍蝦】都好美味,啲細路都係第一次食龍蝦,佢哋食得好開心,從來都冇食過咁鮮美嘅龍蝦。【雜錦天婦羅】係啲細路最鍾意,炸得香脆可口,唔會油膩。食飽之後,佢哋都鍾意呢度,開始鬧我下次再帶佢哋嚟!

【雜錦天婦羅】係啲細路最鍾意,炸得香脆可口,唔會油膩。
食飽之後,佢哋都鍾意呢度,開始鬧我下次再帶佢哋嚟!

2024-08-10 1246 views
星期六下午同朋友去Happy Hour!啱啱好遇上出糧日,就決定要去食一餐好嘅。不過冇乜想法,冇乜主意,於是大家都去社交平台搵美食😋,就啱啱俾我哋搵到呢間八幡屋涮涮鍋!我哋揀咗$438嘅C3配套,其中包括自選肉類,如澳洲M5和牛、美國進口牛肉、黑豚肉、牛肩胛同豚腩片。仲可以追加多類海鮮同刺身等任你食,特別值得👏。我哋點咗好幾樣菜色,有澳洲M5和牛、骨膠原豬骨湯、刺身盛宴、雜錦天婦羅同燒物拼盤。每一樣都係美味佳餚‼️M5和牛嘅紋理特別清晰,涮進豬骨湯裡面15-30秒,就能體驗到牛肉嘅鮮嫩同多汁,同時豬骨湯汁仲帶有淡淡嘅肉香味,特別好飲🌟。刺身盛宴無論係從顏色定擺盤上都特別吸睛,每一個食材都有自己獨特嘅特色,令人回味無窮🤤。就連燒物拼盤都係亮點!有新鮮嘅多春魚、有彈性嘅蝦、嚼勁十足嘅肥牛金針菇、清甜嘅紫薯等食材配埋一齊,特別適合作為聊天時嘅小零食😍。最後唔可以錯過嘅係雜錦天婦羅,每樣食品都係外皮酥脆,內餡帶有淡淡嘅甜味,特別開胃好食,我同朋友都忍唔住再點多一次👍。喺環境優美嘅餐廳裡面享受美食真係特別享受!非常推薦大家有空去食下!

2024-08-09 1309 views
燒雞亦又唔熟等又耐(燒個兩隻)啲澳洲M5和牛又話任食,每次order 都要一set嗌,冇得單嗌,咁樣叫任食咩?其他個兩款牛,難食到嘔,仲$418 /位又少種類嗌,又難食,真係中曬伏!!從來未食過咁難食嘅放題!!!!
燒雞亦又唔熟等又耐(燒個兩隻)

其他個兩款牛,難食到嘔,仲$418 /位

又少種類嗌,又難食,真係中曬伏!!

從來未食過咁難食嘅放題!!!!
2024-08-08
2024-08-08 1414 views
老闆突然話要請客,梗係要食餐勁嘅啦!我哋揀咗呢間火鍋放題C3 set,我哋一大班人食足150分鐘!澳洲M5和牛都可以任食,根本就係我哋一班食肉動物嘅福音🥳🥳 肉質鮮嫩多汁,只需要燙幾秒就可以開食。我哋一直喺嗰度encore,真係對唔住店家老闆😂😂店家有好多湯底可以揀,嚟日式火鍋梗係要叫壽喜燒湯底啦!湯底非常濃郁,鹹甜味十足!食咗咁多肉食膩咗,就開始我哋嘅海鮮盛宴😹 各種海鮮任揀,冇腥味,個頭又大又飽滿,非常新鮮!店家仲有小食可以任揀,炸饅頭、網燒春卷個個都好酥脆可口!我哋都食得好滿足,真係令人回味無窮😋

店家仲有小食可以任揀,炸饅頭、網燒春卷個個都好酥脆可口!
我哋都食得好滿足,真係令人回味無窮😋

2024-08-08 1136 views
朋友推介旺角八幡屋涮涮鍋,主打刺身海鮮任食火鍋放題,而家餐廳推廣,全日任何時段惠顧D4套餐,都可以享有半價優惠,非常抵食。我哋點既D4日本黑毛和牛套餐,可以任食龍蝦、刺身、壽司、海鮮、自選肉類、燒物、揚物、仲有自助吧任食火鍋配料、清酒任飲。湯底方面有多達9款選擇,我哋揀左骨膠原豬骨湯,湯底呈奶白色,熬足10個鐘,鮮味十足。龍蝦:味道鮮甜濃郁,肉質爽口彈牙。日本A4岩手和牛:牛味突出,鮮嫩可口。日本A5黑毛和牛:油花均勻,入口即溶。澳洲M5和牛拼盤:包括肉眼、牛板腱、牛肩,各有特色,全部都鮮嫩軟腍。美國黑豚片:肉質細嫩,非常高質。廣島蠔:肥美飽滿,肉質嫩滑,入口甘香。總結,餐廳位置方便,食物新鮮高質,座位舒服,沒有漏單,性價比高。

我哋點既D4日本黑毛和牛套餐,可以任食龍蝦、刺身壽司、海鮮、自選肉類、燒物、揚物、仲有自助吧任食火鍋配料、清酒任飲。

龍蝦:味道鮮甜濃郁,肉質爽口彈牙。

日本A4岩手和牛:牛味突出,鮮嫩可口。

日本A5黑毛和牛:油花均勻,入口即溶。

美國黑豚片:肉質細嫩,非常高質。

廣島蠔:肥美飽滿,肉質嫩滑,入口甘香。

Type of Meal
  • 日本A5黑毛和牛
  • 日本A4岩手和牛
  • 龍蝦
2024-08-08 1005 views
提到日本美食,火鍋絕對是必不可少的一部分。 今日我們來到了旺角的「八幡屋涮涮鍋」享受一頓豐盛的火鍋放題任食🥘,用料豐富,種類多元, 而且有好多你意想不到咁高質素嘅食物同埋食材,全部都係飲食,食完之後,我完全係覺得如果想食高質素嘅日式火鍋任食嘅話,呢一間餐廳絕對是你的不二之選🥳.今次去到嘅時候,我哋就叫咗一個晚餐240分鐘刺身海鮮火鍋之盛宴D4套餐,呢一個套餐入邊的內容非常豐富。首先鍋湯我們選的是麻辣湯, 呢一度嘅麻辣燙非常之香,麻辣嘅味道唔會太誇張,係保持到有麻嘅香味.然之後上枱嘅就係一盤非常之新鮮的刺身拼盤,包括了三文魚、帶子、甜蝦、希靈魚、螺肉、八爪魚和鮑片, 我自己非常之有驚喜,好鍾意食呢一度嘅包片同埋八爪魚!! 食咗好多塊!!! 好鮮甜好美味!!.至於肉類方面,當然要介紹一下呢一度嘅日本A4黑毛和牛,口感都極好,和牛的肉汁 真係非常之香!! 而且用嚟打邊爐之後,真係完全唔需要煮得好熟,有少少粉紅色嘅感覺,再加埋醬汁一齊食,再加埋麻辣湯嘅味道,真係絕配!! 好食到一啖一啖!! 要讚一讚嘅地方就係,呢一度嘅店員上菜速度非常之快,基本上唔需要話叫定好多盤擺喺度,隨時食晒隨時叫佢就可以

至於肉類方面,當然要介紹一下呢一度嘅日本A4黑毛和牛,口感都極好,和牛的肉汁 真係非常之香!! 而且用嚟打邊爐之後,真係完全唔需要煮得好熟,有少少粉紅色嘅感覺,再加埋醬汁一齊食,再加埋麻辣湯嘅味道,真係絕配!! 好食到一啖一啖!! 要讚一讚嘅地方就係,呢一度嘅店員上菜速度非常之快,基本上唔需要話叫定好多盤擺喺度,隨時食晒隨時叫佢就可以了

最精彩的部分就是海鮮盛宴了,這裡有鮑魚、青口、大蜆、扇貝、帆立貝、蠔和蟶子,還有新鮮的龍蝦, 真係意想不到嘅驚喜,食任食火鍋店可以食到咁新鮮嘅海鮮,真係冇得輸,我自己非常之鍾意食呢一度嘅蠔,好飽滿,而且大大隻非常之creamy!!

當然啦,呢一個套餐其實仲有好多唔同嘅款式可以食得到,炸物,燒物,全部都可以任食,仲有啤酒汽水雪糕任飲任食!! 基本上同朋友過嚟聚會嘅話,可以完全食得晒大家想食嘅嘢,仲要係不醉無歸添,咁正咁爽嘅餐廳,梗係要推介俾大家啦!!
2024-08-07 621 views
晚餐唔知食咩,我同老公嚟到旺角食呢間有名嘅日式涮涮鍋。D4套餐可以任食240分鐘!食到肚大大,老公飽都行唔郁😂😂日本A4黑毛和牛花紋超靚,涮10秒就可以擺入口,呢個時候嘅肉唔老超嫩,入口即化!呢個套餐最抵食嘅係龍蝦係任食嘅!個身同我隻手掌一樣大!🤤 肉質非常鮮美有彈性,非常新鮮!餐廳有好多唔同嘅湯底,唔止有壽喜燒、泡菜湯、膠原豬骨湯,鍾意食辣嘅我哋梗係揀咗麻辣湯啦!湯底放咗好多辣椒,仲有花椒;麻麻辣辣嘅味道非常刺激,胃都暖笠笠。🔥🔥刺身都可以任攞,三文魚、帶子、甜蝦、八爪魚,我哋全都攞咗啲。三文魚非常肥美,配埋豉油同埋wasabi一齊食,清爽又解膩🤩餐廳仲有供應好多新鮮蔬菜、火鍋料,尤其係丸子有好多種類!粟米放入麻辣湯度滾熟,增添一絲絲甜味,湯底就冇咁辣啦😌最後梗係要攞哈根達斯嚟為今日呢餐畫上完美句號啦!下次再同朋友仔嚟食!
2024-08-07 467 views
嗰日午餐時間同朋友喺瓊華中心逛街,經過12樓嗅到香噴噴嘅肉味,我哋好奇就行過去睇,原來係一間放題火鍋店,名叫八幡屋刷刷鍋,仲有超多種套餐任我哋揀,啱啱好我哋肚餓,就決定喺呢度食一餐。我哋揀咗D4套餐,好似係呢度最豪華嘅套餐,肉類海鮮都任食,連啤酒都可以任飲。重點係放題240分鐘,係咩概念🤪通常都係最多120分鐘,而呢度係佢哋嘅兩倍。大胃王們可以嚟呢度挑戰挑戰。 食物一盤盤咁端上嚟,我哋先由開胃菜開始,食咗啲炸魚皮,香脆可口。湯底我哋揀咗骨膠原豬骨湯,係我最鍾意嘅湯底之一。豬骨味道好濃,熱辣辣好好飲。A4黑毛和牛,油花分佈好均勻,煮熟後口感更係一流,入口即溶。食完和牛肉之後,就係時候享用刺身拼盤啦,入面有三文魚、帶子、甜蝦、希靈魚、螺肉、八爪魚、鮑片等等,都好鮮甜好食。仲有龍蝦🦞必食,彈牙嘅龍蝦肉真係食得津津有味👍🏼