2024-03-17 246 views
個老細文哥,淨係識得自吹自擂,IG拍晒廣告又話任食熟食海鮮、椒鹽瀨尿蝦,去到蝦毛都冇條,個所謂熟食區求其比啲咖哩魚蛋、牛腩你食下敷衍下你就算,食完啲碟又冇人嚟收,好心幫佢收埋碟個文哥又衝出嚟嘰嘰嘎嘎,又話等員工過嚟收乜乜物物,你啲員工就係唔執碟嘛!全部淨係識得圍埋吹水,當時連埋本人得嗰2枱客,如果話係執唔切嘅係完全講唔通。但又公平啲講,佢打晒招牌嘅M5和牛係唔錯嘅,但真係比佢網上面自吹自擂搞到個落差感好大囉!總言之,呼籲大家唔好信囉IG講嘅嘢,佢做買一送一值唔值得試吓大家自己衡量。
熟食區
熟食區
M5和牛
刺身拼盤
2024-03-15
M5和牛
2024-03-15 165 views
舊生聚會,當然要搵個大場容納到我地咁多人!仲要揀中間位旺角,上網見到呢間位於旺角鬧市中一間日式放題店八幡屋涮涮鍋,環境幾大👍🏻而裝修有少少日本feel,有櫻花、燈籠、日本陶瓷等飾物------------------------------講返正題先,我地一行十人,分開兩張檯坐,揀左D4套餐,名為生蠔刺身海鮮火鍋盛宴,重點可以任食日本黑毛和牛😍雖然價錢係最貴,但大家都出哂黎做野,有能力食好少少🤣btw依家仲有半價優惠,龍蝦任食------------------------------坐低一陣店員就上刺身,吞拿魚冇筋,北寄貝肉質幾有咬口,甜蝦啖啖肉,是日最愛之一🥰海鮮就有鮑魚、蠔、魷魚等,上檯仲識郁,勁新鮮,蜆冇沙同埋幾大隻!食完再encore多次

2024-03-03
Type of Meal
Dinner
今日同老公咁啱見到呢間放題任食餐廳,未試過就諗住試吓,點知都真係唔錯喎💓呢間餐廳格局似日本餐廳,以灰色牆身同紅色達摩配搭,佈置都唔錯,有啲日式公仔,幾啱打卡🌻我地嗌左D4 set 麻辣湯,佢包左日本A4黑毛和牛,超大份,而且肉質嫩滑,好滿足🤤熟波士頓龍蝦份量好多,好重龍蝦香味,口感一流👅另外任食嘅有炸物,我地食左春卷,炸吉列魚手指,炸香芋丸,餃子,都唔錯!好好在,全部都係岩岩炸起,真係lucky day,全部都仲係好脆,炸粉又唔厚,讚下先啦要!!!!丸類都有好多選擇,包括芝士腸,牛丸,墨魚丸,魚餃,龍蝦丸,貢丸,獅子狗!咁多嘢食真係好豐富!

熟波士頓龍蝦份量好多,好重龍蝦香味,口感一流👅

咁多嘢食真係好豐富!
2024-03-14 101 views
好耐沒出旺角食飯,朋友一直推介我試下呢間八幡屋涮涮鍋,今次系附近辦事,可以順便試下。我地叫左包括:豬骨湯熟波士頓龍蝦海鮮:鮑魚,扇貝,海螺,青口刺身:三文魚,八爪魚,帶子,蝦壽司:玉子,三文魚呢個波士頓龍蝦好Juicy,肥美,肉質爽滑清甜,鮮美甘甜之余增加鹹香味,保證一試難以忘懷!日本A4 黑毛和牛肉質鮮嫩,豬骨湯底夠濃郁。 另外,刺身有三文魚,八爪魚,帶子,蝦,鐘意食刺身既朋友真系大滿足😝🥳。多款海鮮任食,鮑魚鮮美多汁,湯底將美味提升。 扇貝沒有半點渣,肉質好滑好香。海螺都好大只,滋味滿載。🥂今次揀咗呢間餐廳果然沒令我失望👍下次黎試埋其他食物先❤🍴

我地叫左包括:
豬骨湯
熟波士頓龍蝦
海鮮:鮑魚,扇貝,海螺,青口
刺身:三文魚,八爪魚,帶子,蝦
壽司:玉子,三文魚
扇貝沒有半點渣,肉質好滑好香。海螺都好大只,滋味滿載。

🥂今次揀咗呢間餐廳果然沒令我失望👍下次黎試埋其他食物先❤🍴
2024-03-14 62 views
同事前排食過一間旺角環境靚又好味既日式涮涮鍋餐廳👍🏻所以特地book位同我一齊去試吓個D4日本黑毛和牛set🎉任食甜品糕點:好味指數💦💦💦💦💦平時唔太愛甜品既我都一試即刻愛上🤩有卷蛋同蛋糕,質感好軟綿可口,啲cream又唔太甜,非常啱我口味。任食壽司:好味指數💦💦💦💦💦款式超多🌟如果鍾意壽司放題嘅你,必定要嚟試了!而家諗返起都流晒口水,有壽司卷、蟹柳壽司、劍魚壽司、蝦壽司等等,多到不能盡錄,食完壽司都已經好有滿足感🥰追加刺身:好味指數💦💦💦💦💦真係好有驚喜!賣相擺盤超靚,大量既三文魚、吞拿魚、赤貝、希靈魚、八爪魚等既刺身,新鮮滑溜又可口,簡直不能停口💯任食波士頓龍蝦:好味指數💦💦💦💦💦龍蝦香氣濃郁,入口多汁,仲超肥美,啖啖魚,再落埋檸檬汁同茄汁,食到Lam lam 脷,必定要食食食✅日本黑毛和牛:好味指數💦💦💦💦💦肉質細嫩,脂肪分佈均勻,帶有豐富霜降紋理。入口即融口感令人驚嘆,肉汁鮮美,陣陣濃郁牛肉香氣,係極致奢華既美食享受,絕對值得一試☑️豬骨湯底:好味指數💦💦💦💦💦濃郁豬骨香氣同濃厚口感。湯底濃稠充滿層次感,味道鮮美,帶有微微甜味,能夠提升其他食材風味,喜愛濃郁豬骨湯底既你必選!好彩

任食甜品糕點:好味指數💦💦💦💦💦

任食壽司:好味指數💦💦💦💦💦

追加刺身:好味指數💦💦💦💦💦

任食波士頓龍蝦:好味指數💦💦💦💦💦

日本黑毛和牛:好味指數💦💦💦💦💦

豬骨湯底:好味指數💦💦💦💦💦

好彩同事book定位,好快已經滿座了,真好彩✌🏻建議大家book定位先🤝🏻
2024-03-14 66 views
😍😃😁星期六做完瑜伽,就好肚餓,所以選擇左呢間餐廳,位置合理,裝修都好有品位!3款牛肉,2款豚肉任食,連M5 和牛任食超著數!丸類包括有獅子狗,腸仔,牛丸,午餐肉等等,口感豐富,既有咬口,入口啖啖肉好有滿足感。都好彈牙,好新鮮,放落去一陣就熟,仲好索汁。🍁主角當然系刺身,有三文魚,帶子,八爪魚,蝦 🍁 🐟🐟都系誠意之作,非常新鮮🍁 三文魚油香滿溢,而且鮮美可口。另外還有好多串燒,我最鐘意就系燒蝦,蝦肉彈牙軋爽口,超贊。M5澳洲和牛拼盤色澤鮮紅,紋理清晰,肉質有肉味。配合豬骨湯,將食物既味道層次提升到一個點。真心覺得CP值好高,歡迎大家來打卡!

真心覺得CP值好高,歡迎大家來打卡!
2024-03-14 52 views
呢排好想食打邊爐,又想可以食到飽,朋友就帶咗我嚟呢間旺角瓊華嘅火鍋店,佢地刺身海鮮火鍋盛宴可以食足150分鐘🥳⏺️⏺️⏺️C3澳洲M5和牛套餐⏺️⏺️⏺️1️⃣麻辣湯真係好邪惡,我同朋友都好鐘意,麻辣中嘅辣味好有層次,唔係得死辣。2️⃣牛肩胛牛肩胛質素好好,睇到都覺得好正,食咗真係冇令我失望,牛肩胛好香牛肉味,油花分布都好平均!3️⃣ 澳洲M5和牛和牛入口即化,肉味香濃,仲要任食,真係不得了,忍唔到口任食。4️⃣配料勁多配料選擇呀!好多蔬菜,蓮藕、粟米、南瓜、生菜等。仲有牛丸、墨丸、腸仔、豆腐等,總之想食嘅就會有!5️⃣熟食食到咁上下又可以叫下啲熟食填下飽,串燒燒到好靚仔,餃子煎到金黃色,淨係食呢啲都飽!

⏺️⏺️⏺️C3澳洲M5和牛套餐⏺️⏺️⏺️
1️⃣麻辣湯
2️⃣牛肩胛

3️⃣ 澳洲M5和牛
4️⃣配料
5️⃣熟食
2024-03-13 88 views
八幡屋涮涮鍋依家做緊D4餐半價,各式美食都有,真係一次豐盛既用餐體驗!先講下呢個餐提供佐各種不同既刺身,佢地既帶子、三文魚、希靈頓魚同螺片等呢啲刺身都夠晒新鮮、美味,呢種任食既方式令食客可以盡情地享受各種刺身,根本停唔到🫢另一樣好驚豔既就係冷凍熟龍蝦任食,冰涼既龍蝦肉質鮮嫩,有膏,好creamy,我簡直就係一口接一口咁享受著🤩而且佢地既任食火鍋都十分出色,佢地供應既牛肉、豬肉同海鮮都非常新鮮。每一塊肉都帶著鮮嫩既口感,每一口都讓我陶醉其中🥸仲有令我印象深刻既就係佢地既燒物,好似燒羊扒同燒菠蘿,燒羊扒烤得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,配上醬料,簡直係口感爆棚,而菠蘿就酸甜可口,非常開胃🤓仲有佢地有唔同調味料醬汁選擇,又有唔同雪條任食,仲有啲少見既本地飲品,種類豐富!

2024-03-11 173 views
最近經過屋企附近有間幾靚嘅餐廳👍🏻所以叫埋老公一齊去試吓🎉我幾鐘意個環境,以灰色外牆為主,天花掛滿達摩,感覺好簡潔又有特式,同埋乾淨企理⚜️麻辣鍋啱晒我同老公呢d鍾意食辣嘅人。麻辣湯底好多辣椒好夠辣,而且真係有麻嘅感覺。特別推介大家試豆卜,蓮藕,雞髀菇,鮮菇,索晒啲汁好正⚜️ 天婦羅粟米芯,金菇,炸蝦,番薯,茄子賣相吸引,炸得好好,唔會得舊炸粉,真係好有驚喜!⚜️ 海鮮超多選擇,帆立貝,海蝦,蟶子,日本魷魚,鮑魚,蜆,東風螺,青口海鮮味好濃,而且味道一流,簡直係高質,推介推介⚜️ D4 set 龍蝦份量充足,口感爽脆彈牙,每一啖都食到滿滿嘅龍蝦味
最近經過屋企附近有間幾靚嘅餐廳👍🏻
所以叫埋老公一齊去試吓🎉
⚜️麻辣鍋
⚜️ 天婦羅
⚜️ 海鮮
⚜️ D4 set 龍蝦
份量充足,口感爽脆彈牙,每一啖都食到滿滿嘅龍蝦味
2024-03-10 166 views
呢日黎到瓊華呢間八幡屋, 真係滿足哂大家既食海鮮既慾望! 我地叫左D4 套餐, 仲有半價同埋龍蝦任食! 佢既龍蝦好彈牙, 食得出好新鮮, 任食得黎唔會俾D 次貨人! 真係好鮮味! 我地食左好多隻hahaha! 呢度仲有好多串燒食, 我地好中意食佢既燒蝦同埋多春魚, 食到我地lamlam 利! 勁正! 仲有haagen dazs 雪糕食! 真係超滿足! 食到我地好開心! 佢既邊爐湯底都有好多選擇, 我地就要左壽喜燒, 配牛肉一流!!!!!!!!

2024-03-08 159 views
呢間任飲任食涮涮鍋餐廳試完,即刻收藏左,下次會再黎食。首先,餐廳裝飾好靚好有特式,而且價錢合理🧧🦞D4 set 龍蝦🦞賣相吸引,有好多舊,而且每舊都大大件,口感不得了,味道好好,推薦大家試下🍣壽司🍣雖然係任食,但質素都好好,三文魚壽司同三文魚壽司卷推介,三文魚好新鮮,紫菜壽司卷嘅紫菜唔會淋晒🍡揚物🍡炸饅頭同炸蝦三文治,炸得好脆身,非常好!章魚小丸子好特別,好少地方會有得食🥘沙嗲湯火鍋🥘沙嗲湯底好正,豚腩肉好爽口,好滿足任食嘅仲有好多,包括刺身、海鮮同雪糕,連Asahi都係任飲,真係抵到爛!
🦞D4 set 龍蝦🦞
🍣壽司🍣
🍡揚物🍡
🥘沙嗲湯火鍋🥘
沙嗲湯底好正,豚腩肉好爽口,好滿足

2024-03-07 184 views
大班朋友聚會最好就食放題,咩都有得食,想食咩自己揀,食幾多都得。餐廳係旺角瓊華中心12樓全層,座位空間夠大,座得舒服。🌶️今次食麻辣湯,夠哂麻辣夠哂惹味,用黎淥龍蝦🦞極之正,啖啖肉肥美多汁好Juicy。肉🥩有多款,其中日本A4 黑毛和牛最正,肉質鮮嫩雪花均勻,每一片都充滿牛肉鮮味,因為用麻辣湯每一粒食材都覺得更甜,又食到麻辣的香味和辣味。🍢串燒都好好味又多選擇,燒多春魚🐟,金菇肥牛🐮,炸春卷🫔,燒雞翼🐓,豬肉串🐖,豆腐🥪,燒得又香又好味。🍻打邊爐當然就要啤啤佢啦,有Asahi 任飲超正呀!女仔食野一定要有甜品先完滿,Heggen dazs 雪糕任食,掂啦!

呢間火鍋食完即刻收藏左,下次一定再幫襯。餐廳入面好多達摩,好有日本特式,而且價錢都OK,仲要大部份食物同飲品係無限添加,真係好抵食🍲我地叫左D4set 包左熟波士頓龍蝦,超級肥美,食落d肉好厚實,而且好多汁!揀左沙嗲鍋,個湯鍋真係好惹味,味道好濃郁,睇得出有用心整!日本A4黑毛和牛,肉質嫩滑,食落有牛香味!黑豚肉,師傅好好多工,薄切更加帶出口感,好多選擇,好豐富!記得一定要星班片,好新鮮,仲要索晒打邊爐嘅湯汁,濃郁嘅湯底,令到個星班片嘅味道更上一層樓!
揀左沙嗲鍋,個湯鍋真係好惹味,味道好濃郁,睇得出有用心整!
日本A4黑毛和牛,肉質嫩滑,食落有牛香味!
黑豚肉,師傅好好多工,薄切更加帶出口感,好多選擇,好豐富!
2024-02-26 525 views
呢間放題不嬲都好多人去,難得收工同朋友聚會,決定揀最多嘢食嘅餐,仲要而家有半價優惠,實在係太抵食,重點仲要有龍蝦任食,簡直係回本之選。任食嘅種類包括有:生蠔🦪刺身🐠壽司🍣海鮮🦐自選肉類🥓燒物🍢揚物🍤自助吧任食🥘清酒任飲🍶而最高級D4套餐就包括有其他套餐唔包括嘅日本黑毛A4和牛、朝日啤酒、鮑魚同埋Häagen-Dazs雪糕。任食生蠔唔係度度都有,仲要質素都唔差,我同啲朋友每人都食咗好多隻,抵返晒!出邊自助吧嘅涼菜、小食同甜品款式好多,而且味道都唔錯㗎 !嘢食選擇花多眼亂,覺得自己根本都未試晒所有嘢🤭不過勝在時間較多,可以同朋友慢慢食,把酒談歡就最適合不過。我下次一定會再同朋友再嚟,食物質素高之餘,用餐時間又長,冇得輸!

任食嘅種類包括有:

出邊自助吧嘅涼菜、小食同甜品款式好多,而且味道都唔錯㗎 !

2024-02-20 454 views
天氣凍冰冰,最啱就係約埋朋友烚下烚下暖暖身!朋友係大胃王又係食肉獸,放題就最啱,一個價錢就可以無限量任食M5和牛、海鮮刺身、多款日式燒物、炸物同手握壽司。環境寬敞,座位闊落,更設有自助放題區,有多款火鍋配料同甜品,飲品方面有清酒、啤酒汽水,一樣無限供應,選擇豐富,口味多元化,一次過滿足唔同需要,啱晒選擇困難同心多多嘅我!牛肉油脂分布適中,肉味濃,豚肉唔會嚡熠熠,有肉汁,熱食都唔錯,大吃大喝好滿足。