2019-03-17 129 views
星期日中午既時候,心情總係好矛盾。因為今日係假期,所以好開心,聽日係星期一又要返工,會開始有d唔捨得。如果係咁,不如開心d享受,留個開心心情去迎接明天。所以我地選揀去食日本料型+火鍋放題先選左海膽龍蝦湯底。再黎美國進口牛雪花紋好靚、滾一滾就食得,肉質好軟。特選美國牛好軟好綿、好好味,再帶點脂肪,好香呢~美國黑豚肉好重豬味,肉質好嫩。豬腩肉片半肥瘦再薄切,淥一陣間就可以放入口,因為脂肪多,所以食落好香又唔會靭海鮮選擇我推介:生蠔、蟶子、象拔蚌、花膠仔(好滑),好新鮮而且佢地可以任叫架!壽司,我推介:黑松露三文魚壽司黑松露油甘魚壽司芝士軟殻蟹卷香蔥吞拿魚軍艦鰻魚八幡卷 - 外面舖滿黑白芝麻,食時好有口感!胡麻藩茄沙律 - 依個前菜我好鐘意食,但唔係度度都有,但依度有呀!鰻魚八幡卷 - 鰻魚好甜黑松露火炙蟹柳壽司 - 黑松露既香配火炙既燒香味,yeah~燒物,我地揀左:烤波蘿、燒蕃薯仔、大蔥豚肉串..!佢係波蘿同蕃薯仔上加左蜜糖燒,所以味道同平時食既燒物唔同~個大蔥豚肉串燒得好香脆,好似食緊燒肉咁~揚物就食左:南瓜天婦羅、蕃薯仔天婦羅、炸蝦天婦羅、蟹棒天婦羅、炸魷魚圈、芝心蝦丸、香芋丸...
星期日中午既時候,心情總係好矛盾。
如果係咁,不如開心d享受,留個開心心情去迎接明天。

所以我地選揀去食日本料型+火鍋放題

先選左海膽龍蝦湯底。

再黎美國進口牛
雪花紋好靚、滾一滾就食得,肉質好軟。

特選美國牛
好軟好綿、好好味,再帶點脂肪,好香呢~

美國黑豚肉
好重豬味,肉質好嫩。

豬腩肉片

壽司,我推介:
黑松露三文魚壽司
黑松露油甘魚壽司
芝士軟殻蟹卷
香蔥吞拿魚軍艦
鰻魚八幡卷 - 外面舖滿黑白芝麻,食時好有口感!
鰻魚八幡卷 - 鰻魚好甜

燒物,我地揀左:
烤波蘿、燒蕃薯仔、大蔥豚肉串..!
佢係波蘿同蕃薯仔上加左蜜糖燒,所以味道同平時食既燒物唔同~
個大蔥豚肉串燒得好香脆,好似食緊燒肉咁~

揚物就食左:
全部都炸得好香脆!

依個下午好滿足呀

2019-03-17
$230 (Lunch)
2019-03-05 255 views
過左農曆新年,生活又慢慢回復正常,天氣仍然係帶涼意,找緊時間多吃一餐火鍋今晚朋友帶路,來到油塘大本型商場,穿過三樓美食廣場,到達最尾的八幡屋涮涮鍋餐廳主打任食火鍋放題,好快就決定了點算皇牌龍蝦海膽和牛放題攞兩罐飲品先,種類頗多又高級,無糖可樂都有,我最愛的台式石榴汁就必揀餐單和大部份放題一樣很大堆頭,刺身,壽司,火鍋生料,天婦羅炸物等等和式食物有齊刺身很快就送到,三文魚鮮甜夠油脂,希靈魚鮮甜,榮螺,馬刀貝夠爽口,泰式生蝦和甜蝦都很鮮甜壽司亦很高質素,點選了軟殼蟹及芥辣八爪魚軍艦兩款,質素和壽司店毫無分別,紫菜夠脆,軟殼蟹是即製,很有水準湯底及海鮮隨後送到,龍蝦雖然細細隻,但放湯後肉質都很彈牙,海膽放湯後仍不失鮮味,和牛薄切入口即溶而牛味又超濃,質素很高整個雪櫃都是丸類和蔬菜,以自助形式供顧客選擇豚肉薄切,夠肉味又唔會太硬美國肥牛質素亦不差,肥瘦適中,肉質亦很嫰燒物,雞翼夠香口,粟米有濃濃燒烤味道炸物,天婦羅蝦肉爽口,炸粉亦很香餐單內仍有大量海鮮供任點任吃,廣島蠔算很大隻,蠔味夠濃,生蝦夠新鮮很鮮甜,墨魚滑彈牙之餘入邊還有墨魚粒食到飽飽,以芋頭雪糕為這一頓大餐作結尾,下次路經此地再光顧

餐廳主打任食火鍋放題,好快就決定了點算皇牌龍蝦海膽和牛放題

餐單和大部份放題一樣很大堆頭,刺身壽司火鍋生料,天婦羅炸物等等和式食物有齊

入口即溶而牛味又超濃,質素很高

整個雪櫃都是丸類和蔬菜,以自助形式供顧客選擇

豚肉薄切,夠肉味又唔會太硬

美國肥牛

質素亦不差,肥瘦適中,肉質亦很嫰

燒物,雞翼夠香口,粟米有濃濃燒烤味道

炸物,天婦羅蝦肉爽口,炸粉亦很香

食到飽飽,以芋頭雪糕為這一頓大餐作結尾,下次路經此地再光顧

2019-03-05 141 views
同朋友去完鯉魚門買手信,出返港鐵站都已經傍晚,又開始肚餓,於是上大食代睇吓有咩好食,竟然見到有間火鍋放題,由於太耐冇食放題,我同朋友決定豪一豪佢先!!! 湯底要咗海膽龍蝦湯,海膽新鮮無腥味,澳洲和牛脂肪分佈平均,食落唔肥膩,龍蝦雖然唔係好大隻,但好新鮮同彈牙,最驚喜係湯底真係有海膽肉,不枉我哋加錢要呢個湯底。另外,我哋叫咗特選美國牛肉,呢款肉味較濃,雖然脂肪不及和牛多,但食落都唔嚡。火鍋配料除咗 order 嗰啲,例如牛肉、豬肉同海鮮等等,仲可以自己出去雪櫃拎啲蔬菜、丸類、山根、公仔麵等配料。壽司款式都多,而且又細細粒,食完唔會好飽,可以試多幾款,當中最鍾意火炙左口魚裙邊同海膽軍艦,左口魚滿口油香,魚肉又爽爽哋,好味! 海膽鮮美,仲可以無限添食,我 encore 咗幾 round! 回晒本啦! 燒物同揚物都有好多款,鹽燒多春魚燒得香脆,烤菠蘿我又食咗好多件,菠蘿唔單止多汁清甜,仲要有層焦糖脆脆喺面,食落更滋味! 飲品同甜品都係自助形式,店員有禮,食完嘢之後,好快就收捨好碗碟,就算我哋喪叫嘢食,都唔怕啲食物嚟到無位放,值得一讚。

2019-02-26
2019-03-04 41 views
一食食哂兩種食法好愉快! 想打住邊爐方題又食住日式放題, 可考慮去八幡屋。它環境乾淨, 食物來得快, 水準不錯。 我和朋嘗試它的新湯底:海膽龍蝦湯, 味道清甜。它先是分開上的, 一隻裝了龍蝦, 海膽和澳洲和牛, 而湯底中已有大大底海膽。和牛肉質實在, 味香。總多食物中, 個人特別推介它的彈牙香滑魚腐丸, 炸墨魚丸, 冰豆腐, 木耳等火鍋配料。日式食物中, 燒物同壽司都不錯! 個人推介燒冬菇, 燒豬肉, 同左口魚壽司。還有甜品朱古力糯米滋, 是原粒朱古力在裡面的。不錯架!
2019-03-02 82 views
友人忙於功課、考試和面試足足兩個月多,連農歷年假都未能抽空相聚,來到2月最後一日,即是28日,終於可解脫,馬上約我慶祝一下。來到油塘大本型,最多選擇當然是大食代,逐間巡視一下,走到最入就見到間放題店,她立刻說「勁食!」。辛苦後食餐好也理所當然,就捨命陪君子。(係女子,哈!)餐店環境光猛,地方闊落,兩區都設有多張舒適的卡座,亦有長枱,出入通道也闊落,出入取食品相當方便,空間大自然坐得舒服,環境不錯。枱上雖放有點菜紙,但也可用Apps揀食物,火鍋有肉類、海鮮火鍋配料,而自助區就有一個凍櫃,有多款丸類、豆品、蔬菜、菇菌、三文魚、雞肉、魷魚、麵類等。放題食品就有刺身、軍艦/卷物、特色壽司、燒物和揚物。還有醬料區,共八款,包括有辣椒粉、指天椒、炸蒜香、蔥花、麻油、芫茜、胡麻醬和蒜茸,而我就揀指天椒、炸蒜香、蔥花、麻油和蒜茸混醬吧!******************************先揀飲品作好準備,自助飲品有汽水、果汁、清涼茶、紙包飲品等等,而我和友人都看中椰子水,解渴清甜,用來配火鍋就岩。******************************決定先放題後火鍋,揀了兩款沙律清新一下
枱上雖放有點菜紙,但也可用Apps揀食物,火鍋肉類、海鮮火鍋配料,而自助區就有一個凍櫃,有多款丸類、豆品、蔬菜、菇菌、三文魚、雞肉、魷魚、麵類等。放題食品就有刺身、軍艦/卷物、特色壽司、燒物和揚物
八款醬料
自家調配的混醬
自助飲品
椰子水
先揀飲品作好準備,自助飲品汽水、果汁、清涼茶、紙包飲品等等,而我和友人都看中椰子水,解渴清甜,用來配火鍋就岩。
胡麻蕃茄沙律及芥末明太子沙律
決定先放題火鍋,揀了兩款沙律清新一下,分別是清新的胡麻蕃茄沙律,另一款是芥末明太子沙律,清爽中帶些辛辣,配搭美味。
三文魚
希靈魚
輪到刺身,共有十三款刺身供應,揀了三文魚、希靈魚、劍魚腩和虎蝦,每款兩片。最喜歡是厚切的三文魚,滿佈脂肪,極之油潤肥美,肉質柔軟帶爽,非常鮮味。而希靈魚則啖啖爽脆,鮮甜美味,兩款都不禁再點多次。
壽司
刺身過後就吃壽司,共有十款特色壽司,款款都挺吸引。選了黑松露油甘魚壽司、黑松露劍魚腩壽司、黑松露帶子壽司、火炙胡麻三文魚壽司、火炙左口魚裙邊壽司和火炙蒲燒鰻魚壽司,每件大小適中,不會太易飽肚,正合我心意。
火炙三文魚燒得剛好,迫出魚油,肉質油潤兼柔軟,再來一件吧! 另一款火炙左口魚裙邊壽司也是必吃之選,肉質柔軟嫩口,啖啖魚油香,美味!
燒物
再來燒物,揀了日式燒冬菇、燒蕃薯仔、汁燒帶子貝、燒粟米和烤菠蘿。如拇指般大小的日式蕃薯仔外皮柔嫩, 內肉粉綿香甜,最吸引;烤菠蘿也不錯,入口微暖,幾香甜多汁,兩者都可再encore。
澳洲和牛配海膽龍蝦湯
放題暫停一會,開始熱辣辣的火鍋吧!三款牛中揀了澳洲和牛Australian Wagyu Beef ($318),而火鍋湯底就看中海膽龍蝦湯Sea Urchin Lobster Soup(+$30)。待一滾便馬上試呷一口奶黃色的海膽龍蝦湯,內有一些南瓜茸和海膽頭,味道不錯。
海鮮火鍋配料
海鮮火鍋配料
湯底配有海膽、龍蝦和澳洲和牛。第一次試涮海膽,幾特別!龍蝦雖細小,但肉質稍稍彈牙。另外還一口氣點了六款海鮮火鍋配料,有蜆、生蠔、海中蝦、蟶子、帆立貝和花膠仔。生蠔雖細小,但肉厚鮮味。
肉類
肉類就要了美國肥牛、美國黑豚片和豬腩肉片各一份。三款都透薄粉紅,較喜歡美國肥牛,肉嫩肥美,有牛香。
自助區
自助區
走到自助區,在多款配料中挾了微甜的粟米、爽口的雲耳乗秀真菇、甜美的南瓜、爽脆的蓮藕、清新的萵筍、滑嘟嘟的蒟蒻,還有最喜歡的支竹和蜂巢豆腐。
其實還有一些甜品和多款雀巢雪糕,但太飽了……
餐廳又有火鍋,又有放題,兩者兼備,相信已滿足了友人勁食的要求。
2019-02-28
$383 (Dinner)
椰子水
壽司
2019-03-01 219 views
這天,相約老爺,吃餐開年飯,兼逗利是。為了遷就他老人家,揀了位處油塘大本型的「八幡屋涮涮鍋。餐廳位處商場三樓大食代一角,大紅燈籠高高掛,喜氣洋洋。 湯底有九款,老爹想試海膽龍蝦湯(+$30/位),就隨他心意了﹗餐廳下單方式非常先進,客人可以用自己手機APPS落單,方便快捷。 星期一至四,六點開始的火鍋放題,客人可選國進口牛肉$168/位、特選美國牛肉$198,或澳洲和牛$268。簡言之,肉食選擇越多,價格越貴﹗ 客人只要加五十大元,就可一次過飽嚐日式料理,以及火鍋放題。我們最後決定採「中庸之道」,選了$248/位的日式料理和火鍋放題,頭一碟是特選美國牛肉8,之後可任選特選美國牛肉、美國進口牛肉、美國豚肩肉及海鮮等火鍋配料。 海膽龍蝦湯底稍稍加熱,湯底即刻翻滾。旋即,把碩大肥美的龍蝦,放在鍋中,頓時散發出陣陣香味。海膽,放在湯中,即取起放入口中,鮮甜美味。 吃了一碟牛肉,意猶未盡,再為他點來一碟美國進口牛肉。半肥瘦的美國豚肩肉,滋味無窮。 出去取回了一碟「大雜燴」,有芝士腸、貢丸、午餐肉、粟米、蓮藕、冬菇、蜂巢豆腐,以及菇菌等。 接著,又點來了鮮蝦與墨魚滑,兩者均是鮮爽彈牙之作。 芝士
接著,又點來了鮮蝦墨魚滑,兩者均是鮮爽彈牙之作。
芝士蝦丸,芝味濃郁,外脆內軟。日本蕃薯,也香甜軟糯。
壽司軍艦,我們分別試了芝士軟殼蟹卷、青瓜海膽壽司、帆立貝壽司和三文魚壽司等。
燒物,我們要了燒冬菇、燒日本蕃薯和燒雞肉串
加湯底後,我們炮製生菜公仔麵,並取了數粒造形趣緻的企鵝丸子與墨魚丸子,以及脆響玲
油塘海邊的夜景,美不勝收﹗
2019-03-01 66 views
食左好多晚小菜,天氣又涼涼地,向油塘大本營到行左個幾鍾,所以決定食啲特別啲野。選擇左食放題,其實本來諗住食美食廣場,但行行下美食廣場竟然有間放題向入面,所以決定食呢間😂😂店內環境寬闊,坐得好舒服,重有卡位坐👍🏻👍🏻佢地重提供埋調味架,可以調制自己想要既醬料😊佢個放題重有埋火鍋,所以要選火鍋湯底。我地選左海胆龍蝦湯湯底,一開始味吾太濃,經過火鍋後,啲鮮味出晒黎,好好飲😊值得讚既係佢地電腦化左,可以用apps 落單,簡單方便快捷👍🏻👍🏻野食方面都算多選擇,我食加左$30任食牛,啲牛肉好好味,肉質鮮嫩👍🏻👍🏻重叫左好多刺身,勁新鮮,n call 左幾次🥰最後重食埋杯雪糕先走人,食足兩小時,抵到爆👍🏻👍🏻

店內環境寬闊,坐得好舒服,重有卡位坐👍🏻👍🏻
佢地重提供埋調味架,可以調制自己想要既醬料😊

調味架

重叫左好多刺身,勁新鮮,n call 左幾次🥰
最後重食埋杯雪糕先走人,食足兩小時,抵到爆👍🏻👍🏻

海胆龍蝦
海胆龍蝦湯
2019-02-27
$200 (Dinner)
調味架
海胆龍蝦
海胆龍蝦湯
2019-02-25 41 views
晚餐時間來到了油塘, 發現八幡屋可以打邊爐同時又提供日式放題, 一石二鳥, 於是就選擇了它。 八幡屋的位置闊落, 枱與枱之間的矩離足夠, 餐椅也算舒適。這裡可以用wechat 掃QR code 點單, 十分方便。火鍋放題的肉類和海鮮類需要下單, 丸類和菜類會放在自助區任取。 是次選擇了澳洲和牛火鍋拼放題set, 湯底則是海膽龍蝦。 有一大片海膽和半邊龍蝦, 湯底也算清甜。澳洲和牛不太肥, 有牛味。特選美國牛肉的質素都可以, 不過當然是和牛更好味。 黑豚肉是薄切, 很快就熟, 也不會韌, 不錯。 火鍋海鮮方面, 墨魚滑很彈牙, 值得一試。 蝦的質素也很好, 十分爽口。丸類就不一一介紹了, 都是正常放題火鍋質素。 剌身方面, 三文魚和甜蝦比較推介, 感覺都算新鮮。 壽司方面, 醋飯不會太大件, 不會令你太快吃飽。 燒物方面, 燒菠蘿做得不錯, 燒到表面也脆身。 燒冬菇也好吃, 很多汁。 炸物方面, 香芋丸和芝士丸都不錯。南瓜天婦羅很甜, 炸粉也做得很薄, 十分香脆。 飲品是罐裝飲品任飲, 亦有雀巢雪糕任食。 由於客人不太多, 上菜的速度很快, 坐得也很舒適。

是次選擇了澳洲和牛火鍋放題set, 湯底則是海膽龍蝦。 有一大片海膽和半邊龍蝦, 湯底也算清甜。澳洲和牛不太肥, 有牛味。特選美國牛肉的質素都可以, 不過當然是和牛更好味。 黑豚肉是薄切, 很快就熟, 也不會韌, 不錯。

剌身方面, 三文魚和甜蝦比較推介, 感覺都算新鮮。

壽司方面, 醋飯不會太大件, 不會令你太快吃飽。

飲品是罐裝飲品任飲, 亦有雀巢雪糕任食。

由於客人不太多, 上菜的速度很快, 坐得也很舒適。
2019-02-25 26 views
突然天氣轉涼,超想打邊爐,所以今日同老公係油塘大本型行完街即興去打邊爐。因為時間尚早,所以不算太多人,餐廳位於3樓大食代入面,直入行到尾就見到啦。除左點單紙落單仲可以用QR Code 落單,環保又方便快捷,落完單仲可以去自助區拎食物,雪糕,飲品任飲。2小時任食日本料理+火鍋放題,價錢唔太貴,好低食,我地點了最新既海膽龍蝦湯底,湯底好鮮甜,龍蝦只有半邊,但好爽口彈牙,海膽沒有苦澀味,好甘甜。美國肥牛切得夠薄,一恰就食得。海鮮配料,我地點左墨魚滑、海蝦、蜆、東風螺,蜆處理得好好,沒有沙,而且冇臭味,好新鮮,墨魚滑,點了幾次,咬落有粒粒墨魚,彈牙柔滑。燒物有點失準刺身夠新鮮有甜蝦、虎蝦,八爪魚、冰山貝,特別甜蝦有鮮甜味,八爪魚,冰山貝爽口,一點都唔韌壽司,細細件,一口一件,紫菜仲係脆既

美國肥牛切得夠薄,一恰就食得。

燒物有點失準

刺身夠新鮮

壽司,細細件,一口一件,紫菜仲係脆既

2019-02-24 39 views
天氣突然變凍, 好想打邊爐, 去油塘搵朋友食飯, 訂左八幡屋, 佢係food court 行到最入我地用free WiFi 下載左佢地個apps 落單, 又環保又方便!👍🏻我地簡左個特選美國牛肉火鍋, 加多$50仲可以食埋日式放題, 海膽控既我地簡左海膽龍蝦湯😍😍😍等緊個火鍋既時候, 我地去簡野飲先, 飲品種類都幾多, 有我地最愛既無糖烏龍茶☺好多醬料簡👍🏻刺身先到, 我地叫左三文魚, 吞拿魚, 甜蝦同好多款貝類, 都好新鮮! 三文魚好肥美, 貝類又爽口!😋仲有好多唔同既壽司同卷物俾你簡, 由於我地驚太飽就冇叫到🤪之後侍應送上左個湯底同一碟牛肉, 半隻龍蝦同2大塊海膽, 侍應仲提我地所有野都要煮, 唔可以就咁食龍蝦都幾新鮮爽口, 仲有好多款海鮮俾你簡☺牛肉油脂分佈幾好, 唔會太肥, 正! 豚肉切到薄薄地, 口感唔錯👍🏻我地食完再叫多碟仲可以出去夾蔬菜, 丸類, 烏冬同公仔麵最後每人食返杯雪糕就飽晒🤰🏻

好多醬料簡👍🏻

仲有好多唔同既壽司同卷物俾你簡, 由於我地驚太飽就冇叫到🤪

龍蝦都幾新鮮爽口, 仲有好多款海鮮俾你簡☺
牛肉油脂分佈幾好, 唔會太肥, 正!
豚肉切到薄薄地, 口感唔錯👍🏻我地食完再叫多碟

仲可以出去夾蔬菜, 丸類, 烏冬同公仔麵

最後每人食返杯雪糕就飽晒🤰🏻
2019-02-23 36 views
今日去油塘大本型商場食午飯,入去大食代睇下有咩好食,見到有間舖掛滿日式紅燈籠,有火鍋、壽司、刺身放題,啱晒我胃口,就決定食呢間。入到去我哋二人被安排坐卡位,坐得幾舒服。我地揀左日式料理+火鍋放題,有三款不同價錢嘅牛肉可以選,我地選了澳洲和牛,湯底就選了海膽龍蝦湯。首先,我哋點了刺身、壽司。刺身有多種選擇,三文魚、吞拿魚、劍魚腩、鯛魚、希靈魚、赤貝、北寄貝、甜蝦等等。刺身質素ok,其中三文魚肥美,吞拿魚冇筋,赤貝非常爽脆鮮甜。壽司亦都多選擇,我鍾意食火炙三文魚壽司,果種火炙過的味道好香。值得一提的是有海膽軍艦同埋海膽蝦壽司,海膽迷必食。食到咁上下,火鍋湯已滾,首先梗係食龍蝦先啦,個湯有好多海膽,濃郁湯底配龍蝦好正。跟著就食和牛,揚三四下就剛剛好,牛味幾好,肉質比較嫩。跟著我哋就食海鮮,蠔、帶子、象拔蚌、蟶子、蝦,每樣都算新鮮,蠔同埋蟶子都冇沙。跟著我哋就食燒物同埋天婦羅,每樣試少少。天婦羅炸得好,冇油,外脆內軟。食到呢度其實都已經飽,我哋就出去拎d蔬菜。雪櫃有各種蔬菜整齊擺出,我哋攞左d油麥菜、黃芽白、冬瓜、南瓜、金菇同埋百葉豆腐整番個雜菜煲吸湯汁,好好味😋最後我哋就食甜品,果個自家製芒
今日去油塘大本型商場食午飯,入去大食代睇下有咩好食,見到有間舖掛滿日式紅燈籠,有火鍋壽司刺身放題,啱晒我胃口,就決定食呢間。入到去我哋二人被安排坐卡位,坐得幾舒服。

首先,我哋點了刺身壽司刺身有多種選擇,三文魚、吞拿魚、劍魚腩、鯛魚、希靈魚、赤貝、北寄貝、甜蝦等等。刺身質素ok,其中三文魚肥美,吞拿魚冇筋,赤貝非常爽脆鮮甜。壽司亦都多選擇,我鍾意食火炙三文魚壽司,果種火炙過的味道好香。值得一提的是有海膽軍艦同埋海膽蝦壽司,海膽迷必食。

最後我哋就食甜品,果個自家製芒果布甸幾清新香甜。雪糕方面就有雀巢細杯裝雪糕任食,我哋食左一個香芋味已經全飽,食唔落其他了。
2019-02-20 352 views
昨日下午趁住元宵佳節約媽咪到八幡屋食放題, 之前已經同朋友試過旺角八幡屋幾次, 今次因為新正頭要到油塘探朋友, 探完朋友之後順便可以食埋午餐。 我喜歡這裏又可以打邊爐又可以食日本嘢。到達之後店員很快就安排座位,這裏除了手寫落單之外還可以用QR code 落單, 既方便又環保! 上次試過海膽龍蝦湯底&澳洲和牛,今次再encore !😍 除了自己落單之外還有自助區,有不同的火鍋配料,例如火鍋醬料,丸類,菜類,小食,飲品和甜品。打邊爐又點少得肥牛,豚肉,海鮮。 刺身方面有三文魚,吞拿魚,希靈魚,馬刀貝,劍魚腩,甜蝦,鮑魚片,赤蝦,螺片等等。 壽司種類有黑松露和火炙兩款口味,還有軍艦,花之卷,手捲,不同款式的壽司應有盡有,不能盡錄。這裏的串燒和炸物也做得不錯啊!👍👍😋 這裏的海膽真是唔錯,放題的價錢可以無限吃海膽軍艦,還有推介他們的澳洲和牛, 肉質非常鮮嫩,油脂分佈平均,有入口即溶的感覺! 仲有龍蝦海膽湯底,值得一試!我們昨日每人夾了二百幾蚊就可以打邊爐,食刺身,壽司,串燒,炸物,甜品,還有不同的飲料和甜品選擇! 我的母親大人表示食得很開心!💕💕

上次試過海膽龍蝦湯底&澳洲和牛,今次再encore !😍 除了自己落單之外還有自助區,有不同的火鍋配料,例如火鍋醬料,丸類,菜類,小食,飲品和甜品。打邊爐又點少得肥牛,豚肉,海鮮。 刺身方面有三文魚,吞拿魚,希靈魚,馬刀貝,劍魚腩,甜蝦,鮑魚片,赤蝦,螺片等等。 壽司種類有黑松露和火炙兩款口味,還有軍艦,花之卷,手捲,不同款式的壽司應有盡有,不能盡錄。這裏的串燒和炸物也做得不錯啊!👍👍😋 這裏的海膽真是唔錯,放題的價錢可以無限吃海膽軍艦,還有推介他們的澳洲和牛, 肉質非常鮮嫩,油脂分佈平均,有入口即溶的感覺! 仲有龍蝦海膽湯底,值得一試!我們昨日每人夾了二百幾蚊就可以打邊爐,食刺身壽司,串燒,炸物,甜品,還有不同的飲料和甜品選擇! 我的母親大人表示食得很開心!💕💕

龍蝦和牛海膽

丸類
肥牛
壽司和軍艦
2019-02-18 53 views
我想食刺身 男朋友想打邊爐俾我發現到呢間放題得兩樣都一齊可以揀火鍋放題或者料理加火鍋放題我地揀左個258 特選美國牛肉再配埋個海膽龍蝦湯底除左呢啲之外 當然仲有唔同野食啦另外蔬菜 丸類 配料同飲品喺出面自助吧拎嘅好多唔同種類 可以話係任君選擇可以依自己喜好去拎自想食嘅第一個緊係要介紹個湯底係鮮甜嘅海膽配南瓜 鮮甜得黎清爽海膽 輕輕煮過後 更加鮮甜 龍蝦爽口彈牙 喺海膽湯中煮過後更顯鮮甜牛肉鮮嫩 油脂分佈半均 牛肉鮮味 食幾多都唔膩刺身新鮮 我最愛嘅甜蝦 同老虎蝦 爽口甜美三文魚肥美新鮮 油甘魚油香濃 入口即溶壽司有好多唔同選擇 我推介黑松露系列 同埋火炙左口魚邊 仲有海膽 小肌肉都新鮮好食最後緊係要有雪糕啦 3種味道棉花杯 一款雪條仲要係任食唔嬲 另外 我好支持用ricepon 電話落單 方便快捷又環保員工唔洗落單 上菜都上快啲呀
我想食刺身 男朋友想打邊爐

最後緊係要有雪糕啦 3種味道棉花杯 一款雪條仲要係任食唔嬲
另外 我好支持用ricepon 電話落單 方便快捷又環保
員工唔洗落單 上菜都上快啲呀
2019-01-24 562 views
很久沒到油塘了,今天去探患病的朋友!我們應珍惜目前,須孝順,用心工作,開懷吃喝,適時玩樂,助人自助,但有時不是你說便做到,需看你身體有否能力,不只勞動的力,腸胃的力,還要能吃的力,所以我們應把握擁有的健康時光。因趕時間,中午只吃了一點點小吃便出發,離開友人家已經近4時了,他建議我們去商場Food Court 看看有甚麼想吃,反正很肚餓....走了一圈,發現有間火鍋放題,百多元有交易,當作晚飯吃便不需為另一餐而煩惱。起初只想吃個簡單的火鍋,原來這裡是價格越平,吃的時間與種類會少一點,今天我們想放慢放鬆吃,所有選了貴的,還吃澳洲和牛,只吃和牛,吃數碟已回本,希望吃得開心,吃得飽足。食店在角落位置,比Food Court 闊落,不嘈雜,走入裡面還有大枱,飲料雪櫃,雪糕雪條櫃,火鍋料的凍櫃。海膽龍蝦湯底 +30元有兩大片海膽,但龍蝦略細小,在鍋底還有很多海膽,我們留了龍蝦頭放湯,鍋底鮮甜,且越煮越有龍蝦香味。澳洲和牛澳洲和牛油脂分佈適中,有牛味,軟滑不鞋口,就算灼得太熟也不會韌,吃完再吃...再吃! 墨魚滑有墨魚味,彈牙,白魚蛋仔也不錯。象拔蚌細件,需點多兩轉,海中蝦上菜時有一隻還在動,嚇了一
很久沒到油塘了,今天去探患病的朋友!

海膽龍蝦湯底 +30元

澳洲和牛

墨魚滑有墨魚味,彈牙,白魚蛋仔也不錯。

象拔蚌細件,需點多兩轉,海中蝦上菜時有一隻還在動,嚇了一跳,蝦肉爽口,但略厭蝦味不足。

魚生新鮮,壽司,卷物,軍艦壽司,是即叫即做,蟹籽軍艦好味,黑松露配搭的壽司也不錯,醋飯不會太大件。

香芋丸好味,蕃薯仔天婦羅很甜,燒蝦彈牙,菠蘿沒燒,以為會帶酸味,吃時比想像中甜。

最後當然吃雪糕,再加兩粒香芋丸,吃飽晒,雖時間尚早,我們整晚也沒有肚餓感覺!
2019-01-20
  • 海膽龍蝦湯底
  • 墨魚滑
  • 香芋丸
2019-01-23 80 views
某天和朋友在油塘附近工作完後當然需要找個地方好好吃一頓因為商場裡有「大食代」二話不說就上去逛逛有啥好吃的一眼望過去就數 八幡屋涮涮鍋都吸引人了可以用午餐便宜的價錢吃到不錯的食物又可以吃到飽無限♾添加這次湯底朋友就選了 龍蝦海膽湯她覺得夠新奇又還沒有試過加上餐廳新推出除了湯底是真的先用龍蝦和海膽熬製過後他們還附送了半隻龍蝦和一小版加拿大海膽自助餐的概念絕對少不了自己可以夾菜單單是丸子的部分就已經有10來款了之後一餐下來吃了快3個鐘 超值的
某天和朋友在油塘附近
工作完後
當然需要找個地方好好吃一頓
因為商場裡有「大食代」
二話不說
就上去逛逛有啥好吃的