2022-08-14 4959 views
好耐冇寫自助餐,而家真係唔算多食,咁食到個唔錯嘅,就介紹下啦。Mira的YAMM有個新theme 邁阿密沙灘主題,我覺得都幾值得食,特別係愛海鮮嘅朋友。7月開始到8月31日,就有呢個YAMM海中瑰寶味力饗宴可以俾你狂擦海鮮。有好多新野好似加勒比龍蝦海鮮辣飯、香酥廣島生蠔、墾丁海鮮麵、蠔皇鮑魚花膠扣鵝掌、金沙大蝦、炒龍蝦尾、忌廉汁青口、金不換蜆等等大量嘅新海鮮選擇。當然之前成日都有好出色嘅冷盤海鮮,生蠔唔駛講,仲有波士頓龍蝦,麵包蟹、鮑魚、凍蝦等等,日本刺身壽司強多,有大大隻的帶子刺身,又有鮑魚,仲要有魚生丼飯,真係選擇多到不行,如果你外愛海鮮,絕對不會錯。熟食又有鴨肝,仲有一定要食嘅羊扒,片皮鴨,牛扒仲有好多不能盡錄的美食。如果想貪心唔想諗食乜,一個大細一班朋友鐘意出去攞到傻食到癲,八月前記得訂位。

2022-08-12 4185 views
我是在8月9日的中午去食依個自助餐。入面座位都幾多下,可惜攞食物的地方有限,所以出去拿食物的時候非常擁擠!雖然食物選擇方面不是很多,但我本人係滿意的。當日我去食的主題係台灣和新加坡,所以有我喜歡的蘿蔔糕和牛肉麵。黑椒蟹就好唔新鮮,肉係霉的。全日最受歡迎的是生蠔,每次只可以攞3隻。生蠔的肉非常非常細,不過我覺得好食。見到開生蠔的哥哥好辛苦,因為佢由十二點一直開到兩點半,完全沒有停過,好慘!我是用信用卡優惠價$369來食的。如果要用正價來食,我就不會來了!
2022-08-09
$369 (Lunch)
Dining Offer
Credit Card Offers
2022-07-22 5651 views
因為多個平台都做緊優惠,午餐自助餐連加一都只需$369,所以試試。食足三粒鐘。地方大,枱同枱有好大空間,有足夠社交距離。佈置好時尚,樓底亦好高,感覺好舒服。最有趣的地方係每星期都有唔同主題,每週都有新鮮感。我食時係台灣同東南亞主題。食物大部分都普通。生蠔新鮮,好鮮甜,不過太太太細隻。無乜肉食。去到尾聲再攞邊反而大隻少少,不過都係細隻石鍋好正,有驚喜值得一試蚵仔煎,太厚粉。為咗食片皮鴨而選呢間的,當然要試,鴨皮脆,鴨香。皮薄。第一個服務員切好有心,會切兩片,所以好好食。反而第二個員工切到勁大舊,懶咗啲。凍盤有龍蝦鉗,蝦,蜆,青口,味道正常。熟食有炒蟹,有好多炸物。炸物好食。有好多甜品,不過大部分都唔吸引,所以無攞。有抺茶朱古力噴泉,朱古力稀咗啲,好耐先凝固。Cake 一般,反而木糠布甸同奶凍好食。值得一讚係個窩夫,本以為係綠茶味,但其實係斑蘭味,出面真係好少有。仲等我一路以為係斑蘭戚風蛋糕的香味,原來係呢個窩夫。即整,外脆內軟。配合埋movenpick 的雪糕,根本就係絕配。如果以三百幾蚊來說,又有生蠔食。都可以一試。原價的話,我就會選擇其他了

地方大,枱同枱有好大空間,有足夠社交距離。
佈置好時尚,樓底亦好高,感覺好舒服。

最有趣的地方係每星期都有唔同主題,每週都有新鮮感。
我食時係台灣同東南亞主題。

食物大部分都普通。

石鍋好正,有驚喜
值得一試

蚵仔煎,太厚粉。

凍盤有龍蝦鉗,蝦,蜆,青口,味道正常。

熟食有炒蟹
,有好多炸物。炸物好食。

有好多甜品,不過大部分都唔吸引,所以無攞。
有抺茶朱古力噴泉,朱古力稀咗啲,好耐先凝固。

Cake 一般,反而木糠布甸同奶凍好食。

值得一讚係個窩夫,本以為係綠茶味,
但其實係斑蘭味,出面真係好少有。

如果以三百幾蚊來說,又有生蠔食。
都可以一試。

原價的話,我就會選擇其他了

2022-07-13
$369 (Lunch)
第一次亦是最後一次,食物質素差,生蠔好腥沒有海水味!海鮮湯飯有怪味完全入唔到口,海鮮唔新鮮!其他的非常一般不值一提!浪費了餐廳職員一流服務彌補不了!廚房真的要好好檢討一下!
今次嚟staycation就打算試吓mira嘅yamm lunch buffet😌$388/位~時段係12點至2點半~拎嘢食area唔算大,好快就行哂🙈凍海鮮有龍蝦鉗、蝦、青口同蜆,質素正常~最令我驚喜係有日本兵庫縣生蠔😍平時好少見buffet有日本生蠔,仲要咁大隻,好creamy🤤兩個人食咗差唔多兩打🤣刺身方面都好一般,連三文魚都唔係好肥美添🥲另外亦有中式菜式、燒牛肉、cold cut、沙律嗰啲,我最鍾意係個片皮鴨,可以過足口癮☺️金沙魷魚亦都唔錯😌甜品選擇都唔算好多,班蘭窩夫就最啱我口味😋仲有movenpick雪糕任食😆我覺得整體都係滿意😌雖然lunch嚟講唔算好多選擇,但食生蠔都圍返本🤣

2022-05-12
$427 (Lunch)
2022-05-23 7468 views
到Yamm吃自助晚餐,位於尖沙咀彌敦道118-130號Mira Place, The Mira Hong Kong 地下大堂。 今晚我們一行四人在這裏慶祝生日🥳, 大約六點半到達, 可以食到九點半。 凍盤我推介波士頓龍蝦🦞和生蠔🦪, 特別是生蠔鮮甜美味, 都幾大隻。我推介的熱葷有🔸煎鵝肝, 入口即溶又肥美。🔸蠔油鮑魚花膠扣鴨掌, 炆得好入味。🔸紅燒皇子鴿,肉質嫩滑。🔸海鮮粥,即叫即整鮮甜美味。 還有🔸羊架、🔸牛扒、🔸片皮鴨、🔸紅燒虎蝦和🔸香蒜辣炒鮑魚都不錯。 刺身反而普通, 壽司中規中矩。 我最喜歡的甜品是葡撻😋, 一啖一個,酥香可口。 整體服務質素不錯, 值得一試😊。

整體服務質素不錯, 值得一試😊。
自助晚餐

海鮮粥
生日蛋糕
甜品
2022-05-21 3900 views
呢間以新鮮龍蝦做賣點嘅餐廳, 可能呢個關係,其他食物一般, 我諗啲侍應生多數係part time , 問佢有乜嘢優惠都問唔到, 有啲似機械人, 明顯人手不足,其實所有餐廳都有呢個問題。廚房員工唔算好親切,但都ok la .呢度地點係彌敦道,約朋友食飯都容易搵。龍蝦不停refill ,返而啲人真係攞得唔多,一,兩件已唔食了。我去過其他餐廳refill 得冇咁快 ,啲客人一攞就攞7,8 件。兩三個客已攞哂,好似搶嘢食咁,都真係幾恐怖
2022-05-21 3221 views
嘗試午間自助助餐,位置尖沙咀,地點方便,等待其間可以在酒店大堂坐著等待,準 12:00入得,安排入坐很快,坐位分隔空間廣闊,食物種類不多(可能午餐關系),味道美味,取食物基本不用排隊,員工很有禮貌。
日本兵庫縣
片皮鴨、燒午肉
蠔餅
茶碗蒸
海產
Other Info. : 覺得坐位燈光較暗,有時看不清路。
2022-05-20
$349 (Lunch)
日本兵庫縣
片皮鴨、燒午肉
海產
  • 片皮鴨
2022-05-19 2187 views
今日帶左仔仔去食自助餐~正🍽🍽仔仔見到好多甜品~好開心我自己食⭐️生𧐢⭐️片皮鴨⭐️魚生⭐️蝦同長腳蟹生蠔真係排完又再排仔仔仲去玩朱古力噴泉最後食咗生果同甜品~飽到飛起🫰
2022-02-02 5018 views
人生首個staycation 比左美麗華🤩服務、環境都幾好價錢都好合理😙另外我係十分期待早餐buffet 既😍地方好闊落,選擇都幾多:牛角包、muffin 、朱古力丹麥包、冬甩、蝦多士、薯餅、蝦餃、燒賣、即煮湯麵、烚雜菜、牛肉腸、炒銀針粉、粥、牛油炒雜菇等。總體食物質素唔差,只係對澱粉質非常失望,特別係牛角包、丹麥包切落好鬆脆,點知食落係韌既🙄🤔韌既牛角包喎!!!真係第一次!個人認為可以encore嘅係燒賣、牛肉腸、皮蛋瘦肉粥、muffin 🥰食到懷孕三個月🤰

人生首個staycation 比左美麗華🤩
服務、環境都幾好
價錢都好合理😙

2022-01-11 4096 views
12月29日,入住美麗華酒店有$700 Credit limit,於是book了Yamm餐廳的自助晚餐來吃。聽講這兒的自助晚餐很好吃,朋友也吃過,於是便來試試。這兒的buffet食物種類好多,沒有生蠔,食物龍蝦、帶子刺身海膽豆腐、壽司等。甜品的種類不算太多,味道一般。另外,有佛跳牆及鮑魚鵝掌味道也一般加錢$125可以任酒,我們點了白酒,白酒味道很好總括而言,由於疫情的緣故限了堂食人數,所以環境舒適寬闊,服務也ok,食物的種類及味道無想像中咁好,只是尚可
加錢$125可以任酒,我們點了白酒,白酒味道很好
2021-12-29
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$888 (Dinner)
Celebration
Anniversary
1K
2021-12-30 4296 views
Christmas Buffet @24/12($1399 /person)熱燻🍖賣相:🐧🐧🐧種類:🐧🐧味道:🐧🐧🐧填補速度:🐧🐧🐧🐧賣相方面不過不失,跟其他酒店一樣,都是一大盆放置著供客人自行領取,沒有特別擺盆。種類方面,老實說選擇不多,中西式菜各類只有兩三款,印度咖喱只有一款。中式點心、各式粉麵、韓式泰式以及其他國家菜式也欠奉,有點失望。唯一特別之處是設有即叫即熱的酥皮白汁海鮮盅,不過職員並不會主動提供,必需主動落單才有。味道方面,扒類肉食偏硬。而且,燒肉片肋骨並不是即叫即燒,是預先燒好供人領取,吸引力大減。其他熱食則中規中舉,不會偏鹹過膩。填補速度良好,不會見到有空置的餐盆。冷盆/刺身/海鮮🍣🍤賣相:🐧🐧🐧🐧種類:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧填補速度:🐧🐧🐧賣相方面,各式刺身、海鮮色澤新鮮吸引,刺身壽司擺盆尚算美觀。各式海鮮種類繁多,龍蝦設有冷凍及芝士焗2款,更不設限取。味道方面,各式海鮮爽口彈牙,鮮味十足沒有雪味,值得一讚。填補速度還可,令人失望的是牡丹蝦轉眼間已清空,只剩普通海蝦供應。甜品🍰🍧🍮賣相:🐧🐧🐧🐧種類:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧填補速度:🐧🐧🐧🐧🐧甜品賣相精美精緻,一口大
Christmas Buffet @24/12
($1399 /person)
鵝肝多士
酥皮白汁海鮮盅

熱燻🍖
賣相:🐧🐧🐧
種類:🐧🐧
味道:🐧🐧🐧
填補速度:🐧🐧🐧🐧

填補速度良好,不會見到有空置的餐盆。

冷盆/刺身/海鮮🍣🍤
賣相:🐧🐧🐧🐧
種類:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧
填補速度:🐧🐧🐧

各式海鮮種類繁多,龍蝦設有冷凍及芝士焗2款,更不設限取。

味道方面,各式海鮮爽口彈牙,鮮味十足沒有雪味,值得一讚。

甜品🍰🍧🍮
賣相:🐧🐧🐧🐧
種類:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧
填補速度:🐧🐧🐧🐧🐧

甜品賣相精美精緻,一口大小尺吋的各式糕點讓你能有空間品嘗多款甜點。大型蛋糕會由職員切片提供,令蛋糕造型不會嚴重被糟塌。

甜品種類繁多,各式蛋糕、布甸、曲奇、馬卡龍、窩夫、雪糕一應俱全,唯獨欠缺中式糖水糕點。這酒店雪糕選用movenpick, 可選口味不多不少,可選隨窩夫一起奉上。

味道方面,各式蛋糕不會太重奶油,甜度適中,個人推介一口朱古力布朗尼,朱古力味濃厚醇香,芝士蛋糕則偏實心厚重,適合重口味人士。
特別推介必試馬卡龍,各式味道齊備,尤其雲呢拿口味突出,甜度適中,咬落鬆脆,入口煙韌,美味之選。

填補速度良好,甜品供應充足。

環境:🐧🐧🐧🐧
服務:🐧🐧🐧🐧🐧

環境寬闊走廊之間位置充裕。桌面面積足夠,能攞放數盤大碟。設有沙發座位,位置舒適軟硬適中。唯一不太滿意是現場刻意調暗光線,影響進食不太便利。

服務員有禮友善,收碟速度迅速。由於在聖誕節,設有聖誕老人影相環節,服務員會主動詢問是否需要此服務,並協助影相,影相質素角度良好,值得一讚。

🐧❤️推介:各式海鮮、馬卡龍
酥皮白汁海鮮盅
  • 海鮮
  • 馬卡龍
2021-12-16 3125 views
美麗華自助晚餐整體質素吾錯,雖然吾多款,環境各樣也不錯👍食物位置好集中,我地拿生蠔🦪驚太多人,生蠔有兩款,師傅都開得好快,吾係等太耐。而龍蝦🦞覺得吾錯,有膏,肉質彈牙刺身壽司🍣都吾太差,起碼係新鮮同選擇多。鵝肝多士,外脆內軟,入口即溶,成口都係油脂香味羊架比較騷,吾係好敢食仲有好多其他熱食,片皮鴨厚脆乳豬,芝士龍蝦都係吾錯選擇甜品雖然吾多款,但大部分都合格既,仲有好多糖果提供俾小朋友,真係100分
美麗華自助晚餐整體質素吾錯,雖然吾多款,環境各樣也不錯👍
而龍蝦🦞覺得吾錯,有膏,肉質彈牙

刺身壽司🍣都吾太差,起碼係新鮮同選擇多。
鵝肝多士,外脆內軟,入口即溶,成口都係油脂香味

羊架比較騷,吾係好敢食
仲有好多其他熱食,片皮鴨厚脆乳豬,芝士龍蝦都係吾錯選擇

2021-10-15
2021-12-07 3014 views
美麗華酒店自助晚餐整體質素相當唔錯,海鮮龍蝦鮑魚肉質細嫩新鮮,熱食烹調味道非常好,甜品相當唔錯,生日還會送蛋糕和汽酒,可以拎走,某些銀行咭可以有八五折優惠,雖然當晚冇生蠔,但係仍然覺得值回票價!❤️🦞🍗🎂
2021-12-02 1983 views
Staycation package附贈既自助早餐 黎到佢地既Yamm 開餐喇!!早餐款式都頗多 熱既有粉麵檔 蛋section 點心 粥 等 中式西式一應俱全覺得比較好食既係沙嗲牛湯米粉 魚肉燒賣 黑松露炒蛋 煎蕃茄 炸饅頭 咸蛋瘦肉粥 牛油炒什菇 呢啲都可以一戰💪🏻而冷盤有凍肉 沙律 水果 乳酪 我地唔係太想食凍野 所以無試 淨係攞左啲水果食 西瓜 蜜瓜 菠蘿等大路貨色 但樣樣都又甜又多汁🍍🍉而麵包種頪更是豐富 朱古力丹麥酥 及 bagel為私心推介 餐廳仲要好大方提供cream cheese 任攞唔嬲 等我地搽嗰夠本👻飲品種類很多 除左常見既咖啡 紅茶 果汁等 更有維他奶 氣泡水等供應 🥰自助早餐表現唔錯 而且員工服務有禮 係唔錯既體驗💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️

而冷盤有凍肉 沙律 水果 乳酪

2021-12-01