2020-10-01 747 views
不知所謂。不能直接買燒鵝,一定要搭小菜 小菜價錢110起,什麼銷售手法? 有就有 冇就冇 什麼一定要配小菜先有得買燒鵝? 員工態度差勁,多問就黑面反眼不回答,十分生氣 以後不會再幫襯。不知所謂。
不知所謂。

2020-09-30 651 views
有次呢去左深井食裕記有BOOK位就唔洗等太耐喔~頭先個兩樣已經好好食,同酒樓冇得比因為大部份酒樓已經成功變成hea hea連鎖慢餐店呢個燒鵝先係重點!!!!!! 超嫩滑多汁,又甘香,除左一樂燒鵝瀨個到有得fight一fight外 (不分高下),冇第到的燒鵝比得上~雖然好易食滯,因為始終好油,但超好味!椒鹽蟹,呢個炸蒜同椒鹽超級之不得了,勁野味~
有次呢去左深井食裕記
有BOOK位就唔洗等太耐喔~
雖然好易食滯,因為始終好油,但超好味!
椒鹽蟹,
呢個炸蒜同椒鹽超級之不得了,勁野味~
2020-08-01 1772 views
跟朋友走過元荃古道,目的只有一個,完成後便可以食燒鵝。來到了裕記大飯店,由於已經3:00,避開了午飯時間,故可以直接入坐。經過看到了秘制酒釀鵝肝,身為鵝肝控的我必試。一碟大概5片,我都是初嘗鵝肝酒釀這食法,平時都是香煎較多,這個菜式令人一試難忘,但只限堂食。來到燒鵝店,怎可以沒有主角,點了燒鵝(例牌),燒鵝皮脆,鵝肉厚,而且不會太韌。還有我的最愛,香煎琵琶豆腐,魚肉釀入豆腐,煎成金黃,非常可口,還點了一個白飯,相當開胃👍🏻最後點了椒鹽鮮魷,炸粉不太多,食出魷魚味道,不會太辣,不錯呀!

秘制酒釀鵝肝

燒鵝(例牌)

香煎琵琶豆腐

椒鹽鮮魷
2020-07-24 1004 views
細個聽就聽得多,第一次食肉質較實,骨大,好難「了」d肉出黎食,攝牙罅都唔夠。價錢唔平,但感覺似鴨,鴨仲好食過佢,可能係我唔識食,食完失望。唔值得特登入黎食😪😪
細個聽就聽得多,第一次食
肉質較實,骨大,好難「了」d肉出黎食,攝牙罅都唔夠。
唔值得特登入黎食😪😪
2020-06-30 984 views
訂左位,早左到,等十分鐘就有枱。不過人多,坐得有D逼,但食物上得快。叫左燒鵝一隻,隻鵝都幾肥。脆皮加油脂,味道不錯,加埋個汁,酸酸甜甜~另外金銀蛋浸莧菜好食,菜亦唔會煮得太軟。可惜裕記停車場D大男人態度差到完全不能接受凶神惡煞 粗聲粗氣 問兩句姐 心情差就對住客人發爛渣個車場仲有老鼠 勁唔衛生黎幫襯仲要受氣 究竟裕記係咪覺得自己出名就高高在上?建議大家揸車就咪去,一係泊附近都有d時租停車場,都好過受氣!起碼乾淨一點,又無咁逼
訂左位,早左到,等十分鐘就有枱。

不過人多,坐得有D逼,但食物上得快。

叫左燒鵝一隻,隻鵝都幾肥。

脆皮加油脂,味道不錯,

加埋個汁,酸酸甜甜~

另外金銀蛋浸莧菜好食,菜亦唔會煮得太軟。

可惜裕記停車場D大男人

態度差到完全不能接受

凶神惡煞 粗聲粗氣

問兩句姐 心情差就對住客人發爛渣

個車場仲有老鼠 勁唔衛生

黎幫襯仲要受氣

究竟裕記係咪覺得自己出名就高高在上?

招牌燒鵝
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
招牌燒鵝
2020-06-15 1134 views
同朋友兩個人行完山,落山嘅地點喺深井,已經差唔多下晝兩點,我本來諗住Hea一陣食個簡單下午茶,但朋友話想食燒鵝,咁我哋就去咗非常有名嘅裕記大飯店。坐低本來諗住叫個例牌燒鵝,再加個青菜,但係朋友話好肚餓,結果兩個人竟然叫咗半隻燒鵝🤣❗️燒鵝好快嚟到,熱辣辣冒煙,半隻份量相當大碟,即刻食一啖,皮脆多汁,肉就有啲部份嫩滑、有啲就比較硬,呢隻燒鵝唔太肥,可以講相當好食,我哋又叫咗白飯,燒鵝汁撈白飯,非常高嘅享受😋兩個人好快就掃清半隻燒鵝,繼續喺餐廳坐吓吹吓水,真係係行完山嘅絕佳享受😁

2020-06-06
$350 (Lunch)
2020-05-17 1455 views
細細個屋企人會揸車過嚟裕記食燒鵝,係一個童年回憶。今次嚟食lunch,服務好好,燒鵝都好好味。叫咗幾個小菜,川辣牛肉,真係好辣,牛肉都幾淋,炒得夠乾身,送啤酒就幾好嘅。叫咗半隻燒鵝,真係皮脆肉嫩,好好味,唔同屋企附近啲燒味店,連啲肉都好滑嘅,外賣自取而家有八折添。酒釀鵝肝,見佢$88咁平,叫一碟黎試吓,鵝肝本身冇問題,但係啲酒味實在太濃,搞到啲鵝肝味冇乜咁,如果有滷水味嘅煮法會好啲。杞子上湯浸覓菜,依碟菜要$90,有啲貴,但係食飯一定要嗌碟菜,係一碟正常嘅菜。另外叫咗碟椒鹽鮮魷,太遲上菜,唔記得影相,冇乜特別咁,想唔要,佢甩咗單又夾硬煮上嚟,唯有打包返屋企。我覺得服務都幾好嘅,阿姐長期喺枱側邊stand by,又同我哋傾偈話電視台有人嚟拍戲,都幾有人情味。
細細個屋企人會揸車過嚟裕記食燒鵝,係一個童年回憶。

今次嚟食lunch,服務好好,燒鵝都好好味。

家里人说试試裕记,还说是米其林推荐,本来不想冒险。结果呵呵,烧鹅想创新,融入烤鸭的元素,结果皮变的很油嚼不烂。鱼头里的猪肉太腻。椒盐排骨油腻没味道。最搞是说7:30前要吃完,下个客会到,结果我7点给了信用卡结账7:10没过来结清帐,等候时新客到站在我桌边,伙计说新客到了,我说我在等你结账。你催个屁啊?新客站在桌边,是不是急着吃完这顿饭去投胎啊?很久没见过这么差的餐厅!没见过这么素质差的人!不会再来!

2020-05-17
Type of Meal
Dinner
2020-05-02 1145 views
今天趁著五一假期到深井閒逛順道到馳名的裕記吃燒。點了例牌燒鵝及涼拌海蜇。 燒鵝味道不錯,鵝味足夠,可惜肉質偏實,需要較長時間咀嚼,鵝皮亦較韌。已感失望。 怎料在吃海哲時,發現海哲內藏有一枝深啡色類似昆蟲肢體的東西,已大為震驚!叫了服務員來了解,她堅稱那是醃製食物的樹枝😨想再拿另一碟給我們了事。然而我和友人之食慾盡失,也不想多作爭嗌,要求她取消該菜單作罷。 是次光顧的經歷實在不快。只想把圖片和這次經歷分享給大家作參考。
海蜇
2020-05-02
$120 (Lunch)
  • 燒鵝
2020-04-18 1068 views
講真間野真係又貴又唔好食!我都冇乜會差到要打字評!!去到坐低時不斷叫話整個例湯,仲以為送,因為佢既口吻不斷叫你叫呢個湯,望真啲餐牌西洋菜湯要百幾蚊,儍的嗎?餐牌都未睇到兩版就叫幫你落左半隻燒鵝,ok冇問題!到左既燒鵝皮完全唔脆,味到又冇,四個大人叫左半隻都食唔落,因為真係好差,幾十年前只會讚,依家😔另外叫左三個普通既小菜,豉油王雙腸完全好似白卓咁,連一間大排檔都不如!其餘兩個菜就不提也罷!我都未食完就係咁催埋單,大佬我六點七去到,七點半催我走?環境冷氣又冇乜,四個餸冇叫野飲八百蚊落樓,我肯定唔會有下次!出面陳記同樣半隻燒鵝加三個菜埋單都係六百仲有叫兩罐可樂!所以本人覺得佢裕記呢個名已俾依家呢一代既接班人攪死左了,是旦去一間燒味檔買半隻鴨都好食過佢既燒鵝!兩個字形容!垃圾
2020-04-10 1121 views
幾乎每次到深井食燒鵝,都必定光顧裕記,主要原因是因為燒鵝都新鮮燒起,外皮相當脆脆脆口,可惜,前幾天再次光顧則極度失望,燒鵝應是很早前已燒好,待顧客點單再返熱,外皮不脆之餘,有些鵝肉更呈現黑色,非常恐怖。但椒鹽魷魚及黃金蝦球則保持水準,可能是因為不能先造起,只能即叫即炒而已,尚有些鑊氣,炸粉也不多,再炒多一點變得金黃色會更香口。黃金蝦份量偏少,相對價錢較貴,蓋面的咸蛋黃可再加多些會更口感豐富。短時間內也不會再光顧,待疫情過後餐館保持高水準才再考慮了。

短時間內也不會再光顧,待疫情過後餐館保持高水準才再考慮了。
2020-04-07
$230 (Dinner)
2020-04-10 673 views
由荃灣一路行山行到深井,長途跋涉當然要試試深井名物,聞說多間燒鵝餐廳之中裕記品質比較穩定,所以決定一試⠀【下庄⠀1/4例牌⠀$185⠀加配⠀上湯瀨粉⠀$18】⠀-⠀外皮燒得酥脆,色澤光鮮,充滿油香;鵝肉方面鹹度適中,肉質較軟腍,雖然是下庄部位但肥而不膩;最滿意的是端到桌面還是熱騰騰的,再配上一碗瀬粉,邪惡指數爆燈⠀【海蜇⠀$78】- 外貌雖然不討好但是味道還是很不錯的,只是性價比比較低註:服務態度非常良好,並沒有名店架子

【下庄⠀1/4例牌⠀$185⠀加配⠀上湯瀨粉⠀$18】⠀

【海蜇⠀$78】

- 外貌雖然不討好但是味道還是很不錯的,只是性價比比較低

註:服務態度非常良好,並沒有名店架子
2020-04-07 576 views
香噴噴燒鵝打包外賣咗半隻燒鵝,燒鵝好大隻,份量好足。燒鵝非常優秀,不得了,上半部分是三分瘦兩分肥,下半 部分是半肥半瘦°我個人更喜歡上莊。 鵝皮燒得焦脆😍瘦肉部分都能在嘴裡爆汁。 秘製酸梅醬’三分酸兩分甜,非常開胃解膩。
香噴噴燒鵝
打包外賣咗半隻燒鵝,燒鵝好大隻,份量好足。
燒鵝非常優秀,不得了,上半部分是三分瘦兩分肥,下半
秘製酸梅醬’三分酸兩分甜,非常開胃解膩。

2020-03-05 770 views
It was highly recommended as the first choice to try Roasted Duck in Hong Kong.The duck is so crispy and juicy We ordered some more dishes,such as deep fried crab cake, sweet and sour pork & fried duck intestine.It is a nice place to have dinner with family and friends.

2019-03-31
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
1K
2020-02-10 745 views
裕記大飯店 #深井深井裕記燒鵝就聽得多,但係食都係第一次🤤今次難得朋友揸車入到深井,即刻嗌個裕記燒鵝例牌🦢黎試吓。燒鵝例牌$155唔好以為例牌好細,兩個人一定食唔晒。個鵝皮真係開得好香脆,仲要明明係堆油同埋酸梅汁入面,但係keep住一直香脆,非常利害🤩不過因為例牌,所以啲部位都係比較瘦,咬落去肉質會比較乾,但整體來講係一個烤得好香嘅燒鵝,有機會多啲人嗌原隻或者下庄食埋鵝髀可能會更加好味。味道:4.2/5性價比: 4.2/5
裕記大飯店 #深井

燒鵝例牌$155