Restaurant: Yugu Noodle
Info:

2019-08-17 371 views
今日去咗牛頭角雲貴香食米線,叫咗個鮮蝦春卷、鴨腎米線(小辣)平時食開譚仔米線,覺得個湯底好唔同,雲貴香個湯底偏鹹,鍾意濃味嘅我,覺得好好食味呀!鴨腎都係我最愛嘅餸之一,蝦春卷味道都唔錯,平時食米線好少會有得叫。總括嚟講呢間米線都唔錯,有時間都會再嚟食
今日去咗牛頭角雲貴香食米線,
叫咗個鮮蝦春卷、鴨腎米線(小辣)
平時食開譚仔米線,覺得個湯底好唔同,
總括嚟講呢間米線都唔錯,有時間都會再嚟食
2019-08-16
Type of Meal
Lunch
2019-08-17 258 views
老公最愛呢間嘅米線,今日難得收早,米線引起,我地專登搭車去觀塘食雲貴香米線。今次嗌左豬紅豬腸豬肚,小辣米線。依舊係雲桂香獨有嘅酸辣味,偏酸嘅味道,微微嘅辣,正!豬腸係偏瘦嘅,我個人就麻麻,但就岩晒我老公。豬紅第一次叫,麻麻地,無咩味,口感亦唔好。豬肚爽口唔un ,下次都會叫返。
今次嗌左豬紅豬腸豬肚,小辣米線。
依舊係雲桂香獨有嘅酸辣味,偏酸嘅味道,微微嘅辣,正!

豬腸係偏瘦嘅,我個人就麻麻,但就岩晒我老公。
豬紅第一次叫,麻麻地,無咩味,口感亦唔好。
豬肚爽口唔un ,下次都會叫返。

2019-05-14 616 views
雲貴香又係中學時期食開既米線舖,即使米線款式多選擇,但我每次去只會叫同一款。—————————————————————👉🏻腩肉小鍋米線 🍜💰36每間米線舖辣度都唔同,今次同埋叫中辣,結果無想像中咁辣。腩肉好薄身同埋好細片,肥既位置比瘦更要多,份量好少,得四五片,自稱腩肉係🌶,但食落又唔係好覺🤔,仲以為一餸份量比較多?睇黎呢間絕對唔係喇。至於主角米線係幼身👍,唔會煮得太腍,韌度岩岩好。湯底係最值得讚,幾稀身,唔係普通既水,夠濃味😋,而且仲有超級多肉碎(寶物沉歸底),超正。(佢米線啲份量真係一時時,試過叫兩餸但份量好少☹️)👉🏻跟餐加$7就有一枝豆漿,價格正常。好味指數:8/10—————————————————————📍雲桂香米線專門店 (觀塘)觀塘牛頭角道343號地舖
—————————————————————

👉🏻腩肉小鍋米線 🍜💰36
每間米線舖辣度都唔同,今次同埋叫中辣,結果無想像中咁辣。
(佢米線啲份量真係一時時,試過叫兩餸但份量好少☹️)
👉🏻跟餐加$7就有一枝豆漿,價格正常。
好味指數:8/10
—————————————————————
📍雲桂香米線專門店 (觀塘)
觀塘牛頭角道343號地舖
2019-05-10
$42 (Lunch)
食米線平時都食開譚仔同三哥 貪佢地夠多分店好就腳😙 今次經過雲桂香 見到出邊有好多人圍住等外賣 於是就入左去同朋友試下! 我地去到已經12.幾 好彩都仲有位即刻就入得🥰我同朋友就叫左蟲草花雞湯米線 諗住食得清啖d 另一位朋友就叫左涼拌豬軟骨木薯粉😚😚 蟲草花雞湯米線好足料 入邊有6舊雞件 兩片生菜 同少量的蟲草花 雞件略嫌有d鞋口 湯底就無咩 好似白烚咁😗😗😗 蔬菜🥬份量太少 米線分量就好多 我一個女仔食左半碗咋 建議減少米線分量 多返d菜🙂 朋友的涼拌木薯粉好惹味加埋花生🥜仲正😙 另外我地叫左皮蛋同燒豬頸肉 因為吾中意皮蛋 所以就無試到 豬頸肉就有d油 但分量都吾少🥰整體呢個價錢可以接受 味道都吾錯🙂推薦:⭐️⭐️⭐️

我地去到已經12.幾 好彩都仲有位即刻就入得🥰

整體呢個價錢可以接受 味道都吾錯🙂

推薦:⭐️⭐️⭐️

2019-04-14 283 views
今日去左雲桂香食午餐,因為佢有兩層,我就好想尼睇下,我地大約12點去到,已經爆晒,兩層都full,等左半個鐘,最後都仲係要搭檯坐咁我就叫左涼拌水晶粉再加兩個$8的餸 分別係貢丸同腩肉,total就$50幾貢丸唔太抵,$8得兩粒;但腩肉ok,但我就覺得E到比較普通水晶粉我第一次食,又幾好味,透明的,口感煙煙韌韌咁,幾特別整體份量都多,特別係多花生,個汁鹹鹹地辣辣地,雖然食完都唔知係咩尼,但都幾好味!

貢丸唔太抵,$8得兩粒;但腩肉ok,但我就覺得E到比較普通
水晶粉我第一次食,又幾好味,透明的,口感煙煙韌韌咁,幾特別
2019-03-01 471 views
話說今日跑完步,於是行左幾公里到觀塘間雲桂香食個米線。 肚仔餓餓,叫左碗特大碗米線套餐。 其實呢個價錢都算合理,因為碗米線材料都幾豐富,總好過叫一兩個餸配個米線。 可能做完運動關係,食呢碗大碗米線,份量剛剛好滿足到餓到暈既我。我個人比較喜歡食辣,於是點了個「中辣」,相信會辣得黎唔會太辣,但又可一嚐食辣既刺激。 但估唔到碗米線無乜辣味,不過賣相就真係幾辣(好似)。最後,都要叫侍應小姐拎個辣椒油。碗米線真係太多料,食到個口都攰。溫提:喜食辣而又食得辣既朋友不防叫大辣或以上。

碗米線真係太多料,食到個口都攰。

溫提:喜食辣而又食得辣既朋友不防叫大辣或以上。

雲桂米線
雲桂米線
2019-02-26 314 views
許久沒有吃雲桂香了,曾經也是雲桂香的忠粉。但自從裝修後剛換新菜單時吃了那次,便覺失望,因為最愛的麻辣湯底沒有了,變成港式湯底,味道上相差較大,之後便不願再吃。今次經過決定再試一次其他,例如深受歡迎的小鍋米線。腩肉豬紅小鍋米線(小小辣)腩肉和豬紅還是很好味,酸酸辣辣亦很開胃。豬頸肉豬軟骨小鍋米線(大辣)大辣的辣度可以接受,豬頸肉還可以,豬軟骨比較淋不過肥膏較多。醬拌皮蛋第一次吃,圖片真的是剛呈上的樣子,不知道還以為是吃過的。味道尚可但實在不美觀,不會再點。總結小鍋米線也算好味但無法像當年的麻辣湯底如此吸引我,加上店員服務態度一般,未必會再吃了。

腩肉豬紅小鍋米線(小小辣)

腩肉和豬紅還是很好味,酸酸辣辣亦很開胃。

豬頸肉豬軟骨小鍋米線(大辣)

醬拌皮蛋

總結

2018-09-30 743 views
今日放學放早,返緊屋企嘅時候,又系揀食乜野嘅時候啦。唉!啊,突然好想食雲桂香啊,但可惜藍田冇啦,咁近近地系牛頭角落去食雲桂香啦。 叫左碗豬頸肉豬紅小鍋米線,正。豬頸肉好林,豬紅煮得唔老。最欣賞就系佢個湯。有酸菜,酸酸地好開胃。正啊😋😋😋我個fd叫左冬菇鴨腎,冬菇好鮮甜好爽,鴨腎都好爽,正。之前每次去食都系夜晚做晚餐,同埋系旺角食,所以會系飲品店買野飲,今次下午去食,先知原來午餐去食加野飲平啲架,抵😋
2018-09-28
2018-08-21 484 views
雲桂香最出名的雲南手酸辣的小鍋米線,每次當一個人食的晚餐,我都最喜愛食的雲南米線。這間雲桂香的裝修有別於其他分店,有少少似日本和式的設計,~豬頸肉小鍋米線小辣($36),豬頸肉很多塊,塊塊鬆軟,味道醃得帶有小小辣味,小鍋米線有很多配料,包括有芽菜、莞茜、香蔥、酸菜等等,望落米線都幾足料。而小鍋米線的酸辣湯底,小小微辣幾惹味都幾刺激味蕾,所以每次來到食這個米線,我都幾喜歡飲半碗酸辣湯底,而且價格都好抵食~

豬頸肉小鍋米線小辣😋

2018-07-31
豬頸肉小鍋米線小辣😋
2018-07-30 371 views
身為米線fans係唔可以錯過任何一間米線店,當中雲桂香開到周圍都係,連返工附近都有店面好大,所以位置好多,我地搵左個位就點餐了。最低消費是30元,選了基本米線後,你可以加錢配撘其他餸,有12元及8元的類別。我叫了小鍋米線,配科也相當豐富,包括芽菜、酸菜、韮菜、蔥、芫茜等候時間不算太長,約五至十分鐘今次叫左個腩肉小窩米線,有蘿蔔,但就略嫌普通左d,未去到出色,但都幾香口同埋好食。好多間米線店嘅米線都主張爽口彈牙,但我就好唔鐘意太彈牙,好似食橡筋咁。好多時咬咬下,可能一兩條就好唔想食落去。但呢間就一定唔會唔想食,算係最自然嘅米線口感呀

店面好大,所以位置好多,我地搵左個位就點餐了。
等候時間不算太長,約五至十分鐘
今次叫左個腩肉小窩米線,有蘿蔔,但就略嫌普通左d,
未去到出色,但都幾香口同埋好食。
但呢間就一定唔會唔想食,算係最自然嘅米線口感呀
2018-07-12
2018-07-25 270 views
張枱吾平 店員杯野飲放得吾好 倒瀉左吾會比返一杯你 叫野飲自己小心啲野系幾好食 但無用 以後都吾會再去 未試過食得甘吾開心仲有倒瀉左吾系第一時問你有無事系問你有無事系關心杯野飲系咪你自己倒瀉熱水都要叫三次先有凍檸水無落糖叫個阿姨落返佢態度極不願意落完拎返返黎無哂冰果幾蚊吾系吾想比系激到成肚氣已經吾想食真系太嬲太嬲 如果吾系要打200字我無諗住講到甘詳細我為左要比依個差評先打甘多字總結就系野食還可以 態度差到極 以後吾會食
野系幾好食 但無用 以後都吾會再去 未試過食得甘吾開心
我為左要比依個差評先打甘多字
總結就系野食還可以 態度差到極 以後吾會食
2018-07-24
2018-07-18 242 views
人手不足 入座等左八分鐘先有人來落單講左幾次食咩都聽錯 大聲啲講都聽唔到 唔知係咪新來嘅唔熟定點 齋寫都寫左勁耐 把火咁制寫完又遲遲唔落單 等左成五分鐘先見佢落單 一點零三分左右去到 等到一點半先有得食 啲嘢食又唔係多
人手不足 入座等左八分鐘先有人來落單

2018-06-21 385 views
相信大家經常食米線, 而米線都係我呢個辣椒人最愛之一, 特別係酸辣湯底😆今日唔想去去開嘅米線店, 就行遠少少同襯晚市前時間食呢間已經全港唔少分店嘅米線店觀塘呢間座位唔多, 不過坐得都算舒服, 不過因為佢地門口係禁掣自動門, 如果有人禁掣入黎度門耐一耐都未關, 所以成日都有熱風吹入黎大熱天時都有 d 熱!餐牌其實同一般米線店冇咩分別, 都係嗌邊款麵, 揀湯底, 揀辣度, 再加餸。而呢間有幾款特別米線, 就係有原條煎魚嘅米線, 喜歡食魚嘅不妨一試先黎左一碗傳統湯嘅小鍋米線 (竹笙+腩肉酸辣湯底小辣)。湯底真係好濃, 而腩肉都滷得好好食, 仲有蔥花, 芽菜增加口感只係麵煮得太林, 冇左彈牙感。而竹笙比佢地剪碎左, 好似完全溶左係碗麵度😳😳反而涼拌米線有 d 驚喜 (豬頸肉+大腸小辣), 唔單止麵夠彈牙撈麵醬汁有淡淡嘅辣味, 增加食慾, 而且花生都令整碗麵更香口豬頸肉同大腸味道都好好蒜泥白肉夠蒜夠辣, 而中間夾左青瓜中和辣味同增加清新感, 唔食辣嘅人都可以一試。2個人 total 都係 HKD130, 真係平靚正😂

大熱天時都有 d 熱!

竹笙腩似小辣酸辣米線

2018-06-20
豬頸肉大腸小辣涼拌米線
蒜泥白肉
2018-05-29 274 views
小編一向鐘意食米線,除左譚仔,雲桂香都係一個不錯的選擇!!如果唔想食酸辣既朋友仔,可選擇蟲草花雞肉湯米線($44)。 🐟💬雞肉都幾嫩滑,不過蟲草花就少左d,大家不妨一試。🐟📝6/10P.S 如果想食軟身米線,記得先同佢地講一聲。
小編一向鐘意食米線,除左譚仔,雲桂香都係一個不錯的選擇!!

如果唔想食酸辣既朋友仔,可選擇蟲草花雞肉湯米線($44)。
🐟💬雞肉都幾嫩滑,不過蟲草花就少左d,大家不妨一試。

🐟📝6/10

P.S 如果想食軟身米線,記得先同佢地講一聲。
2018-05-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
身為米線fans係唔可以錯過任何一間米線店,當中雖然雲桂香開到周圍都係,但都要試一試既。店面好大,所以位置好多,我地搵左個位就點餐了。今次叫左個酸辣米線,有蘿蔔,但就略嫌普通左d,未去到出色,但都幾香口同埋好食。另外叫左杯凍檸茶,都好大杯同夠冰凍,只不過有d偏甜,以平時標準黎講,應該要叫少甜。小食黎講,叫左個蒜泥白肉,佢包住左青瓜,平時包住青瓜我覺得還可接受的,但呢間既做法,個人感覺麻麻地,因為可能係青瓜太大舊,又或者係塊肉太細了,令到青瓜既味太搶,於是食左兩三舊就拎走左舊青瓜先食了。總結:肚餓又想食米線既時候可以一試。

店面好大,所以位置好多,我地搵左個位就點餐了。
酸辣米線

今次叫左個酸辣米線,有蘿蔔,但就略嫌普通左d,
未去到出色,但都幾香口同埋好食。

另外叫左杯凍檸茶,都好大杯同夠冰凍,
只不過有d偏甜,以平時標準黎講,應該要叫少甜。

小食黎講,叫左個蒜泥白肉,佢包住左青瓜,
平時包住青瓜我覺得還可接受的,
但呢間既做法,個人感覺麻麻地,因為可能係青瓜太大舊,
又或者係塊肉太細了,令到青瓜既味太搶,
於是食左兩三舊就拎走左舊青瓜先食了。

總結:肚餓又想食米線既時候可以一試。