2023-08-02
哩間火鍋店真係睇得出佢唔同凡響啦!裝修走型格工業風,仲加入咗啲漫畫同霓虹燈裝飾,好多港產片主題嘅設計,啲座位間空間都係足夠,唔會擠擁嘅感覺。晚市套餐由$248起,我地揀咗M5和牛餐,每位$368,而最貴嘅A4和牛餐更係一路任食高級牛肉,實在抵食!首先上嚟嘅係牛肉拼盤,有牛五花、牛板腱、牛背峰同牛頸脊,仲有乾冰營造煙霧效果,打卡一流呀!牛肉選擇真係唔少,有澳洲M5和牛、M8臀腰肉心、美國安格斯牛頸脊、美國安格斯牛小排同牛五花腩等等,我個人最推薦美國安格斯牛小排同牛五花腩,油香豐腴,其他部位都比較瘦啲。🥩🤤唔單止牛肉選擇多,其他肉類都唔使擔心!有豬里脊肌、豬面頰肉、俄羅斯豬梅肉、俄羅斯豬五花腩,仲有鹿兒島黑豚肉同特選雞髀肉,應有盡有!海鮮方面亦唔會輸人,有北吉廣島蠔、日本帶子、石班魚片、越南虎蝦同原隻魷魚仔,真係新鮮美味!🍤🦑自助區仲有炸魚皮、炸蝦、炸薯角等小食,正!而且藥膳花雕醉雞湯、秘制麻辣湯、蕃茄豬骨濃湯、昆布清湯等八款湯底,我揀咗番茄豬骨濃湯,味道好香同埋好濃,啱啱好!🍲👌除咗肉類同海鮮,仲有好多蔬菜同配料,包括紹菜、翡翠苗、南瓜、白蘿蔔、山根等等,當然少不了啲墨汁墨魚丸、芝士魚腐
除咗肉類同海鮮,仲有好多蔬菜同配料,包括紹菜、翡翠苗、南瓜、白蘿蔔、山根等等,當然少不了啲墨汁墨魚丸、芝士魚腐、雞肉腸、香芋貢丸同芝心包等,滿足你嘅味蕾!日本芝麻、孜然粉、沙茶醬、花椒油、日本黑蒜豉油、蒜蓉等調味料都齊全,自己搞掂啲滋味!🥬🍄
飲品選擇都唔少,特別要提三款茶包沖泡熱茶,啲茶檯真係好貼心,滿足各人所需。最後,每位都送上一杯Häagen-Dazs雪糕作結,真係為飯後甜品劃下完美句號!🍨🍧