2018-01-09 2417 views
冬大過年,冬至個日同屋企人出去食好少少是常識吧。浙江軒的冬至菜單傳統得來質素高,岩哂屋企幾大長老。蟹粉燒餅 👍👍👍 蟹味超濃郁,夾落燒餅一齊食,中和左味道,一啲都唔夠膩,成盆蟹粉比我地清哂咁濟。火朣雞燉大排翅。小弟睇見菜單唔知咩係火「朣」,請教完google大神一輪,相信正字應該係「火瞳」,取金華火腿中段位置,亦係整隻火腿膠質與香氣最豐厚的部位,難怪同平時飲到的雞湯有些少分別,鹹香味特別濃郁!酒糟蒸鰣魚。魚很肥美。長老們話是平時難得吃到的傳統菜式,亦蒸得很到位。東坡牛肉,一個字:超正!醬汁非常入味,東坡牛肉入口即融。冬荀豆苗。簡單的菜式。但荀同豆苗皆十分嫩,食左咁多濃味野,食甜品之前清一清。各大長老都十分滿意。

東坡牛肉,一個字:超正!醬汁非常入味,東坡牛肉入口即融。

2017-11-05 2979 views
服务依旧好好味道有Michelin Star 当然有保证我个人喜欢臭豆腐,因为香港已经难揾到,蒸最臭,但炸既口感又好,自己要适可而止。萝卜丝酥饼又係一绝,超级好食,讚。
2017-10-26 3301 views
浙江軒係灣仔不嬲都好出名,但因為要Membership,所以一路都無去過。今次都係公司老細請食飯先有機會去 但係去到問,原來依家星期一至四晚飯係唔洗Membership都可以book,咁下次可以帶朋友屋企人黎試吓喇~前菜熏魚:係我食過最好食,熱嘅,脆皮,一啲都唔柴,甜甜地蔥油海蜇頭:好爽!不過都係鍾意陳醋味多啲臭豆腐:點解可以炸得咁脆?!個碟底一滴油都冇!黃金蝦:勁多蛋黃!仲要剝埋殼!啖啖肉!燒肉餅:皮薄餡靚!係酥皮版嘅生煎包五花腩魚唇:個魚唇好似花膠咁!有陣陣酒香嘅腩肉都好好味!蜜汁火方:火腿鹹香原來襯南瓜都OK~酸辣湯:一般,有啲酸過龍四季豆:正常!唔油~高力豆沙:唔甜~ 可以熱啲~酒釀小丸子:好香!好多小丸子

前菜熏魚:係我食過最好食,熱嘅,脆皮,一啲都唔柴,甜甜地

熏魚

蔥油海蜇頭:好爽!不過都係鍾意陳醋味多啲
蔥油海蜇頭

臭豆腐:點解可以炸得咁脆?!個碟底一滴油都冇!
臭豆腐

黃金蝦:勁多蛋黃!仲要剝埋殼!啖啖肉!

黃金蝦

燒肉餅:皮薄餡靚!係酥皮版嘅生煎包

燒肉餅

五花腩魚唇:個魚唇好似花膠咁!有陣陣酒香嘅腩肉都好好味!
五花腩魚唇

蜜汁火方:火腿鹹香
原來襯南瓜都OK~
蜜汁火方

酸辣湯:一般,有啲酸過龍
酸辣湯

四季豆:正常!唔油~
四季豆

高力豆沙:唔甜~ 可以熱啲~

酒釀小丸子:好香!好多小丸子
五花腩魚唇
蜜汁火方
酒釀小丸子
2017-09-21 2282 views
初次到訪浙江軒,內櫳裝潢具氣派,閒日也座無虛席,令我更期待食物的質素!清炒鱔糊: 典型的杭幫菜,濃油赤醬。鱔絲新鮮,吃起來沒有腥味,加小小胡椒,將鮮味帶出來,令人回味無窮。茭白炒肉絲: 茭白清甜爽口,配上肉絲的油香,送飯一流清燉獅子頭: 清淡得來又有獅子頭的香味。不同於紅燒獅子頭的食半個已覺得油膩,清清地幾特別!炸臭豆腐: 聞起來臭,食落口香,不過有點不夠熱,不過不失。

茭白炒肉絲: 茭白清甜爽口,配上肉絲的油香,送飯一流

炸臭豆腐: 聞起來臭,食落口香,不過有點不夠熱,不過不失。
  • 清炒鱔糊
2017-09-01 1798 views
跟着浙江小伙伴来的,他推荐说是很好的浙江餐厅,米其林一星我还挺喜欢的龙井虾仁# 本身我是不爱吃海鲜的,但是这道菜据说是浙江菜的特色,特意点来吃,很好吃,茶叶的苦和虾的味道融合桂花酒酿丸子# 酒酿真的超好喝 酸酸甜甜 就是丸子太简陋了 机器加工 都不圆点了一大锅汤,汤的名字忘记了 但是是那种老火汤,里边有笋,豆皮,肥瘦肉,汤乳白色,很好喝,精华都在汤里五香素鹅# 我很喜欢,朋友说里边的蘑菇汁水不够,有点干 但是我觉得在香港能吃到这样的素鹅 已经很赞图二中的野菜 我真心忘了叫什么 是野菜喝豆腐干 我也觉得不错 两人吃了这么多 撑死我了 但是好想尝试其他菜啊记得一定要提前预定 不然绝对不接受哦
跟着浙江小伙伴来的,他推荐说是很好的浙江餐厅,米其林一星
我还挺喜欢的
两人吃了这么多 撑死我了 但是好想尝试其他菜啊
记得一定要提前预定 不然绝对不接受哦
2017-07-08 1742 views
昨晚旅港同乡会聚会安排浙江轩,第一次前来光顾,吃了焖煮糯米鸭,很酥软入味;京葱烧海参,量足,吃时夹杂葱香,味道鲜美:女儿红醉鸡 ,用绍兴女儿红黄酒提前腌制好的,唯一不足是冰鲜的鸡;长江熏鱼,第一次吃这么好吃的熏鱼,外表脆脆,里面咸淡适宜,建议大家都尝尝;龙井虾仁,传统的浙江煮法,虾仁新鲜很有Q劲;芝麻球,皮很酥,内陷不是很甜;火腿煨白菜,其貌不扬的乡土菜,但经过金华火腿的提味,使这碗蔬菜清汤很有味,总而言之是我在香港吃过的浙江上海菜不错的首选.....味道正、好吃😋😋😋,准备带香港朋友来尝一尝。
2017-06-10 1447 views
光顧多次,已經是熟客,所以Staff 既服務非常主動殷勤。味道被評Michelin Star 一星,都係幾唔錯。麻辣蒸魚頭,炸臭豆腐,露菌蝦仁都好好味。PS: 我個人喜歡佢既decoration, 如果鐘意privacy 仲可以book 房, 係餐廳亦成日見到唔同明星&celebrity 。價錢就差唔多,唔會話好平但又唔係outrageous,所以都算reasonable既。但這幾年不再 member only, 生意似愈來愈好,所以最好先book位。

1K
2017-05-11 12723 views
灣仔的 浙江軒, 真是人氣餐廳, 晚飯分兩個時段, 訂檯不只是一個星期前, 更因我們不是會員, 所以只接受 六點入座, 八點不接待了.此餐廳連續獲得米芝蓮一星榮譽, 所以必有擁躉.   餐廳地方寬敞, 裝修, 掛飾及餐桌也帶中國式的古典味, 令人感覺有如致身國內.紅色裝架配綠色瓦頂, 並罝巨型魚缸, 設計得很細緻幽雅.餐桌上用綠色餐具, 不落俗套.小吃有海苔花生, 入口香脆.  豆腐, 青瓜粒也爽口開胃.店員送來菜牌, 看見西湖美景, 有涼快感細閱多頁餐牌, 我們點了特式菜:   牛柳粒鍋巴卷~~賣相出色, 鍋巴卷成甜筒形,  熱辣脆口,   餡料是牛柳粒, 和沙葛粒, 滿滿入在鍋巴筒內, 牛柳粒肉質好調味佳, 此菜式設計不錯.百葉結魚唇紅燒肉~~紅燒肉炆得鬆化稔滑, 配百葉更減低油膩感, 魚唇煙韌彈牙, 是很好的配搭.  醬汁是上海特式較為濃味.桂魚~~此菜式做得美, 擺碟靚, 魚肉去骨切絲, 鮮甜嫩滑, 味道出眾.      上湯小棠菜~~ 水準一般.醬炒青蟹年糕~~蟹肉鮮甜,  爆得甘香, 年糕炒功不錯, 入口柔軟帶點煙韌, 醬汁味濃, 口感豐富. 肉厚肥大的鉗, 我的至愛.砂鍋
此餐廳連續獲得米芝蓮一星榮譽, 所以必有擁躉.
紅色裝架配綠色瓦頂, 並罝巨型魚缸, 設計得很細緻幽雅.
餐桌上用綠色餐具, 不落俗套.
小吃有海苔花生, 入口香脆.  豆腐, 青瓜粒也爽口開胃.
店員送來菜牌, 看見西湖美景, 有涼快感
細閱多頁餐牌, 我們點了特式菜:   牛柳粒鍋巴卷~~
百葉結魚唇紅燒肉~~
桂魚~~
上湯小棠菜~~ 水準一般.
醬炒青蟹年糕~~
肉厚肥大的鉗, 我的至愛.

砂鍋雲呑雞, ~~
湯底清甜,  雞半隻,
雲呑饀料多, 一般菜式.
此餐廳位置不起眼, 招呼很一般 (可能我們不是會員),  但要嚐有質素的上海菜, 也可試試!!
$360 (Dinner)
還有個多星期便是冬至的日子,大大小小的家庭聚餐與派對開始接踵而來。是晚參與了第一輪冬至飯局,餐廳由家人選定,是享譽車軚人一星美譽的浙江軒。 浙江軒開業於僑阜商業大廈,佔用一至三樓。餐廳由浙江省同鄉會聯合會經營,紅色味道甚重,從廳房中的掛畫亦可了解一二。 是晚晚餐亦以一客六碟的浙江軒特色冷盤打頭陣,從多角度演繹上海浙江菜的傳統風味。 寧波脆鱔的要點落在「脆」一字,雖然鱔條烏黑的賣相不算吸引,但其甜脆食感確實做得出色,連不愛吃黑色食物的魚仔也嚷著要吃。 涼拌茄子製作平實,微辣泛軟的茄子就是這碟涼菜的全部,沒有花巧。 雞絲粉皮是筆者常點的小碟,主因是愛其胡麻醬的口味,小碟在醬汁這方面輕易拿取滿意分數。至於透薄的粉皮,比坊間常吃到的口感更彈牙實在,亦是加分點之一。唯一建議改善的地方是雞絲的份量,個人覺得不太足夠。鎮江肴肉出品水準平穏,未予太大驚喜。五香素雞的賣相實與真雞件難言相像,淡淡的豆香與軟腍的口感是菜式可取之處。醬香蘿蔔是經典醃漬小吃,除作前菜外,多用以配搭清淡粥品。一道成功的漬蘿蔔,最重要是能帶出一份爽脆口感。從「嗦嗦」聲的咀嚼聲,已可足證小吃的成功。一氣嚐遍特色六小碟後,

寧波脆鱔
涼拌茄子
雞絲粉皮
鎮江肴肉出品水準平穏,未予太大驚喜。
鎮江肴肉
五香素雞
醬香蘿蔔
一氣嚐遍特色六小碟後,各式熱葷也緊接送上。清炒河蝦仁是滬菜經典菜式之一,目標是享受河蝦的甜彈鮮味。這道黑松露甜豆河蝦仁,則在這份天然味道上多加一份黑松露菌香,予人新鮮感。
黑松露甜豆河蝦仁
蝦籽蔥燒海參是一道相當濃味的菜餚,海參份量十足,口感軟彈,炆煮得非常入味,夾雜搶味的京蔥吃更是錦上添花!
蝦籽蔥燒海參
在中菜館吃魚翅,普遍配有上湯或湯羹兩款濃稠選擇,兩款比較,筆者偏愛前者,這道砂鍋雲吞雞煲正是代表作之一。上湯以原隻鮮雞煲製,另加入鮮肉雲吞。臨奉上前的一刻,才把足十二両的魚翅平分於雞湯之中。魚翅份量足,夠粗身,令人感到滿足。雲吞由雲吞皮至純肉餡,均帶有廣東雲吞的影子,建議添加菜蔬份量以追近北方風味。
砂鍋雲吞雞煲翅
桂魚在滬菜館多以松鼠桂魚的型態出現,雖然脆香開胃,但難以突出桂魚的甜嫩本味。龍鬚桂魚則剛好相反,首重魚肉的鮮甜嫩感,這味菜在這方面做得頗出色。
龍鬚桂魚
油淋雞是另一道值得推介的菜餚,雞肉味鮮肉嫩,雞皮亦見香脆。
油淋雞
上湯浸豆苗所用上豆苗選材翠綠,但嫩感只屬中規中矩,有空間再做好一點。
上湯浸豆苗
餐單沒有常見的飯麵主食,取而代之的是香口製作的生煎包。生煎包口感鬆軟,包心沾滿肉汁亦十分美味。不過最緊要的還是趁熱品嚐。
生煎包
高力豆沙同樣講究即製即吃,否則不單外觀脹卜卜的圓球會凹陷,原有的蓬鬆質感也會減低了不少。廚師選擇以橙黃色的黃糖灑於高力豆沙表面,顏色固然更悦目,但細緻感不及葡萄糖吸引。
高力豆沙
鮮果拼盆有西瓜、哈蜜瓜及菠蘿三款水果,賣相鮮艶吸引,口味多汁清甜。
鮮果拼盆
整體來説,浙江軒的菜餚確實有不俗的水準,賣相手功味道均達滿意水平,能獲車軚人美譽不無道理。

[11/12/2016; Sun]
Other Info. : 泊車情報:餐廳樓下有代客泊車服務,同鄉會會員 $80/晚,非會員 $100/晚。
2016-12-11
$630 (Dinner)
寧波脆鱔
雞絲粉皮
醬香蘿蔔
黑松露甜豆河蝦仁
蝦籽蔥燒海參
油淋雞
今晚我們去咗灣仔駱克道嘅「浙江軒」食晚飯!我們叫咗精選四小拼:蔥油紅蜇頭嘅質感非常爽脆彈牙!蒜茸青瓜好清甜爽脆!鎮江肴肉嘅肉質好爽口鬆化,唔好好硬實,啫喱嘅位置好煙韌彈牙!長江燻魚嘅外層非常香口脆身,入面嘅肉質好嫩滑,唔會好乾身,而且相當入味!清炒河蝦仁拼黃金蝦球嘅擺設賣相非常精緻吸引,好似一個太極圖案咁,我們首先食咗清淡嘅,之後再食濃味嘅,清炒河蝦仁有淡淡嘅清香味,肉質好爽口嫩滑,而且炒得唔會好油膩,黃金蝦球嘅肉質超爽甜彈牙,而且每粒都非常均勻咁沾滿黃金蛋黃嘅鹹香味,但味道唔會過鹹!牛柳粒鍋巴卷嘅鍋巴係新鮮即叫即炸,炸得相當香脆乾身,賣相好似一個雪糕筒咁,餡料非常足料,塞滿晒整個鍋巴筒,餡料有牛柳粒同沙葛等等等等⋯⋯味道超級惹味,係本人嘅必食推介!蟹粉粉皮炒得好乾身同鑊氣十足,蟹粉係生拆蟹膏同蟹肉,粉皮嘅質感相當爽滑彈牙,味道好惹味甘香!百葉結魚唇紅燒肉嘅紅燒肉嘅肉質燜得極之鬆化軟滑,豬皮嘅質感超煙煙韌韌,完全無油膩嘅感覺,魚唇嘅質感非常煙韌彈牙,而且好厚身,骨膠原好豐富,所有材料都吸收晒醬油嘅香甜味,令人一試難忘,真係超好味呀!有甜品:高力豆沙相當鬆軟,豆沙嘅味道唔會好甜!椰棗拉糕
入面嘅肉質好嫩滑,唔會好乾身,而且相當入味!
清炒河蝦仁拼黃金蝦球嘅擺設賣相非常精緻吸引,
百葉結魚唇紅燒肉嘅紅燒肉嘅肉質燜得極之鬆化軟滑,
豬皮嘅質感超煙煙韌韌,
完全無油膩嘅感覺,魚唇嘅質感非常煙韌彈牙,
甜品:高力豆沙相當鬆軟,豆沙嘅味道唔會好甜!
椰棗拉糕係用紅棗糕同椰汁糕一層一層組合而成,
質感極之煙煙韌韌,味道唔會過甜!
桂花酒釀雙丸嘅雙丸係由多粒煙韌彈牙嘅小丸子同一粒軟滑芝麻湯丸組合而成,甜湯底有非常清甜芳香嘅桂花香味!

總括:大廚控制每道菜色嘅味道恰到好處,過鹹或過甜,不愧係米芝蓮星級得獎食府!
精選四小拼
魚唇
棗椰拉糕
桂花酒釀雙丸
2016-11-16 4627 views
🗓15 Nov係FB見到朋友分享既🦀撻 即時被吸引 甘岩要同朋友食生日飯 立刻安排去尼到試一試特登尼食個🦀撻令我大失所望 一來個餡太咸 同個甜既皮完全唔夾 二來個皮太軟 一拎上手已經爛開 唔記得係38定58一件 總之一啲都唔值我地自己叫既大路野就唔錯 反而阿姐介紹個蝦仁窩巴唔知想點 佢話好特別 我就覺得特別得滯 😨 另外 我🙅🏻食🐟 不過三個朋友都話條小黃🐟超好食 最後因為甜品整得唔錯 將我失望既情緒沖淡左唔少😂
🗓15 Nov

另外 我🙅🏻食🐟 不過三個朋友都話條小黃🐟超好食

最後因為甜品整得唔錯 將我失望既情緒沖淡左唔少😂
2016-08-29 8436 views
第五場生日飯係"幾條冷食番餐"的成員跟我慶祝,多謝他們細心哋選了浙江軒,圓了我想吃椒鹽元蹄的夢。一入內便看見這巨型魚缸生氣勃勃的,當晚還見有不少小朋友看得不亦樂乎呢!小吃係海苔花生,香脆可口,不過車媽媽不敢多吃呢!冷盤點了{燻蛋}$54/3隻和{蔥油紅蜇頭}$150。燻蛋煙燻味挺出,蛋白柔軟,而蛋黃亦軟糯甘香,如可再盪漾多點點就完美了!蔥油紅蜇頭麻香未算出色,海蜇頭質感較硬實,未能帶出爽脆口感。{椒鹽元蹄}$360,一上檯被驚豔的蹄膀靚樣嚇呆,龐大而肥美的腿腿不知我們能否合5人之力將之殲滅呢?侍應生待相機吃飽後便給我們用剪刀分成小件方便我們各人享用。元蹄做得好乾身,比起平常吃到紅燒的版本更為可口,椒鹽的豬皮軟糯黏咀,而肉質亦鬆化好吃,最重要係這煮法沒那麼油膩,最終我們亦差不多將之吃光光了*^O^*伴旁的並非珍珠葉,而係用芥蘭葉炸成香脆惹味配菜,多了一份芥蘭香氣好特別喔!!{剁椒魚頭}$260巨型的大魚頭上鋪滿香辣的剁椒,橙紅誘人的色調令人口水即時決堤喔!!大魚頭味道鮮甜嫩滑,片片的魚雲吮得我好滿足,剁椒香辣
椒鹽元蹄
小吃係海苔花生,香脆可口,不過車媽媽不敢多吃呢!
冷盤點了{燻蛋}$54/3隻和{蔥油紅蜇頭}$150。
侍應生待相機吃飽後便給我們用剪刀分成小件方便我們各人享用。
大魚頭味道鮮甜嫩滑,片片的魚雲吮得我好滿足,剁椒香辣惹味,係略嫌過鹹了丁點,正好叫碗{陽春麵}$45來伴吃,真係要說句只有真情趣呢!!
濃油赤醬過後當然要清爽D吃碟菜啦!{豆板莧菜}$110,莧菜青蔥鮮嫩,減膩消滯,係有點少貴囉!!
好友Nelson兄吃不了辣便由Frankie推介多一款名菜{目魚紅燒肉}$240,這菜充份發揮濃油赤醬本色,光澤滿滿的紅燒菜式淨看已令人垂涎三尺。
目魚紅燒肉
目魚乃上海人稱呼其實即係墨魚,這墨魚係處理過的乾品而非新鮮,質地唔係煙韌彈牙而係軟淋一絲絲的,但係佢嘅香氣就深深進入咗去腩肉深處,那黏糯煙韌嘅豬皮,吃得車媽媽非常愜意喔(╯з╰)
{韭菜鮮肉煎軟餅}$42/3隻,韭菜餅底面已給煎至焦香,咬下先係香脆然後係軟糯,感覺像煎香了的茶果般,中間嘅餡料亦都香口非常,我真的很喜歡它呀!
韭菜鮮肉煎軟餅/3隻
{壽包}$90/6隻,多謝好友們幫我預備咗勁好食嘅壽包。
壽包6/隻
佢並唔係一般嘅蓮蓉壽包,而係紅豆沙餡嘅壽包來的,紅豆餡幼滑起沙 ,而且甜而不膩,真係好好好味喔*^O^*
多謝大家瞓身落力嘅浮誇演出,這個生日晚宴我真係十分開心,今年生日真的很難忘又豐盛,一班唔係識咗好耐嘅朋友,但係我哋內心都充滿著對方,充滿愛I Love You All(^_-)
2016-08-20
目魚紅燒肉
韭菜鮮肉煎軟餅/3隻
壽包6/隻
2016-07-19 6199 views
昨晚到浙江軒吃飯、一行人六人、大約八時到達(因要分二輪、要八時才可比枱)、上到餐廳有位接待員回覆、客人未走、坐下等等、……。八時二十分了、我上前問幾時可給枱、女接待員只回應、(客人未走、我幫唔到你、你坐多陣)、另一女侍應走過、(今日冇人手返枱、你等下)、我看入内廳、數一數、2女一男、、有枱冇人清理、女接待又話幫不上忙、回頭按電梯走了、整夜也氣難下、……只可以話米芝蓮係不可相信
1K
2016-07-03 6900 views
有一些餐廳,剛開業的時候水準特別高,而且行會員制,成功吸引了一班忠實擁躉做會員。浙江軒便是其中一個例子,J媽媽一直都是其會員,開業初期經常來幫襯,近這一年也沒有來過,今天我提議前來,大家都讚好。打開𨋢門,一股強勁的臭豆腐氣味直攻鼻孔,令一向不太喜歡吃臭豆腐的阿P有點兒吃不消。畢竟蒸炸臭豆腐都是這裏的名菜,也難怪室內充斥着臭豆腐的味道。事隔一年沒有來,基本上氣氛及裝修都依舊,我們很快便點了一桌子食物,滿心歡喜的享受心目中的美味。很可惜,往事都只能回味,今晚重來,水準急劇下降,大家都極為失望。醉雞好鹹,而且雞肉太實淨,完全食不出是用心製作的水準。肴肉的賣相好靚,豬肉鬆散,豬肉凍的啫喱部份實在少得可憐。到了馳名的炸臭豆腐,未上枱已聞到臭氣熏天,心想,正呀!點知一放入口,又硬又乾,一點兒也不燙口,辣醬竟然是普通的豆瓣醬!!!真是差到一個頂點,令人難以置信這是浙江軒的出品。接着是醬茶鴨,鴨皮燒得香脆,但肉質實在是太乾了吧,雪苑的比這好吃十陪。另一招牌菜「松子雞米鍋巴卷」水準保持,鍋巴炸得乾身香口,整體上菜式給人一種新鮮熱辣的感覺。清炒河蝦仁炒得嫰滑爽口,不會過分油膩。最後是我們從前的最愛「目魚紅
醉雞好鹹,而且雞肉太實淨,完全食不出是用心製作的水準。
肴肉的賣相好靚,豬肉鬆散,豬肉凍的啫喱部份實在少得可憐。
清炒河蝦仁炒得嫰滑爽口,不會過分油膩。
最後是我們從前的最愛「目魚紅燒肉」,還記得以前這個菜色是用煲仔上,五花腩肉炆得鬆化無比,令我們傾心的還有那厚厚的墨魚肉,又濃又香的紅燒汁盡數吸收在墨魚內,是頂好的一個菜式。今天重來,分量減少了很多,亦不夠熱辣辣,還好是味道仍然得以保存,已經是不幸中的大幸了。
追加了一客蒸素菜餃,那餃皮又粉又腍,是令極度失望的水準。
老實說,整體上菜色味道未至於難吃,但與以往相比,實在是差太遠了。也許,J媽媽的會員證也許從此不會再用了。
2016-06-11
$350 (Dinner)
2016-04-05 6344 views
醬蘿蔔非常爽脆海哲非常爽脆 有美味醬料非常好味有好多季節嘢醉乳鴿唔夠入味 涼拌竹筍絲非常好味 臭豆腐夠臭食落好味椒鹽小黃魚非常好味 炸得岩岩好very juicy薰蛋非常好Juicy煙燻雞非常滑高力豆沙鬆鬆軟軟酒釀丸子連丸子都有酒味今次可以講話 內部溝通唔夠本來想食d可以預定既野 但廚房同樓面話冇得食 到左先話可以有得食但要預訂頭暈呀~!
醬蘿蔔非常爽脆
海哲非常爽脆