2023-07-03 1233 views
眾所周知,香港人熱愛日本美食的程度,絕對不亞於日本人!日本菜至為出名,必定是壽司,既然現在暑假在即,到日本的機票必然為天價,倒不如留在香港,細嘗親民的日本料理,止止癮吧!餐廳位於銅鑼灣中心地帶的置地廣場12樓的「鮨穴」,採用了典型的古日本風加上簡約木系裝修,舒適雅緻。一進場便有侍應禮貌接待,將我們帶到梳化座位,可以並排而坐,感覺更親近。蟹王粥$228若然要用二字形容,只可用「鮮甜」,吃起來有水蟹的鮮味,而配上經處理後的蟹膏及蟹肉,實在是「錦上添花」,絕沒有偷工減料。但是,粥上台時外鍋仍非常熱,呈現熱氣加泡泡,正所請「心急吃不了熱蟹粥」,一定要有耐性。特上壽司拼盤$468特上壽司盛食材同樣超新鮮,感覺比日本本土的刺生拼盤「有過之而無不及」,甚至更加好吃,壽司飯經過師傅巧手處理後,握得緊,夾起來不會鬆散。海膽魚子壽司份量多到要用小碗盛載,海膽比想像中新鮮,海膽與魚子混食入口時頓感即時融化的感覺。火炙左口魚壽司火炙後的左口魚油脂味更香、口感更有層次,魚油混入醋飯加上香甜醬油,吞進肚中的回甘足以令回味一整天;赤身拖羅壽司肉身粉嫩,色澤紅潤,口感如和牛霜降般入口即溶,油脂極為豐腴,其豐富的口感,

蟹王粥$228

特上壽司拼盤$468

海膽魚子壽司

火炙左口魚壽司

赤身拖羅壽司
肉身粉嫩,色澤紅潤,口感如和牛霜降般入口即溶,油脂極為豐腴,其豐富的口感,令人細味嘴嚼,甘香魚油在口腔來回蕩樣,頗有齒頰留香;

牛脷鹽燒$78
一頭牛只能採取一份牛脷,顯得牛脷十分珍貴,而一份裡面柔軟可以作為烤牛脷的部位又更少,今次這份牛脷經過餐廳仔細醃製後,所烤出來的牛舌外面炭香酥脆,內裡多汁,就入口前光看經烤燒後的牛脷串,已著令人食口水直流。

吉列廣島蠔$98
惹味香口,廣島蠔大隻肥美,圓潤飽滿,咬下去多汁鮮味,未過於油膩,可以吃得出是新鮮的廣島蠔。

芝士年糕$58
這個芝士年糕能做到外脆內熱,吃起來不會感覺有太油膩的感覺,而入口芝士味濃,確實一絕。
  • 牛脷鹽燒
  • 特上壽司拼盤
鮨穴 (銅鑼灣)🇯🇵油甘魚薄切鵝肝粒佐南高梅醋醬 $258擺碟精緻,賣相好似法國菜咁~ 日本油甘魚配搭法國🇫🇷鵝肝粒好新穎,中間係梅醋醬,酸酸甜甜的醬汁~🇯🇵野菜天扶良(7本)$108炸得香脆,炸漿唔會太厚👍🏻 有日本南瓜🎃、苦瓜、蕃薯、舞茸菇、蓮藕等~🇯🇵鹽燒飛驒和牛 $638牛味濃郁😍 入口即融既感覺❤️ 油脂較豐腴,可以配炸蒜片、芥辣籽醬或海鹽享用~🇯🇵泡菜銀鱈魚濃湯鍋飯 $198店員係在上菜時才把濃濃既魚湯倒入熱烘烘既石鍋裏😍 而銀鱈魚放在飯面上,令魚肉保持嫩滑,推薦❤️🇯🇵火灸三文魚芝士卷 $118份量十足,三文魚厚切再包裹著芝士,好邪惡既卷物喔~*需加一服務費地址:銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場12樓1202號舖
鮨穴 (銅鑼灣)

🇯🇵油甘魚薄切鵝肝粒佐南高梅醋醬 $258

🇯🇵野菜天扶良(7本)$108

🇯🇵鹽燒飛驒和牛 $638

🇯🇵泡菜銀鱈魚濃湯鍋飯 $198

🇯🇵火灸三文魚芝士卷 $118
份量十足,三文魚厚切再包裹著芝士,好邪惡既卷物喔~

*需加一服務費
地址:銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場12樓1202號舖
2023-06-29
$700 (Dinner)
2023-06-27 242 views
這天到時代廣場附近走走,進了這間日式餐廳嘗嘗,最吸引到我的是牆壁上的大魚壁畫。另外這裡都可以看到師傅直接切魚生,整個過程都很治癒。空間感很大,坐得很舒服。日本酒選擇也不少,通常以一瓶為始,如果想淺嘗,都可以選擇清酒旅程。另外熱食賣相看起來挺吸引的樣子,每款都想試一試。飲品方面,我們選了波子汽水及鉾杉柚子濁り酒。波子汽水是童年回憶呀,真的很久沒喝過。鉾杉柚子濁り酒柚子味很香濃,與個酒互相配合,去掉口中油膩感。主食方面,松葉蟹甲羅石鍋飯是必點菜式,裡面有很多蟹肉,十分惹味,最特別是蟹蓋裡面,是把它撈進飯裡吃的。魚生壽司方面,我們選了特上壽司拼盤,裡面有大拖羅、吞拿魚腩、海鰻、章紅魚、北海道帶子、牡丹蝦、火炙左口魚裙邊、海膽魚子杯、油甘魚腩、赤身、魷魚、玉子!一共12款!肉質鮮嫩!裡面的海膽魚子杯份量也挺多,魚生大大粒。燒物方面,我點了一個牛脷鹽燒,很有咬口,鹹香十足。還有甜點就是燒年糕配紅豆,日式傳統甜點的感覺,很香甜呀。總括而言,這裡是和朋友安靜聊天的好地方,因為環境舒適又安靜。

另外這裡都可以看到師傅直接切魚生,整個過程都很治癒。

空間感很大,坐得很舒服。

另外熱食賣相看起來挺吸引的樣子,每款都想試一試。

飲品方面,我們選了波子汽水及鉾杉柚子濁り酒。

裡面的海膽魚子杯份量也挺多,魚生大大粒。

燒物方面,我點了一個牛脷鹽燒,很有咬口,鹹香十足。

還有甜點就是燒年糕配紅豆,日式傳統甜點的感覺,很香甜呀。

2023-06-25 187 views
第一次黎timessquare食日本野 呢間鮨穴食物選擇都幾多😳睇menu都睇左勁耐🤣✨月見自家製免治雞肉 $48✨松葉蟹甲羅麵豉燒配脆米餅 $138✨燒安心雞配柚子蘿蔔漬 $148✨美國產牛柳粒石鍋飯 $248牛柳粒肉嫩大大粒 份量都算多 係略嫌未夠juicy~整體調味偏甜👀✨葱吞拿魚腩米紙卷 $138第一次見用米紙做卷物😯配搭幾新穎~仲包埋食用花係面好吸睛! 不過因為米紙本身食落係腍身既 如果有多一種層次會更有口感😆幾款食物我推介以下呢2款😋✨章紅魚柚子酢沙律 $118聽講刺身每日都係由日本直送到店😎章紅魚好新鮮 夠爽口鮮甜🤩食食下見到隔離枱個盤刺身拼盤都好吸引🤪不過當然有返咁上下價位🥲✨葱吞拿魚腩薄脆 $68葱吞拿魚腩夠香而且大大pat😋加埋呢個比較厚身既薄脆🤣🤣但好夾好突顯到吞拿魚腩既鮮味🤤

✨月見自家製免治雞肉 $48

幾款食物我推介以下呢2款😋
✨章紅魚柚子酢沙律 $118

✨葱吞拿魚腩薄脆 $68
2023-06-22 129 views
*✲゚*。 🍣時代廣場日本菜😋呢間我之前都食過一次架喇 今次再encore😆食材好新鮮 每日由日本直送到店🙆🏻‍♀️個特上刺身拼盤最出色 擺盤吸引😝刺身包括: 左口魚、帶子、拖羅、三文魚、魚子、油甘魚、吞拿魚、鯛魚、牡丹蝦🦐2-3個人share都夠食👍🏻雜錦天扶良有: 南瓜、秋葵、番薯、茄子、蝦、魚、蟹鉗等🎃炸得唔油膩 仲配左幾款鹽/醬汁 按自己喜好選擇加😋另外仲叫左松葉蟹鉗配海膽 三蟹卷 帶子紫蘇卷 大滿足🤗整體食物都幾滿意👍🏻p.s. times square 做緊promotion 食滿$2000 可以換$200優惠卷🤣-✨ 特上刺身拼盤 ($618)✨ 雜錦天扶良 ($308)✨ 松葉蟹鉗配海膽 ($108)✨ 三蟹卷 ($88)✨ 帶子紫蘇卷 ($58)+10% service charge-📍 鮨穴 Zushi ANA 銅鑼灣勿地臣街 1 號時代廣場 12 樓 1202 號舖-
*✲゚*。 🍣
時代廣場日本菜😋

呢間我之前都食過一次架喇 今次再encore😆
食材好新鮮 每日由日本直送到店🙆🏻‍♀️
個特上刺身拼盤最出色 擺盤吸引😝
2-3個人share都夠食👍🏻

雜錦天扶良有: 南瓜、秋葵、番薯、茄子、蝦、魚、蟹鉗等🎃
炸得唔油膩 仲配左幾款鹽/醬汁 按自己喜好選擇加😋

另外仲叫左松葉蟹鉗配海膽 三蟹卷 帶子紫蘇卷 大滿足🤗
整體食物都幾滿意👍🏻

✨ 特上刺身拼盤 ($618)
✨ 雜錦天扶良 ($308)
✨ 松葉蟹鉗配海膽 ($108)
✨ 三蟹卷 ($88)
✨ 帶子紫蘇卷 ($58)
+10% service charge
📍 鮨穴 Zushi ANA
銅鑼灣勿地臣街 1 號時代廣場 12 樓 1202 號舖
2023-06-21 122 views
#meloin @zushiana🩵松葉蟹肉溫泉玉子沙律溫泉蛋做到流心效果,松葉蟹肉鮮甜,沙律菜吹口,再加上柚子汁好味道🩵赤貝雖然真的比較貴,但非常新鮮,每次去壽司店都會點這個🩵濃湯銀雪魚小鍋醬汁味道濃郁,魚塊滑溜、鍋子能夠保持食物的熱度,非常新鮮🩵壽司拼盤款式多樣化,有三文魚、鯹鰻、🍳玉子、火炙左口魚裙邊、魷魚、蝦🦐、吞拿魚等等,自己一個食就最啱😽每款都可以食到海膽creamy 一d 都唔腥,仲有脆口大粒魚籽粒🩵火炙左口魚裙邊這個真的是我最愛呢,所以額外要點多一碟,用火槍燒過的左口魚,油香鮮甜,入口即溶🩵溫泉蛋和牛石鍋飯和牛油分充足,非常香口,石鍋夠熱,可以做到飯焦,脆口好食。鮨穴 (銅鑼灣)銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場12樓1202號舖
#meloin @zushiana

🩵松葉蟹肉溫泉玉子沙律

🩵赤貝
雖然真的比較貴,但非常新鮮,每次去壽司店都會點這個

🩵濃湯銀雪魚小鍋
醬汁味道濃郁,魚塊滑溜、鍋子能夠保持食物的熱度,非常新鮮

🩵壽司拼盤
海膽creamy 一d 都唔腥,仲有脆口大粒魚籽粒

🩵火炙左口魚裙邊

🩵溫泉蛋和牛石鍋飯
和牛油分充足,非常香口,石鍋夠熱,可以做到飯焦,脆口好食。

鮨穴 (銅鑼灣)
銅鑼灣勿地臣街1號時代廣場12樓1202號舖
2023-06-19 107 views
「鮨穴」每日新鮮食材由日本直送,食物水準頗高❤️▫️❥$𝟲𝟭𝟴 特上刺身拼盤🐬◂ 井然有序地排放著黑目魚、牡丹蝦、油甘魚、三文魚、拖羅、帆立具、三文魚籽等刺身,閃閃發光的色澤可以看出非常新鮮‼️✨◂ 厚切的刺身油脂豐腴,簡單沾上醬油已十分美味‼️🤤▫️❥$𝟯𝟬𝟴 雜錦天扶良 (10本)🍠◂ 天婦羅炸得乾爽不油膩,熱乎乎地每一款都相當美味‼️🙌🏻◂ 海鮮天婦羅配搭咖哩、海鹽、柚子鹽‼️◂ 蘿蔔蓉天婦羅汁配搭蔬菜類‼️▫️❥$𝟴𝟴 三蟹卷🦀◂ 紫菜包著蟹膏、蟹肉、蟹籽炸成卷狀,有一股新鮮的咸鮮味‼️🤤▫️❥$𝟭𝟬𝟴 松葉蟹鉗配海膽天扶良🦀◂ 甜鮮的加拿大海膽配搭肉質鮮嫩的松葉蟹鉗,是一種不可言喻的美味‼️🤩 ◂ 每一口都覺得幸福感滿滿💚▫️❥$𝟱𝟴 帶子紫蘇卷🥢◂ 喜歡紫蘇葉那獨特的香味‼️◂ 中間的帶子很鮮甜,整體非常清新美味‼️🧡
「鮨穴」每日新鮮食材由日本直送,食物水準頗高❤️

❥$𝟲𝟭𝟴 特上刺身拼盤🐬
◂ 厚切的刺身油脂豐腴,簡單沾上醬油已十分美味‼️🤤

❥$𝟯𝟬𝟴 雜錦天扶良 (10本)🍠
◂ 天婦羅炸得乾爽不油膩,熱乎乎地每一款都相當美味‼️🙌🏻
◂ 海鮮天婦羅配搭咖哩、海鹽、柚子鹽‼️
◂ 蘿蔔蓉天婦羅汁配搭蔬菜類‼️

❥$𝟴𝟴 三蟹卷🦀

❥$𝟭𝟬𝟴 松葉蟹鉗配海膽天扶良🦀
◂ 每一口都覺得幸福感滿滿💚

❥$𝟱𝟴 帶子紫蘇卷🥢
◂ 喜歡紫蘇葉那獨特的香味‼️
◂ 中間的帶子很鮮甜,整體非常清新美味‼️🧡

2023-06-18 738 views
跟同事八月飛東京,未出發先興奮,今晚就邊吃邊計劃行程。既然計劃遊日本,今晚就吃一頓豐富的日本菜,作為出發前預賽。餐廳以黑色為主調,好酷!內裏地方寬敞闊落,設有多張圖枱、長枱,座位不少,最喜歡是馬蹄型二至三人座位,好舒適。最吸晴是牆上的壁畫,兩條栩栩如生的大魚活靈活現,很美!還有那個日式小舖屋,滿有日本色彩。厚厚的餐牌,選擇不少,有刺身、壽司、新派卷物、天扶良、前菜小食、沙律、串燒、一品料理、炸物、爐端燒、鐵板燒、食事和 甜品。******************************先上特上壽司拼盤 Deluxe Assorted Sushi Platter ($468/12貫)件件色澤亮麗,好新鮮。有海膽三文魚籽杯、三文魚、吞拿魚背、𩶘魚、大拖羅、帶子、火炙左口、燒長海鰻、玉子等,相當豐富。最愛當然是海膽三文魚籽杯,海膽甘香油潤,三文魚籽鮮美,兩者同食,鮮上加鮮,爆燈!還有大拖羅,色澤粉紅,肥美油潤,魚味香濃,吃至滿口魚油,正!之於其他壽司也很優質,滿意!******************揀了兩款爐端燒,月見自家製免治雞肉 Minced Chicken with Egg Yolk
厚厚的餐牌,選擇不少,有刺身壽司、新派卷物、天扶良、前菜小食、沙律、串燒、一品料理、炸物、爐端燒、鐵板燒、食事和 甜品
月見自家製免治雞肉
揀了兩款爐端燒,月見自家製免治雞肉 Minced Chicken with Egg Yolk ($48)混入軟骨碎,軟骨變成碎粒,雙重口感更吸引,吃時蘸上醬油蛋黃,更加鮮香。
燒白鱔
燒白鱔 White Eel($78)底面同樣燒得金黃,魚皮香脆可口,脆卜卜很吸引。潔白的魚肉肥美油潤兼嫩滑,味道不俗,鹹鮮有至。本配備三款食鹽, 包括有喜馬拉雅山岩鹽、柚子鹽和抹茶鹽,  但都用不上......
三款天扶良都很出色
冬菇釀蝦膠
三款天扶良都很出色,薄薄的炸漿,香脆而不油膩,讚!冬菇釀蝦膠 Shrimp Paste Stuffed in Shitake Mushroom ($58/1 pc)菇香爽口,釀上鮮美彈牙的蝦膠,非常味美。
帶子紫蘇卷
粟米芯天扶良
帶子紫蘇卷 Scallop Rolled in Perilla ($58/1pcs)好鮮嫩,加上富獨特味道的紫蘇,配搭特別!粟米芯天扶良 Baby corn ($18/2pcs)好爽口清甜,也不錯!
白燒日本鰻魚佐柚子胡椒
最後再來一客白燒日本鰻魚佐柚子胡椒 Grilled Unseasoned Eel with Yuzu Pepper ($178)燒至金黃,帶點焦香。以白燒製作,更能嚐到鰻魚的鮮味,肉嫩鹹香,配上柚子胡椒,辣辣地,好有風味!
原來好友已用心地編寫了整個十天行程,而我真的沒有出一份力,所以這頓飛日本前預賽晚餐就由我當老闆,以報答她的腦力。
2023-06-14
$498 (Dinner)
月見自家製免治雞肉
燒白鱔
帶子紫蘇卷
粟米芯天扶良
2023-06-17 111 views
Very disappointed 之前Covid期間,時代廣場推出coupon ,搞到夜晚等位等太耐,telephone booking又長期都full。今晚難得有位,諗住食期望已久既刺身啦,點知希望越大,失望就越大!相比Covid前服務質素明顯差咗,詢問店員今晚有咩特別推介,竟然叫我哋自己睇黑板就離開,完全冇介紹menu,咁唯有同朋友叫咗一條刺身魚同幾隻海膽,落單之後先發現旁邊有位肥經理同其他客人飲緊酒,唔知佢係咪坐低咗,所以冇留意到我哋啦,老實講,嗰一吓我哋已經blackface,明明之前既員工都會主動介紹下即日既新鮮貨同menu,service 好好多,起碼我當時enjoy 餐飯!食物新鮮,串燒好味(推介牛脷) 價錢方面都尚算合理但服務就比較not good 囉
Very disappointed

食物新鮮,串燒好味(推介牛脷)
價錢方面都尚算合理
但服務就比較not good 囉
愛吃日本菜的朋友仔,應該對 🇯🇵鮨穴 並不陌生。主打以日本直送的新鮮魚鮮、水產及食材製作料理,食物種類相當豐富呀(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)! 壽司、刺身、天婦羅、串燒、廚師發辦等等都有供應,選擇困難症又發作啦🙈!! 「 彩色芝麻天婦羅蝦卷🍤$128 」 色彩繽紛的天婦羅卷,有芝麻的襯托,令整件卷物更有香氣更有口感,不錯耶~ 「 蔥吞拿魚蓉薄脆🐟$68 」 用料十足的蔥吞拿魚蓉😳,脂肪豐富,配上香脆米餅,好合我胃口。 「 芝士年糕🧀$58 」 芝士年糕,微甜帶鹹,軟綿煙靭。 「 濃湯銀鱈魚小鍋✨$178 」 銀鱈魚小鍋質素也不錯,大大件銀鱈魚,魚香滑嫩,好吃(≧▽≦)! 「 安格斯牛肉薄燒🥩$198 」 我向來愛吃牛肉薄燒,肉質鬆軟,夾著香蔥和大蒜,味道一流。 「 靜岡高糖蕃茄蝦天婦羅烏冬🍜$158 」 滑溜溜的烏冬,夏天吃就最適合了🤭! 高糖蕃茄真的超級甜😚,千萬不要錯過。 食物質素高,定價中上,但值得再次光顧哦\^O^/!
愛吃日本菜的朋友仔,應該對 🇯🇵鮨穴 並不陌生。

壽司刺身、天婦羅、串燒、廚師發辦等等都有供應,選擇困難症又發作啦🙈!!

「 彩色芝麻天婦羅蝦卷🍤$128 」

「 蔥吞拿魚蓉薄脆🐟$68 」

「 芝士年糕🧀$58 」

芝士年糕,微甜帶鹹,軟綿煙靭。

「 濃湯銀鱈魚小鍋✨$178 」

「 安格斯牛肉薄燒🥩$198 」

我向來愛吃牛肉薄燒,肉質鬆軟,夾著香蔥和大蒜,味道一流。

「 靜岡高糖蕃茄蝦天婦羅烏冬🍜$158 」

食物質素高,定價中上,但值得再次光顧哦\^O^/!
2023-06-12
2023-06-13 574 views
#銅鑼灣地膽 今次去時代廣場位於12樓嘅鮨穴Zushi ANA,餐牌主打每日由日本直送嘅新鮮食材,仲有師傅鎮店操刀解魚製作成刺身及壽司,鮮味無窮!裝潢滿滿日本風,坐位濶落舒適!🍣🐟特上刺身拼盤擺盤精緻嘅特上刺身拼盤, 有厚切口感綿密嘅深海池魚、魚油脂香嘅三文魚、炙燒後魚油超香嘅金目鯛口感爽彈嘅北海道帶子,肉質扎實味道鮮甜嘅牡丹蝦、肉嫩香甜嘅油甘魚、脂香滿滿嘅拖羅𩶘魚角切配柚子汁,全部都好出色,日本直送果然鮮味十足!🦀松葉蟹鉗配海膽頂層大大片北海道海膽,味道香濃厚實;松葉蟹鉗肉嫩鮮甜,一冷一熱味道好和諧! 🦀三蟹卷三蟹卷包括蟹膏、蟹肉及蟹籽,用紫菜包好再去炸;一啖咬落酥炸嘅紫菜,裡面有蟹膏香氣滿滿、蟹肉鮮甜、同蟹籽卜卜口感豐富!蟹味極香濃!🌿帶子紫蘇卷新鮮嘅帶子同紫蘇葉包住黎炸,紫蘇又香又脆但唔會搶走帶子嘅鮮味,外脆內嫩又香甜!🍤雜錦天扶良雜錦天扶良有蝦、蟹鉗、多春魚、沙錐魚、南瓜、秋葵、番薯及茄子等;採用正宗嘅天婦羅炸爐及炸漿,炸後仍能食出原味!炸漿輕盈,口感香脆唔油膩除左傳統天婦羅醬汁,仲可沾柚子鹽、咖喱鹽等一齊食更滋味! 鮨穴地圵📍: 銅鑼灣時代廣場食通天12樓
#銅鑼灣地膽 今次去時代廣場位於12樓嘅鮨穴Zushi ANA,餐牌主打每日由日本直送嘅新鮮食材,仲有師傅鎮店操刀解魚製作成刺身壽司,鮮味無窮!裝潢滿滿日本風,坐位濶落舒適!

🍣🐟特上刺身拼盤

𩶘魚角切配柚子汁,全部都好出色,日本直送果然鮮味十足!

🦀松葉蟹鉗配海膽

🦀三蟹卷

🌿帶子紫蘇卷

🍤雜錦天扶良

除左傳統天婦羅醬汁,仲可沾柚子鹽、咖喱鹽等一齊食更滋味!

鮨穴
地圵📍: 銅鑼灣時代廣場食通天12樓
2023-04-29 404 views
早排要日日都要溫書,晨早就預備晒啲notes出咗銅鑼灣星星coffee shop同書友仔溫書,溫書真係好苦悶,好彩有朋友仔一齊溫咋,仲有咖啡香味陪住,為苦悶嘅一日加加油!所以我哋都決定lunch要食好少少,去咗Times Square食日本嘢,之後再努力過!我哋walk in, 喺門口等咗三四個字就有位,個場好大,但係都坐滿人,好多擁躉!我同朋友仔一樣,叫咗個刺身定食,質素好好,係少少貴嘅,但係都要慰勞吓勤力嘅自己!定食有個普通火箭菜沙律,麵豉湯就正常水準,普通日式海螺,個茶碗蒸就勁好味,好滑!雖然坐滿人,不過都有waiter會行嚟行去睇吓邊個飲晒啲茶,會浸吓茶嘅個盆刺身睇都知夠份量,有圖有真相,全部都好新鮮,海膽鮮甜,蝦都有兩款,魚刺身款式多,新鮮好味,希望快啲有機會再嚟食😋
抓緊時代美食券最後的尾巴,星期五晚6:15就嚟咗呢度排隊,排隊時間唔算太長,只係派咗30分鐘就有得坐吧枱1️⃣特上壽司盛有12貫壽司,唔同魚配上唔同熱度嘅飯,睇得出師傅細心之處,個人比較偏好食白肉魚,好鮮嫩好食,鰻魚係醬汁燒好惹味,蝦又好新鮮🦐2️⃣松葉蟹甲羅石鍋飯非常多蟹膏,蟹肉,海膽好鮮甜好滑,配上石鍋飯有飯焦又軟又脆味道同口感都好好🦀3️⃣燒雞翼4️⃣白鮮5️⃣牛脷,醬油,熟度都恰到好處有coupon排咗$300價錢尚可🤤味道🤤: 4/5🏝️環境🏝️:4/5💵抵食💵:3/5💁🏼服務💁🏼‍♀️:3/5

1️⃣特上壽司

🏝️環境🏝️:4/5
💵抵食💵:3/5
💁🏼服務💁🏼‍♀️:3/5
2023-02-25 763 views
一行四人諗住聚一聚,所以揀咗呢間日本餐廳去試吓。初頭見到OpenRice話佢大約$200至$400到, 但係如果要真係$400一個人頭落樓,食嘢嘅時候真係要就住叫,所以食得未夠盡興。食物方便,因為單叫壽司比較貴,所以嗌咗一個特盛壽司拼盤同埋壽司拼盤 。食物新鮮程度尚可,但係個燒蛋好一般,之後其中一件魚生感覺唔係太新鮮🥲之後帶咗一個冰見牛肉烏冬,還好係我鍾意食嘅扁烏冬,湯底亦都唔錯,反而係個牛肉一般,有啲韌 。因為佢嘅時候係時間限制,要準時還枱。但係侍應再提醒還枱的時候,感覺態度好一般,可能因為想俾下一台客快啲入嚟掛….

2023-02-20 560 views
商場有優惠券,就來試下。可能商場活動,排隊15分鐘左右。店內環境ok,店員足夠,反應快,可能最近人客多比較辛苦,無乜表情。另外餐檯唔太穩,有d高低不平。Order了刺身拼盤夠新鮮,爆油腩位,非常香既油脂,唔腥。帶子,牡丹蝦,魚籽非常鮮甜,滿足感爆燈。三文魚腩壽司非常新鮮,size略細。牛油果軟殼蟹卷推薦,牛油果夠香,軟殼蟹都炸得非常香脆。泡菜鱈魚濃湯石鍋泡飯濃魚湯,鱈魚非常嫩滑,熟度剛剛好。熱石鍋產生飯焦,配合濃湯非常香。紅豆配燒年糕不過不失
商場有優惠券,就來試下。

Order了
刺身拼盤

夠新鮮,爆油腩位,非常香既油脂,唔腥。
帶子,牡丹蝦,魚籽非常鮮甜,滿足感爆燈。

三文魚腩壽司
非常新鮮,size略細。

牛油果軟殼蟹卷
推薦,牛油果夠香,軟殼蟹都炸得非常香脆。

泡菜鱈魚濃湯石鍋泡飯

紅豆配燒年糕