2014-08-24 2985 views
今日又嚟到灣仔搵好野食, 附近都有唔少性價比高的餐廳, 奇怪今天星期六, 行過見到接近間間都有大量坐位?!  晚上七點啊?!行行行嚟到納思比, 岩岩新裝修, 樣樣都精緻乾淨企理為咗乜都試, 點咗御膳&女仕御膳各一全部野好好食掌廚的, 特別翻查資料, 應該係料理長山口孝, 平時都麻麻地好天婦羅, 當日食到的, 全部食材處理完都唔會變乾身, 同做廚的細細佬傾, 唔簡單, 火候時間都要有良好的控制.  女友的黑豚極Juicy.女友非常滿意, 對其中一道野菜濃湯更讚不絕口, 晚餐後更要求我務必要寫食評...當日食客不多, 入座率五成左右.  d菜上得太快, 變咗我地都要趕住食.  如天婦羅, 變冷了味道會差, 水準高的就更加可惜了.上菜次序亂咗d, 御膳呢, 前菜後上咗熱食, 跟住先刺身女仕御膳就上咗刺身先熱食, 正常d御膳漏咗個飯呢我覺得協調可以做得好d, 食完一道上另一道, 一次推出來真吃不了那麼快甜品呢, 無乜expectation, 點知...滿分, 綠茶奶凍, 同"宏"的有得fight服務呢, 加水主動, 快, 收野靜, 穩, 說話有禮希望有機會再光顧, 師傅手藝, 只能給滿分呀
行行行嚟到納思比, 岩岩新裝修, 樣樣都精緻乾淨企理
為咗乜都試, 點咗御膳&女仕御膳各一
全部野好好食
上菜次序亂咗d, 御膳呢, 前菜後上咗熱食, 跟住先刺身
女仕御膳就上咗刺身先熱食, 正常d
御膳漏咗個飯呢

服務呢, 加水主動, 快, 收野靜, 穩, 說話有禮
希望有機會再光顧, 師傅手藝, 只能給滿分呀
2014-08-23
$358 (Dinner)