2018-07-20 128 views
今放係約左舊朋友出嚟聚舊,佢話指定要係荃灣食,咁當然上openrice睇下有乜得揀!!我見荃灣原本都有616,緊係揀返616,一來可以推薦俾佢試下,二來我又可以再食牛荃灣間616係三玻坊個度,位置唔難揾!一入到去,佢嘅格局真係好懷舊feel ,唔單止牆上嘅畫,啲枱枱櫈櫈都係以前60一80年代嘅裝潢。係啲枱附近,放左啲舊式士多格局,好鬼有feel....我之前係其他616都未食過牛丸,但朋友話要試下,咪不訪試下,嘩...出乎意外,啲牛丸真係手打咖佢好軟熟,好有牛味。喱碟係我推薦,超好食嘅封門柳牛味重,好軟綿綿,不會xx,一試愛上。喱碟我印象中食過好食,所以番兜。金花趾:好有咀嚼感,彈牙爽口,牛味亦好鮮甜。喱個係新產品,店員推介。暫時見荃灣分店先有,澳洲和牛‘牛胸肉``:脂肪分佈平均,有入口即溶嘅感覺。。喱個都係新產品,都係店員推介。澳洲和牛``肩胛翼板´´,每塊肉邊都夾住一點點脂肪,牛味濃。上次係元朗616已經想試,但話未上架。所以今放要一定食,好好食,夠脆,又帶著紫菜嘅香味,值得一試。試一試自家製菊花露,好飲之餘又唔甜,好小打邊爐嘅地方有。最後,,店員送左個公仔俾我哋,個公仔好得意,係

荃灣間616係三玻坊個度,位置唔難揾!

係啲枱附近,放左啲舊式士多格局,好鬼有feel....
佢好軟熟,好有牛味。

封門柳

喱碟係我推薦,超好食嘅封門柳
牛味重,好軟綿綿,不會xx,一試愛上。
金花趾

喱碟我印象中食過好食,所以番兜。
金花趾:好有咀嚼感,彈牙爽口,牛味亦好鮮甜。
澳洲和牛:牛胸肉

澳洲和牛:肩胛翼板

紫菜响聆

試一試自家製菊花露,好飲之餘又唔甜,好小打邊爐嘅地方有。

最後,,店員送左個公仔俾我哋,個公仔好得意,係隻牛魔王樣。
2018-07-12
$200 (Dinner)
封門柳
金花趾