2020-11-17 68 views
終於搵到上次VIUTV川菜個PART既餐廳, 就係紅花會! 上網一睇亦見唔少好評, 更加想試, 今晚就約定朋友過海晚飯!紅花會環境感覺高檔, 用大紅色為主配襯綠色, 感覺有格調又不落俗套, 而且座位十分寬敞, 坐得舒適。坐低後店員隨即上茶, 十分快手。辣子雞香氣撲鼻既麻香味, 滿滿既紅辣椒, 顏色鮮艷吸引。除左雞粒外仲有炒香左既腰果, 香脆又沾染左花椒香氣, 令人食唔停口! 雞粒份量不少, 炸得香脆可口, 鮮香麻辣齊全, 咸香惹味, 不時食到花椒麻親個咀, 香口過癮!魚香茄子煲真係好耐都未食過咁有獲氣既魚香茄子煲! 上枱時滾熱辣滋滋作響, 煙同香味同時飄出, 不得了! 茄子保留左口感, 仍完整一條帶少少爽口, 唔會煲到爛哂, 要一讚! 魚香肉碎惹味非常, 撈飯一流!!食緊既中途突然聞到陣超香既味, 原來係後面枱既酸菜魚, 已經約定朋友下次再叫多幾個泥一齊食, 相信一定唔會失望~

坐低後店員隨即上茶, 十分快手。

辣子雞

魚香茄子煲