2024-12-09 137 views
今晚有幾個朋友為我慶祝生日🥰🎂💖走嚟黃埔揀間打邊爐既契爺鮮入圍煮慶祝!先嚟個濃厚雞煲花膠湯,啖啖花膠之餘,半隻雞份量剛夠四人當頭盤,唔使餓住揀野食,飲埋個充滿膠原蛋白既湯後,侍應會再加湯底正式打邊爐😍😍😍打邊爐當然要肥牛,本地手切既都有澳洲M5般既油脂分佈,入口即溶冇得輸!👍🏻再嚟個名稱有點浮誇既沖繩活水飼豚梅花卷😂,肉質鮮嫩,口感一流,火鍋必食選擇!還有叫了份食落鮮甜既台山桶蠔🦪,海鮮迷必選!跟住食彈牙既手打芝士鮮牛丸,配招牌六寶丸拼盤,牛丸一咬就爆醬濃香芝士無得輸🧆最後係鮮味肥鵝腸,口感爽脆,朋友鍾意配辣椒食,吾腥又惹味😻一邊食當然要一邊解渴,我地全部都點了巨大手打香水檸檬茶🧋,呢杯檸茶有飲品專賣店既水準,係打邊爐解膩清爽嘅絕配👍🏻👍🏻👍🏻今次呢間契爺鮮入圍煮,屬火鍋界既天花板,打邊爐必試!

還有叫了份食落鮮甜既台山桶蠔🦪,海鮮迷必選!

最後係鮮味肥鵝腸,口感爽脆,朋友鍾意配辣椒食,吾腥又惹味😻

今次呢間契爺鮮入圍煮,屬火鍋界既天花板,打邊爐必試!
Type of Meal
Dinner