2023-12-17 60 views
喺觀塘工廈有一間高質居酒屋🌟『響』,一入到舖頭入邊,就會見到牆身有一道好特別既清酒機牆,有超級多款唔同嘅清酒選擇!十分吸睛,係一個打卡位🤣.入到店內,環境非常寬闊,卡座都大好,坐得舒服,唔會好似其他居酒屋咁樣咁逼,而且仲設有獨立房間🌟.食物方面,我地首選叫左『廚師推介刺身拼盤(7點)』今日呢個刺身拼盤,入面有『北海道鮟鱇魚乾』,『北海道大溝貝』,『牛尾魚薄切』,『北海道鮮帶子』,『北海道海膽』,『油甘魚』。其中『牛尾魚』魚肉質細嫩、肉質緊實,做刺身食用味道清淡爽口,因此店家會配上酸酸的醬汁,吃落口會更夾!其於刺身亦都很新鮮,厚身,咬落口感十足!鮟鱇魚肝亦不會腥,吃落口綿綿的,非常好吃!.三文魚蟹籽炒飯炒飯炒得粒粒乾身,配上的三文魚粒都很大塊,再有蟹籽增加口感,十分惹味,不經不覺就吃完一碗🤣.牛肉壽喜燒鍋壽喜燒是一道我很喜愛的日式料理😳看圖片就知道這家牛肉的品質非常不錯了!每一片牛肉都很大塊!牛肉本身的香味非常濃郁,裏滿雞蛋液更加順滑細膩~壽喜燒汁甜甜的,配上大類蔬菜,非常好吃.日式蟹肉忌廉餅三塊忌廉餅都很大塊,外皮炸得很脆,內裡滿滿的蟹肉忌廉,很邪惡🤣.這家店位置在觀塘,地鐵站出直行都
食物方面,我地首選叫左『廚師推介刺身拼盤(7點)』
三文魚蟹籽炒飯
牛肉壽喜燒鍋
日式蟹肉忌廉餅
這家店位置在觀塘,地鐵站出直行都好快到!值得讚的是店內環境真的很寬闊,平時如果跟朋友聚會,這裡會是一個不錯的選!而且食物方面真的一點都不差🌟