2016-02-28 593 views
近排銀針粉大熱,見到唔少雜誌都有介紹,仲講到話有專門店,當然益有晒我哋呢班大食家,講緊嘅係喺旺角嘅 119 大口銀針粉,煙韌嘅口感,有D童年回憶,好想去試吓。今日,星期日,咁啱喺旺角行完街,順便去幫襯吓,其實,行街路線係悉心經營出離㗎,應該話專登要去幫襯先至真。離遠已經見到好多人等緊位,但係座位好少,唯有買外賣返屋企食。就叫咗一碗銀針粉,同埋一碗墨魚膠蝦膠,銀針粉勁多料,仲係大大片個隻,有魚片、冬菇,仲有魷魚,精華所在絕對係D蔥花,有佢地成碗變得生色好多,又香又惹味,銀針粉仲好彈牙,唔會因為外賣焗到淋晒,好好味。墨魚膠蝦膠,大大粒,咬落口都好彈牙,粒粒都有墨魚肉同蝦肉喺裡面,清清地,都幾好食,不過自己都係鍾意銀針粉多D。
2016-02-21
TakeAway
$40 (Last Night Supper)