今晚男朋友帶咗我去一間佢哋而家好Hit嘅酸菜魚嗰度食❤️位置就喺灣仔一棟好新嘅商業大廈入邊成個裝修格調都好舒服好舒適同男朋友坐喺卡位 仲可以慢慢揀今晚我哋前菜要咗一個麻辣豬耳呢間餐廳好特別佢將豬耳切成薄片令到麻辣更加可以深入配合埋豬耳爽脆作為開胃前菜來講真係幾好食👍😁而我哋今次主要嚟嘅就係食酸菜魚因為香港搵正宗嘅酸菜魚一啲都唔容易但係呢間紅花會 喺香港嘅排名來講算係比較名列前茅嘅酸菜魚魚肉我哋要咗沙巴魚肉 肉質係肥美❤️而且魚肉份量好多加上麻酸辣嘅湯係非常之夾 而且最鍾意佢哋嘅湯底唔算太油令到麻酸嘅感覺更加突出 加埋啲萵筍豆芽等等嘅配菜 真係好好食 連湯我都忍唔住飲埋🤣🤣男朋友仲更加嗌多咗碗白飯😂而且湯底入邊已經有薯粉 所以食起上嚟都特別有咬口我見到隔離枱嗌左擔擔麵話好好食所以都嗌多咗1碗omgg 佢哋嘅面同普通嘅幼面係非常之唔一樣得少少厚度粗幼都有啲分別🙈湯底嘅花生味同辣都好濃郁而且價錢唔貴 好推介本身都仲諗緊甜品應該食啲乜嘢見到佢哋居然有黑糖蜂巢糕我就即管試吓好驚喜咁樣發現佢哋嘅蜂巢糕真係用竹籠蒸起感覺非常之特別🤪食落去鬆軟有咬口黑糖味突出🤪係想一試再試嘅產品
今晚男朋友帶咗我去一間佢哋而家好Hit嘅酸菜魚嗰度食❤️
位置就喺灣仔一棟好新嘅商業大廈入邊