Restaurant: Parallel
Terms & Details:
  • Asia Miles will be credited to members’ accounts 7 working days after each eligible dining transaction.
2024-07-17 285 views
聽聞觀塘開咗新餐廳,仲要主打半自助形式嘅沙律吧,於是今日就趁朋友生日帶佢來慶生。餐廳位置唔多,所以大家來之前一定要book位,見到現在搞活動包場仲有9折,啱一班人過來食番餐勁嘅!自助沙律 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)沙律選擇十分豐富,有最經典嘅生菜、番茄仔、薯仔沙律等等,另外有唔同冷盤,例如吞拿魚長通粉、焗南瓜等等。最吸引係竟然有海鮮,包括青口、海蝦同煙三文魚。每樣食材都非常新鮮,我地每人足足食咗兩大盤先收手,見到職員不時補充熱門食品,又會蓋上透明蓋,非常衛生專業。粟米湯 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)粟米湯嘅忌廉比例較高,顔色奶白,有淡淡粟米嘅清香,餐廳主張不在西湯裏加入粒粒粟米,可能唔想破壞濃湯嘅滑膩口感,整體是不錯的享受。龍蝦湯 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)龍蝦湯十分順滑,欣賞餐廳唔馬虎,過咗幾次篩。飲落每一啖都充滿濃郁嘅龍蝦鮮味,番茄味亦撲鼻而來,味道咸香得來有點蔬菜嘅甜味,非常值得加錢試一試。香煎澳洲鱸魚配甘筍薑蓉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)餐廳細心地等待我地差不多食完頭盤才開始準備主菜,等我地食到最新鮮出爐嘅食物。欣賞餐廳擺盤精美有設計,用料上乘,鱸魚肉質嫩滑,火候控制得十分好,皮脆肉滑,魚油隱若的滲漏出來,散發淡淡芳香。底層嘅

自助沙律 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
自助沙律

粟米湯 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)
粟米湯

龍蝦湯 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
龍蝦湯

香煎澳洲鱸魚配甘筍薑蓉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
餐廳細心地等待我地差不多食完頭盤才開始準備主菜,等我地食到最新鮮出爐嘅食物。欣賞餐廳擺盤精美有設計,用料上乘,鱸魚肉質嫩滑,火候控制得十分好,皮脆肉滑,魚油隱若的滲漏出來,散發淡淡芳香。底層嘅蘆筍大大條好脆口,冇渣之餘仲吸滿鱸魚嘅精華,值得一試!
香煎澳洲鱸魚配甘筍薑蓉

慢煮豬腩肉配黑松露薯蓉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
中式燒肉就食得多,今次試下平時好難食到依種切割嘅部位!師傅手勢好,豬皮燒過後非常脆口,豬腩部位油香突出,油脂部分十分爽口,肥膩都咁話,間唔中食真係好過癮!薯蓉亦有驚喜,黑松露味好突出,加上口感軟滑,好夾豬油嘅清香!
慢煮豬腩肉配黑松露薯蓉

飲品 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)
熱凍檸茶茶香十足,檸檬新鮮切割,酸酸甜甜一解先前嘅油膩感,幫助消化!
~~~~~~~
Parallel 觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖

👍出色味道
👍地點方便
👍環境舒適
2024-06-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 香煎澳洲鱸魚
  • 慢煮豬腩肉