2024-06-27
朋友介紹觀塘一間牛扒放題餐廳,位於亞太中心3樓,環境寬敞,樓底比較高,坐落都幾舒服,而且座位都唔少,算係一個觀塘隱世嘅地方。除咗上𨋢等一陣之外,其實都唔使同人迫。餐廳有分室內區同埋戶外區,戶外佢仲可以容納狗隻,都幾寬敞,好有露營嘅感覺。特別係如果夜晚黎,就唔怕太熱。餐廳主打有兩款牛扒,一款係澳洲安格斯牛扒,另一款係M3澳洲安格斯肉眼扒,後者比較高質,所以牛扒就冇得任食,前者牛扒就有。兩個餐都係有免費薯條任食。澳洲安格斯牛扒 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)相對厚身嘅牛扒,有牛肉嘅肉汁,唔會好乾身。我哋點咗七成熟都算係幾好味。M3澳洲安格斯肉眼扒 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)呢款係靚扒嚟嘅,肉質好林,超多汁,一切就知係唔煙韌,食落都相對林,值得推介。薯條 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)任食薯條,一兜已經好大,薯條裝滿晒個兜,裝到底其實好多,根本都唔使添食了,薯條有溫度保持,香脆幾好味。凱撒沙律 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)凱撒沙律啲麵包粒配埋凱撒沙律菜,同埋醬,幾開胃,可以中和返肉質嘅肥膩。仲點左餐酒、湯同甜品,好滿足既一餐。~~~~~~~ The Flame Bar & Restaurant 觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖👍戶外寬敞
澳洲安格斯牛扒 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
M3澳洲安格斯肉眼扒 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
薯條 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
凱撒沙律 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
The Flame Bar & Restaurant
觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖