2020-11-09
依家唔係成日出街食飯,所以出親去都多數會食好啲。今次同老婆試胡同Brunch,$488/位,加$200/位有VC香檳及其他酒精類別兩小時任飲,加$100/位有非酒精類別兩小時任飲。價錢絕對係酒店級,好彩佢都俾返呢個價錢質素嘅食物。頭盤我哋揀咗:山葵花枝 - wasabi 味好香口糖心帶子 - 呢味非常好食,帶子煮到啱啱好椒香口水雞 - 啲粉皮索左啲汁係重點鵝肝燻留心蛋 - 鵝肝煎得啱啱好,絕配流心蛋點心包括:龍抄手,鱈魚燒賣,鴨鬆春卷,香酥脆茄子。紅油抄手隻蝦好大隻,好想有粉皮可以撈埋啲汁。魚肉燒賣食得多,鱈魚燒賣真係第一次食,爽口美味。肉鬆春卷同埋茄子非常香口,都做得好出色。海鮮我哋揀咗:大紅燈籠高高掛 - 嘩,呢味個名好勁,賣相亦都好誇,但係真係好靚。其實佢係用四川辣椒炒炸左嘅軟殼蟹,寫完我都覺得好好味😋青花椒鱈魚 - 塊魚好肥美,煮法清清地,估唔到咁好味肉類我哋揀咗水煮牛肉,啱晒鍾意食辣嘅人。甜品非常出色,蘋步青雲即係蘋果春卷,朱古力柑桔就係外皮查左,裏面係流心朱古力,自家製雪糕係椰子味,清新美味。個餐雖然冇飯或者面,但係份量好足,夠晒飽。另外好重要嘅一點係,原來你叫呢個餐,同行
頭盤我哋揀咗:
山葵花枝 - wasabi 味好香口
糖心帶子 - 呢味非常好食,帶子煮到啱啱好
椒香口水雞 - 啲粉皮索左啲汁係重點
鵝肝燻留心蛋 - 鵝肝煎得啱啱好,絕配流心蛋
點心包括:
海鮮我哋揀咗:
青花椒鱈魚 - 塊魚好肥美,煮法清清地,估唔到咁好味
肉類我哋揀咗水煮牛肉,啱晒鍾意食辣嘅人。
個餐雖然冇飯或者面,但係份量好足,夠晒飽。
另外好重要嘅一點係,原來你叫呢個餐,同行嘅11歲以下小童係有一個complimentary lunch set桇😍,感覺好抵👍🏻